E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αίγιο: Έξαλλοι οι κάτοικοι με... τους καλικάτζαρους της πλατείας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε μερίδα πολιτών η εγκατάσταση ενός δέντρου με καλικάντζαρους

Δημοσίευση 9/12/2019 | 13:17

Αίγιο: Έξαλλοι οι κάτοικοι με... τους καλικάτζαρους της πλατείας

Με καλικάντζαρους και τον Άγιο Βασίλη σε κάδο ανακύκλωσης αποφάσισαν να στολίσουν φέτος το Αίγιο για τα Χριστούγεννα, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από εκκλησιαστικούς κύκλους και όχι μόνο.

Ο δήμος αποφάσισε φέτος να εγκαταστήσει σε άλλο σημείο της πόλης την καθιερωμένη φάτνη, ενώ σε κεντρικό σημείο της πόλης, εκτός από το δέντρο και τους καλικάντζαρους, τοποθετήθηκε ένας «Άγιος Βασίλης» μέσα σε κάδο ανακύκλωσης, ως μήνυμα ενάντια στον καταναλωτισμό και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι επιλογές του Δήμου μπορεί να βρίσκουν αισθητικά σύμφωνους ή όχι τους δημότες, σε κάθε περίπτωση όμως εντυπωσιάζει η ευρηματικότητα κάποιων πολιτών που, σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Εκκλησία Online, κάνουν μεταξύ άλλων λόγο για «μια τεράστια αντιαισθητική κατασκευή με μοχθηρές μορφές δαιμόνων με ουρές και μία κουφάλα με δαιμόνια μέσα που μοιάζει με το ιερό σπήλαιο της Γεννήσεως, στον αντίποδα, ώστε αν πλησιάσει ειδικά μικρό παιδί, αντί για τον Χριστό να δει τα αηδιαστικά δαιμόνια της Νέας Σατανολατρικής Εποχής που ποιος ξέρει ποιας Στοάς την ιδεοληψία , αποφάσισαν οι εκλεγμένοι άρχοντες να μας επιβάλλουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από πρώην ζευγάρι… σε σωτήρες ο ένας της καριέρας του άλλου – Κανείς δεν το περίμενε

Celebrity Stories 02.01.2026
Μια σχέση που τελείωσε, αλλά άνοιξε δρόμους στο Hollywood

Τι είναι το «food noise» και γιατί η Oprah Winfrey λέει ότι της άλλαξε τη ζωή

Tabloid 02.01.2026
Η έννοια που εξηγεί γιατί το φαγητό δεν φεύγει ποτέ από το μυαλό μας

Σάκης Τανιμανίδης: Πήρε ‑κατά λάθος‑ από την κόρη του την καλύτερη ευχή για το 2026

Celebrity Stories Χτες
Η ανάρτησή του από τον εξωτικό προορισμό που απολαμβάνουν τις διακοπές τους