E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κλέων Γρηγοριάδης για Λιγνάδη: «Είχε βουίξει ο τόπος»

Yποστήριξε ότι εκτός απ’ αυτούς του θύτες που ήρθαν στην επιφάνεια «υπάρχουν δεκάδες άλλοι»

Δημοσίευση 23/2/2021 | 14:54

Κλέων Γρηγοριάδης για Λιγνάδη: «Είχε βουίξει ο τόπος»

O ηθοποιός και βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης, σε πρόσφατες δηλώσεις του αποκάλυψε ότι «πολλοί γνώριζαν αλλά κώφευαν» για τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες για τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη τον οποίο χαρακτήρισε «άρρωστο άνθρωπο με παιδεραστικές τάσεις».

«Είμαι σ’ αυτό τον χώρο 35 χρόνια. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει βουίξει ο τόπος ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ένας άρρωστος άνθρωπος και ότι έχει παιδεραστικές τάσεις. Δε λέω να τον δικάσουμε χωρίς να υπάρχουν στοιχεία και καταγγελίες. Λέω όμως ότι ένας τέτοιος άνθρωπος δεν επιλέγεται από τον πρωθυπουργό και την υπουργό, ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψήφιους, για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της πιο σημαντικής κρατικής σκηνής της πατρίδας μας. Υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες ανθρώπων στο σωματείο μας ότι είχαν βιαστεί όσο ήταν ανήλικοι και η πολιτεία κώφευε. Έλεγαν οι αρμόδιοι ότι είμαστε κράτος δικαίου, έτσι είναι τα κράτη δικαίου;
», αναρωτήθηκε ο κ. Γρηγοριάδης μιλώντας στον Real fm.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το κλίμα άλλαξε όταν προστέθηκαν δυο νέες καταγγελίες για αδικήματα που δεν είχαν παραγραφεί. «Για την κυρία Μενδώνη κάποιες μέρες πριν, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο κ. Λιγνάδης ήταν ένας στοχοποιημένος άνθρωπος από ανυπόστατες φήμες και ανώνυμες καταγγελίες. Και επειδή για την κυρία Μενδώνη μέχρι τότε ζούσαμε -και συνεχίζει να το πιστεύει- σε κράτος δικαίου, όπου ίσχυε και ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, δεν επιτρέπονταν οι ανθρωποφαγίες. Αυτά έλεγε πριν μέρες στη Βουλή. Άραγε, πλέον, δεν ισχύει άραγε το τεκμήριο της αθωότητας; Πώς ξέρει ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, όπως είπε, αφού δεν έχει αποφανθεί ακόμη η δικαιοσύνη; Είναι όμως επικίνδυνος γιατί τον ξέρω 25 χρόνια», σχολίασε ο Κλέων Γρηγοριάδης εκτοξεύοντας και άλλα «βέλη» προς την υπουργό Πολιτισμού.

«Είναι δυνατόν η υπουργός Πολιτισμού μ’ αυτή την ευκαιρία να συγχέει την υποκριτική τέχνη με την απάτη και την εξαπάτηση. Φανταστείτε ότι είναι ο πολιτικός μας προϊστάμενος και «προστάτης» μας. Είναι κατάλληλος υπουργός αυτός ο άνθρωπος; Τότε θα ήταν εκπληκτικοί ηθοποιοί όλα τα κλεφτρόνια, θα έπαιρναν Όσκαρ. Όχι απλώς προσέβαλε τον κλάδο αλλά έδειξε την άγνοια της και την αμορφωσιά της», ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός και πολιτικός.

Υπάρχουν δεκάδες και άλλοι θύτες για τους οποίους τα θύματα δεν έχουν ακόμη μιλήσει

Ο κ. Γρηγοριάδης υποστήριξε ότι εκτός απ’ αυτούς του θύτες που ήρθαν στην επιφάνεια «υπάρχουν δεκάδες άλλοι που κάνουν αυτή τη δουλειά ακόμη και δεν το ξέρουμε γιατί τα θύματά τους δεν έχουν μιλήσει γιατί φοβούνται. Όταν οι ένοχοι θα αρχίσουν να καταδικάζονται τότε θα φοβηθούν πολλοί. Όταν βλέπει κάποιος έναν παντοδύναμο μέχρι χθες άνθρωπο να κινδυνεύει να πάει φυλακή θα το σκεφτεί περισσότερο αν θα απλώσει το ξερό του σε ένα αγοράκι ή ένα κοριτσάκι το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει και να αντισταθεί».

