E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτή είναι η πρώτη υποψήφια Μις Υφήλιος που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλη

H Swe Zin Htet, Μις Μιανμάρ είναι η πρώτη γυναίκα που δηλώνει λεσβία ενώ διεκδικεί το στέμμα στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/12/2019 | 13:32

Αυτή είναι η πρώτη υποψήφια Μις Υφήλιος που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλη

Όταν απόψε το βράδυ (8/12) η Swe Zin Htet ανέβει στη σκηνή ως Μις Μιανμάρ (Βιρμανία) στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος, είναι βέβαιο ότι θα αφιερώσει μέσα της τη στιγμή στην κοινότητα LGBTQ της χώρα της, μιας χώρας όπου η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να θεωρείται έγκλημα.

Πριν από μέρες, η Htet δήλωσε πως είναι λεσβία και έγινε η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη υποψήφια που διεκδικεί το στέμμα στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Είναι μια αποκάλυψη, που η 21χρονη λέει ότι έγινε για να συμπέσει με την περίοδο κατά την οποία τα φώτα θα ήταν στραμμένα στον διαγωνισμό.

«Έχω αυτή την πλατφόρμα που αν τη χρησιμοποιήσω για να πω ότι είμαι λεσβία, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινότητα LGBTQ στη Βιρμανία», λέει από την Ατλάντα, όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός. «Είναι δύσκολο ότι στη Βιρμανία οι LGBTQ δεν γίνονται δεκτοί και υφίστανται διακρίσεις», προσθέτει.

Η Htet, η οποία είναι επίσης τραγουδίστρια και ηθοποιός, έκανε coming out μέσω ενός blog ομορφιάς στις 29 Νοεμβρίου. Λέει πως κατάλαβε ότι ελκύεται από το ίδιο φύλο σε ηλικία περίπου 15 ετών και πως ήταν δύσκολο να το αντιμετωπίσει, αλλά το αποδέχτηκε.

View this post on Instagram

press & media outfit 🇲🇲💛📸 ⁣ ⁣ #missmyanmar⁣ #missuniverse

A post shared by Miss Universe Myanmar 🇲🇲 (@missuniversemyanmar) on

Η αποδοχή από τον ίδιο της τον εαυτό, ήταν αυτό που οδήγησε την Htet να μιλήσει στους γονείς της πριν από περίπου πέντε χρόνια. «Στην αρχή, τρελάθηκαν. Δεν με δέχθηκαν. Αλλά αργότερα, όταν ανακάλυψαν περισσότερα για την κοινότητα LGBTQ, άρχισαν να το δέχονται». Ενώ άνθρωποι κοντά στη Htet ήξεραν ότι εδώ και τρία χρόνια είναι σε σχέση με τη διάσημη τραγουδίστρια Gae Gae, δημοσίως οι σεξουαλικές της προτιμήσεις κρατήθηκαν μυστικές.

Ωστόσο δεν υπάρχει καμία αναφορά στα δικαιώματα LGBTQ στο βιογραφικό της στην ιστοσελίδα του Μις Υφήλιος και η ίδια επέλεξε το θέμα της πρόληψης της παιδικής κακοποίησης ως αιτία την οποία υποστηρίζει.

Η Htet δηλώνει χαρούμενη που έλαβε την υποστήριξη από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, από την κοινότητα LGTBQ στη Βιρμανία και τις άλλες διαγωνιζόμενες μετά την δήλωσή της. «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια πλατφόρμα σε ισχυρές, εμπνευσμένες γυναίκες όπως η Miss Universe Myanmar, οι οποίες είναι αρκετά γενναίες για να μοιραστούν τις μοναδικές ιστορίες τους με τον κόσμο. Θα τις υπερασπιζόμαστε πάντα», λέει η Paula Shugart, πρόεδρος της διοργάνωσης Miss Universe.

Στη Μιανμάρ οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου επιφέρουν ποινές που φτάνουν μέχρι και σε δέκα χρόνια φυλάκισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από τον Ryan Gosling στον πιο μεγάλο πόνο: Η αθέατη πλευρά της Sandra Bullock

E-Daily 3.Left 22.04.2026
Οι μεγάλοι έρωτες, ο γάμος που κατέρρευσε και η απώλεια που άλλαξε τα πάντα πίσω από τη λαμπερή καριέρα της σταρ

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Η θεαματική αλλαγή στην εμφάνισή του – «Είμαι 63 αλλά τα όργανά μου δούλευαν σαν να είμαι 78»

E-Daily 3.Left Χτες
Φανερά αδυνατισμένος και ανανεωμένος εμφανίστηκε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στην εκπομπή Το Πρωινό

Eurovision 2026: Ποιος θα ανακοινώσει το δωδεκάρι της ελληνικής επιτροπής;

E-Daily 3.Left Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για τον διαγωνισμό της Eurovision 2026 και το μεσημέρι της Τρίτης 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το press day στο ΡαδιοΜέγαρο της ΕΡΤ

Κατερίνα Καινούργιου: Το συμβολικό δώρο για την κόρη της, από τον αδελφό του Παναγιώτη Κουτσουμπή

E-Daily 3.Left Χτες
Η παρουσιάστρια του Alpha και ο επιχειρηματίας διανύουν τις πρώτες εβδομάδες με τη νεογέννητη κόρη τους

Ζήνα Κουτσελίνη: Σπάραξε στο κλάμα στον αέρα του STAR

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ζήνα Κουτσελίνη γιόρτασε τα 56α γενέθλιά της στο πλατό της εκπομπής της, το μεσημέρι της Τρίτης (21/4), σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα

Πανηγύρισε πρόωρα σε μαραθώνιο... και έχασε τη νίκη στο νήμα

E-Daily 3.Left Χτες
Ο μαραθωνοδρόμος Τζόσουα Τζάκσον «έκλεψε» τη νίκη από τον Κάρσον Μέλοστο τελευταίο δευτερόλεπτο

Στέισι Καρανικολάου: «Ο πατέρας μου μού μιλούσε μόνο στα ελληνικά, αλλά δεν έμαθα ποτέ να μιλάω»

Tabloid Χτες
Είναι από τις πιο δύσκολες γλώσσες και μόλις βρήκα μια δασκάλα ελληνικών, είπε η influencer και διάσημη φίλη της Κάιλι Τζένερ

Μαρία Μπεκατώρου: Το ξεκαρδιστικό και viral βίντεο με την Υβόννη Μπόσνιακ από έξοδό τους

E-Daily 3.Left Χτες
Ο διάλογος των δύο γυναικών είναι απολαυστικός

Η φορά που ο Elvis Presley ζήτησε ραντεβού και η Cher δεν πήγε ποτέ

E-Daily 3.Left Χτες
Το άγνωστο story πίσω από το ραντεβού Elvis–Cher που δεν συνέβη

Stairmaster, διατροφή και «face ironing»: Πώς διατηρείται σε φόρμα η Victoria Beckham

E-Daily 3.Left Χτες
Τα μυστικά ομορφιάς της και η σκιά της οικογενειακής έντασης στα γενέθλιά της