E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταϊλάνδη: Πάρκο στέλνει σκουπίδια σε πακέτο στους ασυνείδητους επισκέπτες του

Για να μπορέσει να μπει στο πάρκο, κάθε επισκέπτης θα πρέπει να δίνει τα στοιχεία του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/9/2020 | 21:50

Ταϊλάνδη: Πάρκο στέλνει σκουπίδια σε πακέτο στους ασυνείδητους επισκέπτες του

Έναν πρωτότυπο τρόπο να αλλάξουν τις κακές συνήθειες των ασυνείδητων τουριστών βρήκαν οι αρχές ενός πάρκου στην Ταϊλάνδη. Από εδώ και πέρα, όσοι επισκέπτες του πάρκου πετάνε τα σκουπίδια τους εκτός των προβλεπόμενων κάδων, θα λαμβάνουν "πακέτο" στο σπίτι τους… όλα όσα "ξέχασαν" κατά τη βόλτα τους.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, το δημοφιλές Εθνικό Πάρκο Κάο Γιάι, κοντά στην Μπανγκόγκ, θα στέλνει… πακέτα με κάθε είδους απορρίμματα που θα μαζεύονται από τους χώρους του, στους επισκέπτες που δεν σκέφθηκαν να αφήσουν τον μέρος καθαρό πριν το εγκαταλείψουν.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτότυπης περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας της ταϊλανδέζικης κυβέρνησης, κάθε επισκέπτης θα πρέπει να δίνει τα στοιχεία του κατά την είσοδο του στο πάρκο, μεταξύ των οποίων και τη διεύθυνση του, ώστε να είναι δυνατός ο εντοπισμός του σε περίπτωση που αφήσει σκουπίδια στο διάβα του.

Ένα από αυτά τα πακέτα παρουσίασε στο Facebook ο υπουργός Περιβάλλοντος, το οποίο περιέχει πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών και σακουλάκια από τσιπς. Μάλιστα, το πακέτο συνοδεύεται και από ένα σημείωμα, το οποίο υπενθυμίζει στον παραλήπτη, ότι «ξέχασε κάποια πράγματα στο Εθνικό Πάρκο Κάο Γιάι».

Όπως αναφέρουν οι αρχές του πάρκου, τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους σε μεγάλες ποσότητες οι επισκέπτες, εγείρουν μεγάλους κινδύνους για τα ζώα που είναι πολύ πιθανόν να τα φάνε. Πριν από έναν χρόνο, η αδιαφορία των επισκεπτών ενός πάρκου στη βόρεια Ταϊλάνδη αποδείχτηκε θανατηφόρα για ένα άγριο αρσενικό ελάφι, το οποίο βρέθηκε νεκρό με επτά κιλά απορριμμάτων στο στομάχι του, προκαλώντας κύμα οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λίζα Κούντροου: Μίλησε για την «σκληρή» συμπεριφορά των ανδρών σεναριογράφων στα «Φιλαράκια»

Tabloid Χτες
Σε παλαιότερη αγωγή, η Amanda Lyle είχε υποστηρίξει πως οι σεναριογράφοι έκαναν συχνά σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια

Ο κιθαρίστας των Deep Purple αποκάλυψε ότι είναι θαυμαστής της Έλενας Παπαρίζου!

E-Daily 3.Left Χτες
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά το Number One είναι το αγαπημένο του τραγούδι!

Ιλένια Ουίλιαμς: Λύγισε σην κάμερα – «Όταν είπα “άντε γειά”, δεν είχα στον ήλιο μοίρα»

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια Ιλένια Ουίλιαμς βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε Είδον» το πρωινό της Τρίτης 28 Απριλίου, όπου έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη

Eurovision 2026: Αυτός θα είναι ο ρόλος της Παρθένας Χοροζίδου στη σκηνή με τον Akyla

E-Daily 3.Left Χτες
Για τη συμμετοχή της στο φετινό διαγωνισμό οπού θα βρίσκεται στο πλευρό του Akyla, μίλησε η Παρθένα Χοροζίδου αποκαλύπτοντας τον ρόλο της

Χριστίνα Πολίτη: Αντέδρασε σε ερώτηση για την Αννα Βίσση – Πώς απαντά στο ενδεχόμενο επανασύνδεσης

E-Daily 3.Left Χτες
Η Χριστίνα Πολίτη σήμερα, Τρίτη 28 Απριλίου, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Το Πρωινό του ΑΝΤ1 και παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη

Η Φαίη Σκορδά για Αλέξανδρο Αθανασιάδη: «Έγινε ντόρος χθες αλλά πέρυσι δεν μας έδωσε κανείς σημασία»

E-Daily 3.Left Χτες
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση με τον σύντροφό της Αλέξανδρο Αθανασιάδη έγινε εχθές

Η συγγνώμη του Τζίμι Κίμελ στον Ντόναλντ και την Μελάνια Τραμπ: «Ήταν ένα ελαφρύ σατιρικό αστείο»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Πρώτη Κυρία χαρακτήρισε το σκετς του Κίμελ που προβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη ως «μισαλλόδοξο και βίαιο», ενώ ο Λευκός Οίκος προέτρεψε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC να απολύσει τον κωμικό.

YouTuber δεν αναγνώρισε την Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Δεν ξεκινάς καλά, δεν μιλάς ωραία, του απάντησε

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν χρειάζεται να ανήκω σε αυτό το vlog, σχολίασε η πρώην παίκτρια του «My Style Rocks» όταν ο YouTuber δήλωσε πως δεν ήξερε ποια είναι

Τέλος από τον ΣΚΑΪ ο Βασίλης Παπαδρόσος μετά από 7,5 χρόνια

E-Daily 3.Left Χτες
Η ανακοίνωση του σταθμού