E-Daily

H μασκότ άντι‑covid της Ιαπωνίας είναι ότι πιο χαριτωμένο υπάρχει

Βολτάρει στους δρόμους ανέμελη και κάνει τον κόσμο να γελάει

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

19/11/2020 | 01:07

Η Ιαπωνία έχει μια εμμονή με τις μασκότ, αυτό το ξέρει όλος ο πλανήτης και κάθε τι στην χώρα αυτή, από εταιρεία, γεγονός, επιχείρηση, έχει την δική του εκεί. Κάπως έτσι εμφανίστηκε στους δρόμους του Τόκιο και η Koronon, που είναι η μασκότ του άντι-covid κινήματος.

Η Koronon δημιουργήθηκε από την εταιρεία  Al-pha Co, η οποία διοργανώνει εκδηλώσεις και διαθέτει γραφείο ευρέσεως εργασίας για ημιαπασχόληση. Η ροζ μασκότ φοράει μάσκα στο πρόσωπο και συνήθως και ασπίδα, ενώ έχει στο χέρι της μια ασπίδα σε σχήμα καρδιάς με το όνομα της.

Υποστηρίζει την κοινωνική αποστασιοποίηση και στην κοιλιά της έχει τεράστιο Χ πάνω από το όνομα της ασθένειας Covid-19.

Εκπρόσωπος από την  Al-pha Co δήλωσε ότι το όνομα της μασκότ σημαίνει "Όχι στον ιό κορώνα" και ότι μπορεί η εν λόγω εταιρεία να μην μπορεί να βρει το εμβόλιο κατά του ιού, ήθελε όμως να βοηθήσει με τον τρόπο της τον κόσμο.

Η Koronon κυκλοφορεί καθημερινά στις γειτονιές του Τόκιο και μοιράζει μάσκες στους περαστικούς, ενώ μπορούν να την κλείσουν σχολεία και επιχειρήσεις ςγια να μιλήσει για την υγιεινή και τα μέτρα προστασίας για την μείωση του κορωνοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Μαριέττα Χρουσαλά κολύμπησε με λευκούς καρχαρίες

E-Daily 3.Left 25.04.2026
Η πρώην παρουσιάστρια είχε ζήσει την ίδια εμπειρία πριν από 16 χρόνια και ανυπομονούσε να τη ζήσει ξανά

Η Σαρλίζ Θερόν σκαρφάλωσε σε κτίριο στην Times Square, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 25.04.2026
Η ηθοποιός ανέβηκε σε διαφημιστική πινακίδα για την προώθηση της νέας ταινίας της «Apex» φορώντας ειδικό εξοπλισμό

Η Kesha πόζαρε χωρίς μαγιό σε παραλία

E-Daily 3.Left 25.04.2026
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γης η τραγουδίστρια ανέβασε στο Instagram φωτογραφίες χωρίς μαγιό

«Φωτιά» η Ριάνα: Οι νέες φωτογραφίες που προκαλούν φρενίτιδα στα social media

E-Daily 3.Left Χτες
Οι εικόνες έγιναν αμέσως «viral», με τους followers της να αποθεώνουν την εμφάνισή της στα σχόλια, γράφοντας πως είναι «πιο καυτή από ποτέ»

Φειδίας Παναγιώτου: Από Ευρωβουλευτής… χορευτής

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Φειδίας Παναγιώτου και η αγαπημένη του Στυλιάνα Αβερκίου πρόκειται σύντομα να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου, επισφραγίζοντας την αγάπη τους κατ’ αυτόν τον τρόπο

Μαρία Κορινθίου – Γιώργος Καραθανάσης: Ένας χρόνος έρωτα και το δώρο που της έκανε

E-Daily 3.Left Χτες
Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή ημέρα είναι η 24η Απριλίου για τη Μαρία Κορινθίου και τον Γιώργο Καραθανάση, καθώς το ζευγάρι συμπληρώνει έναν χρόνο σχέσης!

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Το απρόοπτο που της συνέβη στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας «The Devil Wears Prada 2»

E-Daily 3.Left Χτες
Στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του The Devil Wears Prada 2, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο, βρέθηκε η Ζενεβιέβ Μαζαρί

Τόκιο: Εργαζόμενοι αλλάζουν τα κοστούμια με βερμούδες, για να μειωθεί το κόστος ενέργειας

E-Daily 3.Left Χτες
Η εκστρατεία με την ονομασία «Cool Biz» προβλέπει επίσης την ενίσχυση της τηλεργασίας καθώς την έναρξη της εργασιακής ημέρας νωρίτερα το πρωί

Λάκης Γαβαλάς: «Ετοιμάζω τα χαρτιά για τη σύνταξη, το ποσό είναι αστείο!»

E-Daily 3.Left Χτες
«Με ενημέρωσαν πως αφορά στο τρίμηνο», είπε ο σχεδιαστής