E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο υπουργός που διαθέτει μετοχές της Microsoft αξίας 1.158.000 δολαρίων

Είναι ο πιο πλούσιος ανάμεσα στους συναδέλφους του

Δημοσίευση 19/8/2019 | 13:55

Ο υπουργός που διαθέτει μετοχές της Microsoft αξίας 1.158.000 δολαρίων

Υπάρχει ένας υπουργός που χάρις στις κατάλληλες επενδυτικές κινήσεις κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος. Όχι εδώ, αλλά στην Κύπρο. Ο λόγος για τον 47χρονο υπουργό Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργο Λακκοτρύπη που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται ούτως ή άλλως συνεχώς στην επικαιρότητα λόγω των εξορύξεων υδρογονανθράκων στα θαλάσσια οικόπεδα της Μεγαλονήσου. Αυτή τη φορά όμως βρίσκεται και για ένα ακόμη λόγο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης του κ. Νίκου Αναστασιάδη που δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσα στον Αύγουστο, ο κ. Λακκοτρύπης διαθέτει μεταξύ άλλων 8.454 μετοχές της κολοσσιαίας εταιρείας λογισμικού Microsoft, αυξημένες μάλιστα κατά 290 από την προηγούμενη δήλωσή του. Ήταν σαν να είχε αγοράσει λαχείο. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι η τιμή της μετοχής έχει αυξηθεί την τελευταία πενταετία κατά 228% φθάνοντας αυτή τη στιγμή να αξίζει γύρω στα 137 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών η μια. Όπερ σημαίνει ότι ο νεαρός υπουργός διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 1.158.198 δολαρίων!

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το έτος 2003 ο κ. Λακκοτρύπης ήταν ο πρώτος υπάλληλος που προσέλαβε η Microsoft στην Κύπρο, με αποστολή την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας στη χώρα. Μετά από πέντε χρόνια ραγδαίας ανάπτυξης αναβαθμίζεται σε διευθύνων σύμβουλο της Microsoft Κύπρου και Μάλτας, ενώ τον Νοέμβριο του 2011 διορίζεται Διευθυντής Δημοσίου Τομέα της Microsoft σε όλη την περιοχή Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με κύρια αποστολή την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας σε 24 χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μακάβριο λάθος στις Σέρρες: Πήγαν να παραλάβουν τον νεκρό πατέρα τους και τους παρέδωσαν άλλη σορό

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ο δικηγόρος της οικογένειας θα ζητήσει από τον εισαγγελέα άδεια εκταφής νεκρού που κηδεύτηκε στην Ξάνθη, σε μουσουλμανικό νεκροταφείο, για τον οποίο η οικογένεια έχει βάσιμες υποψίες ότι είναι ο δικός τους άνθρωπος

Θρίλερ σε βενζινάδικο στη Βρετανία: Αστυνομικός όρμησε σε άντρα που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έπεσε πάνω σε άνδρα που κρατούσε αναπτήρα μέσα σε βενζινάδικο  -  Προτάθηκε για τα Εθνικά Βραβεία Ανδρείας

Γερμανία: Σε 10 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Έλληνας που χτύπησε θανάσιμα ελεγκτή τρένου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ο 26χρονος γρονθοκόπησε επανειλημμένα τον ελεγκτή προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία

Σούπερ μάρκετ: Ποια 23 προϊόντα θα έχουν μειωμένη τιμή από τον Σεπτέμβριο

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η Κοινωνική Συμφωνία κυβέρνησης, βιομηχανίας τροφίμων και σούπερ μάρκετ προβλέπει μειώσεις τουλάχιστον 5% σε βασικά προϊόντα για διάστημα έως τεσσάρων μηνών.

Εξαφάνιση Κινέζας μεταφράστριας: Τι είπε ο σύζυγός της που «πάγωσε» τη Μαρία Αναστασοπούλου on air

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Ο Βασίλης Καραβασίλης μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα δύο σενάρια που εξετάζει για την τύχη της Γιου Τινγκ, η οποία αγνοείται εδώ και 50 ημέρες.

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση MRB: Ποιος πρωτεύει και ποιο κόμμα χάνει τρεις μονάδες

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η ΝΔ παραμένει πρώτη δύναμη, η ΕΛΑΣ του Τσίπρα μπαίνει δυναμικά στη μέτρηση και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει αισθητή πτώση, σύμφωνα με τις τάσεις Ιουλίου της MRB.

Η στιγμή της έκρηξης στην επιχείρηση που τυλίχθηκε στις φλόγες στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έντεκα τραυματίες από την πυρκαγιά σε επιχείρηση ανταλλακτικών στον Ασπρόπυργο, με τρεις εξ αυτών να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση.

Καρέ‑καρέ η επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο – Η στιγμή που πλήττει τον στόχο του

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του πληρώματος ενός από τα πλοία»

Αναγκαστική προσγείωση F‑16 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου ‑Καλά στην υγεία του ο πιλότος

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης

Ο αδερφός της Βάγιας Νέστορα συγκλόνισε στον επικήδειο που εκφώνησε: «Ανθρωποι σκοτεινοί μάς έριξαν σε ποτάμι πόνου και οδύνης»

Ελλάδα 09.07.2026
«Η Νικολέτα έφυγε στα 37 της, κακώς έβγαλες εισιτήριο. Και ο Χάρος είναι μπαμπέσης και δεν κάνει ακυρώσεις εισιτηρίων»

Ασπρόπυργος: Από βυτίο με προπάνιο η μεγάλη έκρηξη – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Ελλάδα 09.07.2026
Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και ακολούθησε η μεγάλη έκρηξη στον χώρο του συνεργείου - Τρεις οι διασωληνωμένοι.