E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτή είναι η πρώτη υποψήφια Μις Υφήλιος που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλη

H Swe Zin Htet, Μις Μιανμάρ είναι η πρώτη γυναίκα που δηλώνει λεσβία ενώ διεκδικεί το στέμμα στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/12/2019 | 13:32

Αυτή είναι η πρώτη υποψήφια Μις Υφήλιος που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλη

Όταν απόψε το βράδυ (8/12) η Swe Zin Htet ανέβει στη σκηνή ως Μις Μιανμάρ (Βιρμανία) στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος, είναι βέβαιο ότι θα αφιερώσει μέσα της τη στιγμή στην κοινότητα LGBTQ της χώρα της, μιας χώρας όπου η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να θεωρείται έγκλημα.

Πριν από μέρες, η Htet δήλωσε πως είναι λεσβία και έγινε η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη υποψήφια που διεκδικεί το στέμμα στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Είναι μια αποκάλυψη, που η 21χρονη λέει ότι έγινε για να συμπέσει με την περίοδο κατά την οποία τα φώτα θα ήταν στραμμένα στον διαγωνισμό.

«Έχω αυτή την πλατφόρμα που αν τη χρησιμοποιήσω για να πω ότι είμαι λεσβία, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινότητα LGBTQ στη Βιρμανία», λέει από την Ατλάντα, όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός. «Είναι δύσκολο ότι στη Βιρμανία οι LGBTQ δεν γίνονται δεκτοί και υφίστανται διακρίσεις», προσθέτει.

Η Htet, η οποία είναι επίσης τραγουδίστρια και ηθοποιός, έκανε coming out μέσω ενός blog ομορφιάς στις 29 Νοεμβρίου. Λέει πως κατάλαβε ότι ελκύεται από το ίδιο φύλο σε ηλικία περίπου 15 ετών και πως ήταν δύσκολο να το αντιμετωπίσει, αλλά το αποδέχτηκε.

View this post on Instagram

press & media outfit 🇲🇲💛📸 ⁣ ⁣ #missmyanmar⁣ #missuniverse

A post shared by Miss Universe Myanmar 🇲🇲 (@missuniversemyanmar) on

Η αποδοχή από τον ίδιο της τον εαυτό, ήταν αυτό που οδήγησε την Htet να μιλήσει στους γονείς της πριν από περίπου πέντε χρόνια. «Στην αρχή, τρελάθηκαν. Δεν με δέχθηκαν. Αλλά αργότερα, όταν ανακάλυψαν περισσότερα για την κοινότητα LGBTQ, άρχισαν να το δέχονται». Ενώ άνθρωποι κοντά στη Htet ήξεραν ότι εδώ και τρία χρόνια είναι σε σχέση με τη διάσημη τραγουδίστρια Gae Gae, δημοσίως οι σεξουαλικές της προτιμήσεις κρατήθηκαν μυστικές.

Ωστόσο δεν υπάρχει καμία αναφορά στα δικαιώματα LGBTQ στο βιογραφικό της στην ιστοσελίδα του Μις Υφήλιος και η ίδια επέλεξε το θέμα της πρόληψης της παιδικής κακοποίησης ως αιτία την οποία υποστηρίζει.

Η Htet δηλώνει χαρούμενη που έλαβε την υποστήριξη από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, από την κοινότητα LGTBQ στη Βιρμανία και τις άλλες διαγωνιζόμενες μετά την δήλωσή της. «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια πλατφόρμα σε ισχυρές, εμπνευσμένες γυναίκες όπως η Miss Universe Myanmar, οι οποίες είναι αρκετά γενναίες για να μοιραστούν τις μοναδικές ιστορίες τους με τον κόσμο. Θα τις υπερασπιζόμαστε πάντα», λέει η Paula Shugart, πρόεδρος της διοργάνωσης Miss Universe.

Στη Μιανμάρ οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου επιφέρουν ποινές που φτάνουν μέχρι και σε δέκα χρόνια φυλάκισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Anne Hathaway: Eξηγεί γιατί η τελειότητα είναι παγίδα

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Από το άγχος και την αυτοκριτική στην αυτοπεποίθηση και τη χαρά, η σταρ αποκαλύπτει το μυστικό πίσω από τη νέα της λάμψη

Ο Τραμπ ζητά την απόλυση του Jimmy Kimmel

E-Daily 3.Left Χτες
«Η πρώτη μας κυρία είναι εδώ. Κυρία Τραμπ... λάμπετε σαν μέλλουσα χήρα», είπε ο γνωστός παρουσιαστής

Σε άθλια κατάσταση ο Τζακ Γκρίλις: Πιάστηκε να κοιμάται σε μπαρ μεθυσμένος μετά από πάρτι

E-Daily 3.Left Χτες
Μόλις μια ώρα μετά την άφιξή του στο μπαρ, ο Αγγλος μεσοεπιθετικός είχε... κοιμηθεί εξαιτίας του ποτού, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες

Κωνσταντίνος Μαγκλάρας: «Εδώ και έναν χρόνο δεν τρώω καθόλου ζάχαρη – Κάνει πολύ κακό στην υγεία»

E-Daily 3.Left Χτες
«Δεν τρώω ούτε επεξεργασμένα φαγητά», πρόσθεσε ο ηθοποιός

Λύγισε η Μαρία Κανελλοπούλου για την Δανδουλάκη ‑ Ο λόγος αποχής από την τηλεόραση

E-Daily 3.Left Χτες
Μια εξομολόγηση καρδιάς έκανε η Μαρία Κανελλοπούλου το πρωί της Δευτέρας 27 Απριλίου, καλεσμένη στην εκπομπή «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά

Ζενεβιέβ Μαζαρί: «Επίσημα σας λέω ότι θα είμαι στο GNTM, γιατί δύο μήνες το κρύβουμε»

Tabloid Χτες
Με αφορμή την εμφάνισή της στη πρεμιέρα της ταινίας «Ο Διάβολος φοράει Prada 2» στο Λονδίνο, η Ζενιεβιέβ Μαζαρί παραχώρησε δηλώσεις σtην εκπομπή «Buongiorno» και στη Βασιλική Μπασιούρη

Μαρία Αντωνά: Θα βρω τον μπελά μου που είπα στον Γιώργο Λιάγκα να αφήσει γένια

Tabloid Χτες
«Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει ο ανταγωνισμός»

Τζουλιάνα Βιγκέλα: Η σeξι διαιτητής που μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα σε πανεπιστήμιο και γήπεδα

E-Daily 3.Left Χτες
Έχει τρελάνει τους Ιταλούς ποδοσφαιρόφιλους που περιμένουν την... άνοδο της στη Serie Α

Οι απίστευτοι κοιλιακοί της 56χρονης Τζένιφερ Λόπεζ

E-Daily 3.Left Χτες
Δείτε τις φωτογραφίες μετά την προπόνησή της που ανέβασε