E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σμαράγδα Καρύδη απαντά στη Ζέτα Δούκα: Θέλω το τοπίο στο θέατρο να καθαρίσει

H αρχική δήλωση της ηθοποιού για τα περιστατικά κακοποίησης στο θέατρο είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ζέτας Δούκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/2/2021 | 14:00

Σμαράγδα Καρύδη απαντά στη Ζέτα Δούκα: Θέλω το τοπίο στο θέατρο να καθαρίσει

Μία διαδικτυακή κόντρα έχει ξεκινήσει από χτες ανάμεσα στην Ζέτα Δούκα και τη Σμαράγδα Καρύδη σχετικά με τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα για κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά και περιστατικά σeξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του θεάτρου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Σμαράγδα Καρύδη έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και μεταξύ άλλων έγραψε: «Στηρίζω τα θύματα κακοποίησης αλλά δεν μπορώ να χαρώ με την καταστροφή των άλλων». Με αφορμή αυτή την ατάκα, η Ζέτα Δούκα αποφάσισε να απαντήσει δημόσια στην Σμαράγδα Καρύδη εκφράζοντας τη διαφωνία της με όσα υποστήριξε η ηθοποιός.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Σμαράγδα Καρύδη αποφάσισε να απαντήσει στη Ζέτα Δούκα και να εξηγήσει αναλυτικότερα τη θέση και τα πιστεύω της.

“Αγαπητή Ζέτα, νομίζω ότι στο κείμενο που έγραψα έγιναν κάποιες παρανοήσεις και οφείλω κυρίως σε σένα που μου απευθύνεσαι μια απάντηση. Δε μου αρέσει που γίνεται δημοσίως αλλά εδώ που φτάσαμε έτσι πρέπει να γίνει. Ούτως ή άλλως για τη διαφάνεια παλεύουμε τώρα. Έχεις δίκιο για τη βροχή και τα βρεγμένα ρούχα. Σίγουρα τώρα δεν είναι η ώρα για να νιώθει κάποιος λύπη. Πόσο μάλλον να την εκφράζει δημόσια γιατί μπορεί αυτό να θολώνει το τοπίο που οφείλει να είναι ξεκάθαρο για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια.

Όμως δεν ήταν αυτό το κυρίως θέμα της τοποθέτησης μου. (Και αυτό μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει διαβάζοντας το πλήρες κείμενο μου και όχι τίτλους , αποσπάσματα ή τυχόν ερμηνείες του). Δεν έβαλα ποτέ στην ίδια ζυγαριά θύτες και θύματα. Ούτε κρατάω ίσες αποστάσεις. Δε ξέρω από που προκύπτει αυτό. Είμαι 100% μαζί σας. Θαυμάζω και σέβομαι απεριόριστα κι εσένα κι όλους όσοι βγήκαν μπροστά και το είπα αρκετές φόρες, όποτε μου ζητήθηκε χωρίς αλλά και αστερίσκους. Και πρέπει να βγουν κι άλλοι να μιλήσουν. Έτσι γενναία όπως το κάνατε εσείς. Η υποστήριξη μου είναι γι αυτούς που αδικούνται και γι αυτό μίλησα για τους νόμους που θα μας προστατεύουν.

Χωρίς δίκαιο και νόμους επικρατεί το χάος. Αυτό είπα. Γι αυτό πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία και ο νόμος τώρα γιατί αλλιώς θα φαγωθούμε μεταξύ μας για την κάθε λέξη που θα λέμε. Θέλω αυτοί που έκαναν κακουργήματα να τιμωρηθούν με τρόπο παραδειγματικό. Θέλω το τοπίο στο θέατρο να καθαρίσει από κάθε είδους κακοποίηση γιατί είναι ο χώρος που όλοι αγαπάμε και αξίζουμε να είναι καθαρός.

