E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα πήγε να δώσει κοκαΐνη στον γυμναστή του

Ο Φερνάντο Σινιορίνι, επί δεκαετίες στενός συνεργάτης του Μαραντόνα, μίλησε για τον «θρύλο» λίγες μέρες προτού εκείνος φύγει από τη ζωή

Δημοσίευση 27/11/2020 | 10:48

Όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα πήγε να δώσει κοκαΐνη στον γυμναστή του

Ο Φερνάντο Σινιορίνι είναι Αργεντινός φυσικοθεραπευτής, επί δεκαετίες στενός συνεργάτης του Ντιέγκο Μαραντόνα και επιστήθιος φίλος του, από το 1983 όταν γνωρίστηκαν στην Μπαρτσελόνα και έως το τέλος.

Ακριβώς γι' αυτό, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σαν ανακριβής ή συκοφαντική η διήγηση του Σινιορίνι για το πώς ο Ντιέγκο είχε προσπαθήσει κάποτε να τον μυήσει στην κοκαΐνη.

«Θυμάμαι που τον άρπαξα από τον αστράγαλο και του είπα 'τι είναι αυτά που κάνεις;» είπε ο Φερνάντο Σινιορίνι σε συνέντευξή του, λίγες ημέρες πριν από το θάνατο του Μαραντόνα. «Ήθελε να μου 'σπρώξει' κοκαΐνη, να σνιφάρω μαζί του» συνεχίζει ο 69χρονος φυσικοθεραπευτής. Προσθέτοντας ότι «ο Ντιέγκο παραξενεύτηκε, μάλιστα, που με είδε να αγριεύω. 'Τι με ρωτάς τι κάνω; Με την κόκα θα δεις ότι θα θέλεις να μιλήσεις και ότι μπορείς να μιλάς για οποιοδήποτε θέμα'».

Τότε ο Σινιορίνι απάντησε στον Μαραντόνα ότι «ξέχνα το, Ντιέγκο. Εγώ όταν είμαι χαρούμενος θέλω να ξέρω γιατί είμαι χαρούμενος. Και όταν δεν είμαι, να ξέρω γιατί δεν είμαι. Εκτός αυτού, για να παίρνω εγώ αυτό το πράμα, χρειάζομαι πολλά λεφτά. Ποιος νομίζεις ότι είμαι; Ο Μαραντόνα; Εγώ είμαι απλώς ο γυμναστής του Μαραντόνα».

Ο Φερνάντο Σινιορίνι, έχοντας βρεθεί δίπλα στον Μαραντόνα από το 1983 έως το 1994 και τον φρόντισε κατά τη διάρκεια της μεγάλης καριέρας του σε επίπεδο συλλόγων αλλά και στην εθνική Αργεντινής, διατείνεται ότι τον γνώριζε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Αναφέρει, μάλιστα, ότι σε κάποια εκ βαθέων συζήτηση που είχαν οι δυο τους, ο Μαραντόνα του είχε εξομολογηθεί ότι μια μύχια επιθυμία του ήταν να πεθάνει πριν από τους γονείς του.

«Δεν θα άντεχα να ζήσω χωρίς αυτούς» είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Εν τέλει όμως βίωσε την απώλεια, πρώτα του πατέρα του, Ντον Ντιέγκο, στις 25 Ιουνίου του 2011. Και ελάχιστο καιρό αργότερα, στις 19 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, έχασε τη μητέρα του, την «Ντόνια Τότα» ή Ντάλμα Σαλβαδόρα Φράνκο. Αμφότεροι οι γονείς του Ντιέγκο πέθαναν εξαιτίας καρδιακών προβλημάτων, τελικά όπως και ο σούπερ-σταρ γιος τους.

Επιστρέφοντας στον Φερνάντο Σινιορίνι, ένα αξιοσημείωτο περιστατικό από τα αμέτρητα επεισόδια που έζησε σαν «σκιά» του Μαραντόνα, αφορά στο Μουντιάλ του 1986, στο Μεξικό. Υπό την καθοδήγηση του Σινιορίνι, ο Ντιέγκο έκανε επί τρεις μήνες ατομική προπόνηση σε πολύ μεγάλο υψόμετρο, προκειμένου να προσαρμόσει τον οργανισμό του στις αντίστοιχες συνθήκες και στον αέρα μειωμένης περιεκτικότητας σε οξυγόνο της πόλης του Μεξικού. Έτσι, καταρρίπτεται -εν μέρει τουλάχιστον- ο αστικός μύθος ότι ο Μαραντόνα δεν ήταν φανατικός της εκγύμνασης και της προετοιμασίας. Όπως επίσης εξηγείται γιατί σε ματς όπως πχ το ιστορικό Αργεντινή-Βρετανία, κάλπαζε ασταμάτητος στο γήπεδο.

