E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σμαράγδα Καρύδη απαντά στη Ζέτα Δούκα: Θέλω το τοπίο στο θέατρο να καθαρίσει

H αρχική δήλωση της ηθοποιού για τα περιστατικά κακοποίησης στο θέατρο είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ζέτας Δούκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/2/2021 | 14:00

Σμαράγδα Καρύδη απαντά στη Ζέτα Δούκα: Θέλω το τοπίο στο θέατρο να καθαρίσει

Μία διαδικτυακή κόντρα έχει ξεκινήσει από χτες ανάμεσα στην Ζέτα Δούκα και τη Σμαράγδα Καρύδη σχετικά με τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα για κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά και περιστατικά σeξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του θεάτρου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Σμαράγδα Καρύδη έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και μεταξύ άλλων έγραψε: «Στηρίζω τα θύματα κακοποίησης αλλά δεν μπορώ να χαρώ με την καταστροφή των άλλων». Με αφορμή αυτή την ατάκα, η Ζέτα Δούκα αποφάσισε να απαντήσει δημόσια στην Σμαράγδα Καρύδη εκφράζοντας τη διαφωνία της με όσα υποστήριξε η ηθοποιός.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Σμαράγδα Καρύδη αποφάσισε να απαντήσει στη Ζέτα Δούκα και να εξηγήσει αναλυτικότερα τη θέση και τα πιστεύω της.

“Αγαπητή Ζέτα, νομίζω ότι στο κείμενο που έγραψα έγιναν κάποιες παρανοήσεις και οφείλω κυρίως σε σένα που μου απευθύνεσαι μια απάντηση. Δε μου αρέσει που γίνεται δημοσίως αλλά εδώ που φτάσαμε έτσι πρέπει να γίνει. Ούτως ή άλλως για τη διαφάνεια παλεύουμε τώρα. Έχεις δίκιο για τη βροχή και τα βρεγμένα ρούχα. Σίγουρα τώρα δεν είναι η ώρα για να νιώθει κάποιος λύπη. Πόσο μάλλον να την εκφράζει δημόσια γιατί μπορεί αυτό να θολώνει το τοπίο που οφείλει να είναι ξεκάθαρο για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια.

Όμως δεν ήταν αυτό το κυρίως θέμα της τοποθέτησης μου. (Και αυτό μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει διαβάζοντας το πλήρες κείμενο μου και όχι τίτλους , αποσπάσματα ή τυχόν ερμηνείες του). Δεν έβαλα ποτέ στην ίδια ζυγαριά θύτες και θύματα. Ούτε κρατάω ίσες αποστάσεις. Δε ξέρω από που προκύπτει αυτό. Είμαι 100% μαζί σας. Θαυμάζω και σέβομαι απεριόριστα κι εσένα κι όλους όσοι βγήκαν μπροστά και το είπα αρκετές φόρες, όποτε μου ζητήθηκε χωρίς αλλά και αστερίσκους. Και πρέπει να βγουν κι άλλοι να μιλήσουν. Έτσι γενναία όπως το κάνατε εσείς. Η υποστήριξη μου είναι γι αυτούς που αδικούνται και γι αυτό μίλησα για τους νόμους που θα μας προστατεύουν.

Χωρίς δίκαιο και νόμους επικρατεί το χάος. Αυτό είπα. Γι αυτό πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία και ο νόμος τώρα γιατί αλλιώς θα φαγωθούμε μεταξύ μας για την κάθε λέξη που θα λέμε. Θέλω αυτοί που έκαναν κακουργήματα να τιμωρηθούν με τρόπο παραδειγματικό. Θέλω το τοπίο στο θέατρο να καθαρίσει από κάθε είδους κακοποίηση γιατί είναι ο χώρος που όλοι αγαπάμε και αξίζουμε να είναι καθαρός.