Αναφερόμενος μάλιστα στο Δημήτρη Λιγνάδη είπε: «Το πάθος αυτό είναι αρρωστημένο. Αυτοί οι άνθρωποι γίνονται εν δυνάμει δολοφόνοι. Κάθε φορά που αφήνουμε χωρίς δικλείδες ασφαλείας θέσεις εξουσίας, κάθε φορά που ελαφρά την καρδία ακούμε φήμες για κάποιον Λιγνάδη και λέμε δεν πειράζει ας γίνει διευθυντής του Εθνικού δε θα βιάσει και εκεί. Ε ναι, θα βιάσει και εκεί τελικά όμως», κατέληξε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 και ηθοποιός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 μυστικά μέρη που εξαφανίζονται από το χάρτη ‑ Το #3 θα σε σοκάρει

Παράξενα 27.11.2025
Από λίμνες που γεμίζουν και αδειάζουν μέσα σε ώρες, μέχρι ολόκληρες αποικίες που χάθηκαν χωρίς ίχνος – τα πιο ανεξήγητα φαινόμενα εξαφάνισης στον κόσμο!

Θα πάει φυλακή η Chiara Ferragni; Οι νομικοί απαντούν

Tabloid 27.11.2025
Η δίκη που μπορεί να γκρεμίσει μια αυτοκρατορία

Τα είχαν για λίγο στη σειρά, αλλά οι καυγάδες τους κράτησαν για χρόνια

Celebrity Stories 27.11.2025
H Holly Marie Combs μιλά για την συγγνώμη του Brian Krause μετά από σχεδόν 25 έτη – και τα παλιά μυστικά ξαναβγαίνουν στο φως!

Κατερίνα Καινούργιου για τα κιλά της εγκυμοσύνης: «Ο γιατρός μου είπε να προσέχω»

Tabloid Χτες
«Εγώ που είμαι μανιακή, αυτή την περίοδο δεν με νοιάζει»

Έγκυος στο τρίτο της παιδί πρώην παίκτρια του MasterChef

Tabloid Χτες
«Η διαδρομή μέχρι εδώ δεν ήταν εύκολη»

Γιώτα Τσιμπρικίδου για την εγκυμοσύνη της: Είναι κάτι που το ήθελα χρόνια με τον άντρα μου, το παλέψαμε πολύ

TV Buzz Χτες
Είμαι χαρούμενη γιατί όλα πηγαίνουν προς το παρόν πολύ καλά, ανέφερε η ραδιοφωνική παραγωγός που περιμένει το πρώτο της παιδί

Αγγελική Νικολούλη: Τι ισχύει για την πρόταση του Netflix

Tabloid Χτες
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές για τη δημιουργία σειράς ή ντοκιμαντέρ

Μελέτης Ηλίας για την εμπειρία του με τα ναρκωτικά: Όποιος κάνει χρήση δεν το ελέγχει, το έχω δει και σε εμένα

Social Χτες
Αυτό που κατάλαβα ότι δεν μπορώ να το ελέγξω, το έκοψα μαχαίρι, δεν γινόταν αλλιώς, δήλωσε ο ηθοποιός

Έλενα Πολυχρονοπούλου: «Τον είδα να μπαίνει με χειροπέδες μέσα στο σπίτι 35 μέρες πριν παντρευτούμε»

Tabloid Χτες
Η Έλενα Πολυχρονοπούλου μιλάει για τον πρώην σύντροφό της και τον χρόνο που πέρασε στη φυλακή

Κίμπερλι Γκιλφόιλ για Κωνσταντίνο Αργυρό: «Έχει ένα απίστευτο ταλέντο»

Tabloid Χτες
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ βρέθηκε σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» και έκανε δηλώσεις στη ρεπόρτερ Ελένη Παπαδόγια και στην κάμερα του Πρωινού ΑΝΤ1