E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λύθηκε το μυστήριο με τα χαρτονομίσματα που έβρισκαν στους δρόμους της Βρετανίας

Μετά από πέντε χρόνια και 26.000 λίρες

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 19/1/2020 | 00:06

Λύθηκε το μυστήριο με τα χαρτονομίσματα που έβρισκαν στους δρόμους της Βρετανίας
@nytimes.com

Για πέντε χρόνια στην Βρετανία, το μυστήριο με τα πακέτα χαρτονομισμάτων που εμφανίζονταν σε διάφορους δρόμους είχαν πονοκεφαλιάσει τον κόσμο και τις Αρχές. Μετά όμως από πολλές έρευνες, το μυστήριο λύθηκε. Οι θεωρίες πως τα λεφτά έπεφταν από τον ουρανό δεν ευσταθούν τελικά. Απλά κάποιοι καλοί άνθρωποι θέλησαν να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους.

Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του Μπλάκχολ Κόλιερι της βορειοανατολικής Αγγλίας, βρήκαν 13 φορές πακέτα χαρτονομισμάτων των 20 λιρών, που στο σύνολο ήταν από 2.000 λίρες και πάνω. Το συνολικό πόσο που είχε βρεθεί κυρίως σε πεζοδρόμια ήταν πάνω από 26.000 λίρες.

Όλες τις φορές τα χαρτονομίσματα παραδόθηκαν στην αστυνομία, με τις αρχές να παίρνουν καταθέσεις από τους κατοίκους, να κάνουν έρευνες στις τράπεζες, το ταχυδρομείο, έψαξαν για δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά χωρίς να φτάσουν στην λύση του γρίφου.

Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο αποκάλυψαν πως οι «δωρεές» προέρχονταν από δυο γενναιόδωρους ανθρώπους, που ήθελαν να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους για το χωριό με το οποίο έχουν συναισθηματικούς δεσμούς, αφού και οι ίδιοι επωφελήθηκαν από ένα «ανέλπιστο εύρημα».

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που πλέον έχουμε μια απάντηση σ’ αυτό το μυστήριο και πολύ χαρούμενος γιατί αποκλείσαμε την πιθανότητα να συνδέονται τα χρήματα με κάποια παρανομία ή με κάποιο ευάλωτο πρόσωπο», είπε ο Τζον Φόστερ, της τοπικής αστυνομίας, ευχαριστώντας τόσο τους «καλούς Σαμαρείτες» όσο και τους κατοίκους που παρέδιδαν τα χρήματα.

Τα πακέτα τα άφηναν σε συγκεκριμένα σημεία του δρόμου, ώστε να υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να τα βρει κάποιος που τα έχει ανάγκη. Άλλωστε το Μπάλκχολ Κόλιερι, όπως και πολλές άλλες πόλεις ανθρακωρύχων, είχε τεράστια προβλήματα όταν έκλεισαν τα ορυχεία, από την δεκαετία του 1980 και έπειτα. Το χωριό έγινε γνωστό από μια σκηνή που γυρίστηκε εκεί για την ταινία «Get Carter» με τον Sir Michael Caine.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι διάσημοι που στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ: Ποιοι σταρ συντάσσονται με τον 47ο Πρόεδρο των ΗΠΑ

Celebrity Stories 26.02.2026
Από το Χόλιγουντ και τη μουσική μέχρι τον αθλητισμό και την τεχνολογία, τα γνωστά πρόσωπα που δηλώνουν ανοιχτά την υποστήριξή τους

Θύμα διαδικτυακής απάτης ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ‑ Η ανάρτησή του

Tabloid Χτες
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στα social media ενημέρωσε πως βίντεο που διακινείται στο διαδίκτυο και τον απεικονίζει να διαφημίζει μια υπηρεσία πρόκειται για δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης και είναι ψεύτικο

Ο Κάνιε Γουέστ και η Μπιάνκα Σενσόρι σε κέντρο αποκατάστασης στην Ισπανία

Tabloid Χτες
Η σύζυγος του ράπερ φέρεται πως του είχε δώσει τελεσίγραφο για τον γάμο τους

Δημήτρης Αλεξάνδρου – Ρία Ελληνίδου: Το πρώτο κοινό βίντεο από την εξωτική Ταϊλάνδη

Tabloid Χτες
Το ζευγάρι μοιράζεται μοναδικές στιγμές από το ταξίδι του για τον Αγιο Βαλεντίνο!

J2US: Έκτακτη ανακοίνωση του OPEN για τον Κώστα Δόξα

Media Χτες
Μετά την καταδίκη για ενδοοικογενειακή βία

Έγκυος η Μπόνι Μπλου μετά το «challenge» με 400 άντρες

Social Χτες
Αποκάλυψε θετικό τεστ εγκυμοσύνης

Ο Μπραντ Πιτ στο λιμάνι της Ύδρας: Μπήκε στο vintage ιπτάμενο δελφίνι για τα γυρίσματα

Tabloid Χτες
Τα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Μαρτίου

Σία Κοσιώνη: «Η ΜΕΘ είναι μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Δεν μπορούσα να σηκωθώ»

Tabloid Χτες
Οι ρεπόρτερ των ψυχαγωγικών εκπομπών περίμεναν την Σία Κοσιώνη χθες 24/2 για να κάνει δηλώσεις, μετά την επιστροφή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ

Μαρία Δεληθανάση για καταδίκη Κώστα Δόξα: «Δικαίωση μετά από πολυετή αγώνα – Δε μου ζήτησε συγγνώμη»

Tabloid Χτες
Ένοχος κρίθηκε ο Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία με θύμα την πρώην σύζυγό του, Μαρία Δεληθανάση