E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιώργος Θεοφάνους: Ο πατέρας μου ήταν δράκος, δεν πέρασα καλά μαζί του

Η συγκίνηση του συνθέτη όταν μιλάει για τη μητέρα του

Δημοσίευση 26/5/2020 | 10:55

Γιώργος Θεοφάνους: Ο πατέρας μου ήταν δράκος, δεν πέρασα καλά μαζί του

Ο Γιώργος Θεοφάνους άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για όλα. Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που είχε στην Κύπρο, για την αγαπημένη του μητέρα, για τη δύσκολη σχέση που είχε με τον πατέρα του, για την καριέρα του αλλά και τη συνεργασία του με τους κορυφαίους ερμηνευτές της μουσικής μας σκηνής.

Αναφερόμενος λοιπόν στους γονείς του, ο συνθέτης «λύγισε» όταν μίλησε για τη μητέρα του η οποία έχει έφυγε από τη ζωή όταν εκείνος ήταν μόλις 16 χρονών.

«Η μητέρα μου ήταν αυτή που με πίστευε. Δεν ήμουν ούτε 16 χρονών όταν έφυγε. Δεν με είχε δει ποτέ. Ακόμα και στο ωδείο, στις απλές συναυλίες που δίναμε, δεν κατάφερε να έρθει. Ήμουν δημοτικό όταν είχε αρρωστήσει. Ήμουν 12 χρονών και θυμάμαι σαν τώρα είχε καρκίνο στο μαστό και το ανακάλυψε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Δεν μας είπε τίποτα. Αυτό το λάθος που κάνουν οι γυναίκες… Η πρόληψη είναι το κυριότερο. Αποφάσισε να μην μας το πει λοιπόν. Περάσαμε τις γιορτές μαζί και μετά την Πρωτοχρονιά μπήκε για χειρουργείο. Εγώ έχω γενέθλια 9 Ιανουαρίου. Ψήσαμε λοιπόν ένα κέικ στο σπίτι και έσβησα τα κεράκια στο νοσοκομείο. Και της έγραψα αυτό το ποίημα σε μια κάρτα», εξομολογήθηκε ο Γιώργος Θεοφάνους και η φωνή του έσπασε.

«Ο πατέρας μου πρόλαβε να με δει αλλά δεν ήθελε ποτέ. Ο πατέρας μου ήταν δράκος. Δεν πέρασα καθόλου καλά μαζί του. Πέρασα δύσκολα παιδικά χρόνια. Κάπου διάβαζα ότι είμαστε οι αναμνήσεις μας. Αυτό που είμαστε τώρα είναι η πρόσθεση των αναμνήσεών μας. Θυμάμαι την ημέρα της κηδείας της μαμάς μου. Ήταν εκεί η μάνα της, η γιαγιά της και η αδερφή μου. Έκλαιγαν όλοι και έλεγαν “έμειναν τα παιδιά ορφανά”. Εγώ όχι. Πήγα πάνω από το χώμα και ακόμα κι όταν έφυγαν όλοι δεν έκλαιγα. Τώρα συγκινούμαι. Τότε είπα ότι αυτό θα με κάνει πιο δυνατό», είπε αναφερόμενος στη συνέχεια και στην σχέση με τον πατέρα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μίκι Ρουρκ «σπάει» τη σιωπή του μετά την έξωση από το σπίτι του ‑ «Οι συνθήκες ήταν άθλιες»

Tabloid 12.03.2026
Για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που βίωνε μίλησε ο διάσημος ηθοποιός, λίγο μετά την έξωσή του από το σπίτι του στο Λος Αντζελες

Αννα Πρέλεβιτς: Έγκυος στο πρώτο της παιδί

Tabloid 12.03.2026
Πατέρας ο Νικήτας Νομικός

Έλενα Ασημακοπούλου: Δάκρυσε μιλώντας για τη μάχη του Τσιρίλο με την κατάθλιψη

Tabloid 12.03.2026
«Έχω τρομερές ενοχές, δεν καταλάβαινα τι περνάει»

Γιώργος Μαρίνος: Αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία

Tabloid 12.03.2026
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαρτίου

Μαριάννα Κατσιμίχα: H κόρη του γνωστού τραγουδοποιού κατέκλυσε τα κοινωνικά δίκτυα

Tabloid 12.03.2026
Είναι κόρη του τραγουδοποιού Πάνου Κατσιμίχα και ανιψιά του Χάρη Κατσιμίχα

Πανδαιμόνιο με το βιντεοκλίπ του Ακύλα για το Ferto, «σε ευχαριστούμε που δεν ξέχασες ποια χώρα εκπροσωπείς» του γράφουν

Eurovision 12.03.2026
Ενθουσιασμό και θετικά σχόλια απέσπασε το βίντεο κλιπ της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision λίγα μόλις λεπτά αφότου δόθηκε στην δημοσιότητα

Η άγνωστη ιστορία με τον Γιώργο Μαρίνο και τη Μελίνα Μερκούρη: «Πες το αγόρι μου είναι π…»

Tabloid 12.03.2026
H Μελίνα Μερκούρη χωρίς να ενημερώσει κανέναν πήγε στη Μέδουσα

Αγνώριστη η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα σε βραδινή εκδήλωση

Tabloid 12.03.2026
Όπως έχει γίνει γνωστό, ενώ σπούδαζε ιατρική στην Πράγα, κέρδισε έναν διαγωνισμό μοντέλων

Κλέλια Ανδριολάτου: Ο χορός στους ρυθμούς του Bad Bunny σε παραλία της Καλιφόρνια

Social 12.03.2026
«Πραγματική ομορφιά» έγραψε η Κλέλια Ανδριολάτου για όσα βλέπει στην Καλιφόρνια

Γιώργος Λιάγκας: «Υπάρχει μια φήμη για διαζύγιο ‑ σοκ για πασίγνωστο ζευγάρι της ελληνικής showbiz»

Tabloid 12.03.2026
Μια φημολογία ότι έχει χωρίσει πασίγνωστο ζευγάρι μετέφερε ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα της εκπομπής του, το πρωί της Πέμπτης

Δούσης για για τον θάνατο της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Φτιάχνουμε μικρούς εγκληματίες και δεν τρέχει κάστανο»

Tabloid 12.03.2026
Ο δημοσιογράφος βάζει στο «κάδρο» της ευθύνης τους γονείς που καλύπτουν την παραβατικότητα των παιδιών τους και την αδράνεια του Υπουργείου!