E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το πρώτο ρωσικό smartphone ‑ Πόσο κοστίζει

To Yandex.Phone στοχεύει στη ρωσική αγορά

Δημοσίευση 5/12/2018 | 22:40

Το πρώτο ρωσικό smartphone ‑ Πόσο κοστίζει

Ο ρωσικός γίγαντας του διαδικτύου Yandex παρουσίασε σήμερα το πρώτο του smartphone. H εταιρεία πίσω από την πιο διαδεδομένη μηχανή αναζήτησης στη Ρωσία και την ευρύτερη πρώην ΕΣΣΔ διαφοροποιήθηκε πρόσφατα για να υπερασπιστεί το μερίδιο της αγοράς της απέναντι στην Google. 

 Όπως η αμερικανική ανταγωνίστριά της, δημιούργησε μια σειρά από δημοφιλείς εφαρμογές, από υπηρεσίες μίσθωσης ταξί ως υπηρεσίες παραγγελίας φαγητού.    Η νέα συσκευή, που ονομάζεται Yandex.Phone θα διατίθεται προς πώληση από αύριο τόσο στη Ρωσία όσο και διαδικτυακά. Η τιμή του ανέρχεται στα 17.990 ρούβλια ή 237 ευρώ.   

Το προϊόν σχεδιάστηκε από την Yandex και κατασκευάστηκε στην Κίνα. Διάφορες εφαρμογές της Yandex, που αφορούν πληρωμές, μουσική, χάρτες, ταξί και φαγητό έχουν ήδη εγκατασταθεί στο κινητό, ενώ έχει εγκατασταθεί και μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Αλίσα και είναι παρόμοια με την Alexa της Amazon.   

«Δημιουργήσαμε το Yandex.Phone για να προσφέρουμε στους Ρώσους χρήστες ένα smartphone εφοδιασμένο με όλα τα εντοπισμένα εργαλεία που βοηθούν τους χρήστες να πλοηγηθούν καλύτερα στις καθημερινές τους ρουτίνες», δήλωσε εκ μέρους της εταιρείας ο Fyodor Yezhov. «Με το smartphone, οι εφαρμογές της Yandex παρουσιάζονται με τη μορφή οικοσυστήματος με την Αλίσα στο επίκεντρό του.»   

Ο Yezhov δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η εταιρεία ήθελε «να δείξει σε όλους τους Ρώσους παραγωγούς πως η Yandex μπορεί να φτιάξει ένα τηλέφωνο από την αρχή ως το τέλος, με το δικό μας περιβάλλον χρήστη και το δικό μας οικοσύστημα». 

Η Yandex ξεκίνησε στη δεκαετία του 1990 ως μια μηχανή αναζήτησης παρόμοια με την Google και έχει πλέον εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά του ρωσικού ίντερνετ. Δεν είναι ωστόσο η πρώτη ρωσική εταιρεία που προσπάθησε να φτιάξει το δικό της τηλέφωνο. Το 2013 είχε παρουσιαστεί το YotaPhone που ωστόσο απέτυχε να βγει στην αγορά. Σημειώνεται πως η Yandex είναι εισηγημένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ωστόσο πως το ρώσικο smartphone δεν θα ανταγωνίζεται τα κορυφαία μοντέλα iPhone.   

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά του οι υπηρεσίες που παρέχονται αλλά και η τιμή του. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Κατινάκης: «Είμαι πάρα πολύ άρρωστος, οι πόνοι στο στομάχι είναι αφόρητοι»

Tabloid 30.12.2025
Δύσκολες στιγμές για τον ραδιοφωνικό παραγωγό

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Δείτε βίντεο από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος

Tabloid 30.12.2025
«Το πιο όμορφο μυστικό ειπώθηκε πρώτη φορά δυνατά»

Stranger Things: Στον αέρα το teaser trailer για το τελευταίο επεισόδιο

Tabloid 30.12.2025
Η τελευταία μάχη στο Χόκινς προαναγγέλλεται μέσα από το τελικό trailer της σειράς

Στο νοσοκομείο ο Χρήστος Βαλαβανίδης

Tabloid 30.12.2025
Νοσηλεύεται εδώ και δώδεκα ημέρες

Υπόθεση Diddy: Οι γιοι του ετοιμάζουν ντοκιμαντέρ με τη δική τους πλευρά της ιστορίας

Tabloid 30.12.2025
Οι γιοι του Sean «Diddy» Combs έδωσαν στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της σειράς τους

Τσιμτσιλή για Καινούργιου: Όταν είμαστε επαγγελματίες και βάζουμε την υπογραφή μας κάπου, οφείλουμε να ξέρουμε τι είναι αυτό

TV Buzz 30.12.2025
«Όταν κάτι παίζεται στην εκπομπή σου, ακόμα κι αν εκτεθείς μία φορά και δεν το ξέρεις, μετά απαιτείς»

Δημήτρης Κόκοτας: Δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικά, είναι σε μία σταθερά καλή κατάσταση, είπε η σύζυγός του

Tabloid 30.12.2025
Εύχομαι ο καινούριος χρόνος να μας φέρει τον Δημήτρη σπίτι μας υγιή και δυνατό, πρόσθεσε η Κατερίνα Κόκοτα

Τσιμτσιλή σε Καινούργιου: «Όταν είσαι παρουσιάστρια με εμπειρία δεν το λες! Όταν είμαστε επαγγελματίες οφείλουμε να ξέρουμε»

TV Buzz 30.12.2025
«Όταν κάτι παίζεται στην εκπομπή σου ακόμα κι αν εκτεθείς μία φορά και δεν το ξέρεις, μετά απαιτείς!»