E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μουσουλμάνα τα έβαλε με άνδρα που επιτέθηκε με αντισημιτικά σχόλια σε οικογένεια Εβραίων

Σοkαριστική στιγμή στο μετρό του Λονδίνου

Δημοσίευση 25/11/2019 | 19:39

Μουσουλμάνα τα έβαλε με άνδρα που επιτέθηκε με αντισημιτικά σχόλια σε οικογένεια Εβραίων

Σοkαριστική στιγμή στο μετρό του Λονδίνου, με μαύρο άνδρα να διαβάζει αντισημιτικά χωρία της Βίβλου σε δύο μικρά εβραιόπουλα και μάλιστα, μπροστά στους γονείς τους, και μουσουλμάνα με χιτζάμπ να ορθώνει ανάστημα!

Ο άνδρας, που, επαναλαμβάνουμε, είναι μαύρος, αλλά μάλλον δεν γνωρίζει τι έχουν περάσει και συνεχίζουν να περνούν οι μαύροι, παραληρεί, διαβάζοντας αντισημιτικά χωρία της Βίβλου στα δύο τρομαγμένα παιδάκια, τα οποία φορούν κιπά. Έχουν, μάλιστα και ένα ακόμη αδερφάκι, μωρό, σε καρότσι!

Ο μπαμπάς τους, που είναι δίπλα (η μητέρα κάθεται απέναντι), με απαράμιλλη ψυχραιμία, καθώς το μόνο που σκέφτεται είναι η ασφάλεια της οικογένειάς του, τα αγκαλιάζει και τους λέει «απλά, αγνοήστε τον»!

Απέναντί τους, ένας άλλος επιβάτης, ο Chris Atkins, αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και, σοκαρισμένος, αρχίζει να καταγράφει με το κινητό του το περιστατικό.

«Φώναζε σε μικρά παιδιά. Ήταν τρομακτικό από κάθε άποψη. Φάνηκε πως είναι ένας πολύ αφοσιωμένος Χριστιανός και πίστευε ότι αυτός ήταν ο λόγος του Θεού -τους διάβαζε χωρία της Βίβλου, ότι οι Εβραίοι σκότωσαν τον Ιησού Χριστό και ότι όλοι τους είναι σκλάβοι. Είναι από αυτά τα συμβάντα, που τα βλέπεις στο Twitter και εκνευρίζεσαι, και πιστεύεις ότι δεν θα τα ζήσεις ποτέ από κοντά. Και όμως...», είπε ο 43χρονος Chris, που είναι, μάλιστα, δημοσιογράφος.

Να σημειώσουμε εδώ, επειδή, ενδεχομένως, να μην το γνωρίζετε, στη Βίβλο και δη στην Καινή Διαθήκη, υπάρχουν αρκετά αντισημιτικά χωρία. Και πολλάκις, ειδικά στην Αμερική, ακόμη και Χριστιανοί ιεροκήρυκες έχουν εκφράσει τις ενστάσεις και τις ανησυχίες τους για τα σημεία αυτά.

Στο περιστατικό της Παρασκευής, στο μετρό του Λονδίνου, κάποια στιγμή ένας άνδρας λέει στον ανόητο «σταμάτα να τους ενοχλείς», και εκείνος του απαντά αγριεμένος: «Αλλιώς τι;»...

Τότε, συμβαίνει το εξαιρετικό. Μια μουσουλμάνα με χιτζάμπ, η Asma Shuweikh, ορθώνει το ανάστημά της και αντιμετωπίζει τον μαύρο, μην μπορώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία της μπροστά στο αηδιαστικό σκηνικό.

«Είμαι μητέρα δύο παιδιών και ξέρω πώς είναι να βρίσκεσαι σε αυτήν τη θέση. Και θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει αν βρεθώ ποτέ σε αυτήν τη θέση», είπε και πρόσθεσε: «Θα προτιμούσα, βέβαια, να παρέμβει περισσότερος κόσμος. Αν είχε συμβεί αυτό, δεν θα είχε κλιμακωθεί τόσο πολύ το περιστατικό».

