E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΗΠΑ: Τάμπλετ έξω από ΜΕΘ για τα τελευταία αντίο των συγγενών

Συγκλονιστικές εικόνες

Δημοσίευση 4/12/2020 | 12:41

ΗΠΑ: Τάμπλετ έξω από ΜΕΘ για τα τελευταία αντίο των συγγενών

Σοκ προκαλεί η εικόνα που ανέβασε στο Twitter χρήστης και δείχνει τάμπλετ συγκεντρωμένα έξω από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για tablets που δίνουν σε ανθρώπους που βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση για να μιλήσουν με τους συγγενείς τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται για αποχαιρετισμούς...

Οι αποχαιρετισμοί

Η ανάρτηση συγκλόνισε τους χρήστες των social media και έκανε πολλούς να μοιραστούν και τις δικές τους εμπειρίες.

Μία γυναίκα έγραψε: «Ετσι αποχαιρέτησα τη μητέρα μου. Εκείνη δεν είχε καν τις αισθήσεις της, ήταν το χειρότερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου». Μία άλλη έγραψε: «Τη Δευτέρα ο φίλος μου αποχαιρέτησε έτσι τη μητέρα του, από ένα iPad. Δεν την αγκάλιασε για τελευταία φορά, δεν της κράτησε το χέρι. Εχω οργή, τόση οργή που δεν μπορώ καν να νιώσω θλίψη».

Πώς ξεκίνησε

Το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης είναι ένα πρωτοποριακό νοσοκομείο, το οποίο εδώ και τρία χρόνια κάνει εκτεταμένη χρήση των tablets, μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος.

Σε καθημερινή βάση γιατροί και νοσοκόμες τα χρησιμοποιούν για να βλέπουν το ιστορικό των ασθενών, τα φάρμακα και την αγωγή που λαμβάνουν αλλά και όλα τα data του κάθε ασθενή (καριδογραφήματα, αξονικές, μαγνητικές) που βρίσκονται φορτωμένα στον server. Ξεχάστε τα χαρτία - κλινική εικόνα του ασθενούς που βρίσκονται κρεμασμένα στα κρεβάτια των ασθενών. Εδώ και τρία χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης είναι όλα ψηφιακά.

Σε δεύτερη φάση και μόλις ξέσπασε η πανδημία, στο νοσοκομείο, συνδύασαν tablets με κάμερες και μέσω ειδικής εφαρμογής νοσοκόμες και γιατροί μπορούσαν από μακρυά να παρακολουθούν συνέχεια τους ασθενείς με Covid 19, μειώνοντας στο ελάχιστο τις επαφές με αυτούς. Τα tablets πάνω στα τρίποδα που βλέπουμε στη φωτογραφία του twitter τοποθετούνται στα δωμάτια εντατικής των ασθενών με Covid 19 έτσι ώστε γιατροί και νοσοκόμες τους παρακολουθούν από μακρυά, ωστε να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης.

Όταν η πανδημία έφθασε στην κορύφωσή της και οι νεκροί πολλαπλασιάζονταν κάθε μέρα τα tablets που ήδη είχαν προμηθευτεί και χρησιμοποιούσαν, έδωσαν την ευκαιρία στους μελλοθάνατους να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους και να τους αποχαιρετούν.

Αυτή η τελευταία χρήση των tablets που προέκυψε μέσα από την ανάγκη, «αντιγράφηκε» από δεκάδες αμερικανικά νοσοκομεία, που μπορεί μεν να μην είχαν τις ψηφιακές προδιαγραφές του πρωτοποριακού Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, αλλά προχώρησαν σε μαζικές παραγγελίες tablets με στόχο να δίνουν, τουλάχιστον, ένα ανθρώπινο αντίο στους καταδικασμένους ασθενείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θανάσης Τσαλταμπάσης: Πέθανε ο πατέρας του – Η συγκινητική ανάρτηση στο Instagram

E-Daily 3.Left 19.05.2026
«Ακόμα νομίζω ότι είναι κάποια πλάκα σου»

Μαργαρίτα Μυτιληναίου: Γιατί ανακοίνωσε τον θάνατο του Στέφανου Ληναίου 5 μέρες μετά

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Η Μαργαρίτα Μυτιληναίου βρέθηκε καλεσμένη στο Στούντιο 4 το απόγευμα της Τρίτης, έναν μήνα μετά την απώλεια του πατέρα της Στέφανου Ληναίου

Αγριο ξέσπασμα από τη Σοφία Μουτίδου κατά του Γιώργου Λιάγκα: «Κι εσύ κοροϊδεύεις τον κόσμο!»

E-Daily 3.Left 19.05.2026
H Σοφία Μουτίδου σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου κατά τη διάρκεια της εκπομπής Real View ξέσπασε κατά του Γιώργου Λιάγκα μετά τον αιχμηρό σχολιασμό του για την ΕΡΤ και την φετινή Eurovision

Μπέλα Χαντίντ: Έκανε γιόγκα σε πολυτελές γιοτ φορώντας εντυπωσιακό μπικίνι

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Το μοντέλο βρίσκεται στη Γαλλική Ριβιέρα για το Φεστιβάλ Καννών, συνδυάζοντας επαγγελματικές υποχρεώσεις με διακοπές

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Με δεμένο χέρι στο Buongiorno – «Πρέπει να με βοηθήσετε»

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Με δεμένο χέρι έκανε την εμφάνισή του ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο Buongiorno, το πρωί της Τρίτης 19 Μαΐου, προκαλώντας την ανησυχία των συνεργατών του στο πλατό

Τριαντάφυλλος για Ακύλα: «Και η 10η θέση πολύ ήταν»

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Ο «Ντάφυ» ξεκαθαρίζει πως η 10η θέση ήταν υπερβολικά υψηλή για την Ελλάδα και εξηγεί γιατί το κομμάτι ήταν περίεργο!

Οι ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γλέντησαν σπάζοντας πιάτα σε ελληνικό κλαμπ

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Η χρονιά ολοκληρώνεται με θετικό τρόπο για την ομάδα του Κάρικ, η οποία επιστρέφει στο Champions League

Βίντεο: Ο γιος της εκπροσώπου της Λετονίας στη Eurovision ξαναχτυπά και τραγουδάει Ferto

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Το παιδί μου θέλει να πάει στην Ελλάδα εξαιτίας σου, έγραψε η τραγουδίστρια αναφερόμενη στον Ακύλα

Πώς είναι σήμερα η Λετίσια Κάστα, η εμφάνιση στο Φεστιβάλ των Καννών με εφαρμοστό, μακρύ φόρεμα

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Η ηθοποιός και μοντέλο περπάτησε στο κόκκινο χαλί σε μία εμφάνιση που σηματοδότησε την επιστροφή της στη διοργάνωση μετά από αρκετά χρόνια απουσίας

Μάγδα Τσαγγάνη: «Νοσηλεύτηκα 20 μέρες» – Το ατύχημα, η αποκατάσταση και η δικαστική διαμάχη για αποζημίωση

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Η ηθοποιός μίλησε για το κάταγμα στο ισχίο μετά την πτώση της στην Αίγινα, την πορεία της υγείας της και τη μακρά εκκρεμότητα για το σπίτι που κάηκε