E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιο ζώο ευθύνεται για 725.000 θανάτους ανθρώπων κάθε χρόνο

Κι όμως

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 11/2/2019 | 00:03

Ποιο ζώο ευθύνεται για 725.000 θανάτους ανθρώπων κάθε χρόνο
@wonderhowto.com

Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε μεγαλόσωμο άγριο ζώο. Λιοντάρι, τίγρης, ακόμα και ελέφαντας, ή καρχαρίας. Όμως κανένα από αυτά τα ζώα δεν ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους ανθρώπων ετησίως.

Αρκετοί ίσως δεν γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο πλάσμα μπορεί να είναι «φονικό όπλο». Σίγουρα βέβαια ενοχλεί τους πάντες. Υπάρχουν και μερικοί που... ξενυχτούν γι’ αυτά. Ναι αυτό το θανατηφόρο ζώο είναι το κουνούπι.

Τα μικροσκοπικά έντομα είναι φορείς διάφορων ασθενειών και, αν και το τσίμπημα τους δεν προκαλούν θάνατο, μπορεί να προκαλέσει όμως επιδημίες. Έτσι οι θάνατοι από κουνούπια φτάνουν ετησίως τους 725.000(!), σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο τελευταίος μάλιστα κατατάσσει τα κουνούπια στα πιο επικίνδυνα πλάσματα του πλανήτη.

https://www.healthline.com/health/mosquito-bites

@healthline.com

Μόνο η μαλάρια σκοτώνει κάθε χρόνο 600.000 ανθρώπους. Άλλες σοβαρές και θανατηφόρες ασθένειες που μεταφέρονται με τα κουνούπια είναι η εγκεφαλίτιδα, ο κίτρινος πυρετός και ο δάγκειος πυρετός. Τα κουνούπια προσαρμόζονται με άνεση στο διαφορετικό περιβάλλον και πολλαπλασιάζονται με αστραπιαία ταχύτητα. Γι’ αυτό άλλωστε τον λόγο χρειάζονται και το ανθρώπινο αίμα, για την αναπαραγωγή τους και όχι για τροφή.

Τέλος, για να καταλάβετε πόσο επικίνδυνα είναι τα κουνούπια, στην δεύτερη θέση βρίσκονται τα φίδια, που προκαλούν 50.000 θανάτους ετησίως. Ακολουθούν τα σκυλιά με 25.000 και η μύγα τσε-τσε με 10.000 θύματα. Η διαφορά είναι τεράστια. Βέβαια στην πραγματικότητα, η δεύτερη θέση ανήκει στον άνθρωπο με 475.000 θύματα κάθε χρόνο. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο νοσοκομείο η σεφ Μαρία Εκμετσίογλου

Tabloid 12.01.2026
Η γνωστή κυρία της γαστρονομίας δημοσίευσε φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο

Golden Globes: Οι καλοντυμένες της βραδιάς

Celebrity Stories 12.01.2026
Τι φόρεσαν στο κόκκινο χαλί

Τζένιφερ Λόρενς στις Χρυσές Σφαίρες: Με σι θρου φόρεμα έκλεψε την παράσταση στο κόκκινο χαλί

Tabloid 12.01.2026
Η 35χρονη ηθοποιός ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε δραματική ταινία για την ερμηνεία της στην ταινία «Die My Love»

Survivor: Οι εκρηκτικές παρουσίες βάζουν φωτιά στον Αγιο Δομίνικο

Media 12.01.2026
Το ριάλιτι επιβίωσης επέστρεψε και οι γυναίκες Survivors δεν θα περάσουν απαρατήρητες

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Παραμένει στο νοσοκομείο – «Ο σύντροφός της είναι κλινήρης, δεν μπορεί να την επισκεφτεί»

Tabloid Χτες
Στο νοσοκομείο παραμένει η Ζωζώ Σαπουντζάκη μετά την αδιαθεσία που ένιωσε πριν λίγες ημέρες

Ιωάννα Τούνη: Στο νοσοκομείο ο γιος της, Πάρης – «Τον παρέλαβα χάλια! Τον πήγα στα επείγοντα»

Tabloid Χτες
«Είχαμε στείλει προσκλήσεις σε 24 παιδάκια από την τάξη του, θα ήταν ένα πολύ παιδικό πάρτι αλλά προέχει να είναι καλά το μωρό»

Χρυσές Σφαίρες 2026: Απόψε η τελετή απονομής – Οι υποψηφιότητες και τα μεγάλα φαβορί

Media Χτες
Έρχεται μία λαμπερή βραδιά που θα τα έχει όλα - Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Bugonia», είναι υποψήφια σε 3 κατηγορίες

Η Έλενα Παπαρίζου αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπώρησε ‑ «Πρέπει όλοι να προσέχουμε»

Tabloid Χτες
«Είμαι καλά, είμαι πάρα πολύ καλά δόξα τω Θεώ», εξομολογήθηκε ακόμα η γνωστή τραγουδίστρια

Η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει στην TV: Αναλαμβάνει το μεγαλύτερο project καναλιού

Tabloid Χτες
Οι ανακοινώσεις για την επιστροφή, αλλά και οι λεπτομέρειες της εκπομπής θα ανακοινωθούν τον Μάιο