E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι αράχνες θα μπορούσαν να φάνε όλους τους ανθρώπους μέσα σε 1 χρόνο!

Τα τρομακτικά συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας

Δημοσίευση 23/12/2018 | 00:24

Οι αράχνες θα μπορούσαν να φάνε όλους τους ανθρώπους μέσα σε 1 χρόνο!
@petakids.com

Η αραχνοφοβία δεν είναι σπάνια. Μέχρι και ταινία έχει γυριστεί. Κι αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει. Και τα νέα από μια πρόσφατη έρευνα δυο επιστημόνων μόνο τρόμο μπορούν να προκαλέσουν σε ανθρώπους που τρέμουν τις αράχνες.

Οι επιστήμονες που προέρχονται από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, έφτασαν λοιπόν στο τρομακτικό συμπέρασμα, πως αν οι αράχνες του πλανήτη μπορούσαν να ενωθούν και να ενώσουν δυνάμεις, τότε θα μπορούσαν να αφανίσουν όλους τους ανθρώπους σε μόλις έναν χρόνο!

Πιο συγκεκριμένα, οι Μάρτιν Νιφέλερ από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας και Κλάους Μπιρκχόφερ του πανεπιστημίου του Βρανδεμβούργου έδωσαν στη δημοσιότητα την έρευνά τους, σύμφωνα με την οποία οι περίπου 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι του πλανήτη θα αρκούσαν ως τροφή για τις αράχνες μόνο για 12 μήνες.

https://www.newscientist.com/article/2124693-spiders-eat-twice-as-much-animal-prey-as-humans-do-in-a-year/

@newscientist.com

Οι δύο ερευνητές κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα συνυπολογίζοντας τις ποσότητες σάρκας που καταναλώνουν όλα τα διαφορετικά είδη αραχνών κι εν συνεχεία συνέκριναν τα στοιχεία αυτά με το βάρος όλως των ανθρώπων που ζουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Η έρευνα των Μάρτιν Νιφέλερ, από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, και Κλάους Μπιρκχόφερ, από το Πανεπιστήμιο του Βρανδεμβούργου, λέει ούτε λίγο ούτε πολύ πως πάνω από 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη θα έφταναν στις αράχνες μόλις για 12 μήνες. Και για να φτάσουν στο παραπάνω συμπέρασμα υπολογίζοντας τις ποσότητες σάρκας που καταναλώνουν όλα τα είδη αραχνών και συνέκριναν τα στοιχεία που προέκυψαν με τις το βάρος του συνόλου των ανθρώπων που ζουν αυτή την στιγμή στην Γη.

https://www.youtube.com/watch?v=fGJP_wRFjNs

@youtube.com

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Science of Nature, όλες οι αράχνες της Γης μπορούν να φάνε από 441 μέχρι και 881,8 εκατομμύρια τόνους σάρκας κάθε χρόνο, την στιγμή που το βάρος όλων των ανθρώπων (ενήλικων κι ανήλικων) δεν ξεπερνάει τους 395 εκατομμύρια τόνους.

Οι αράχνες, πάντα σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, καταναλώνουν διπλάσιες ποσότητες σάρκας απ’ ότι οι άνθρωποι, αφού η κρεατοφαγία του ανθρώπου δεν ξεπερνά τους 400 εκατομμύρια τόνους τον χρόνο, ενώ όπως είπαμε, των αραχνών μπορεί να φτάσει 881,8 εκατομμύρια τόνους, σε ιδανικές συνθήκες.

