E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιώργος Μαυρίδης για την περιπέτεια στο Μεξικό: «Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας»

Ο παρουσιαστής και tattoo artist μίλησε για τα όσα συνέβησαν στο αεροδρόμιο «Σίτι Χουάρες»

Δημοσίευση 16/9/2020 | 20:27

Γιώργος Μαυρίδης για την περιπέτεια στο Μεξικό: «Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας»

Την περιπέτεια που έζησε στο αεροδρόμιο «Σίτι Χουάρες» του Μεξικού, μαζί με τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του, περιέγραψε ο Γιώργος Μαυρίδης.   

Ο tattoo artist και παρουσιαστής μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» για τα όσα συνέβησαν κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, μετά την άφιξή τους στο Μεξικό, αλλά και γιατί αρνήθηκε ο ίδιος και οι συνεργάτες του να επιβιβαστούν σε πτήση της Lufthansa για την επιστροφή τους.   

«Κατεβήκαμε σαν όλους τους τουρίστες και εγώ είχα φίλο που θα με φιλοξενούσε κι ένα παλικάρι από το συνεργείο μας είχε συγγενείς εκεί. Αναφέραμε στην ταξιδιωτική φόρμα που μας έδωσαν την διεύθυνση του σπιτιού που θα μας φιλοξενούσαν. Οι υπάλληλοι όμως στον έλεγχο δεν το δέχτηκαν και μας ζήτησαν όνομα ξενοδοχείου. "Δηλαδή δεν έχετε κλείσει ξενοδοχείο"; μας ρώτησαν. "Μα αφού σας δίνουμε το όνομα του ανθρώπου που θα μας φιλοξενήσει" τους απαντήσαμε», περιέγραψε ο Γιώργος Μαυρίδης, μιλώντας στην εφημερίδα από τη Φρανκφούρτη, τον ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού επιστροφής στην Ελλάδα.   

«Μας είχαν κρύψει 3 μέρες από τον κόσμο»

«Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Οι άνθρωποι είναι τρελοί. Μας πήραν για 12 ώρες σε ένα κρατητήριο σε ένα κελί, χωρίς τηλέφωνο, φαγητό, νερό, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο», δήλωσε ο παρουσιαστής.   

«Πες ότι κάναμε λάθος με το ξενοδοχείο. Να μας βάλουν όμως σε ένα κρατητήριο επί 12 ώρες και να μην μας αφήνουν να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία; "Πείτε μας γιατί μας κρατάτε, έχουμε κάνει κάτι παράνομο;" τους ρωτάγαμε. Δεν μας πήραν καν κατάθεση. Μετά μας ρώτησαν, "Πόσα λεφτά έχετε;". Τους είπαμε από 1.000 ευρώ ο καθένας και έγραψαν στο χαρτί ότι δεν είχαμε λεφτά, δηλαδή ψέμματα. Ότι δήθεν μίλησαν με τον Έλληνα πρέσβη και ότι τους είπε ότι δεν μας ήθελε πίσω. Πάλι ψέμματα. Μιλήσαμε με τον πρέσβη και μας είπε ότι δεν ισχύει. Δεν μας άφηναν να βγούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο με την πρεσβεία. Μας είχαν κρύψει τρεις μέρες από τον κόσμο. Οι άνθρωποι ξέφυγαν και όπως μάθαμε το κάνουν εδώ και έξι μήνες, ένα χρόνο σε όλους τους Ευρωπαίους τουρίστες», περιέγραψε ο Γιώργος Μαυρίδης.   

«Κάναμε ανταρσία και δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο»   

Ο παρουσιαστής ρωτήθηκε τι συνέβη μετά την απόφαση για την απέλασή τους, καθώς οι μεξικανικές αρχές υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν πρόβλημα με το πλήρωμα πτήσης της Lufthansa και ότι ο πιλότος έδωσε εντολή να κατέβουν από το αεροσκάφος.   

«Τρεις μέρες μας έλεγαν ότι θα πάτε στην Φρανκφούρτη. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, ήταν να πάμε Βραζιλία, μετά στο Μεξικό. Είχαμε χάσει όλα τα λεφτά μας. Είχαμε εισιτήρια να φύγουμε. Θα κάναμε το ταξίδι μας για ένα μήνα. Τους λέμε, "δεν μας θέλετε στο Μεξικό; Κανένα πρόβλημα, αφήστε μας να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στη Βραζιλία". " Όχι θα πάτε Φρανκφούρτη" επέμεναν. Εμείς προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να τους πείσουμε ότι δεν ήρθαμε να γίνουμε μετανάστες, ούτε να πάμε Αμερική, έχουμε πάει Αμερική, είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες», απάντησε ο Γιώργος Μαυρίδης.   

