E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτή είναι η πρώτη υποψήφια Μις Υφήλιος που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλη

H Swe Zin Htet, Μις Μιανμάρ είναι η πρώτη γυναίκα που δηλώνει λεσβία ενώ διεκδικεί το στέμμα στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/12/2019 | 13:32

Αυτή είναι η πρώτη υποψήφια Μις Υφήλιος που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλη

Όταν απόψε το βράδυ (8/12) η Swe Zin Htet ανέβει στη σκηνή ως Μις Μιανμάρ (Βιρμανία) στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος, είναι βέβαιο ότι θα αφιερώσει μέσα της τη στιγμή στην κοινότητα LGBTQ της χώρα της, μιας χώρας όπου η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να θεωρείται έγκλημα.

Πριν από μέρες, η Htet δήλωσε πως είναι λεσβία και έγινε η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη υποψήφια που διεκδικεί το στέμμα στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Είναι μια αποκάλυψη, που η 21χρονη λέει ότι έγινε για να συμπέσει με την περίοδο κατά την οποία τα φώτα θα ήταν στραμμένα στον διαγωνισμό.

«Έχω αυτή την πλατφόρμα που αν τη χρησιμοποιήσω για να πω ότι είμαι λεσβία, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινότητα LGBTQ στη Βιρμανία», λέει από την Ατλάντα, όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός. «Είναι δύσκολο ότι στη Βιρμανία οι LGBTQ δεν γίνονται δεκτοί και υφίστανται διακρίσεις», προσθέτει.

Η Htet, η οποία είναι επίσης τραγουδίστρια και ηθοποιός, έκανε coming out μέσω ενός blog ομορφιάς στις 29 Νοεμβρίου. Λέει πως κατάλαβε ότι ελκύεται από το ίδιο φύλο σε ηλικία περίπου 15 ετών και πως ήταν δύσκολο να το αντιμετωπίσει, αλλά το αποδέχτηκε.

View this post on Instagram

press & media outfit 🇲🇲💛📸 ⁣ ⁣ #missmyanmar⁣ #missuniverse

A post shared by Miss Universe Myanmar 🇲🇲 (@missuniversemyanmar) on

Η αποδοχή από τον ίδιο της τον εαυτό, ήταν αυτό που οδήγησε την Htet να μιλήσει στους γονείς της πριν από περίπου πέντε χρόνια. «Στην αρχή, τρελάθηκαν. Δεν με δέχθηκαν. Αλλά αργότερα, όταν ανακάλυψαν περισσότερα για την κοινότητα LGBTQ, άρχισαν να το δέχονται». Ενώ άνθρωποι κοντά στη Htet ήξεραν ότι εδώ και τρία χρόνια είναι σε σχέση με τη διάσημη τραγουδίστρια Gae Gae, δημοσίως οι σεξουαλικές της προτιμήσεις κρατήθηκαν μυστικές.

Ωστόσο δεν υπάρχει καμία αναφορά στα δικαιώματα LGBTQ στο βιογραφικό της στην ιστοσελίδα του Μις Υφήλιος και η ίδια επέλεξε το θέμα της πρόληψης της παιδικής κακοποίησης ως αιτία την οποία υποστηρίζει.

Η Htet δηλώνει χαρούμενη που έλαβε την υποστήριξη από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, από την κοινότητα LGTBQ στη Βιρμανία και τις άλλες διαγωνιζόμενες μετά την δήλωσή της. «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια πλατφόρμα σε ισχυρές, εμπνευσμένες γυναίκες όπως η Miss Universe Myanmar, οι οποίες είναι αρκετά γενναίες για να μοιραστούν τις μοναδικές ιστορίες τους με τον κόσμο. Θα τις υπερασπιζόμαστε πάντα», λέει η Paula Shugart, πρόεδρος της διοργάνωσης Miss Universe.

Στη Μιανμάρ οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου επιφέρουν ποινές που φτάνουν μέχρι και σε δέκα χρόνια φυλάκισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη Μύκονο για διακοπές η Cardi B

Tabloid 06.07.2025
Το νησί των ανέμων επέλεξε η Cardi B για τις διακοπές της

Δέσποινα Μοιραράκη: «Ήταν επώδυνος ο χωρισμός, υπήρχε ξύλο, απευθύνθηκα στη Δικαιοσύνη»

Tabloid 06.07.2025
«Με απαξίωνε, με υποτιμούσε, ήταν άπιστος στη σχέση του γάμου», είπε η Δέσποινα Μοιραράκη.

Γρηγόρης Γκουντάρας: «Βίασαν το σπίτι και την οικογένεια μας»

Tabloid Χτες
Με τρεμάμενη φωνή ο παρουσιαστής βιντεοσκόπησε δωμάτιο του σπιτιού και περιέγραψε πως οι διαρρήκτες πήραν και τους κουμπαράδες των παιδιών του

Λιάγκας – Καλύβα: «Τον φίλησε και έφυγε τρέχοντας» – Την έχει κάνει block στο Instagram;

TV Buzz Χτες
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η φετινή τηλεοπτική σεζόν για την εκπομπή Το Πρωινό

Νίκος Μάνεσης: Δεν άξιζε αυτό το τέλος στον Γιώργο Παπαδάκη

Media Χτες
«Τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς, όπως παρουσιάστηκαν. Δεν θα πω λεπτομέρειες»

Εύα Λονγκόρια: Μας… κολάζει η 50χρονη ηθοποιός με το μικροσκοπικό μπικίνι της

Tabloid Χτες
Η Λονγκόρια, η οποία έχει κατοικία στην πόλη Marbella, φωτογραφήθηκε πριν από λίγες ημέρες φορώντας ένα μαγιό με λεοπάρ μοτίβο που άφηνε ελάχιστα στη φαντασία

Ραντεβού για ξεμαλλιάσματα στο First Dates:Του «χρέωσε» ότι κοιτούσε άλλες, «αγενής, του πέφτω πολύ»

Media Χτες
Το ραντεβού του Τάσου και της Βαλεντίνας στο First Dates δεν πήγε και τόσο καλά, με την νεαρή κοπέλα να τον κατηγορεί ότι φλέρταρε με άλλες.