Ο Σινιορίνι ήταν κάτι σαν γκουρού για τον Μαραντόνα, καθώς δεν περιοριζόταν στην άσκηση του σώματος, αλλά προσπαθούσε να τον προπονήσει ψυχικά και πνευματικά. Του σύστηνε βιβλία λογοτεχνίας και ψυχολογίας και τον παρότρυνε να διευρύνει τους γνωστικούς και αντιληπτικούς του ορίζοντες.

Ως κατακλείδα της πολυετούς σχέσης τους και ίσως σαν ένα αλλόκοτο επιτύμβιο, ο Φερνάντο Σινιορίνι έχει πει για τον νεκρό πλέον φίλο του ότι «ο Μαραντόνα είχε έναν μεγάλο εχθρό. Τον Ντιέγκο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από παιδί‑θαύμα της τηλεόρασης σε διανομέας της Amazon – Η νέα ζωή του Danny Pintauro

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Ο μικρός πρωταγωνιστής του «Who`s the Boss?» δουλεύει σήμερα σε 5 δουλειές για να τα βγάλει πέρα

Ντούα Λίπα και Κάλουμ Τέρνερ: Τα στιγμιότυπα από τον μήνα του μέλιτος στην Ιταλία

E-Daily 3.Left Χτες
Μετά τον γάμο του στη Σικελία το ζευγάρι παρέμεινε για μερικές ακόμη μέρες στη χώρα

Τίτλοι τέλους για το Στούντιο 4: Η ανακοίνωση του Θανάση Αναγνωστόπουλου και της Νάνσυς Ζαμπέτογλου

E-Daily 3.Left Χτες
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως με τη νέα σεζόν οι δύο παρουσιαστές θα βρίσκονται στον ΣΚΑΙ.

«Σας αγαπώ, γεια σας και χαρά σας»: Δείτε πώς αποχαιρέτησε η Φαίη Σκορδά το κοινό στην τελευταία της εκπομπή στο Mega

E-Daily 3.Left Χτες
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε μετά από δύο σεζόν για οικονομικούς λόγους - Η παρουσιάστρια αποχώρησε από το κανάλι με τον σύντροφό της Αλέξανδρο Αθανασιάδη

Η Εύα Λονγκόρια εντυπωσιάζει στα 51 της με αποκαλυπτικό λευκό μαγιό σε παραλία της Ισπανίας

E-Daily 3.Left Χτες
Η 51χρονη σταρ απαθανατίστηκε στην παραλία με μικροσκοπικό μπικίνι και μαγνήτισε τα βλέμματα με την καλλίγραμμη σιλουέτα της

Η Ανδρομάχη ποζάρει με μαγιό της σε παραλία: Το καταφύγιό μου, γράφει

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από τη θάλασσα

Βασίλης Μπισμπίκης: Ξεφτιλίζομαι και δεν θα αλλάξει μέχρι να πεθάνω

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ηθοποιός μίλησε για την αναγνωρισιμότητα ως «αναγκαίο κακό» της δουλειάς του, ενώ παράλληλα εξέφρασε τους λόγους που αγαπάει την τραγουδίστρια και σύντροφό του

Στα δικαστήρια ο Μάρκος Σεφερλής με τον κουμπάρο του

E-Daily 3.Left Χτες
Την προηγούμενη φορά που κατέθετα με έπιασαν τα κλάματα, είπε ο ηθοποιός

Στη Μύκονο το υπερπολυτελές καταμαράν των 46 εκατ. ευρώ που μαγνητίζει τα βλέμματα

E-Daily 3.Left Χτες
Το εντυπωσιακό «This is it» αγκυροβόλησε στα νερά του νησιού

Η Μπέλα Χαντίντ ανέβασε φωτογραφία που κλαίει, η εξομολόγηση για την υποτροπή της νόσου Lyme από την οποία πάσχει

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ούτε ένα εγκεφαλικό κύτταρο που να λειτουργεί και τα δύο τελευταία τσακώνονται μεταξύ τους, έγραψε το μοντέλο