E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Facebook «έκοψε» τα κρεμμύδια Walla Walla γιατί είναι «υπερβολικά σeξι»

Η διαφήμιση έδειχνε τα κρεμμύδια Walla Walla, γνωστά για το μέγεθός τους και τη γλυκιά γεύση τους, στοιβαγμένα σε ένα ψάθινο καλάθι με λίγο κομμένο κρεμμύδι στο πλάι

Δημοσίευση 8/10/2020 | 21:21

Το Facebook «έκοψε» τα κρεμμύδια Walla Walla γιατί είναι «υπερβολικά σeξι»

Υπάρχουν τα κλασικά κρεμμύδια αλλά και εκείνα που είναι πολύ σeξι για το Facebook, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ένα καναδικό κατάστημα προμήθειας σπόρων.   

Η εταιρεία The Seed Company στο St John's του Καναδά ήθελε να δημοσιεύσει μια φαινομενικά αθώα αγγελία για σπόρους κρεμμυδιών Walla Walla στο Facebook.   

Αλλά προς έκπληξή τους, απορρίφθηκε επειδή ήταν «υπερβολικά σeξι».   

Σε δήλωση του την Τετάρτη, το Facebook ζήτησε συγγνώμη για το σφάλμα του, ωστόσο αυτό συνέβη λόγω της αυτόματης τεχνολογίας.   

Η διαφήμιση που θεωρήθηκε πολύ σeξι από το Facebook έδειχνε τα κρεμμύδια Walla Walla, γνωστά για το μέγεθός τους και τη γλυκιά γεύση τους, στοιβαγμένα σε ένα ψάθινο καλάθι με λίγο κομμένο κρεμμύδι στο πλάι.   

Χρειάστηκε μια μόνο στιγμή από τον διαχειριστή των καταστημάτων, Jackson McLean για να συνειδητοποιήσει ποιο ήταν το πρόβλημα με την ανάρτηση, όπως είπε.   Τότε κατάλαβε ότι «κάτι σχετικά με τα στρογγυλά σχήματα» θα μπορούσε να είναι υπονοούμενο για στήθος ή γλουτούς.   

Ήξερε ότι οι πελάτες του θα έβρισκαν την απόρριψη της διαφήμισης αστεία και δημοσίευσε τη φωτογραφία, ούτως ή αλλιώς, μαζί με την αυτόματη προειδοποίηση μηνύματος του Facebook «οι καταχωρίσεις ενδέχεται να μην τοποθετούν προϊόντα ή υπηρεσίες με σeξουαλικά προκλητικό τρόπο», στη σελίδα της εταιρείας.   

Ορισμένοι πελάτες του δε, δημοσίευσαν ως απάντηση εικόνες καρότων και κολοκυθιών «με υπονοούμενα».   

Ωστόσο, προσέβαλε επίσης την απόφαση στο Facebook.   

«Χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένη τεχνολογία για να κρατήσουμε το γuμνό μακριά από τις εφαρμογές μας, αλλά μερικές φορές δεν ξέρει (να διακρίνει) ένα κρεμμύδι Walla Walla από ξέρετε τι», δήλωσε η επικεφαλής επικοινωνιών του Facebook στον Canada, Meg Sinclair, στο BBC.   

«Επαναφέραμε τη διαφήμιση και λυπούμαστε για τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην επιχείρηση», πρόσθεσε.   

Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία ψηφιοποίησης ολόκληρου του αποθέματός της για να καταστήσει τις αγορές στο διαδίκτυο πιο προσιτές εν μέσω της πανδημίας του κορωναϊού, είπε ο κ. McLean, και αυτό περιελάμβανε την προώθηση ορισμένων διαφημίσεων, όπως το κρεμμύδι, στο Facebook.   

Τα κρεμμύδια Walla Walla, «μια παλαιότερη ποικιλία κρεμμυδιών», πρόσφατα επανήλθαν κατόπιν αιτήματος των πελατών. Τώρα δε, έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις τους λόγω της νέας τους φήμης, σημείωσε.   

