E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκατομμύρια με... hangover στη Βρετανία, από το χθεσινό μεθύσι

Πλημμύρισαν παμπ και μπυραρίες με την άρση του lockdown

Δημοσίευση 13/4/2021 | 13:52

Με βαρύ κεφάλι ξύπνησαν σήμερα εκατομμύρια πολίτες στη Βρετανία μετά τη χθεσινή κοσμοσυρροή σε παμπ, κλαμπ και εστιατόρια λόγω της νέας χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Η αρχή του τέλους του lockdown στη Βρετανία ήρθε μ’ ένα παγωμένο ποτήρι μπύρας στο χέρι με τους θαμώνες να εκμεταλλεύονται στο έπακρο μετά από μήνες που… στέγνωσαν τα λαρύγγια τους τη χαλάρωση των μέτρων κατακλύζοντας τις μπυραρίες, τα νυχτερινά κέντρα και τις παμπ. Πάμπολλοι εξ’ αυτών, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, ξύπνησαν με πονοκέφαλο από την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά ελάχιστοι παραπονέθηκαν για το hangover που σηματοδοτεί άλλο ένα βήμα στην πορεία της χώρας προς την κανονικότητα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχω πολύ βαρύ κεφάλι μετά από μια νύχτα σε παμπ», δήλωσε ένας Βρετανός στη Daily Mail. Κι ένας άλλος συμπλήρωσε: «το hangover της 12ης Απριλίου δεν συγκρίνεται με τίποτε!» Oι αστυνομικοί στο Σόχο είχαν πολλή δουλειά χθες προσπαθώντας να επιβάλουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στην καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης της βρετανικής πρωτεύουσας σ’ ένα πλήθος, που διψούσε για «ελευθερία» μετά από τόσους μήνες αυστηρού lockdown. Ο φακός συνέλαβε τρεις αστυνομικούς με μάσκες να συλλαμβάνουν έναν απείθαρχο θαμώνα και να τον απομακρύνουν.

Η Αγγλία, που έκανε χθες το επόμενο προσεκτικό βήμα επιτρέποντας την επαναλειτουργία καταστημάτων, παμπ και εστιατορίων με την εξυπηρέτηση πελατών σε εξωτερικούς χώρους, κατέγραψε μια αύξηση των κρουσμάτων, όχι όμως και η Σκωτία, η Ουαλία ή η Βόρεια Ιρλανδία, όπου ισχύουν διαφορετικά μέτρα. Για ορισμένες περιοχές της Βρετανίας ήταν η πρώτη φορά που άνοιξε η εστίαση από τον περασμένο Νοέμβριο.

Αν και έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση όλος ο πληθυσμός άνω των 50 στη Βρετανία οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης Τζόνσον ζητούν αυξημένη επαγρύπνηση από την κοινή γνώμη προειδοποιώντας ότι η χαλάρωση των μέτρων μπορεί να προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων. Ειδικοί που παρακολουθούν τη πορεία της υγειονομικής κρίσης στη χώρα επισημαίνουν από την άλλη ότι κανένα από τα προγραμματισμένα, προσεκτικά βήματα που έγιναν ως τώρα – η επαναλειτουργία των σχολείων στις 8 Μαρτίου και η χαλάρωση του «μένουμε σπίτι» στις 29 Μαρτίου – δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα. Τονίζουν, όμως, ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο τώρα, αφού χρειάζεται έως και μία εβδομάδα για να εμφανίσει κάποιος συμπτώματα της Covid-19 και να λάβει τα αποτελέσματα του τεστ κορωνοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ερωτική ζωή της Minka Kelly είναι γεμάτη εκπλήξεις

Celebrity Stories 08.11.2025
Τώρα είναι με τον Dan Reynolds των Imagine Dragons

Το ερωτικό τρίγωνο μεταξύ Shawn Mendes, Sabrina Carpenter και Camila Cabello

Celebrity Stories 08.11.2025
Η περίεργη ιστορία που μπλέκει τρεις stars

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Νάταλι Κάκκαβα

Tabloid Χτες
Η ανάρτηση στα social media

«Ένιωθα πως τρελαινόμουν»: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Mαρίας Μενούνος για τη φροντίδα της μητέρας της

Media Χτες
Η παρουσιάστρια μοιράστηκε το ψυχικό βάρος της φροντίδας της μητέρας της με καρκίνο στον εγκέφαλο και τα αχαρτογράφητα νερά στα οποία έπρεπε να «κολυμπήσει» ως φροντίστρια

Ραγίζει καρδιές ο Μπρους Γουίλις: Πιάνει το χέρι του φροντιστή του σε σπάνια δημόσια εμφάνιση

Tabloid Χτες
Ο Μπρους Γουίλις εμφανίστηκε να κρατάει το χέρι του φροντιστή του σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση εν μέσω της μάχης του με την άνοια

Γιάννης Γαλάτης: Πουλάω την πολυκατοικία μου στη Ραφήνα για να συντηρήσω 22 οικογένειες

Tabloid Χτες
Ο σχεδιαστής διαθέτει το ακίνητο έναντι 600.000 ευρώ

Στο Πάρα Πέντε: Το βίντεο του Γιώργου Καπουτζίδη από τα παρασκήνια για την πολυαναμενόμενη επιστροφή

Social Χτες
Η δημοφιλής σειρά «Στο Παρά Πέντε» επιστρέφει στο Mega, 20 χρόνια μετά την πρεμιέρα της

Όταν ο Μαμντάνι αποθέωνε τους Έλληνες και τον Αγγελο Χαριστέα για τον τελικό του 2004

Social Χτες
Η ανάρτηση με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Τζώρτζογλου: «Η Μουτίδου το είπε με αγάπη – Ο Απόστολος είναι ένα αιώνιο παιδί»

Tabloid Χτες
Ο ηθοποιός απαντά στις αντιδράσεις μετά τον τηλεοπτικό καβγά Μουτίδου – Γκλέτσου και αποκαλύπτει τι εννοούσε πραγματικά!