Και όχι μόνο στο θέατρο. Και ειδικά αν η κακοποίηση έχει σχέση με ανήλικους ή παιδιά. Δε ξέρω πόσο καλά με γνωρίζεις αλλά κανένας απ’ τους εμπλεκόμενους δεν είναι φίλος μου, ούτε έχω με κανέναν επαγγελματικές σχέσεις όπως λες. Κι αν μάθαινα ότι κάποιος φίλος μου είχε κάνει όλα αυτά τα απαράδεκτα κι εγκληματικά που ακούμε, θα με πλήγωνε και θα ήμουν η πρώτη που θα καταδίκαζε την συμπεριφορά του. Γι αυτό μη μου χρεώνεις σκοπιμότητα γιατί δεν έχω. Είμαι απόλυτα υποστηρικτική σε αυτό που ξεκινάει τώρα. Είμαι μαζί σας εφ’ όλης της ύλης και τώρα που βρέχει κι όταν θα βγει ο ήλιος”, σημείωσε η Σμαράγδα Καρύδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιωάννα Τούνη: Τρυφερές ευχές και φιλί στον σύντροφό της – «Ο πιο υποστηρικτικός και κούκλος άντρας που έχω γνωρίσει»

E-Daily 3.Left Χτες
Η γνωστή Instagrammer αφιέρωσε μία ξεχωριστή ανάρτηση στο Instagram για τα γενέθλια του Δημήτρη Σπυριδωνίδη

Τζόνι Ντεπ: Απατεώνας άδειασε 600.000 ευρώ από την κάρτα του και ο ηθοποιός δεν πήρε χαμπάρι

E-Daily 3.Left Χτες
Για σχεδόν δύο χρόνια ο δράστης χρησιμοποιούσε τα στοιχεία της κάρτας του διάσημου σταρ

Μαντώ: «Η Μαρινέλλα μού έλεγε από μικρή – θα κάνεις μεγάλη καριέρα, αλλά μην ξεχάσεις να κάνεις παιδί»

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια αποκάλυψε τι της είχε συστήσει η αείμνηστη ερμηνεύτρια

Γκέιλ Κινγκ: Πώς έπιασε τον σύζυγό της να την απατά με φίλη της μέσα στο ίδιο τους το σπίτι

E-Daily 3.Left Χτες
Η παρουσιάστρια αποκάλυψε πώς ανακάλυψε την ερωμένη του Ουίλιαμ Μπάμπους κρυμμένη πίσω από μια πόρτα

Μικ Σουμάχερ: Επίσημη εμφάνιση με τη σύντροφό του Κλάρα Ράμος στο Indy 500

E-Daily 3.Left Χτες
Το ζευγάρι ποζάρει αγκαλιασμένο επιβεβαιώνοντας τη σχέση του, με τον οργανισμό του αγώνα να αναρτά κοινή φωτογραφία στα social media

Σπάνιο «ουράνιο τόξο της φωτιάς» εμφανίστηκε στον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Τα χρώματά του μπορούν να ενταθούν σε έντονα κόκκινα και πορτοκαλί που μιμούνται φλόγες στον ουρανό - δίνοντάς του το παρατσούκλι «ουράνιο τόξο της φωτιάς»

Viral αγγελία στην Κίνα: Ζητούνταν εργαζόμενοι για βοσκή 3.000 προβάτων

E-Daily 3.Left Χτες
Οι υποψήφιοι ήταν κατά πλειοψηφία γεννημένοι τη δεκαετία του 1990

Η Ευγενία Σαμαρά φόρεσε το μπικίνι της και έκανε βουτιά στον Ατλαντικό: «Έγινε κι αυτό», δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left Χτες
«Ρε παιδιά, μια βουτιά στον Aτλαντικό δεν είχα κάνει!» έγραψε η Ευγενία Σαμαρά στο Instagram

Γιώργος Λιάγκας: Το ξέσπασμα κατά της Κουτσελίνη και όλη η αποκάλυψη για το μπάτζετ του «Πρωινού»

E-Daily 3.Left Χτες
Όσα είπε ο Γιώργος Λιάγκας, το πρωινό της Τετάρτης…

Αντωνά για Λιάγκα: «Τον αγάπησα από την πρώτη στιγμή» – Η γνωριμία, η διαφορά ηλικίας, το ενδεχόμενο ενός παιδιού

E-Daily 3.Left Χτες
Η Μαρία Αντωνά βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής, Super Κατερίνα στον ALPHA, σήμερα Τετάρτη 27/5

ΣΚΑΪ: Η ώρα της Λένας Φλυτζάνη – Αμεσες αλλαγές στο κεντρικό δελτίο

E-Daily 3.Left Χτες
Οι εξελίξεις τρέχουν στο κανάλι του Φαλήρου…

Δανάη Μπάρκα: Αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που αποχώρησε από την παράσταση των Ρέππα – Παπαθανασίου

E-Daily 3.Left Χτες
Η Δανάη Μπάρκα βρέθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, όπου η Ελένη Φουρέιρα παρουσίασε τη νέα της συνεργασία μαγιό Eleni Foureira + MEYIA