E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιώργος Θεοφάνους: Ο πατέρας μου ήταν δράκος, δεν πέρασα καλά μαζί του

Η συγκίνηση του συνθέτη όταν μιλάει για τη μητέρα του

Δημοσίευση 26/5/2020 | 10:55

Γιώργος Θεοφάνους: Ο πατέρας μου ήταν δράκος, δεν πέρασα καλά μαζί του

Ο Γιώργος Θεοφάνους άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για όλα. Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που είχε στην Κύπρο, για την αγαπημένη του μητέρα, για τη δύσκολη σχέση που είχε με τον πατέρα του, για την καριέρα του αλλά και τη συνεργασία του με τους κορυφαίους ερμηνευτές της μουσικής μας σκηνής.

Αναφερόμενος λοιπόν στους γονείς του, ο συνθέτης «λύγισε» όταν μίλησε για τη μητέρα του η οποία έχει έφυγε από τη ζωή όταν εκείνος ήταν μόλις 16 χρονών.

«Η μητέρα μου ήταν αυτή που με πίστευε. Δεν ήμουν ούτε 16 χρονών όταν έφυγε. Δεν με είχε δει ποτέ. Ακόμα και στο ωδείο, στις απλές συναυλίες που δίναμε, δεν κατάφερε να έρθει. Ήμουν δημοτικό όταν είχε αρρωστήσει. Ήμουν 12 χρονών και θυμάμαι σαν τώρα είχε καρκίνο στο μαστό και το ανακάλυψε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Δεν μας είπε τίποτα. Αυτό το λάθος που κάνουν οι γυναίκες… Η πρόληψη είναι το κυριότερο. Αποφάσισε να μην μας το πει λοιπόν. Περάσαμε τις γιορτές μαζί και μετά την Πρωτοχρονιά μπήκε για χειρουργείο. Εγώ έχω γενέθλια 9 Ιανουαρίου. Ψήσαμε λοιπόν ένα κέικ στο σπίτι και έσβησα τα κεράκια στο νοσοκομείο. Και της έγραψα αυτό το ποίημα σε μια κάρτα», εξομολογήθηκε ο Γιώργος Θεοφάνους και η φωνή του έσπασε.

«Ο πατέρας μου πρόλαβε να με δει αλλά δεν ήθελε ποτέ. Ο πατέρας μου ήταν δράκος. Δεν πέρασα καθόλου καλά μαζί του. Πέρασα δύσκολα παιδικά χρόνια. Κάπου διάβαζα ότι είμαστε οι αναμνήσεις μας. Αυτό που είμαστε τώρα είναι η πρόσθεση των αναμνήσεών μας. Θυμάμαι την ημέρα της κηδείας της μαμάς μου. Ήταν εκεί η μάνα της, η γιαγιά της και η αδερφή μου. Έκλαιγαν όλοι και έλεγαν “έμειναν τα παιδιά ορφανά”. Εγώ όχι. Πήγα πάνω από το χώμα και ακόμα κι όταν έφυγαν όλοι δεν έκλαιγα. Τώρα συγκινούμαι. Τότε είπα ότι αυτό θα με κάνει πιο δυνατό», είπε αναφερόμενος στη συνέχεια και στην σχέση με τον πατέρα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μυστικό της Catherine Zeta ‑Jones δεν είναι δίαιτα – Είναι κάτι πολύ πιο απλό

E-Daily 3.Left 10.05.2026
Το καθημερινό πρόγραμμα που της κρατά σώμα και δέρμα άψογα

Η σύντροφος της Rosalía είναι ένα πανέμορφο μοντέλο

E-Daily 3.Left 10.05.2026
Ήταν άγνωστη τώρα πια, fashion icon

Ηλίας Βρεττός: Πώς συνέβη ο ξυλοδαρμός στην Κύπρο – «Ήταν χοντρό»

E-Daily 3.Left Χτες
Όσα εξομολογήθηκε ο Ηλίας Βρεττός

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Τους έκλεψαν το σκάφος, βρήκαν πού το έκρυψαν... και το έκλεψαν πίσω

Παράξενα Χτες
Viral έχουν γίνει οι ιδιοκτήτες ενός κλεμμένου σκάφους στις ΗΠΑ, οι οποίοι όταν εντόπισαν την περιουσία τους αποφάσισαν να αναλάβουν δράση

Γιώργος Γρηγοριάδης: Στο χειρουργείο ο δημοσιογράφος

E-Daily 3.Left Χτες
Μετά από πρόβλημα υγείας

Ο Κέβιν Μπέικον δέχτηκε επίθεση από σμήνος μελισσών: Η κόρη του έκανε αναπαράσταση της αντίδρασής του, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
«Με τσιμπούσαν παντού, ακόμη και κάτω από το πουκάμισό μου», είπε ο ηθοποιός

Γυναίκα χώρισε τον σύντροφό της αφού είδε τι συζήταγε με το ChatGPT

E-Daily 3.Left Χτες
Η στιγμή που διάβασε το ιστορικό συνομιλιών του και κατάλαβε πως η σχέση τους είχε ήδη τελειώσει

Πώς σχολιάστηκε στις εκπομπές η αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ

E-Daily 3.Left Χτες
«Χειροκροτώ», «Τη θαύμασα πολύ και τη ζήλεψα»

«Αθήνα, ξύπνα!»: Η ανάρτηση των Metallica λίγο πριν την μεγάλη συναυλία

E-Daily 3.Left Χτες
Έκαναν ανάρτηση στις 6 το πρωί!

Τι τηλεθέαση έκανε η Σία Κοσιώνη στο τελευταίο της δελτίο στον ΣΚΑΪ;

Media Χτες
To γενικό σύνολο στο φινάλε της δημοσιογράφου

H βίλα της Kylie Jenner βγήκε στο σφυρί και είναι ακραία – Θα κολλήσεις με τις λεπτομέρειες

E-Daily 3.Left Χτες
Γιατί πουλάει τώρα; Η κίνηση της Kylie Jenner που σηκώνει ερωτήματα

Κώστας Τσουρός: Το αντίο του στη Σία Κοσιώνη – «Όλοι οι κύκλοι κλείνουν και ανοίγουν πολλές φορές πολύ καλύτεροι»

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο παρουσιαστής αποχαιρέτησε on air τη Σία Κοσιώνη, η οποία σήμερα εκφωνεί το τελευταίο της δελτίο ειδήσεων στον ΣΚΑΙ έπειτα από δύο δεκαετίες