Και όχι μόνο στο θέατρο. Και ειδικά αν η κακοποίηση έχει σχέση με ανήλικους ή παιδιά. Δε ξέρω πόσο καλά με γνωρίζεις αλλά κανένας απ’ τους εμπλεκόμενους δεν είναι φίλος μου, ούτε έχω με κανέναν επαγγελματικές σχέσεις όπως λες. Κι αν μάθαινα ότι κάποιος φίλος μου είχε κάνει όλα αυτά τα απαράδεκτα κι εγκληματικά που ακούμε, θα με πλήγωνε και θα ήμουν η πρώτη που θα καταδίκαζε την συμπεριφορά του. Γι αυτό μη μου χρεώνεις σκοπιμότητα γιατί δεν έχω. Είμαι απόλυτα υποστηρικτική σε αυτό που ξεκινάει τώρα. Είμαι μαζί σας εφ’ όλης της ύλης και τώρα που βρέχει κι όταν θα βγει ο ήλιος”, σημείωσε η Σμαράγδα Καρύδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζεντάγια: «Πολλοί άνθρωποι ξεγελάστηκαν» από τις φωτογραφίες γάμου που δημιουργήθηκαν με Α

Tabloid 17.03.2026
Η ηθοποιός απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν έχει πράγματι παντρευτεί τον Τομ Χόλαντ

Ηλίας Μαμαλάκης: «Mε πήρε και με χτύπαγε σαν χταπόδι τρία χρόνια, είχα γίνει ανορεκτικός»

Tabloid 17.03.2026
Όσα είπε για τις δύσκολες στιγμές και το θέμα της υγείας του

Δώρα Παντέλη: Η ημερομηνία του γάμου της και το όνομα που θα πάρει ο γιος της

Tabloid 17.03.2026
Πρόβα νυφικού έκανε η αθλητικογράφος Δώρα Παντέλη, η οποία το καλοκαίρι παντρεύεται τον σύντροφό της, επιχειρηματία Τζον Μαρεμβελιωτάκη

Ελένη Τσολάκη: Επιστρέφει... στον ΑΝΤ1 ‑ Η πιο άβολη τηλεοπτική στιγμή της εβδομάδας

TV Buzz 17.03.2026
Η παρουσιάστρια που εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το κανάλι του Αμαρουσίου, επανέρχεται στο γυαλί μέσω τηλεοπτικής σειράς του!

Αβολο! Τζένερ και Σάντσεζ με το ίδιο λουκ στο πάρτι του Vanity Fair

Tabloid 17.03.2026
«Η Κρις και η Λόρεν μοιάζουν με δίδυμες»

Modern Cinderella: Καταγγέλλει γυναικολόγο που την έστειλε στο νοσοκομείο – «Ξεκίνησα να αιμορραγώ»

Tabloid 17.03.2026
Η Modern Cinderella μοιράστηκε τα όσα συνέβησαν μετά την επίσκεψή της στον γυναικολόγο για την καθιερωμένη εξέταση του Τεστ Παπ

Τεγιάνα Τέιλορ: Αποκάλυψε τι έγινε και ούρλιαζε στα παρασκήνια των Οσκαρ

Tabloid 17.03.2026
Η Τεγιάνα Τέιλορ αποκάλυψε τι πραγματικά συνέβη όταν φέρεται να την έσπρωξε ένας άνδρας της ασφάλειας στα Όσκαρ του 2026

Έλενα Μακρή Λυμπέρη για Αντώνη Λυμπέρη: «Οι 3 κολλητές μου είχαν σχέση μαζί του και μου τον πρότειναν»

Tabloid 17.03.2026
Η Έλενα Μακρή Λυμπέρη έδωσε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στη Φαίη Σκορδά, μετά τον θάνατο του συζύγου της, εκδότη Αντώνη Λυμπέρη

Κατερίνα Καινούργιου για Ηλιάδη – Λαζαρίδη: «Την ακολουθούσε παντού, το θυμάμαι και ανατριχιάζω»

Tabloid 17.03.2026
Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στη συνάντησή της με την τραγουδίστρια και τον επιχειρηματία πριν από αρκετά χρόνια

Ο Τζέιμς Χέτφιλντ των Metallica έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό του δίπλα σε καρχαρίες

Tabloid 17.03.2026
Ο αρχηγός του συγκροτήματος ζήτησε από την Αντριάνα Γκίλετ να γίνει γυναίκα του κατά τη διάρκεια κατάδυσης

Χριστίνα Σάλτη: Θετική σε αλκοτέστ η τραγουδίστρια ‑ Της αφαιρέθηκε το δίπλωμα

Tabloid 17.03.2026
Η ίδια δημοσίευεσε ένα βίντεο στο TikTok, ενημερώνοντας με έναν χιουμοριστικό τρόπο το κοινό της για το συμβάν