«Έχουμε πουλήσει περισσότερα τις τελευταίες τρεις ημέρες από ό, τι τα τελευταία πέντε χρόνια», δήλωσε ο κ. McLean, προσθέτοντας ότι τώρα μπορεί κανείς να τα βρει και στην κατηγορία «σέξι κρεμμύδια» στον ιστότοπο της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πένθος για τον Γρηγόρη Aρναούτογλου: Πέθανε η μητέρα του

Social 29.01.2026
Δύσκολες ώρες για τον παρουσιαστή του ΑΝΤ1 Γρηγόρη Αρναούτογλου

Σίντνεϊ Σουίνι και Κιμ Καρντάσιαν κάνουν «διαγωνισμό» για τα πιο σέξι εσώρουχα, δείτε φωτογραφίες

Social 29.01.2026
Δείτε τις αναρτήσεις που έκαναν στο Instagram με λίγες ώρες διαφορά

Μετεωρολόγος στο BBC αναστάτωσε τους τηλεθεατές με την εμφάνισή της στο δελτίο καιρού, δείτε βίντεο

Media 29.01.2026
Η 49χρονη παρουσιάστρια του καιρού φορούσε ένα κομψό τζιν φόρεμα με φερμουάρ

Victoria Beckham: Πώς αποτράπηκε την τελευταία στιγμή ένα από τα πιο τρομακτικά εγκλήματα στη βρετανική showbiz

Celebrity Stories 29.01.2026
Το σκοτεινό παρασκήνιο μιας υπόθεσης που πάγωσε τη Βρετανία

Γιατί η κάμερα του κινητού τηλεφώνου του Νετανιάχου είναι καλυμμένη με ταινία – Όλα τα σενάρια

Social Χτες
Το διαδίκτυο αναρωτιέται τι σημαίνει για τον μέσο άνθρωπο ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται το κινητό του

Σοφία Φυρού μετά τη μαστεκτομή: «Τελείωσα και με τα χειρουργεία με το στήθος. Νιώθω πιο δυνατή από ποτέ»

Tabloid Χτες
«Δόξα τω Θεώ, είναι έτσι όπως το περίμενα και έχω και την υγεία μου αλλά μου αρέσει κιόλας και αισθητικά και τελείωσα με αυτό», ανέφερε η Σοφία Φυρού στο κλιπ που δημοσίευσε στο Instagram

Ελένη Μενεγάκη: Η κόρη της, Βαλέρια Λάτσιου, έγινε 18 ετών – Η εκπληκτική ομοιότητα με την παρουσιάστρια

Social Χτες
«Σ` αγαπώ περισσότερο από όσο χωράνε οι λέξεις», έγραψε στην ανάρτησή της για την πρωτότοκη κόρη της

Μιμή Ντενίση για την κόρη της: Αυτό το «τέρας» η Μαριτίνα με εμπόδισε να έχω κι άλλα παιδιά

Tabloid Χτες
Μου έλεγε «όχι, όχι, δεν θέλω να έχω αδέρφια», είπε η ηθοποιός

Παναγιώτα Βλαντή: «Έχω παγώσει το θέμα της υιοθεσίας για προσωπικούς λόγους»

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός μίλησε για τον σύζυγό της, Γιάννη Βλάχο

Το ελαττωματικό λούτρινο αλογάκι που έγινε viral στην Κίνα ‑ Όταν το burnout απέκτησε πρόσωπο

Tabloid Χτες
Ένα λούτρινο αλογάκι έγινε σύμβολο της εργασιακής εξουθένωσης, όταν ένα κατασκευαστικό λάθος του έδωσε λυπημένη έκφραση, αντί για ένα χαμόγελο

Eurovision: Στην τρίτη θέση εκτοξεύτηκε η Ελλάδα στα στοιχήματα

Tabloid Χτες
Μεγαλώνει το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της χώρας μας