E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζούσαν στο σπίτι 70 χρόνια χωρίς να ξέρουν ότι μπορούσαν να πεθάνουν ανά πάσα στιγμή

Έκαναν μια σοκαριστική ανακάλυψη

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ Δημοσίευση 13/9/2019 | 13:48

Ζούσαν στο σπίτι 70 χρόνια χωρίς να ξέρουν ότι μπορούσαν να πεθάνουν ανά πάσα στιγμή
gdemoiyogurt από το Pixabay

Μια οικογένεια από την Αγία Πετρούπολη έκανε μια τρομακτική ανακάλυψη στο σπίτι όπου ζούσε για 70 χρόνια. Και αυτό γιατί κατά την διάρκεια μιας ανακαίνισης ανακάλυψαν τυχαία μια οβίδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κάτω από το πάτωμα. 

Το σπίτι βρίσκεται στο κέντρο της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Ρωσίας και η οβίδα ήταν ακόμα ενεργή όταν την ανακάλυψαν. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο της περιφέρειας Πετρογκάντσκι, Αλεξάντρα Σοκόλοβα το σπίτι εκκενώθηκε για λίγες ώρες από την οικογένεια ώστε οι πυροτεχνουργοί του στρατού και της αστυνομίας να κατάφεραν να απομακρύνουν με ασφάλεια την οβίδα.

H Αγία Πετρούπολη κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου πολιορκήθηκε από τους Ναζι για περίπου 900 μέρες και βομβαρδίστηκε με μανία σε μια προσπάθεια να καμφθεί η αντίσταση της. Εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων πέθαναν από την πείνα, τις σφαίρες και τις βόμβες στο διάστημα αυτό όμως η πόλη δεν έπεσε ποτέ στα χέρια των Ναζί. Μάλιστα μετά την λήξη του πολέμου το Λένινγκραντ (όπως είχε ονομαστεί η Αγία Πετρούπολη επί Σοβιετικής εποχής) ανακηρύχθηκε από τους συμμάχους «ηρωική πόλη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αννα Φλωρινιώτη: Η νέα ζωή μετά τον θάνατο του πατέρα της – «Εργάζομαι πλέον σε κομμωτήριο»

Tabloid 16.02.2026
«Ήθελα μονίμως να δουλεύω και ήθελα να δοκιμάζω κι άλλα πράγματα» λέει μεταξύ άλλων η Αννα Φλωρινιώτη

Eurovision 2026: Τι απαντά ο Καπουτζίδης σε ερώτηση για το Ισραήλ

Tabloid 16.02.2026
Ο Γιώργος Καπουτζίδης παραχώρησε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες μετά τον εθνικό τελικό για τη Eurovision 2026

Η Φαίη Σκορδά ταξίδεψε στη Ρώμη για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Tabloid 16.02.2026
«Θα γιορτάσω τον Αγιο Βαλεντίνο», είχε πει στην εκπομπή της «Buongiorno»

Χρήστος Μάστορας για Γαρυφαλλιά Καληφώνη: «Είναι θαυμάστριά μου και είμαι θαυμαστής της»

Celebrity Stories 16.02.2026
Ο Χρήστος Μάστορας τραγούδησε στον Εθνικό τελικό της Eurovision και η εμφάνισή του έκανε το κοινό, τους κριτές και τους διαγωνιζόμενους να χορεύουν και να τραγουδάνε στο ρυθμό του, αφού ήταν καταπληκτικός φωνητικά και σκηνικά.

Διάσημες γυναίκες άνω του 1,80 μ. που σπάνε τα στερεότυπα του Χόλιγουντ

Celebrity Stories 16.02.2026
Από τη Taylor Swift μέχρι μια αθλήτρια–γίγαντα 2,06 μ., το ύψος έγινε δύναμη σε μια βιομηχανία που για χρόνια το έβλεπε ως «πρόβλημα»

Anjelica Huston: Η σταρ της Οικογένειας Addams και ο έρωτας που τη σημάδεψε

Celebrity Stories 16.02.2026
Δόξα, Όσκαρ και μια σχέση που την καθόρισε

Weekend Live: Ξέσπασαν Πανόπουλος και Λαζάρου – «Τους φτύνει ο κόσμος, δεν βλέπουν ότι αυτό δεν πουλάει;»

TV Buzz Χτες
Η Μάρτζυ Λαζάρου και ο Δημήτρης Πανόπουλος σχολίασαν τις αιχμηρές δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Παπανώτας

Good Job Nicky – Το μήνυμα πριν τον ελληνικό τελικό της Eurovision: «Το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι που γνώρισα»

Tabloid Χτες
Ο τραγουδιστής είναι ένας από τους 14 καλλιτέχνες που διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας