E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σμαράγδα Καρύδη απαντά στη Ζέτα Δούκα: Θέλω το τοπίο στο θέατρο να καθαρίσει

H αρχική δήλωση της ηθοποιού για τα περιστατικά κακοποίησης στο θέατρο είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ζέτας Δούκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/2/2021 | 14:00

Σμαράγδα Καρύδη απαντά στη Ζέτα Δούκα: Θέλω το τοπίο στο θέατρο να καθαρίσει

Μία διαδικτυακή κόντρα έχει ξεκινήσει από χτες ανάμεσα στην Ζέτα Δούκα και τη Σμαράγδα Καρύδη σχετικά με τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα για κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά και περιστατικά σeξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του θεάτρου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Σμαράγδα Καρύδη έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και μεταξύ άλλων έγραψε: «Στηρίζω τα θύματα κακοποίησης αλλά δεν μπορώ να χαρώ με την καταστροφή των άλλων». Με αφορμή αυτή την ατάκα, η Ζέτα Δούκα αποφάσισε να απαντήσει δημόσια στην Σμαράγδα Καρύδη εκφράζοντας τη διαφωνία της με όσα υποστήριξε η ηθοποιός.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Σμαράγδα Καρύδη αποφάσισε να απαντήσει στη Ζέτα Δούκα και να εξηγήσει αναλυτικότερα τη θέση και τα πιστεύω της.

“Αγαπητή Ζέτα, νομίζω ότι στο κείμενο που έγραψα έγιναν κάποιες παρανοήσεις και οφείλω κυρίως σε σένα που μου απευθύνεσαι μια απάντηση. Δε μου αρέσει που γίνεται δημοσίως αλλά εδώ που φτάσαμε έτσι πρέπει να γίνει. Ούτως ή άλλως για τη διαφάνεια παλεύουμε τώρα. Έχεις δίκιο για τη βροχή και τα βρεγμένα ρούχα. Σίγουρα τώρα δεν είναι η ώρα για να νιώθει κάποιος λύπη. Πόσο μάλλον να την εκφράζει δημόσια γιατί μπορεί αυτό να θολώνει το τοπίο που οφείλει να είναι ξεκάθαρο για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια.

Όμως δεν ήταν αυτό το κυρίως θέμα της τοποθέτησης μου. (Και αυτό μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει διαβάζοντας το πλήρες κείμενο μου και όχι τίτλους , αποσπάσματα ή τυχόν ερμηνείες του). Δεν έβαλα ποτέ στην ίδια ζυγαριά θύτες και θύματα. Ούτε κρατάω ίσες αποστάσεις. Δε ξέρω από που προκύπτει αυτό. Είμαι 100% μαζί σας. Θαυμάζω και σέβομαι απεριόριστα κι εσένα κι όλους όσοι βγήκαν μπροστά και το είπα αρκετές φόρες, όποτε μου ζητήθηκε χωρίς αλλά και αστερίσκους. Και πρέπει να βγουν κι άλλοι να μιλήσουν. Έτσι γενναία όπως το κάνατε εσείς. Η υποστήριξη μου είναι γι αυτούς που αδικούνται και γι αυτό μίλησα για τους νόμους που θα μας προστατεύουν.

Χωρίς δίκαιο και νόμους επικρατεί το χάος. Αυτό είπα. Γι αυτό πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία και ο νόμος τώρα γιατί αλλιώς θα φαγωθούμε μεταξύ μας για την κάθε λέξη που θα λέμε. Θέλω αυτοί που έκαναν κακουργήματα να τιμωρηθούν με τρόπο παραδειγματικό. Θέλω το τοπίο στο θέατρο να καθαρίσει από κάθε είδους κακοποίηση γιατί είναι ο χώρος που όλοι αγαπάμε και αξίζουμε να είναι καθαρός.

Και όχι μόνο στο θέατρο. Και ειδικά αν η κακοποίηση έχει σχέση με ανήλικους ή παιδιά. Δε ξέρω πόσο καλά με γνωρίζεις αλλά κανένας απ’ τους εμπλεκόμενους δεν είναι φίλος μου, ούτε έχω με κανέναν επαγγελματικές σχέσεις όπως λες. Κι αν μάθαινα ότι κάποιος φίλος μου είχε κάνει όλα αυτά τα απαράδεκτα κι εγκληματικά που ακούμε, θα με πλήγωνε και θα ήμουν η πρώτη που θα καταδίκαζε την συμπεριφορά του. Γι αυτό μη μου χρεώνεις σκοπιμότητα γιατί δεν έχω. Είμαι απόλυτα υποστηρικτική σε αυτό που ξεκινάει τώρα. Είμαι μαζί σας εφ’ όλης της ύλης και τώρα που βρέχει κι όταν θα βγει ο ήλιος”, σημείωσε η Σμαράγδα Καρύδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα 88 της καθηλώνει ακόμα: Η Τζέιν Φόντα σε αναπηρικό καροτσάκι αλλά πιο λαμπερή από ποτέ

Tabloid Χτες
Ο χρόνος φαίνεται πως είναι σύμμαχός της και μεγάλος θαυμαστής της

Σίσσυ Χρηστίδου για Μητσοτάκη: «Και το να είσαι γιος πρωθυπουργού μέχρι να γίνεις, θα έπρεπε να έχει απόσταση»

Tabloid Χτες
Το αιχμηρό σχόλιο για τον πρωθυπουργό και τη δήλωσή του για τη Μαρία Καρυστιανού

Τερζής: Σε λίγες ημέρες το νέο του τραγούδι ‑ Όλες οι λεπτομέρειες

Tabloid Χτες
Η δισκογραφική επιστροφή του Πασχάλη Τερζή

Ξιαρχό: «Κόλαφος» μετά την αφοπλιστική συνέντευξη – «Θα με θυμάστε όταν πολιτικοποιηθώ»

Tabloid Χτες
Αν νομίζετε ότι ξέρετε ποιος είμαι, δεν έχετε ιδέα

Δημήτρης Σταρόβας: «Με εξοργίζει που δε μπορώ να τραγουδήσω μετά το εγκεφαλικό»

Tabloid Χτες
Όσα είπε ο Δημήτρης Σταρόβας για την περιπέτεια της υγείας του

Μαρία Καρυστιανού: «Ένα χρόνο μετά το δυστύχημα, μου παρουσιάστηκε η Μάρθη με φτερά σαν άγγελος»

TV Buzz Χτες
Η τελευταία συνομιλία τους και ο πόνος που μετουσιώθηκε σε δύναμη

Όταν ο Leonardo DiCaprio, η Lindsay Lohan και η Paris Hilton ήταν μάρτυρες ενός Hollywood δράματος

Celebrity Stories Χτες
Βίντεο, κραυγές και celebrity θεατές σε ένα από τα πιο τρελά επεισόδια της δεκαετίας 2000