E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο υπουργός που διαθέτει μετοχές της Microsoft αξίας 1.158.000 δολαρίων

Είναι ο πιο πλούσιος ανάμεσα στους συναδέλφους του

Δημοσίευση 19/8/2019 | 13:55

Ο υπουργός που διαθέτει μετοχές της Microsoft αξίας 1.158.000 δολαρίων

Υπάρχει ένας υπουργός που χάρις στις κατάλληλες επενδυτικές κινήσεις κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος. Όχι εδώ, αλλά στην Κύπρο. Ο λόγος για τον 47χρονο υπουργό Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργο Λακκοτρύπη που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται ούτως ή άλλως συνεχώς στην επικαιρότητα λόγω των εξορύξεων υδρογονανθράκων στα θαλάσσια οικόπεδα της Μεγαλονήσου. Αυτή τη φορά όμως βρίσκεται και για ένα ακόμη λόγο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης του κ. Νίκου Αναστασιάδη που δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσα στον Αύγουστο, ο κ. Λακκοτρύπης διαθέτει μεταξύ άλλων 8.454 μετοχές της κολοσσιαίας εταιρείας λογισμικού Microsoft, αυξημένες μάλιστα κατά 290 από την προηγούμενη δήλωσή του. Ήταν σαν να είχε αγοράσει λαχείο. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι η τιμή της μετοχής έχει αυξηθεί την τελευταία πενταετία κατά 228% φθάνοντας αυτή τη στιγμή να αξίζει γύρω στα 137 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών η μια. Όπερ σημαίνει ότι ο νεαρός υπουργός διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 1.158.198 δολαρίων!

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το έτος 2003 ο κ. Λακκοτρύπης ήταν ο πρώτος υπάλληλος που προσέλαβε η Microsoft στην Κύπρο, με αποστολή την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας στη χώρα. Μετά από πέντε χρόνια ραγδαίας ανάπτυξης αναβαθμίζεται σε διευθύνων σύμβουλο της Microsoft Κύπρου και Μάλτας, ενώ τον Νοέμβριο του 2011 διορίζεται Διευθυντής Δημοσίου Τομέα της Microsoft σε όλη την περιοχή Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με κύρια αποστολή την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας σε 24 χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ με τη Μαρία Κορίνα Ματσάδο στη Βνεζουέλα λίγο πριν της απονεμηθεί το Νόμπελ: Αγνωστο πού βρίσκεται

Κόσμος 10.12.2025
Δεν θα μείνει στην εξορία μετά την απονομή του βραβείου της

Αγρότες: Βάζουν πλώρη για το λιμάνι του Βόλου ‑ «Αν θέλει, ας έρθει ο εισαγγελέας να μας συλλάβει»

Ελλάδα 10.12.2025
«Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο», το μήνυμα των αγροτών - Ο «χάρτης» των μπλόκων σε όλη τη χώρα

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι κρατούσε αιχμάλωτους μετανάστες σε εργοστάσιο και ζητούσε λύτρα

Ελλάδα 10.12.2025
Οι δικαστές τους έκριναν ένοχους, μεταξύ άλλων, για εγκληματική συμμορία και παροχή καταλύματος σε παράτυπους μετανάστες με σκοπό την κερδοσκοπία.

Πυρκαγιά καταστρέφει κτήριο στο Μανχάταν: Πυκνό σύννεφο καπνού πάνω από τη συνοικία της Νέας Υόρκης

Κόσμος Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον τελευταίο όροφο ενός εξαώροφου κτιρίου, στη συνοικία Απερ Γουέστ Σάιντ

Διορία Τραμπ στον Ζελένσκι για να απαντήσει για το σχέδιο, λένε οι FT: Πιέζει για συμφωνία ως τα Χριστούγεννα

Κόσμος Χτες
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στην αμερικανική πλευρά ότι χρειάζεται χρόνο για να συμβουλευτεί τους Ευρωπαίους συμμάχους

Πληθαίνουν τα σενάρια στην Τουρκία για πόλεμο με το Ισραήλ: Πώς εμπλέκουν Ελλάδα και Κύπρο

Ελλάδα Χτες
Όταν η Τουρκία βλέπει παντού «εχθρούς»: Η Ελλάδα και η Κύπρος ξαφνικά γίνονται YPG

Ζωγράφου: Στο νοσοκομείο οδηγός λεωφορείου μετά από ξυλοδαρμό ‑ «Αρχισε να με χτυπά»

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, για πρώτες βοήθειες

Στο «μικροσκόπιο» 1.469 εφοριακοί

Ελλάδα Χτες
Η ΑΑΔΕ ερευνά περιουσίες και κινήσεις λογαριασμών