E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκάρει η Στεφανία Γουλιώτη: «Με κακοποίησαν από τον κηπουρό μέχρι τον γιατρό μου»

Η ηθοποιός εξομολογείται τα όσα βίωσε και σε προσωπικό επίπεδο

Δημοσίευση 1/3/2021 | 08:25

Σοκάρει η Στεφανία Γουλιώτη: «Με κακοποίησαν από τον κηπουρό μέχρι τον γιατρό μου»

Η Στεφανία Γουλιώτη, με αφορμή τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με ρυθμούς καταιγιστικούς, μιλά στον Δημήτρη Δανίκα και το Πρώτο Θέμα. Η ηθοποιός εξομολογείται τα όσα βίωσε και σε προσωπικό επίπεδο, αφού, όπως ομολογεί, την κακοποίησε ο γιατρός της και ο κηπουρός της γιαγιάς της.

«Σου μιλάω από την εμπειρία τη δική μου με έναν γιατρό. Που φοβήθηκα να επικοινωνήσω το συγκεκριμένο περιστατικό, γιατί κανείς δεν θα με πίστευε. Γι’ αυτό πρέπει να διαμορφωθεί το κατάλληλο ψυχικό και κοινωνικό πλαίσιο ώστε να μπορέσουν αυτά τα πράγματα να δημοσιοποιηθούν. Ώστε όλοι μας να μπορέσουμε να τα εκφράσουμε. Τώρα, λοιπόν, είναι η κατάλληλη στιγμή. Να μην υπάρξει καμία ανοχή. Εγώ είχα μια τέτοια εμπειρία κακοποιητική με έναν γιατρό πριν από επτά χρόνια. Από έναν γιατρό που θεράπευε “επώνυμους”. Δεν είπα τίποτα, σηκώθηκα κι έφυγα και δεν ξαναπήγα. Αλλά δεν έκανα και καμία καταγγελία γιατί κανείς δεν θα με πίστευε».

– Το θεωρώ εξωφρενικό να πιστεύεις ότι… «Ναι, γιατί ήμουν μόνη μαζί του σ’ ένα δωμάτιο. Γιατί ο σωματικός τραυματισμός έγινε σ’ ένα αμφιλεγόμενο σημείο».

– Και πάλι, μου είναι ακατανόητο όλο αυτό. Μα πώς; «Είσαι σε κατάσταση σοκ. Το πότε ένα σώμα θα ξεπεράσει το σοκ δεν είναι κάτι που μπορεί να το κρίνει το οποιοδήποτε καφενείο. Και πότε αυτό το σώμα, αυτός ο άνθρωπος θα μπορέσει να αισθανθεί την ασφάλεια στον περίγυρό του, στα μέσα προβολής και επικοινωνίας, στην οικογένειά του, ώστε να γνωστοποιήσει αυτό το τραυματικό περιστατικό. Αυτή τη στιγμή πολλά απ’ αυτά τα θύματα βιώνουν ένα δεύτερο μπούλινγκ. Οπως αυτό που μου περιγράφεις. Επρεπε να έρθει εκείνη η κατάλληλη χρονική στιγμή που τα θύματα θα έβρισκαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους. Να σταθούν όρθια απέναντι σε μια απάνθρωπη κοινωνία».

– Κι εγώ πιστεύω ότι βαναυσότητα και σeξουαλική παρενόχληση συμβαίνουν σε πολλούς, να μην πω σε όλους, τους επαγγελματικούς χώρους. «Μα μόνο έτσι έχει νόημα. Αφορά το σύμπαν. Απλώς εμείς οι καλλιτέχνες κάνουμε θόρυβο και αυτό είναι ευεργετικό για τους υπόλοιπους».

– Και οι δικές σου δυσάρεστες εμπειρίες με παρενοχλήσεις και κακοποιητικές συμπεριφορές; «Όχι στο θέατρο. Αλλού. Τα έχω υποστεί και ως παιδάκι από τον κηπουρό της γιαγιάς μου. Και ως πολίτης, όταν μπήκε άνθρωπος στο σπίτι μου και με χτύπησε. Και ως ασθενής γιατρού. Αναφέρομαι σε αυτές τις εμπειρίες για να ξέρουμε ότι η παραμικρή κίνηση παραβίασης και κακοποίησης του σώματός μου δεν είναι επιτρεπτή. Και δεν είναι αυτονόητο και δεδομένο ότι μπορεί να συμβαίνει. Δεν έχεις δικαίωμα να με αγγίξεις. Σε οποιονδήποτε χώρο και για οποιονδήποτε λόγο. Τελεία και παύλα».

– Και τώρα; Πώς αισθάνεται η Στεφανία Γουλιώτη; «Θα έλεγα πολύ καλά, λοιπόν. Με τον αναγκαστικό εγκλεισμό παίρνεις πολύ χρόνο, κάτι που χρειαζόσουν. Να βλέπεις πράγματα που ήταν θαμμένα μέσα σου. Ανάγκες, άλυτα ζητήματα, φόβους, ανησυχίες. Ολα αυτά ήταν θαμμένα. Τώρα, λοιπόν, μπορώ να τα βγάζω έξω και να έρχομαι αντιμέτωπη με τον εαυτό μου. Με τον κρυμμένο εαυτό μου. Ισα-ίσα να ακούς και τον εαυτό σου και να μπορείς έτσι να τον διορθώνεις».

