E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O 91χρονος που σηκώνει βάρη σαν έφηβος

Το μυστικό για τη μακροζωία του είναι μια πειθαρχημένη ζωή που περιστρέφεται γύρω από τη θρησκεία, τη διατροφή και την άσκηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2021 | 00:26

Είναι 91 ετών και ακόμα συνεχίζει να σηκώνει βάρη σαν έφηβος. Μπορεί να είναι πρώην πρωταθλητής του bodybuilding, αλλά αυτό έγινε τη δεκαετία του 1950. Κι όμως ο 91χρονος, στο γυμναστήριο του, γυμνάζεται λες και δεν πέρασε μια ημέρα.

Η καριέρα του έχει φτάσει αισίως τα 70 χρόνια. Περισσότερο απ’ όσο διήρκησε η δικτατορία στη Μιάνμαρ. Το 1959 ο Sein Maung στέφθηκε «Mr. Olympic» της Βιρμανίας και ανακηρύχθηκε «Mr. Burma» έναν χρόνο αργότερα.

«Όλα τα αδέρφια μου πέθαναν στα 70 και κάτι, αλλά εγώ είμαι ακόμα εδώ» δήλωσε την περασμένη άνοιξη στο AFP. Αποκάλυψε πως το μυστικό για τη μακροζωία του είναι μια πειθαρχημένη ζωή που περιστρέφεται γύρω από τη θρησκεία, τη διατροφή και την άσκηση.

Πριν από κάθε άσκηση κάνει τη βουδιστική προσευχή του. Μετά σηκώνει βάρη, γυμνάζοντας όλα τα σημεία του κορμιού του. Η Μιάνμαρ άλλωστε έχει παράδοση στο bodybuilding και οι διαγωνισμοί μπορεί να λαμβάνουν χώρα ακόμα και σε εμπορικά κέντρα, με το πλήθος να ζητωκραυγάζει.

Ο Sein Maung σήκωνε από μικρός ξύλα στο χωριό του. Έπειτα από την επιτυχία που γνώρισε, στις αρχές της δεκαετίας του ’60, πρωταγωνίστησε σε δυο ταινίες και αργότερα έγινε προπονητής για επίδοξους «Mr. Burma». Τη χρονιά του πραξικοπήματος, έφτιαξε το γυμναστήριό του, το οποί λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Παλαιότερα είχε μέχρι 200 μέλη, αλλά πλέον έχουν ελάχιστοι. Ο ίδιος παραδέχεται ότι ο θυμός του πολλές φορές μπορεί να έκανε τους πελάτες να φύγουν. «Θύμωνα τόσο πολύ και έλεγα σε ανθρώπους να βγουν έξω αν δεν πάρουν το bodybuilding σοβαρά. Δεν μπορώ να το ελέγξω».

Ο Sein Maung συνεχίζει με τις προσευχές του, την διατροφή του βασισμένη σε πρωτεΐνες και το αυστηρό πρόγραμμα άσκησης, ώστε να κρατήσει το ανοσοποιητικό του όσο δυνατότερο γίνεται. «Ξέρω πως οι γηραιότεροι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να πεθάνουν. Αλλά δεν ανησυχώ απλά επειδή πέρασα τα 90. Δεν φοβάμαι τον θάνατο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη, ξαναείδε τα παιδιά της μετά από χρόνια ‑ Σε τι φάση είναι η Britney Spears τώρα

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Η Britney Spears θέλει να ανοίξει νέο κεφάλαιο στη ζωή της αλλά ας ελπίσουμε πως θα τα καταφέρει

Ανδρας με Αλτσχάιμερ πήγε σε συναυλία και αρχίζει να τραγουδά όταν θυμάται τους στίχους

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Η σκληρή διάγνωση στα 51 και το λάθος των γιατρών

Η Τζένιφερ Λόπεζ τραγούδησε «Thank U, Next» με την κόρη του Μπεν Αφλεκ ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η 56χρονη σταρ γλέντησε στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε μαζί με την κόρη της Έμα και τη Σεραφίνα, κόρη του Αφλεκ

Καίτη Γαρμπή: Ακυρώνει εμφανίσεις λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας ‑ «Θέλω την προσευχή σας»

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια μίλησε δημοσίως για την κατάσταση της υγείας της

Σάκης Κατσούλης: Ποιο προσβλητικό μήνυμα δέχτηκε για τον νεογέννητο γιο του και πώς αντέδρασε

Tabloid Χτες
Ο νικητής του Survivor έλαβε ένα σοκαριστικό μήνυμα για το νεογέννητο μωρό του και επέλεξε να απαντήσει με έναν τρόπο που εξέπληξε τους πάντες.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή απαντά στον Παύλο Σταματόπουλο για το «Happy Day γίναμε»

TV Buzz Χτες
Η παρουσιάστρια του Alpha αντέδρασε στο σχόλιο του συναδέλφου της, τονίζοντας ότι η εκπομπή της μιλά πάντα με ειλικρίνεια, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Αρια Καλύβα: Το δημόσιο «άδειασμα» στον Γιώργο Λιάγκα και η ατάκα που έγινε αμέσως viral

TV Buzz Χτες
Η δημοσιογράφος μίλησε ανοιχτά για την αποχώρηση Κατσαρίδη από το «Πρωινό» και δεν άφησε τον Λιάγκα αναπάντητο.

Σκοκαρισμένη η Φαίη Σκορδά στον αέρα του Buongiorno: «Δεν άντεξα να δω το βίντεο, δεν ήθελα να το δω»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Φαίη Σκορδά αρνήθηκε να προβάλει το σοκαριστικό βίντεο στο «Buongiorno», εξομολογούμενη ότι δεν άντεξε να το δει ούτε η ίδια.

Η Κάιλι Τζένερ φοράει μαύρο αθλητικό σετ και απολαμβάνει καλοκαιρινές στιγμές ξεκούρασης σε πολυτελές γιοτ

E-Daily 3.Left Χτες
Στο φόντο διακρίνονται όργανα γυμναστικής, δείχνοντας πως δεν αφήνει την άσκηση ούτε στις διακοπές

Γρηγόρης Αρναούτογλου για Γιώργο Λιάγκα: Αυτό που έκανε ήταν μπούρδα

E-Daily 3.Left Χτες
Ο παρουσιαστής απάντησε δημόσια στον Λιάγκα, χαρακτηρίζοντας ως «μπούρδα» τη συμπεριφορά του μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία στο «Πρωινό».

Ανατροπές στον ΑΝΤ1: Η Σία Κοσιώνη έρχεται, ο Νίκος Χατζηνικολάου φεύγει από το κεντρικό δελτίο

E-Daily 3.Left Χτες
Η Σία Κοσιώνη ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1 και να αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να κατευθύνεται σε επιτελικό ρόλο;