E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκατομμύρια με... hangover στη Βρετανία, από το χθεσινό μεθύσι

Πλημμύρισαν παμπ και μπυραρίες με την άρση του lockdown

Δημοσίευση 13/4/2021 | 13:52

Με βαρύ κεφάλι ξύπνησαν σήμερα εκατομμύρια πολίτες στη Βρετανία μετά τη χθεσινή κοσμοσυρροή σε παμπ, κλαμπ και εστιατόρια λόγω της νέας χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Η αρχή του τέλους του lockdown στη Βρετανία ήρθε μ’ ένα παγωμένο ποτήρι μπύρας στο χέρι με τους θαμώνες να εκμεταλλεύονται στο έπακρο μετά από μήνες που… στέγνωσαν τα λαρύγγια τους τη χαλάρωση των μέτρων κατακλύζοντας τις μπυραρίες, τα νυχτερινά κέντρα και τις παμπ. Πάμπολλοι εξ’ αυτών, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, ξύπνησαν με πονοκέφαλο από την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά ελάχιστοι παραπονέθηκαν για το hangover που σηματοδοτεί άλλο ένα βήμα στην πορεία της χώρας προς την κανονικότητα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχω πολύ βαρύ κεφάλι μετά από μια νύχτα σε παμπ», δήλωσε ένας Βρετανός στη Daily Mail. Κι ένας άλλος συμπλήρωσε: «το hangover της 12ης Απριλίου δεν συγκρίνεται με τίποτε!» Oι αστυνομικοί στο Σόχο είχαν πολλή δουλειά χθες προσπαθώντας να επιβάλουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στην καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης της βρετανικής πρωτεύουσας σ’ ένα πλήθος, που διψούσε για «ελευθερία» μετά από τόσους μήνες αυστηρού lockdown. Ο φακός συνέλαβε τρεις αστυνομικούς με μάσκες να συλλαμβάνουν έναν απείθαρχο θαμώνα και να τον απομακρύνουν.

Η Αγγλία, που έκανε χθες το επόμενο προσεκτικό βήμα επιτρέποντας την επαναλειτουργία καταστημάτων, παμπ και εστιατορίων με την εξυπηρέτηση πελατών σε εξωτερικούς χώρους, κατέγραψε μια αύξηση των κρουσμάτων, όχι όμως και η Σκωτία, η Ουαλία ή η Βόρεια Ιρλανδία, όπου ισχύουν διαφορετικά μέτρα. Για ορισμένες περιοχές της Βρετανίας ήταν η πρώτη φορά που άνοιξε η εστίαση από τον περασμένο Νοέμβριο.

Αν και έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση όλος ο πληθυσμός άνω των 50 στη Βρετανία οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης Τζόνσον ζητούν αυξημένη επαγρύπνηση από την κοινή γνώμη προειδοποιώντας ότι η χαλάρωση των μέτρων μπορεί να προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων. Ειδικοί που παρακολουθούν τη πορεία της υγειονομικής κρίσης στη χώρα επισημαίνουν από την άλλη ότι κανένα από τα προγραμματισμένα, προσεκτικά βήματα που έγιναν ως τώρα – η επαναλειτουργία των σχολείων στις 8 Μαρτίου και η χαλάρωση του «μένουμε σπίτι» στις 29 Μαρτίου – δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα. Τονίζουν, όμως, ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο τώρα, αφού χρειάζεται έως και μία εβδομάδα για να εμφανίσει κάποιος συμπτώματα της Covid-19 και να λάβει τα αποτελέσματα του τεστ κορωνοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η αλλαγή στην εμφάνιση της Κάιλι Τζένερ που δίχασε το κοινό

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Η επιχειρηματίας και Influencer εμφανίστηκε αλλαγμένη στο πλαίσιο επαγγελματικής συνεργασίας

Ο Γεωργιάδης σε επίσημη εκδήλωση με… μια αναπάντεχη αμφίεση ‑ τι είπε για να δικαιολογηθεί

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε σε συγκέντρωση κατοίκων στα Μελίσσια φορώντας ρούχα τένις, ζητώντας συγγνώμη για την εμφάνισή του.