– Ποιους φόβους; «Μήπως δεν είμαι επαρκής και ικανή. Τι είδους καλλιτέχνης είμαι τελικά. Και τι είδους πολίτης είμαι τελικά. Να αντιμετωπίσω όλους εκείνους τους φόβους που με κρατάνε εγκλωβισμένη σε μια εικόνα. Σε μια εικόνα που ήθελα να αρέσει. Σε μια εικόνα που δεν χώραγε ασχήμιες. Δεν χώραγε ημιμάθεια. Σε αυτή την εικόνα όπου ήμουν βουτηγμένη. Σε μια εικόνα όπου δεν χωρούσαν συνειδητοποίηση και αμφισβήτηση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Κοιμήθηκα στο τιμόνι και χτύπησα σε κολώνα της ΔΕΗ»

Tabloid 27.03.2026
Με αφορμή τη χθεσινή ξαφνική αποχώρηση της Φαίης Σκορδά από τo Buongiorno, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος αναφέρθηκε στο ένστικτο της μάνας

Κλόε Καρντάσιαν: «Τον χτύπησα στο πρόσωπο, γιατί έκανε χρήση» – Η σοκαριστική εξομολόγηση για τον Λαμάρ Όντομ

Tabloid 27.03.2026
Η Κλόε Καρντάσιαν προχώρησε σε μια από τις πιο σκληρές εξομολογήσεις της, μιλώντας ανοιχτά για τη σχέση της με τον πρώην σύζυγό της Λαμάρ Όντομ και τη μάχη του με τα ναρκωτικά

Γαλάτεια Βασιλειάδη για Παπαδόπουλο: «Βρήκα στρινγκάκι και προφυλακτικό στην τσέπη του!»

Tabloid 27.03.2026
Η Γαλάτεια Βασιλειάδη και ο Γιώργος Παπαδόπουλος βρέθηκαν καλεσμένοι Στην αγκαλιά του Φάνη, το βράδυ της Πέμπτης 26/3

Δίκη Τούνη: Σήμερα θα προβληθεί το επίμαχο βίντεο – «Ήταν κάτι σκληρό, χυδαίο, στιγματίστηκα»

Tabloid 27.03.2026
Σήμερα, Παρασκευή 27/3 συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση revenge pοrn της Ιωάννας Τούνη

Marseaux: «Θέλω πολύ να κάνω παιδί, σαν τρελή, με τον σύντροφό μου»

Tabloid 27.03.2026
Η Marseaux βρέθηκε καλεσμένη «Στην Αγκαλιά του Φάνη» αργά το βράδυ της Πέμπτης 26 Μαρτίου

Φαίη Σκορδά: Η αποκάλυψη για το ατύχημα του γιου της – «Κατάλαβα ότι δεν είναι απλό και πρέπει να πάω»

Tabloid 27.03.2026
Στη χθεσινή, ξαφνική της αποχώρηση από το Buongiorno αναφέρθηκε η Φαίη Σκορδά στην έναρξη της εκπομπής της, το πρωί της Παρασκευής 27 Μαρτίου

Χαμός στον «Τροχό της Τύχης»: Παίκτης έλυσε τον τελευταίο γρίφο και κέρδισε το αυτοκίνητο, δείτε βίντεο

Media 27.03.2026
Ο 23χρονος Χρήστος μπορεί να μην έχει ακόμα δίπλωμα, ωστόσο δήλωσε πως θα ξεκινήσει άμεσα μαθήματα

Η Ζόζεφιν επιβεβαίωσε ότι είναι ξανά μαζί με τον Νίνο: Είμαι ερωτευμένη

Tabloid 27.03.2026
Υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος, σχολίασε η τραγουδίστρια

Μπορείς να αναγνωρίσεις ποιος είναι αυτός ο ηθοποιός; Ήταν μόλις 13 ετών

Celebrity Stories 27.03.2026
Ο διάσημος σταρ που έκανε το ντεμπούτο του στο «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» σε ηλικία 13 ετών

Νέα καταγγελία‑φωτιά για την Taylor Frankie Paul: Eρευνάται τρίτο περιστατικό βίας

Tabloid 27.03.2026
Νέα στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια: Tο περιστατικό του 2024 αλλάζει τα δεδομένα

Απάντηση ‑ κόλαφος της Τούνη σε αρνητικό σχόλιο ‑ «Σας τα δείχνω όλα, αξίζει... »

Tabloid Χτες
Δεν θα βαρεθεί τη διαφήμιση της ευτυχίας ποτέ, της έγραψαν κάτω από βίντεο που ανέβασε στο TikTok

Στα άκρα η κόντρα Ουγγαρέζου – Τσουρού: To πινγκ πονγκ δηλώσεων

TV Buzz Χτες
«Αλεπουδάκο, δε χρειάζεται να το κάνω εγώ» – «Κακό πράγμα η ζήλια»