E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το tweet του υπαλλήλου που ανέβασε τις πωλήσεις βιβλίων στα ύψη

Βιβλιοπωλείο «τρελάθηκε» στις παραγγελίες μετά από ένα απλό τιτίβισμα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 24/1/2020 | 14:34

Το tweet του υπαλλήλου που ανέβασε τις πωλήσεις βιβλίων στα ύψη

Βιβλιοπωλείο δέχεται ασταμάτητα παραγγελίες, αφού προηγουμένως αποκαλύφθηκε ότι απέτυχε να πουλήσει έστω και ένα βιβλίο σε μία μέρα, για πρώτη φορά στα 100 χρόνια λειτουργίας του.

Το βιβλιοπωλείο Petersfield Bookshop, στην πόλη Πέτερσφιλντ της Αγγλίας πουλά αντίκες, μεταχειρισμένα και καινούρια βιβλία και ένας εργαζόμενός του με ανάρτηση στο Twitter γνωστοποίησε ότι υπήρξε μία πραγματικά ήσυχη μέρα, κατά την οποία δεν πουλήθηκε ούτε ένα βιβλίο.

Στην ανάρτησή του ο Ρόμπερτ Σάνσομ, ο οποίος εργάζεται στο βιβλιοπωλείο εδώ και 13 χρόνια ανέφερε: «...Ξεραϊλα...Ούτε ένα βιβλίο σήμερα... £0.00…Νομίζουμε ότι είναι ίσως η πρώτη φορά… Γνωρίζουμε ότι είναι μίζερο, αλλά αν θέλετε να μας βοηθήσετε, παρακαλώ βρείτε τις προσφορές μας στα Abebooks, όλα 25% κάτω, προς το παρόν...».

Το μήνυμα κοινοποιήθηκε από χιλιάδες βιβλιόφιλους, μεταξύ άλλων και από τον συγγραφέα βιβλίων φαντασίας και επιστήμης, Νιλ Γκέιμαν, ο οποίος μοιράστηκε την ανάρτηση με τους 2,8 εκατομμύρια ακολούθους του.

Μέσα σε μία νύχτα το βιβλιοπωλείο δέχθηκε πάνω από 300 μηνύματα με αιτήματα για την αγορά βιβλίων και παραγγελίες online αξίας 1.000 αγγλικών λιρών.

Μετά την επιτυχία, το κατάστημα σε ένα πρόσθετο tweet γνωστοποίησε: «Τι νύχτα! Πνιγόμαστε με την καλή έννοια».

«Έχουμε 1.100 νέους ακόλουθους. Έχουμε πολλές online παραγγελίες βιβλίων. Έχουμε πάνω από 300 μηνύματα, με τα οποία μας ζητούν βιβλία. Θα απαντήσουμε σε όλους όσο πιο σύντομα μπορούμε, παρακαλούμε δείξτε κατανόηση. Σας ευχαριστούμε πολύ! ».

Ο διευθυντής, Τζον Γουέστγουντ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA: «Το κατάστημα, στην τωρινή τοποθεσία άνοιξε ο πατέρας μου το 1958 και είναι η κληρονομιά του».

«Πιστεύω σε αυτό τον κλάδο, αλλά οι online παραγγελίες και η Amazon μας έχουν πλήξει σοβαρά. Αναγκάστηκα να πουλήσω το διαμέρισμά μου για να σώσω το κατάστημα και τα περισσότερα βράδια κοιμάμαι σε ράντζο στο βιβλιοπωλείο» πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε ότι έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον, για επέκταση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων και χαρακτήρισε την ανταπόκριση του κόσμου «συγκλονιστική».

«Οι λάτρεις των βιβλίων είναι πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι και όλοι ήταν πολύ υποστηρικτικοί» ανέφερε τονίζοντας ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με την είσοδο σε ένα βιβλιοπωλείο, με το να βλέπεις, να αγγίζεις και να μυρίζεις τα βιβλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τρύφωνας Σαμαράς με κόκκινο παντελόνι σε ξέφρενες στιγμές από τη δεκαετία του ’90 στο Alekos Bar

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Μια δόση νοσταλγίας από τις χρυσές εποχές της αθηναϊκής νύχτας και την τολμηρή εμφάνιση στο Alekos Bar

Ψυχρολουσία για τις Pussycat Dolls: Ακύρωσαν τις εμφανίσεις τους στην Αμερική, στα αζήτητα τα εισιτήρια

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Το συγκρότημα επέστρεψε ως τρίο για τα 20 χρόνια του, ανακοινώνοντας την περιοδεία PCD Forever Tour

Νένα Μεντή για Αννα Παναγιωτοπούλου: «Δεν ήμασταν φίλες, δεν ταιριάζαμε – Είχε ανασφάλειες στη δουλειά»

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Η Νένα Μεντή βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» την Τρίτη 5 Μαΐου

Αντζελίνα Τζολί: Πουλάει την έπαυλή της στο Λος Αντζελες για 30 εκατ. δολάρια – Εγκαταλείπει οριστικά τις ΗΠΑ

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Η 50χρονη Τζολί είχε αγοράσει το εντυπωσιακό ακίνητο το 2017, λίγο μετά το διαζύγιό της από τον Μπραντ Πιτ

Νότης Σφακιανάκης: Πέθανε η αδελφή του, Πολυάννα

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον Νότη Σφακιανάκη

Η Ρία Ελληνίδου κάνει τραμπολίνο στο σαλόνι του Αλεξάνδρου: «Για τον Πάρη το πήρα, άλλος μπήκε μέσα»

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Ένα χαλαρό και παιχνιδιάρικο στιγμιότυπο από την καθημερινότητά του μοιράστηκε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου στα social media, έχοντας στο πλευρό του τη Ρία Ελληνίδου

Πέθανε η ιδρύτρια της GAP, Ντόρις Φίσερ – Στα πόσα δισεκατομμύρια ανέρχεται η περιουσία της

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Η Ντόρις Φίσερ, που μαζί με τον σύζυγό της ίδρυσε τη μάρκα ένδυσης GAP το 1969, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, αφήνοντας πίσω της μια σημαντική κληρονομιά στον χώρο της λιανικής μόδας

Ιρίνα Σάικ: Η εμφάνιση που άφησε ελάχιστα στη φαντασία

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Η τολμηρή εμφάνιση στο Met Gala 2026

Η Madonna φόρεσε στο κεφάλι ένα καράβι και το concept... έπιασε λιμάνι

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Με ένα πέπλο που το κρατούσαν 7 γυναίκες!

Η Kendall Jenner έγινε αρχαία θεά στο Met Gala: Mε έμπνευση από τη Νίκη της Σαμοθράκης

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Το φόρεμα που θύμισε άγαλμα 2.000 ετών και έγραψε fashion ιστορία

Met Gala 2026: Ποια σταρ εμφανίστηκε ως… «ζωντανό άγαλμα» και έγινε «viral»

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Τυλιγμένη σε γλυπτικές λεπτομέρειες που παρέπεμπαν σε πέτρα, έμοιαζε να συνδυάζει αναφορές από το Αγαλμα της Ελευθερίας με στοιχεία αρχαιοελληνικής αισθητικής

Τάσος Ιορδανίδης: Πέρασα 3,5 μήνες πάρα πολύ δύσκολα σε οικογενειακό επίπεδο λόγω θέματος υγείας

E-Daily 3.Left 05.05.2026
Πάνω από όλα να έχουμε υγεία και όλα τα άλλα έρχονται, δήλωσε ο ηθοποιός