E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζευγάρι σκαρφάλωσε γuμνό στην Πυραμίδα του Χέοπα και προκάλεσε οργή

«Σκάνδαλο στην πυραμίδα» έγραψε στο Twitter ένας οργισμένος χρήστης

Δημοσίευση 9/12/2018 | 12:33

Ζευγάρι σκαρφάλωσε γuμνό στην Πυραμίδα του Χέοπα και προκάλεσε οργή

Οργή έχει προκαλέσει στην Αίγυπτο βίντεο που κυκλοφόρησε με δύο γuμνά άτομα να αγκαλιάζονται στην κορυφή της Πυραμίδας του Χέοπα. Το βίντεο τριών λεπτών που γυρίστηκε στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας ή Πυραμίδα του Χέοπα, με φόντο τον Κάιρο στο βάθος, δείχνει έναν άνδρα και μία γυναίκα να σκαρφαλώνουν πάνω στο αρχαίο κτίσμα και όταν φτάνουν στο πιο ψηλό σημείο, η γυναίκα βγάζει την μπλούζα της, ενώ το πλάνο κλείνει με τους δύο να αγκαλιάζονται.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χάλιντ Αλ Ανάνι, έκανε λόγο για παραβίαση της δημόσιας ηθικής και είπε ότι το περιστατικό και το βίντεο θα διερευνηθούν από τη γενική εισαγγελία, σύμφωνα με την εφημερίδα Ahram Online. Ο Ασράφ Μόχι, γενικός διευθυντής του αρχαιολογικού χώρου στο οροπέδιο της Γκίζας, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι το βίντεο είναι πλαστό, αφού τα μέτρα ασφάλειας στην περιοχή είναι πολύ αυστηρά και υπάρχει παντού φωτισμός.

«Οι πυραμίδες είναι τα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία στον κόσμο», δήλωσε ο Μόχι. «Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές φιλοδοξίες και πάθη όταν θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους γι' αυτές» ανέφερε, σύμφωνα με το CNN. Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube την προηγούμενη Τετάρτη από τον Δανό φωτογράφο Andreas Hvid, ο οποίος συχνά δημοσιεύει στο διαδίκτυο ανάλογο περιεχόμενο. Ο Αιγύπτιος υπουργός είπε ότι οι ερευνητές θα διαπιστώσουν αν τα πλάνα είναι αυθεντικά ή προϊόν μοντάζ και αναλόγως θα αποφασισθούν τα επόμενα βήματα.

Το βίντεο κατέβηκε από το YouTube λίγες μέρες μετά την ανάρτησή του. Ωστόσο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα υπήρξαν σχόλια αγανάκτησης. «Σκάνδαλο στην πυραμίδα» έγραψε στο Twitter ένας οργισμένος χρήστης. Ξανά και ξανά τουρίστες σκαρφαλώνουν στην Πυραμίδα του Χέοπα και παραβιάζουν τη νομοθεσία της Αιγύπτου.

Στην περιοχή απαγορεύεται η πρόσβαση τη νύχτα και το κτίσμα φυλάσσεται. Χρήστες στο διαδίκτυο εικάζουν ότι το ζευγάρι μπορεί να δωροδόκησε τους φύλακες για να εξασφαλίσει την είσοδο, αναφέρουν δημοσιεύματα. «Εδώ και πολλά χρόνια ονειρευόμουν να αναρριχηθώ στη Μεγάλη Πυραμίδα», δήλωσε ο Andreas Hvid στο Ekstra Bladet, ταμπλόιντ της Δανίας. «Η ιδέα να κάνουμε ένα "γύρισμα γuμνοί" εκεί επάνω υπήρχε εδώ και καιρό. Λυπάμαι που τόσοι πολλοί άνθρωποι οργίστηκαν αλλά έχω επίσης λάβει θετικές αντιδράσεις από πολλούς Αιγυπτίους - κάτι που νομίζω ότι αξίζει να θυμόμαστε», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοφία Κουρτίδου: «Είμαι 100 κιλά, ακούγεται τρομακτικό αλλά δεν είναι»

Social 04.04.2026
Η εξομολόγηση για τις διατροφικές διαταραχές

Η Τούνη στο ίδιο μαγαζί με τον άνθρωπο που καταδικάστηκε για το revenge ρorn

Social 04.04.2026
Ζήτησα πολλές φορές να τον διώξουν αλλά δεν συνέβη ποτέ

Millenials εναντίον Boomers μπαμπάδων: Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο

Family 04.04.2026
Μπορεί το generation gap να μικρύνει;

Viral βίντεο από την αφρικανική σκόνη που σκέπασε την Κρήτη – Απόκοσμες εικόνες και αγωνία μέσα σε πτήση

Social Χτες
Επιβάτες του αεροπλάνου κατέγραψαν τις απόκοσμες εικόνες από τον ουρανό του νησιού.

Μεσσαροπούλου: Κόλαφος για τον Λιάγκα και την εκπομπή του μετά το βίντεο με τον Τζώρτζογλου

TV Buzz Χτες
Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Στράτος Τζώρτζογλου στην εκπομπή «Πρωινό»

Μουτίδου για Τζώρτζογλου: «Τον είδα και είπα ότι τα θέλει ο κ@@λος του»

TV Buzz Χτες
Τα σχόλια που έκανε η Σοφία Μουτίδου για τον Στράτο Τζώρτζογλου στο «Real View»

Η 60χρονη Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ αποκαλύπτει το μυστικό της νεανικής της εμφάνισης

Tabloid Χτες
Η 60χρονη ηθοποιός πόζαρε στο Instagram με κόκκινο μπικίνι

Μπλέικ Λάιβλι: Δικαστής απορρίπτει τις περισσότερες κατηγορίες της κατά του Τζάστιν Μπαλντόνι

Tabloid Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, απέρριψε 10 από τις 13 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής για σeξουαλική παρενόχληση