E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Μένουμε σπίτι επειδή το σύστημα υγείας δεν μπορεί να μας φροντίσει»

Αντιδράσεις για την δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου

Δημοσίευση 30/3/2020 | 12:52

«Μένουμε σπίτι επειδή το σύστημα υγείας δεν μπορεί να μας φροντίσει»

Έντονες αντιδράσεις και πολλά αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει η συνέντευξη της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου στην εκπομπή Dot. Σε κάποια σημεία εμφανίστηκε ιδιαίετρα αιχμηρή αφήνοντας υποννοούμενα ως προς τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας του κορονωϊού στη χώρα μας. Ιδίαίτερη εντύπωση προκάλεσε η δήλωσή της πώς είμαστε κλεισμένοι μέσα, ξέρετε γιατί; Γιατί δεν μπορεί το σύστημα υγείας να μας φροντίσει σε περίπτωση που αρρωστήσουμε».

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας μέσω Skype η γνωστή δημοσιογράφος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υποφέρουμε κιόλας, μην τρελαθούμε. Στα σπιτάκια μας καθόμαστε, βλέπουμε τις ταινίες στις τηλεοράσεις μας, επικοινωνούμε με skype με τον κόσμο, πηγαίνουμε σούπερ μάρκετ, βγαίνουμε να τρέξουμε», σημείωσε συμπληρώνοντας με χιούμορ «τι πατάς, 6, για να τρέξεις;».

Η δημοσιογράφος μίλησε και για τη σημασία της πρόληψης: «Σε καμία περίπτωση ο φόβος δεν σώζει. Η πρόληψη σώζει, η προφύλαξη σώζει, το να σκεφτόμαστε με την κοινή λογική σώζει. Πως θα προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Ο φόβος δεν σώζει, σε τρελαίνει. Εγώ είμαι απογοητευμένη από την ετοιμότητα που είχε όλος ο κόσμος απέναντι σε κάτι τέτοιο. Η παγκόσμια κοινότητα δεν είχε καταστρώσει κανένα σχέδιο για να το γλιτώσει όλο αυτό στην ώρα του και να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Τι εννοώ… Έχουν αντιδράσει όλοι με διαφορετικές ταχύτητες, έχουν αντιδράσει όλοι με διαφορετικό τρόπο, άλλοι πίστεψαν ότι είναι κάτι σοβαρό και άλλοι το σνόμπαραν από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι να αρχίσουν να πέφτουν νεκροί άνθρωποι. Στη δική μας χώρα, ενώ ξέραμε ότι υπάρχει ένας τέτοιος κίνδυνος μπροστά στον άνθρωπο και θα σκάσει στο κεφάλι μας ξαφνικά να μας αιφνιδιάσει, δεν είχαμε κάνει τίποτα έτσι ώστε να προστατέψουμε τον κόσμο. Δηλαδή είμαστε κλεισμένοι μέσα, ξέρετε γιατί; Γιατί δεν μπορεί το σύστημα υγείας να μας φροντίσει σε περίπτωση που αρρωστήσουμε», πρόσθεσε σε έντονο ύψος.

Σε άλλο σημείο βέβαια η Πόπη Τσαπανίδου παραδέχθηκε πως: «Καλά κάναμε και πήραμε μέτρα εξαρχής και σε πολύ καλό δρόμο είμαστε. Εμένα με φοβίζει λίγο για την επόμενη μέρα το γεγονός ότι υποχρεωτικά με απόφαση μένουμε μέσα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υρώ Μανέ: Τι αποκάλυψε για την κωμωδία και γιατί δεν μπορεί να την κάνει ο καθένας

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Η ηθοποιός εξήγησε γιατί χαίρεται που ο κόσμος την έχει ταυτίσει με το κωμικό είδος, τονίζοντας πόσο απαιτητικό είναι στην πραγματικότητα.

Ινδός ασκητής δεν έχει καθίσει… ούτε λεπτό εδώ και 5 χρόνια – Μαύρισαν και πρήστηκαν τα πόδια του

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Ακραίος όρκος πίστης: Ινδουιστής ασκητής ζει όρθιος εδώ και πέντε χρόνια, με τα πόδια του να έχουν πρηστεί και μαυρίσει από τη συνεχή καταπόνηση

Δωροθέα Μερκούρη: Τα πάω καλά γιατί είμαι μόνη μου και γιατί δεν έχω κάποιον να με ζαλίζει πρωί πρωί

Media 15.06.2026
Το πρώην μοντέλο μίλησε για τη σχέση που έχει με τον χρόνο και απάντησε για το ενδεχόμενο ενός ακόμη γάμου

Κατερίνα Καινούργιου: «Μεγάλα ονόματα της τηλεόρασης δεν θα ανανεώσουν, θα αφανιστεί η δουλειά μας»

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Τοποθέτηση για τις ραγδαίες μειώσεις στους προϋπολογισμούς των τηλεοπτικών εκπομπών έκανε η Κατερίνα Καινούργιου

Φαίη Σκορδά: Αποκάλυψε στον «αέρα» του Buongiorno πότε θα γίνει ο γάμος της

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Η Φαίη Σκορδά σήμερα, 15 Ιουνίου στο τέλος της εκπομπής Buongiorno του MEGA ξάφνιασε τους συνεργάτες της και απάντησε για τον γάμο της

Shaya: Μου κόστισε όταν διαλύθηκαν οι «Hi 5», ήταν καταπληκτικά τραγούδια και είχαν νόημα

E-Daily 3.Left 15.06.2026
«Μου λείπανε οι άλλες τέσσερις κοπέλες γύρω μου» συμπλήρωσε η Shaya

Επέστρεψε στο Happy Day η Τίνα Μεσσαροπούλου: «Ο Γιώργος Μυλωνάκης είναι όρθιος»

E-Daily 3.Left 15.06.2026
«Είναι μέρα χαράς σήμερα και είπα δεν θα κλάψω, αλλά με το που μπήκα μου καρφώθηκε η ημέρα που έφυγα σφαίρα από αυτή την καρέκλα»

Αλέξης Γεωργούλης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήγε στον γάμο της Δανάης Μπάρκα και του Φάνη Μπότση

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Αυτός είναι ο λόγος που ο Αλέξης Γεωργούλης δεν πήγε στον γάμο της Δανάης Μπάρκα και του Φάνη Μπότση. Τι είπε στην κάμερα;

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου παρενέβη στον Γιώργο Λιάγκα: «Δε σταματάς να βοηθήσεις άλλες εκπομπές ούτε με μία δήλωση

E-Daily 3.Left 15.06.2026
«Έχω δώσει φέτος έξι δηλώσεις στην εκπομπή σου, έχεις κάνει 2 συνδέσεις με το ραδιόφωνο και δε σταματάς να βοηθήσεις άλλες τηλεοπτικές εκπομπές ούτε με μία δήλωση».

YFSF: Νικητής ο Κωνσταντίνος Μαγκλάρας ως Μητροπάνος

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Η έκπληξη του Μιχάλη Ρέππα και η εμφάνιση του Γρηγόρη Αρναούτογλου

Ξάνθη: Γαμπρός κόλλησε στο ασανσέρ με πέντε φίλους του πηγαίνοντας στην εκκλησία, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Έξι άτομα μπήκαν σε ένα ασανσέρ με αποτέλεσμα να... μείνουν - Φώναξαν την πυροσβεστική να τους απεγκλωβίσει