E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O 91χρονος που σηκώνει βάρη σαν έφηβος

Το μυστικό για τη μακροζωία του είναι μια πειθαρχημένη ζωή που περιστρέφεται γύρω από τη θρησκεία, τη διατροφή και την άσκηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2021 | 00:26

Είναι 91 ετών και ακόμα συνεχίζει να σηκώνει βάρη σαν έφηβος. Μπορεί να είναι πρώην πρωταθλητής του bodybuilding, αλλά αυτό έγινε τη δεκαετία του 1950. Κι όμως ο 91χρονος, στο γυμναστήριο του, γυμνάζεται λες και δεν πέρασε μια ημέρα.

Η καριέρα του έχει φτάσει αισίως τα 70 χρόνια. Περισσότερο απ’ όσο διήρκησε η δικτατορία στη Μιάνμαρ. Το 1959 ο Sein Maung στέφθηκε «Mr. Olympic» της Βιρμανίας και ανακηρύχθηκε «Mr. Burma» έναν χρόνο αργότερα.

«Όλα τα αδέρφια μου πέθαναν στα 70 και κάτι, αλλά εγώ είμαι ακόμα εδώ» δήλωσε την περασμένη άνοιξη στο AFP. Αποκάλυψε πως το μυστικό για τη μακροζωία του είναι μια πειθαρχημένη ζωή που περιστρέφεται γύρω από τη θρησκεία, τη διατροφή και την άσκηση.

Πριν από κάθε άσκηση κάνει τη βουδιστική προσευχή του. Μετά σηκώνει βάρη, γυμνάζοντας όλα τα σημεία του κορμιού του. Η Μιάνμαρ άλλωστε έχει παράδοση στο bodybuilding και οι διαγωνισμοί μπορεί να λαμβάνουν χώρα ακόμα και σε εμπορικά κέντρα, με το πλήθος να ζητωκραυγάζει.

Ο Sein Maung σήκωνε από μικρός ξύλα στο χωριό του. Έπειτα από την επιτυχία που γνώρισε, στις αρχές της δεκαετίας του ’60, πρωταγωνίστησε σε δυο ταινίες και αργότερα έγινε προπονητής για επίδοξους «Mr. Burma». Τη χρονιά του πραξικοπήματος, έφτιαξε το γυμναστήριό του, το οποί λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Παλαιότερα είχε μέχρι 200 μέλη, αλλά πλέον έχουν ελάχιστοι. Ο ίδιος παραδέχεται ότι ο θυμός του πολλές φορές μπορεί να έκανε τους πελάτες να φύγουν. «Θύμωνα τόσο πολύ και έλεγα σε ανθρώπους να βγουν έξω αν δεν πάρουν το bodybuilding σοβαρά. Δεν μπορώ να το ελέγξω».

Ο Sein Maung συνεχίζει με τις προσευχές του, την διατροφή του βασισμένη σε πρωτεΐνες και το αυστηρό πρόγραμμα άσκησης, ώστε να κρατήσει το ανοσοποιητικό του όσο δυνατότερο γίνεται. «Ξέρω πως οι γηραιότεροι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να πεθάνουν. Αλλά δεν ανησυχώ απλά επειδή πέρασα τα 90. Δεν φοβάμαι τον θάνατο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φαίη Σκορδά: «Παιδιά βγάλτε το!» – Σοκαρισμένη με βίντεο που προβλήθηκε στον αέρα του Buongiorno

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Η Φαίη Σκορδά και οι συνεργάτες της σχολίασαν σήμερα τον άγριο καβγά μεταξύ δύο κοριτσιών στην Εύβοια, που δημοσιοποιήθηκε χθες στα social media

Γωγώ Μαστροκώστα: Η ανάρτηση της κόρης της, Βικτώριας Δέλλα, τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατό της

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Λίγες εβδομάδες μετά την απώλεια της Γωγώς Μαστροκώστα, η κόρη της, Βικτώρια Δέλλα, προχώρησε στην πρώτη της δημόσια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής

Αλέξης Γεωργούλης: Αν μια γυναίκα είναι καλή μαγείρισσα θα είναι καλή και στο σeξ και αντίστροφα

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Η εμπειρία μου λέει ότι αυτά τα πράγματα πάνε παρέα, σχολίασε ο ηθοποιός

Η Αλίσα Λέμαν φόρεσε μικροσκοπικό ροζ μπικίνι και έκανε γκελάκια με μπάλα ποδοσφαίρου, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Η 27χρονη από την Ελβετία επιβεβαίωσε τον τίτλο της πιο σeξι ποδοσφαιρίστριας

Akylas: «Μετά τον τελικό στις πρώτες δηλώσεις που έκανα έπαθα κρίση πανικού»

E-Daily 3.Left 17.06.2026
«Εκείνο το βράδυ εγώ δεν μπορούσα φυσικά να κοιμηθώ» είπε

Ανέστης Ευαγγελόπουλος: Αφησε άφωνη την καλεσμένη του – «Μήπως πρέπει να κάνεις λίγο σeξ να καθαρίσει ο εγκέφαλος;»

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Η content creator και κόρη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιάννη Καλιτζάκη μίλησε ανοιχτά για την προσωπική της ζωή

Γιατί η αδυνατισμένη εμφάνιση της Ariana Grande έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη συζήτηση

E-Daily 3.Left 17.06.2026
H κοινωνία περνά μια περίοδο όπου η ακραία αδυναμία επιστρέφει ως πρότυπο ομορφιάς

Το πρώτο δωμάτιο που ψάχνουν οι κλέφτες μόλις μπουν σε ένα σπίτι

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Οι κλέφτες δεν κινούνται τυχαία: γνωρίζουν ακριβώς πού βρίσκονται τα πολύτιμα αντικείμενα και έχουν ελάχιστο χρόνο για να τα βρουν.

Ηλικιωμένη με σκούτερ προκάλεσε χάος σε ποδηλατικό αγώνα στη Γερμανία – Ποδηλάτες εκτοξεύτηκαν στον αέρα

E-Daily 3.Left Χτες
Ένας αθλητής κατάφερε να αποφύγει στο παρά πέντε τη σύγκρουση με το ηλεκτρικό σκούτερ

Η Κατερίνα Παπουτσάκη ποζάρει με μαγιό σε πισίνα ‑ δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε

E-Daily 3.Left Χτες
Η αγαπημένη ηθοποιός μοιράστηκε καλοκαιρινά στιγμιότυπα από την πισίνα, φορώντας ένα εντυπωσιακό ασπρόμαυρο μαγιό.

Το πιάνο του Μετρό Συντάγματος έγινε σκηνή: Κοριτσάκι χόρευε αυθόρμητα δίπλα σε νεαρή πιανίστρια – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η ανάρτηση μάζεψε χιλιάδες προβολές και πλημμύρισε με θετικά σχόλια

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού ‑ Τι δήλωσε για την κατάσταση της υγείας της

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός νοσηλεύεται στο «Αττικόν», έπειτα από σοβαρό ατύχημα που είχε στο σπίτι της