Αθηνά Οικονομάκου: Ποια διάσημη σταρ του Χόλιγουντ έβγαλε selfie μαζί της στο Παρίσι;

Social 09.07.2026
Η Ελληνίδα ηθοποιός και επιχειρηματίας βρέθηκε στο Παρίσι για την επίδειξη μόδας της Σήλιας Κριθαριώτη και έζησε μια αξέχαστη συνάντηση που της «έκοψε» την ανάσα.

Ποιος «καίει» την Οδύσσεια του Νόλαν στο X και γιατί ο Μασκ επιτίθεται σε ιστορικό;

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Ο Έλον Μασκ χαρακτήρισε τον Αγγλο ιστορικό Τομ Χόλαντ «υποτακτικό» μετά την υπεράσπισή του στην πολυδισκυτημένη κινηματογραφική διασκευή του ομηρικού έπους.

Ο Δημήτρης Γιαννέτος υποψήφιος με βραβείο Emmy για τα μαλλιά της Κιμ Καρντάσιαν στη σειρά «All’s Fair»

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Bραβείο Emmy για το hair styling στη σειρά «All`s Fair» του Hulu, με την ανάρτησή του να αποσπά σχόλια από κορυφαία ονόματα του Χόλιγουντ.

Ποια διάσημη κόρη έκλεψε τις εντυπώσεις στην αποφοίτησή της και μοιάζει... με το μαμά της

Social 09.07.2026
Η 18χρονη Σάντυ Τριανταφυλλοπούλου αποφοίτησε από το σχολείο και οι φωτογραφίες με την Κιμ Κίλιαν έχουν κάνει τους πάντες να μιλούν για «κλώνο».

Μαρία Αντωνά: Ποια σχόλια την «έκραξαν» άγρια μετά τις φωτογραφίες με μαγιό

Social 09.07.2026
Δύο καλοκαιρινές φωτογραφίες στο Facebook πυροδότησαν καταιγισμό σεξιστικών σχολίων και λεκτικής κακοποίησης σε βάρος της Μαρίας Αντωνά.

Σάκης Ρουβάς: Ποιος ήταν πραγματικά στα 17 του – Δείτε το σπάνιο βίντεο που «ξέθαψε» το TikTok

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Ένα αρχειακό βίντεο από το 1989 αποκαλύπτει τον Σάκη Ρουβά ως έφηβο πρωταθλητή του άλματος επί κοντώ, πριν ακόμα τον κερδίσει η μουσική βιομηχανία.

Στραβελάκης – Καραμήτρου: Ξεσπούν για τα σχόλια από τα τουρκικά ΜΜΕ «Δε ντρέπεστε λιγάκι;»

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Το δίδυμο του «10 Παντού» αντέδρασε έντονα στον τρόπο που τουρκικό κανάλι σχολίασε την υποδοχή Μητσοτάκη στην Αγκυρα με Γενίτσαρους και οθωμανικούς παιάνες.

Κέρδισε 13,9 εκατ. ευρώ στο Λόττο αλλά δεν μπορεί να αγγίξει ούτε ένα ευρώ – Τι συνέβη με το τυχερό δελτίο

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Μητέρα δύο παιδιών από τη Νότια Ουαλία ισχυρίζεται ότι κέρδισε το τζάκποτ των 12 εκατ. λιρών, αλλά το δελτίο της πετάχτηκε στα σκουπίδια αφού χαρακτηρίστηκε λανθασμένα ως μη κερδισμένο.

Χάρης Βαρθακούρης: Η γυναίκα μου με τον σκούφο μιας χρήσης δείχνει σαν τοπ μόντελ και εγώ σαν ελαιοχρωματιστής

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Ο τραγουδιστής έκανε χιουμοριστικό σχόλιο σε φωτογραφία από την οικογενειακή του απόδραση στα Λουτρά Αιδηψού.