E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων κατήγγειλε στο ΕΣΡ την εκπομπή του Λιάγκα

«Σας ζητούμε ως ΕΣΡ να τιμωρήσετε άμεσα τους ενόχους μιας τόσο προσβλητικής εκπομπής για την αξιοπρέπεια των γυναικών»

Δημοσίευση 11/11/2019 | 13:04

Σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων κατήγγειλε στο ΕΣΡ την εκπομπή του Λιάγκα

Το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ» κατήγγειλε στο ΕΣΡ την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΙ που «εξευτελίζει την αξιοπρέπεια των γυναικών και ζητά την τιμωρία του».

Η καταγγελία του σωματείου

Τα θέματα του αντικειμένου της καταγγελίας ήταν τα εξής: Υποβάθμιση ποιότητας, Χυδαίος (μη ευπρεπής) Λόγος, Ρατσιστικός λόγος/Ξενοφοβία/Δυσμενείς διακρίσεις, Προσβολή προσωπικότητας, Υποτίμηση της ανθρώπινης αξίας (προσβολή/ απαξίωση προσώπων με λεκτικούς υπαινιγμούς, προσβολή/αναφορά σε ιδιωτικό/οικογενειακό βίο).

Το σωματείο κοινοποίησε την καταγγελία και προς την Γενική Γραμματεία Ισότητας. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα της 7ης Νοεμβρίου παρουσίασε “με εξευτελιστικό τρόπο μια σοβαρή και ακραία μορφή σeξουαλικής παρενόχλησης την οποία υπέστη στις 6/11/2019 φοιτήτρια μέσα στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μελετούσε, δικαιολογώντας μάλιστα τον ένοχο, διακωμωδώντας και υποβιβάζοντας το αδίκημα”.

Η οργάνωση “θα ενημερώσει και την επιτροπή GREVIO η οποία έχει συστηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει ως θεσμικό της ρόλο την παρακολούθηση της τήρησης των προβλέψεων της Σύµβασης του Συµβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέµηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης)”.

“Σας καταγγέλλουμε το γεγονός και σας ζητούμε ως Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να τιμωρήσετε άμεσα τους ενόχους μιας τόσο προσβλητικής εκπομπής για την αξιοπρέπεια των γυναικών”, καταλήγει η οργάνωση.

Η «συγγνώμη» του παρουσιαστή εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο
Τα άστοχα χιουμοριστικά σχόλια που έκανε ο Γιώργος Λιάγκας και οι συνεργάτες του για το πρωτοφανές περιστατικό της σeξουαλικής παρενόχλησης σε φοιτήτρια μέσα στο ΑΠΘ δημιούργησαν θύελλα αντιδράσεων, την οποία δεν κατάφερε να καταλαγιάσει ο παρουσιαστής ούτε με τη «συγγνώμη» και τις εξηγήσεις που έδωσε.

Δείτε το βίντεο στο οποίο ο Γιώργος Λιάγκας ξεκαθαρίζει τη θέση της εκπομπής για το περιστατικό στο ΑΠΘ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πρωταγωνίστρια του Baywatch που κατέληξε στη φυλακή

E-Daily 3.Left 05.07.2026
Η ζωή της Alexandra Paul δεν πήρε απλά άλλη τροπή - πήρε κατεύθυνση

Εκείνη ηθοποιός, εκείνος σούπερσταρ: Ένας ροκ έρωτας που έληξε άδοξα

Celebrity Stories 05.07.2026
Η Susan Sarandon εχει μιλήσει για την πολύ παλιά ερωτική σχέση της με τον David Bowie

Ο Σταύρος Φλώρος στέλνει μήνυμα δύναμης με νέες εικόνες από το κέντρο αποκατάστασης του Μαϊάμι

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Σταύρος Φλώρος έχει διαρκώς στο πλευρό του, μέλη της οικογένειάς του

Πήρε πίνακα από τα σκουπίδια για την κορνίζα του – Δεν φανταζόταν τι κρατούσε στα χέρια του

Παράξενα Χτες
Ένας άνδρας από τη Μούρθια βρήκε παραπεταμένο στη Σεβίλλη έναν πίνακα του Joaquín Sorolla αξίας 150.000 ευρώ, νομίζοντας ότι πρόκειται για σκουπίδι.

Παπαρίζου: «Έχε χάρη που κρατούσα τον πατέρα μου, θα είχε φάει πολύ ξύλο»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Έλενα Παπαρίζου αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία από τον καιρό που εκπροσωπούσε την Ελλάδα στην Eurovision, αναφορικά με τις σεξιστικές δηλώσεις ενός δημοσιογράφου.

Ο Γιάννης Στάνκογλου ανέβασε φωτογραφία του από τα παλιά: Για πάντα νέος, έγραψε

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ηθοποιός δημοσίευσε ένα ασπρόμαυρο στιγμιότυπό του από το παρελθόν

Ιωάννα Τούνη: Μετά θάνατον βλέπω να αναγνωρίζεται η αξία μου

E-Daily 3.Left Χτες
Οι άνθρωποι έχουν όμορφα πράγματα να πουν για εσένα, αλλά πρέπει πρώτα να πεθάνεις, έγραψε η influencer

Οι viral γιαγιάδες της Κρήτης επιστρέφουν – δείτε τι τις έκανε να κηρύξουν… πόλεμο στο χωριό

E-Daily 3.Left Χτες
Οι αγαπημένες Κρητικές γιαγιάδες μπαίνουν σε νέες περιπέτειες όταν ένα «Village Sushi Spot» απειλεί να ανατρέψει τα πάντα στο ιστορικό καφενείο τους.

Δέσποινα Καμπούρη: Τι έγραψε στο Instagram λίγο μετά το τελευταίο «Πρωινό» με τον Λιάγκα

E-Daily 3.Left Χτες
Η δημοσιογράφος αποχαιρέτησε τη φετινή σεζόν με συγκινητική ανάρτηση, μιλώντας για αποχωρισμούς και αφήνοντας ανοιχτό το μέλλον.

Οικονομάκου ‑ Τσερέλα: Δείτε το πανέμορφο σπίτι τους στην Κηφισιά

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα μένουν σε μια κατοικία στην Κηφισιά που συνδυάζει minimal αισθητική, φυσικά υλικά και οικογενειακή ζεστασιά.

Το τραγικό τέλος του πιο αγαπημένου παιδιού του Χόλιγουντ: Σκοτώθηκε στα 31 του για 50 δολάρια και έναν χαμένο σκύλο

E-Daily 3.Left Χτες
Ήταν το πιο αγαπημένο παιδί της τηλεόρασης – Το τέλος του όμως ήταν συγκλονιστικό