Ακόμη, ανέφερε ότι δεν έγινε καμία φασαρία μέσα στο αεροπλάνο. «Προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να σετάρουμε το ταξίδι μας και από Φρανκφούρτη να πάμε στους άλλους προορισμούς. Και ξαφνικά μας δίνουν τα εισιτήρια με το έτσι θέλω, χωρίς να μας πουν τίποτα και βλέπουμε ότι ο τελικός προορισμός μας είναι η Ελλάδα και πως τις αποσκευές μας θα τις παραλάβουμε κι αυτές μόνο όταν φτάσουμε Αθήνα. Και τότε αντιδράσαμε. "Δεν μπαίνουμε στο αεροπλάνο" τους είπαμε. Κάναμε λοιπόν ανταρσία και δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο», συμπλήρωσε.   

«Δεν είδαμε καν τον πιλότο, δεν ανεβήκαμε καν στο αεροπλάνο. Βάλτε μας φυλακή να κάνουμε επεισόδιο τους είπαμε. Να σκύβουμε το κεφάλι μας να τρώμε φάπες; Δεν έχουμε δικαιώματα εμείς; Πρώτη φορά ταξιδεύω ή είμαι κανένα παιδάκι; Έχουν γίνει ακραία πράγματα, με έχετε αδικήσει. Δεν ήμασταν οι μόνοι, τα ίδια έκαναν σε 10 με 20 άτομα σε καθημερινή βάση, συστηματικά επίτηδες», τόνισε ακόμη. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντιμέτωπη με ισόβια η γυναίκα που πυροβόλησε έξω από το σπίτι της Rihanna

Tabloid 11.03.2026
Πηγές κοντά στο ζευγάρι ανέφεραν ότι το περιστατικό ήταν «τρομακτικό» για την τραγουδίστρια, αλλά «ευτυχώς όλοι είναι ασφαλείς»

Βίκυ Παγιατάκη: Έσπασε on air για τον Γιώργο Μαρίνο – «Μου είχε κάνει πρόταση γάμου!»

Tabloid 11.03.2026
Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο έχει προκαλέσει από το πρωί της Τετάρτης 11 Μαρτίου η είδηση του θανάτου του Γιώργου Μαρίνου

Σάλος στα social media για το αδυνατισμένο πρόσωπο της Μάργκοτ Ρόμπι

Social 11.03.2026
«Γιατί να αποστεωθεί αυτή η κούκλα;» γράφουν

Μάρτζυ Λαζάρου: «Πήγα στη διατροφολόγο και έφυγα κλαίγοντας»

Tabloid 11.03.2026
Η γνωστή δημοσιογράφος σχολιάζοντας την αλλαγή στην εμφάνισή της, μίλησε για την απώλεια 20 κιλών.

Ακης Δείξιμος για Κώστα Δόξα: Ο αδερφός μου θα δικαιωθεί, γνωρίζω την αλήθεια

Tabloid 11.03.2026
Tι είπε και για την απομάκρυνσή του αδερφού από το J2US

Η κίνηση του Αντόνιο Μπαντέρας που συγκίνησε τον πλανήτη

Celebrity Stories 11.03.2026
Ο διάσημος ηθοποιός ενώνει τη φωνή και τους πόρους του με κορυφαίο επιστήμονα σε μια μάχη ζωής, χρηματοδοτώντας έρευνα που μπορεί να αλλάξει το μέλλον της ογκολογίας

Bruno Mars: Ιστορική επιστροφή στην κορυφή του Billboard 200 μετά από 13 χρόνια

Media Χτες
Ο Bruno Mars επέστρεψε δυναμικά στην κορυφή του Billboard 200 με το νέο του άλμπουμ «The Romantic», το οποίο έκανε το ντεμπούτο του απευθείας στο Νο.1

Έξαλλος ο Τσαλίκης: «Η Χαρά Τσιώλη βρίζει κάτω από τις αναρτήσεις μου ‑ Γράφει ξεπεσμένος, κλέφτης»

Tabloid Χτες
Ένα νέο beef ξεκίνησε στην ελληνική σόουμπιζ, ανάμεσα στον Γιώργο Τσαλίκη και τη Χαρά Τσιώλη και μάλιστα δημόσια θέα

Thylane Blondeau: «Το πιο όμορφο κορίτσι του κόσμου» αρραβωνιάστηκε στην Ελλάδα

Tabloid Χτες
Η Γαλλίδα καλλονή και μοντέλο Thylane Blondeau, που έγινε παγκοσμίως γνωστή ως «το πιο όμορφο κορίτσι στον κόσμο», ανακοίνωσε ότι αρραβωνιάστηκε

Ο YouTuber Γιάννης Αεράκης ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο: «Ξεκινάω χημειοθεραπείες, σύντομα θα με δείτε καραφλό»

Tabloid Χτες
O νεαρός αποκάλυψε τη διάγνωση σε βίντεο στο TikTok - «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», είπε στους followers του

Ανδρέας Μικρούτσικος: Όσα είχε αποκαλύψει για τον γάμο του, πριν από έναν μήνα στο «Buongiorno»

Tabloid Χτες
«Εγώ δεν μπορώ τους παπατζήδες της θρησκείας», είχε σημειώσει ο γνωστός παρουσιαστής που φέρεται ότι θα ενώσει τη ζωή του με τη σύντροφό του, Έλενα Μαστραγγελή