E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί αυτό το περιστέρι κοστίζει 1,6 εκατομμύρια ευρώ;

Μια διαφορετική αγορά έχει γεννηθεί στο Βέλγιο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/11/2020 | 01:07

Γιατί αυτό το περιστέρι κοστίζει 1,6 εκατομμύρια ευρώ;
@nytimes.com

Μπορεί ένα περιστέρι να κοστίσει 1,6 εκατομμύρια ευρώ; Φυσικά και μπορεί. Το περιστέρι με το όνομα Νιου Κιμ από το Βέλγιο, είναι ένα περιστέρι που πουλήθηκε πρόσφατα ακριβώς γι’ αυτό το ποσό σε μια δημοπρασία.

Το ερώτημα είναι γιατί. Γιατί είναι αγωνιστικό περιστέρι. Το 2018 η Νιου Κιμ είχε τρέξει σε αγώνα κερδίζοντας τον τίτλο του καλύτερου νεαρού αγωνιστικού πουλιού στην χώρα, έτσι έφτασε γρήγορα η ώρα να συνταξιοδοτηθεί.

Οι προσφορές ξεκίνησαν από τα 200 δολάρια στις 2 Νοεμβρίου και μέσα σε 90 λεπτά είχαν φτάσει το 1,31 εκατομμύρια ευρώ, προσφορά που έκανε ένα νοτιοαφρικανικός όμιλος. Δυο κινέζοι όμως ξεπέρασαν αυτή την προσφορά.

Τον Μάρτιο του 2019, ένα άλλο περιστέρι με το όνομα Αρμάντο είχε στοιχίσει 1,252 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό που έκανε εντύπωση στον διευθύνων σύμβουλο του οίκο «Pipa», Νικολάας Γκιζελμπρεχτ ήαν πως «τα ποσά αυτά είναι αδιανόητα, γιατί αυτό είναι θηλυκό. Ο Αρμάντο ήταν αρσενικό. Συνήθως ένα αρσενικό έχει μεγαλύτερη αξία από ένα θηλυκό γιατί μπορεί να αποκτήσει περισσότερους απογόνους».

Η οικογένεια που ανήκε το περιστέρι είπε πως είναι σοκαρισμένη. Αλλά τελευταία ο ενθουσιασμός των κινέζων για τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων με αγωνιστικά περιστέρια έχει φτάσει τις τιμές πωλήσεων αυτών των πτηνών στα ύψη, με ειδικά τα βελγικά να κάνουν θραύση. Καμία άλλωστε χώρα δεν έχει περισσότερους θαυμαστές αγωνιστικών περιστεριών όσο το Βέλγιο, όπως αναφέρει ο Γκιζελμπρεχτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατερίνα Λιόλιου: «Το περίμενα ότι θα με σχολιάσουν για αυτό...»

TV Buzz 02.07.2025
«Θα ρίξουμε τους προβολείς σε 50 ανθρώπους που για τους Χ-Ψ λόγους δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα;»

Γουάντα Νάρα ‑ Μάουρο Ικάρντι: Με παρέμβαση της αστυνομίας ο ποδοσφαιριστής πήρε τις κόρες του

Tabloid 02.07.2025
Η τηλεπερσόνα αρνήθηκε να δώσει τα κορίτσια στον πατέρα τους, αλλά υπέκυψε μετά δεκάωρο σίριαλ και την απειλή της σύλληψης

Τους τσάκωσαν στο Glastonbury: Μαζί κι ερωτευμένοι παρά τις φήμες ‑ αυτός Λόρδος κι αυτή σταρ

Celebrity Stories 02.07.2025
Η «Σάνσα» του Game of Thrones κάνει ρομαντικό comeback με τον αριστοκράτη Περεγρίν Πιρσον, μετά από φήμες χωρισμού και ένα δραματικό unfollow στο Instagram

Taste Atlas: Η ελληνική κουζίνα είναι η καλύτερη στον κόσμο

Social Χτες
Ποιες άλλες είναι στη 10άδα

«Σύννεφο τσουνάμι» στην Πορτογαλία: Το εντυπωσιακό φαινόμενο που κατέγραψαν οι λουόμενοι

Social Χτες
Παρότι συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους, το λεγόμενο roll cloud δεν συνδέεται με τσουνάμι ή επικίνδυνες καιρικές συνθήκες

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ποζάρει με πράσινο μπικίνι στα Κουφονήσια

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους φωτογραφίες της από παραλία του νησιού

Δέσποινα Βανδή: Μας συστήνει το νέο μέλος της οικογένειάς – Δείτε βίντεο

Tabloid Χτες
Οι πρώτες στιγμές της τραγουδίστριας με το κατοικίδιό της