Ο Chris Atkins, εντυπωσιασμένος από την αντίδραση της Asma, δήλωσε: «Σε μια εποχή που ακούμε πόσο μισαλλόδοξοι είναι όλοι και ότι υπάρχει μίσος ανάμεσα στις θρησκείες, μια μουσουλμάνα υπερασπίστηκε μερικούς Εβραίους. Είναι εκπληκτικό αυτό».

Η οικογένεια αποβιβάστηκε μετά από μερικές στάσεις και ο άνδρας της επίθεσης φαίνεται ότι συνελήφθη, τελικά, στο Μπέρμιγχαμ από την αστυνομία με την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αιμιλία Καναρέλη: Η συγκινητική ιστορία της τραγουδίστριας που γεννήθηκε χωρίς στόμα, μύτη και υπερώα

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Με διπλή σχιστία από τη γέννησή της, η Αιμιλία Καναρέλη έχει περάσει από 17 χειρουργικές επεμβάσεις για να φτάσει εκεί που είναι σήμερα

Ελένη Μενεγάκη: Οικογενειακή απόδραση με Παντζόπουλο και κόρη τους στο εξωτερικό

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Ελένη Μενεγάκη μοιράστηκε στιγμές από την οικογενειακή της απόδραση στο εξωτερικό.

Αθηνά Οικονομάκου ‑ Μπρούνο Τσερέλα: Η εκκωφαντική απουσία από τον γάμο και η ηχηρή σιωπή στα social media

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα το Σάββατο 27 Ιουνίου ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου σε μια ονειρική τελετή στην Πάρο.

Δάκρυα συγκίνησης στην ανταλλαγή όρκων της Αθηνάς Οικονομάκου με τον Μπρούνο Τσερέλα

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Σε μαγευτικό σκηνικό στην Πάρο πραγματοποιείται η γαμήλια τελετή της Αθηνάς Οικονομάκου και του Μπρούνο Τσερέλα, σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής τους

Την ερωτεύτηκαν όλοι – αλλά δεν έμεινε με κανέναν: Ποιοι λύγισαν μπροστά στο βλέμμα της Brigitte Bardot;

Celebrity Stories 28.06.2026
Τόσο θρυλική όσο και η κινηματογραφική της καριέρα

Φαίη Σκορδά: Οι πρώτες καλοκαιρινές βουτιές στην Αντίπαρο με τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη

E-Daily 3.Left Χτες
Η Φαίη Σκορδά μπήκε σε mood διακοπών, αμέσως μετά το οριστικό τέλος του Buongiorno, απολαμβάνοντας τις πρώτες της καλοκαιρινές στιγμές

Ιωάννα Τούνη: Εντυπωσιάζει με νέες φωτογραφίες από το Μπαλί

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ιωάννα Τούνη συνεχίζει να απολαμβάνει τις ημέρες της στο εξωτικό Μπαλί, όπου βρίσκεται μαζί με τις στενές της φίλες για επαγγελματικούς...

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου απαντά στη δήλωση της Ελληνίδου ‑ τι είπε για το «δεν θα τον άφηνα μόνο του με άντρα»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου μίλησε στο «Καλύτερα δεν γίνεται» του ALPHA για τη σχέση του με τη Ρία Ελληνίδου, τον γιο του και το τηλεοπτικό του μέλλον.

Αθηνά Οικονομάκου: Το τριήμερο γαμήλιο πάρτι στην Πάρο ‑ Το φιλί με τον Μπρούνο Τσερέλα μέσα στο νερό

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός και επιχειρηματίας απολαμβάνουν στιγμές χαράς με τους καλεσμένους τους

Τι είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου για τους λαγοκέφαλους και γιατί «ξεσπά» τώρα

E-Daily 3.Left Χτες
Ο παρουσιαστής έκανε έντονη ανάρτηση στο Instagram, αναφέρθηκε στον αδερφό του Σάκη και επέκρινε την έλλειψη πρόληψης στην Ελλάδα.

Τι είπε η Μάρτζυ Λαζάρου για την αποχώρηση της Φαίης Σκορδά από την τηλεόραση

TV Buzz Χτες
Η παρουσιάστρια μίλησε ανοιχτά για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τη Φαίη Σκορδά μέσα από την κοινή τους τηλεοπτική συνύπαρξη.