E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελαφόνησος: Tι απαντούν οι υπεύθυνοι στο Φορέα Διαχείρισης για την άδεια στο GNTM

Τι λένε για το σημείο στο οποίο υπήρχαν αυτοκίνητα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 8/12/2020 | 14:09

Ελαφόνησος: Tι απαντούν οι υπεύθυνοι στο Φορέα Διαχείρισης για την άδεια στο GNTM

Ο σάλος που προκλήθηκε στο GNTM, σχετικά με τα γυρίσματα στην παραλία Σαρακήνικο του Δήμου Ελαφονήσου, εντός ορίων της προστατευόμενης περιοχής του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου «Natura 2000» έφερε την απάντηση του Φορέα-  όλα ήταν νόμιμα και  καμία καταστροφή δεν επήλθε στη βλάστηση, καθώς και στο ανάγλυφο της περιοχής.

O Φορέας Διαχείρισης ξεκαθαρίζει λέγοντας: 

Στο επεισόδιο εσφαλμένα προβλήθηκε η κίνηση τροχοφόρων επί της παραλίας ως μία δραστηριότητα επιτρεπτή σε περιοχές του δικτύου Natura 2000. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω πλάνα πραγματοποιήθηκαν σε χώρο που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης οχημάτων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και όχι σε θέσεις όπου εντοπίζονται αμμοθινικοί τύποι οικοτόπων. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος χώρος δεν αποτελεί υγροτοπικό λιμνίο, όπως παρουσιάζεται σε διάφορες αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Πιθανώς να είναι βρόχινα νερά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως εφέ για χάρη των γυρισμάτων της εκπομπής.

Επιπλέον, η πρόσβαση των οχημάτων στο χώρο που χρησιμοποιήθηκε την ώρα της φωτογράφισης στην παραλία Σίμου (Σαρακήνικο), έγινε καθ’ υπόδειξη του Δήμου Ελαφονήσου και από συγκεκριμένη διαδρομή που χρησιμοποιείται για την προσπέλαση του χώρου από τα αγροτικού τύπου οχήματα υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Ελαφονήσου για τη συγκομιδή των απορριμμάτων.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 και καμία καταστροφή δεν επήλθε στη βλάστηση, καθώς και στο ανάγλυφο της περιοχής.

Σχετικά με τη δήλωση ενός εκ των παρουσιαστών της εκπομπής, με την οποία ευχαρίστησε δημόσια τον Φορέα Διαχείρισης για τη συνδρομή του στη διεκπεραίωση των γυρισμάτων, αυτή αφορούσε αποκλειστικά στην παροχή εγγράφου περί μη αντίρρησης πραγματοποίησης γυρισμάτων, καθώς και την παροχή κατευθύνσεων, οδηγιών, αλλά και πληροφοριών για την σημαντικότητα της περιοχής.

Η προβολή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δραστηριοτήτων, όπως είναι η ανεξέλεγκτη κίνηση τροχοφόρων επί της παραλίας η οποία και εκ του νόμου απαγορεύεται, που λαμβάνουν χώρα σε προστατευόμενες περιοχές και διαταράσσουν το οικοσύστημα αυτών, ως σύννομες, δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις και βρίσκει τον Φορέα Διαχείρισης κάθετα αντίθετο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί η αδυνατισμένη εμφάνιση της Ariana Grande έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη συζήτηση

E-Daily 3.Left 17.06.2026
H κοινωνία περνά μια περίοδο όπου η ακραία αδυναμία επιστρέφει ως πρότυπο ομορφιάς

Το πρώτο δωμάτιο που ψάχνουν οι κλέφτες μόλις μπουν σε ένα σπίτι

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Οι κλέφτες δεν κινούνται τυχαία: γνωρίζουν ακριβώς πού βρίσκονται τα πολύτιμα αντικείμενα και έχουν ελάχιστο χρόνο για να τα βρουν.

Οι πόζες της Κατερίνας Παπουτσάκη με το μαγιό της σε πισίνα, δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός δημοσίευσε διαφορετικά στιγμιότυπα πριν κάνει τη βουτιά της

Μία μαγική στιγμή στο Μετρό του Συντάγματος – Μικρό κορίτσι χόρευε ενώ μία γυναίκα έπαιζε πιάνο – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η δημοσίευση συγκέντρωσε χιλιάδες προβολές και δεκάδες θετικά σχόλια

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού ‑ Τι δήλωσε για την κατάσταση της υγείας της

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός νοσηλεύεται στο «Αττικόν», έπειτα από σοβαρό ατύχημα που είχε στο σπίτι της

Λένα Δροσάκη: «Σε αυτό το κομμάτι, είμαι σε μια φάση απελπισίας, διότι έχουμε ξεχάσει να αγαπάμε»

E-Daily 3.Left Χτες
Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε η Λένα Δροσάκη στην εκπομπή «Breakfast@Star» και τον δημοσιογράφο, Ηλία Σκουλά. Μέσα σε όλα, η γνωστή

Ο Νεϊμάρ ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει και 5ο παιδί

E-Daily 3.Left Χτες
Αυτό θα είναι το τρίτο παιδί με τη σύζυγό του, Μπρούνα Μπιανκάρντι

«Θύελλα» αντιδράσεων κατά του Μπρούκλιν Μπέκαμ: «Σταμάτα να εκμεταλλεύεσαι τους γονείς σου»

E-Daily 3.Left Χτες
Το ειρωνικό σχόλιο του Μπρούκλιν για την ρήξη με τους γονείς του και οι αρνητικές αντιδράσεις των χρηστών στα social media

Βισκαδουράκης: «Είχαν εξώφυλλο ότι φέρνω τον γιο μου στη ζωή και εμείς μόλις τον είχαμε χάσει»

E-Daily 3.Left Χτες
Μια άκρως συγκινητική εξομολόγηση έκανε ο Θανάσης Βισκαδουράκης το πρωί της Τρίτης 16 Ιουνίου, στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα.

Ο Κώστας Φραγκολιάς για τη Μαίρη Βυτινάρος: «Υπήρξαν μηνύματα, αλλά με άφησε στο διαβάστηκε»

E-Daily 3.Left Χτες
Δηλώσεις στην κάμερα του Πρωινό του ΑΝΤ1 έκανε ο Κώστας Φραγκολιάς. Μεταξύ άλλων, το πρώην μοντέλο και ηθοποιός αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή, στο