E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαμός στην Αυστραλία: Πολεμικό πλοίο «βαφτίστηκε» με twerking

Η επιλογή ενός γυναικείου χορευτικού σχήματος twerking να εμφανιστεί σε στρατιωτική τελετή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Δημοσίευση 15/4/2021 | 21:35

Χαμός στην Αυστραλία: Πολεμικό πλοίο «βαφτίστηκε» με twerking

Η επιλογή ενός γυναικείου χορευτικού σχήματος σε τελετή για τον απόπλου νέου πολεμικού πλοίου, αλλά και ο ίδιος ο χορός, με στοιχεία μοντέρνου r&B, danceghall, reggae και twerk, δημιούργησε γκρίνια και ψιθύρους εντός και εκτός των στρατιωτικών σωμάτων της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το BBC, αξιωματούχοι του υπουργείου φαίνεται να έχουν δυσαρεστηθεί με την επιλογή, αναφέροντας πως δεν ταιριάζει με τα πρότυπα του στρατού, ή να τονίζουν πως έστω, οι χορεύτριες θα μπορούσαν να έχουν χορέψει "πιο σεμνά".

Η εφημερίδα - συμφερόντων Ρούμπερτ Μέρντοχ - Daily Telegraph να δημοσίευσε δισέλιδο με print-screen των χορευτριών σε "καυτές πόζες", ενώ προηγούμενως και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC είχε δείξει σχετικό απόσπασμα με πλάνα στα "άναυδα" πρόσωπα των αξιωματικών και ζουμ στα σώματα των μελών του χορευτικού συνόλου.

Η γερουσιαστής και βετεράνος πολέμου, Τζάκι Λάμπι όταν κλήθηκε να σχολιάσε το γεγονός, αναφέρθηκε άμεσα προς τα κορίτσια της χορευτικής ομάδας 101 Doll Squadron: "Μπράβο σας κορίτσια γι' αυτό τον χορό, αλλά θα έπρεπε να γνωρίζετε πως είναι εντελώς ακατάλληλο να χορεύεις με αυτό τον τρόπο έξω από ένα πλοίο μάχης". Από την πλευρά τους, τα μέλη της χορευτικής ομάδας, υπεραμύνθηκαν της παρουσίασης τους και επιτέθηκαν στο τηλεοπτικό κανάλι ABC, λέγοντας πως προσπάθησε να παρουσιάσει το χορό τους ως υπέρ-σεξουαλικό και να αντικειμενοποιήσει τις ίδιες.

Το ABC ζήτησε συγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο κατέγραψε το θέμα.

Αξίζει να τονίσουμε πως ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα 101 Doll Squandron εμφανίστηκε σε επίσημη τελετή, καθώς η εμπειρία τους περιλαμβάνει κυρίως πάρτι, εταιρικές εκδηλώσεις και bachelorette ενέργειες.

Το αυστραλιανό φεμινιστικό site Mamamia ανέφερε πως "δεν υπάρχει κάτι μέμπτο στα standards των κοριτσιών, αλλά μόνο στη νοοτροπία των στρατιωτικών μας. Τα κορίτσια απλώς έκαναν τη δουλειά τους".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο 24ωρο στο μαιευτήριο

Tabloid 04.04.2026
Tα δάκρυα ευτυχίας του Κουτσουμπή και η αποκάλυψη για την πεθερά της

Δάκρυσε on air η Χρύσα Ρώπα: Μέσα μου ζει και ένα μικρό παιδί που δεν το αγάπησαν

Media 04.04.2026
Η ηθοποιός ξέσπασε σε κλάματα όταν άκουσε το τραγούδι «Το μωρό» να ηχεί, καθώς όπως δήλωσε οι στίχοι την εκφράζουν απόλυτα

Η 19χρονη κόρη του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί έκανε το ντεμπούτο της σε βιντεοκλίπ

Social 04.04.2026
Η Σάιλο Τζολί εμφανίζεται στο «What`s a Girl to Do» της τραγουδίστριας Dayoung ως χορεύτρια

Σοφία Κουρτίδου: «Είμαι 100 κιλά, ακούγεται τρομακτικό αλλά δεν είναι»

Social 04.04.2026
Η εξομολόγηση για τις διατροφικές διαταραχές

Η Τούνη στο ίδιο μαγαζί με τον άνθρωπο που καταδικάστηκε για το revenge ρorn

Social 04.04.2026
Ζήτησα πολλές φορές να τον διώξουν αλλά δεν συνέβη ποτέ

Millenials εναντίον Boomers μπαμπάδων: Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο

Family 04.04.2026
Μπορεί το generation gap να μικρύνει;

Viral βίντεο από την αφρικανική σκόνη που σκέπασε την Κρήτη – Απόκοσμες εικόνες και αγωνία μέσα σε πτήση

Social Χτες
Επιβάτες του αεροπλάνου κατέγραψαν τις απόκοσμες εικόνες από τον ουρανό του νησιού.

Μεσσαροπούλου: Κόλαφος για τον Λιάγκα και την εκπομπή του μετά το βίντεο με τον Τζώρτζογλου

TV Buzz Χτες
Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Στράτος Τζώρτζογλου στην εκπομπή «Πρωινό»

Μουτίδου για Τζώρτζογλου: «Τον είδα και είπα ότι τα θέλει ο κ@@λος του»

TV Buzz Χτες
Τα σχόλια που έκανε η Σοφία Μουτίδου για τον Στράτο Τζώρτζογλου στο «Real View»