https://www.iflscience.com/plants-and-animals/why-do-spiders-curl-when-they-die/

@iflscience.com

Τα είδη αραχνών στον πλανήτη είναι πάνω από 40.000, με την πλεοψηφία τους να είναι σαρκοβόρα. Τον τίτλο της μεγαλύτερης αράχνης σε μέγεθος κατέχει η ταραντούλα Γολιάθ με άνοιγμα ποδιών που μπορεί να ξεπεράσει 30 εκατοστά, η οποία έχει καταγραφεί να τρέφεται με πουλιά και διάφορα θηλαστικά, ενώ το πιο επικίνδυνο είδος για τον άνθρωπο είναι η ξακουστή μαύρη χήρα, το δηλητήριο της οποίας είναι αρκετό για να σκοτώσει ακόμα κι ενήλικες ανθρώπους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαργαρίτα Μυτιληναίου: Γιατί ανακοίνωσε τον θάνατο του Στέφανου Ληναίου 5 μέρες μετά

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Η Μαργαρίτα Μυτιληναίου βρέθηκε καλεσμένη στο Στούντιο 4 το απόγευμα της Τρίτης, έναν μήνα μετά την απώλεια του πατέρα της Στέφανου Ληναίου

Αγριο ξέσπασμα από τη Σοφία Μουτίδου κατά του Γιώργου Λιάγκα: «Κι εσύ κοροϊδεύεις τον κόσμο!»

E-Daily 3.Left 19.05.2026
H Σοφία Μουτίδου σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου κατά τη διάρκεια της εκπομπής Real View ξέσπασε κατά του Γιώργου Λιάγκα μετά τον αιχμηρό σχολιασμό του για την ΕΡΤ και την φετινή Eurovision

Μπέλα Χαντίντ: Έκανε γιόγκα σε πολυτελές γιοτ φορώντας εντυπωσιακό μπικίνι

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Το μοντέλο βρίσκεται στη Γαλλική Ριβιέρα για το Φεστιβάλ Καννών, συνδυάζοντας επαγγελματικές υποχρεώσεις με διακοπές

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Με δεμένο χέρι στο Buongiorno – «Πρέπει να με βοηθήσετε»

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Με δεμένο χέρι έκανε την εμφάνισή του ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο Buongiorno, το πρωί της Τρίτης 19 Μαΐου, προκαλώντας την ανησυχία των συνεργατών του στο πλατό

Τριαντάφυλλος για Ακύλα: «Και η 10η θέση πολύ ήταν»

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Ο «Ντάφυ» ξεκαθαρίζει πως η 10η θέση ήταν υπερβολικά υψηλή για την Ελλάδα και εξηγεί γιατί το κομμάτι ήταν περίεργο!

Οι ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γλέντησαν σπάζοντας πιάτα σε ελληνικό κλαμπ

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Η χρονιά ολοκληρώνεται με θετικό τρόπο για την ομάδα του Κάρικ, η οποία επιστρέφει στο Champions League

Βίντεο: Ο γιος της εκπροσώπου της Λετονίας στη Eurovision ξαναχτυπά και τραγουδάει Ferto

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Το παιδί μου θέλει να πάει στην Ελλάδα εξαιτίας σου, έγραψε η τραγουδίστρια αναφερόμενη στον Ακύλα

Πώς είναι σήμερα η Λετίσια Κάστα, η εμφάνιση στο Φεστιβάλ των Καννών με εφαρμοστό, μακρύ φόρεμα

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Η ηθοποιός και μοντέλο περπάτησε στο κόκκινο χαλί σε μία εμφάνιση που σηματοδότησε την επιστροφή της στη διοργάνωση μετά από αρκετά χρόνια απουσίας

Μάγδα Τσαγγάνη: «Νοσηλεύτηκα 20 μέρες» – Το ατύχημα, η αποκατάσταση και η δικαστική διαμάχη για αποζημίωση

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Η ηθοποιός μίλησε για το κάταγμα στο ισχίο μετά την πτώση της στην Αίγινα, την πορεία της υγείας της και τη μακρά εκκρεμότητα για το σπίτι που κάηκε

Δωροθέα Μερκούρη: «Για να φάει άντρας ζεστό φαΐ από μένα, πρέπει να κάνει άλματα»

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Η ηθοποιός εξομολογήθηκε πως υπάρχει και έχει βιώσει τον ρατσισμό απέναντι στη γυναικεία ομορφιά