E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μίμης Πλέσσας: «Με εκμεταλλεύτηκαν όλοι. Με τα τραγούδια μου έκαναν...»

Ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας μίλησε στον Κώστα Τσουρό και την εκπομπή «Καλύτερα, δε γίνεται!»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2019 | 18:18

Μίμης Πλέσσας: «Με εκμεταλλεύτηκαν όλοι. Με τα τραγούδια μου έκαναν...»

Λίγο πριν την εμφάνισή του στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μαζί με τον Γιώργο Κατσαρό, ο Μίμης Πλέσσας έδωσε μια εκτενή συνέντευξη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού και μίλησε για τις επιτυχίες του, αλλά και την εκμετάλλευση από τους καλλιτέχνες που έκαναν καριέρα με τα τραγούδια του.

Για τον Γιώργο Κατσαρό είπε: «Η σχέση με τον Γιώργο είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Τον Γιώργο τον λέω "μαεστράκι", δούλευε σε πολύ δύσκολες δουλειές», και τόνισε: «Εκτιμούμε ο ένας τον άλλον, σπάνιο ανάμεσα σε δύο συναδέλφους σολίστες».

Για την εμφάνισή τους στο Γυάλινο αποκάλυψε ότι μαζί τους θα ήταν και ο αλησμόνητος Γιάννης Σπανός, που έφυγε πρόσφατα τόσο ξαφνικά από τη ζωή. «Έχω την εντύπωση ότι ακόμα χρωστάω στον Γιάννη», είπε ο Μίμης Πλέσσας ενώ τόνισε ότι έχει καημό που δεν κατάφερε να πάει στην κηδεία του. «Δεν παίξανε ποτέ μπουνιές οι καριέρες μας. Η συνεργασία του με τη Μπαρντό ήταν αντίστοιχη με τη δική μου με την Αλίκη. Δεν είχε να ζηλέψει ο ένας τον άλλον», πρόσθεσε. Στην ερώτηση αν υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ του ίδιου και των υπολοίπων συνθετών, είπε: «Ανταγωνισμός δεν υπήρχε.Μπορούσε κανείς να γράψει αυτά που έγραφα εγώ; Σεβασμός υπήρχε».

Σχετικά με τη συναυλία-αφιέρωμα στο έργο του που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο και στην οποία δεν ήθελε να συμμετέχει ο Γιάννης Πουλόπουλος είπε: «Τραγουδάει τις τραγουδάρες που με τόση αγάπη του έδωσα και με τις οποίες έγινε "ο" της εποχής του».

Ο Μίμης Πλέσσας συγκλόνισε περιγράφοντας τα βασανιστήρια στην Κατοχή: «Να πονάνε τα δόντια μου να πονάνε τα νύχια μου. Με λυσσάξανε στο ξύλο στη Γκεστάπο. Μου βγάλανε τα νύχια, μου σπάσανε τα δόντια, μου έριχναν μπουνιές, μου έσπασαν τη γνάθο». Για την Τζένη Βάνου, την οποία ο ίδιος έκανε τραγουδίστρια είπε: «Τέτοιο αηδόνι θα παρουσιαζόταν ξανά μετά από πάρα πολλά χρόνια».

Ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης, που έχει γράψει 3.220 τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες απαντώντας στην ερώτηση αν τον εκμεταλλεύτηκε ποτέ κανείς απάντησε εμφατικά: «Όλοι. Με άφησε και κανείς ανεκμετάλλευτο; Με την κάκιστη έννοια. Και με αυτά τα τραγούδια έκαναν τις τεράστιες καριέρες τους», είπε με παράπονο για τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε. Τέλος, παραδέχτηκε με συγκίνηση ότι η κόρη του είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να φανταστεί ότι θα έχει και τη θαυμάζει πολύ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντούα Λίπα και Κάλουμ Τέρνερ: Τα στιγμιότυπα από τον μήνα του μέλιτος στην Ιταλία

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Μετά τον γάμο του στη Σικελία το ζευγάρι παρέμεινε για μερικές ακόμη μέρες στη χώρα

Τίτλοι τέλους για το Στούντιο 4: Η ανακοίνωση του Θανάση Αναγνωστόπουλου και της Νάνσυς Ζαμπέτογλου

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως με τη νέα σεζόν οι δύο παρουσιαστές θα βρίσκονται στον ΣΚΑΙ.

«Σας αγαπώ, γεια σας και χαρά σας»: Δείτε πώς αποχαιρέτησε η Φαίη Σκορδά το κοινό στην τελευταία της εκπομπή στο Mega

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε μετά από δύο σεζόν για οικονομικούς λόγους - Η παρουσιάστρια αποχώρησε από το κανάλι με τον σύντροφό της Αλέξανδρο Αθανασιάδη

Η Εύα Λονγκόρια εντυπωσιάζει στα 51 της με αποκαλυπτικό λευκό μαγιό σε παραλία της Ισπανίας

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Η 51χρονη σταρ απαθανατίστηκε στην παραλία με μικροσκοπικό μπικίνι και μαγνήτισε τα βλέμματα με την καλλίγραμμη σιλουέτα της

Η Ανδρομάχη ποζάρει με μαγιό της σε παραλία: Το καταφύγιό μου, γράφει

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Η τραγουδίστρια δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από τη θάλασσα

Βασίλης Μπισμπίκης: Ξεφτιλίζομαι και δεν θα αλλάξει μέχρι να πεθάνω

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Ο ηθοποιός μίλησε για την αναγνωρισιμότητα ως «αναγκαίο κακό» της δουλειάς του, ενώ παράλληλα εξέφρασε τους λόγους που αγαπάει την τραγουδίστρια και σύντροφό του

Στα δικαστήρια ο Μάρκος Σεφερλής με τον κουμπάρο του

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Την προηγούμενη φορά που κατέθετα με έπιασαν τα κλάματα, είπε ο ηθοποιός

Στη Μύκονο το υπερπολυτελές καταμαράν των 46 εκατ. ευρώ που μαγνητίζει τα βλέμματα

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Το εντυπωσιακό «This is it» αγκυροβόλησε στα νερά του νησιού

Η Μπέλα Χαντίντ ανέβασε φωτογραφία που κλαίει, η εξομολόγηση για την υποτροπή της νόσου Lyme από την οποία πάσχει

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ούτε ένα εγκεφαλικό κύτταρο που να λειτουργεί και τα δύο τελευταία τσακώνονται μεταξύ τους, έγραψε το μοντέλο

Βασίλης Μπισμπίκης: Τι αποκάλυψε για τη σχέση του με τη Δέσποινα Βανδή και τι λέει για τον εαυτό του που δεν θα αλλάξει ποτέ

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Ο ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για την αναγνωρισιμότητα, την αυθεντικότητά του και τους λόγους που αγαπά τη σύντροφό του.

Ποιος είναι ο νικητής του φετινού MasterChef

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Εννέα χρόνια στο Αμστερνταμ πριν το ριάλιτι μαγειρικής - Η σύντροφός του και η ζωή στο εξωτερικό