E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καίτη Γκραμμα: «Όταν ξύπνησα από τη νάρκωση έβαλα τα χέρια μου στη χειρουργημένη περιοχή και έκλαψα»

Η εξομολόγηση μετά την εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου

Δημοσίευση 15/11/2018 | 09:31

Καίτη Γκραμμα: «Όταν ξύπνησα από τη νάρκωση έβαλα τα χέρια μου στη χειρουργημένη περιοχή και έκλαψα»

Η Καίτη Γκραμμά έδωσε στην Ελεονώρα Μελέτη την πρώτη της συνέντευξη μετά την εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου. Το μοντέλο που είχε δηλώσει συμμετοχή στο «Next Top Model», αλλά δεν κατάφερε να μπει στο παιχνίδι λόγω νομικών ζητημάτων μίλησε για την επέμβαση, αλλά και τη ζωή της μέχρι πριν λίγο καιρό.

«Είμαι καλά. Δεν μπορώ να σου πω ότι έχω αναρρώσει 100%. Δηλαδή πήρα δύο παυσίπονα για να έρθω, αλλά είμαι καλά. Έχω αρχίσει να πατάω στα πόδια μου, να περπατάω κανονικά. ¨Εχω βγάλει τις γάζες, τα σωληνάκια και είμαι πολύ καλά. Έχω αρχίσει να ξαναδουλεύω. Δεν έχω κλείσει ούτε μήνα ακόμα, αλλά έχω ξαναρχίσει.

Η ανάρρωση είναι μια αρκετά επώδυνη και πολύμηνη διαδικασία. Η όλη αποκατάσταση κρατάει περίπου 6 μήνες. Δεν είναι ότι δεν μπορείς να περπατάς ή να δουλεύεις, απλά θέλει προσοχή και αποχή από κάποιες δραστηριότητες.

Το βράδυ πριν το χειρουργείο ένιωθα ανυπομονησία. Από τα 15 μου δεν υπήρχε αμφιβολία. Μέχρι όταν τελείωσα το γυμνάσιο δεν ήξερα ότι έχει τη δυνατότητα ένας άνθρωπος να υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία και να επαναπροσδιορίσει το φύλο του, δεν ήξερα καν τι είναι trans. Μόλις το έμαθα είπα ότι είναι η μόνη μου λύση, η μόνη μου ελπίδα», ανέφερε η Καίτη Γκραμμά σχετικά με το χειρουργείο επαναπροσδιορισμού φύλου στο οποίο υποβλήθηκε πρόσφατα.

Η ίδια μίλησε στην εκπομπή για τα σημάδια που είχε πως η ταυτότητα της είναι άλλη, αλλά και πως οι γονείς της αρχικά εθελοτυφλούσαν βλέποντας συμπεριφορές της από μικρή ηλικία, αλλά και πως αρχικά ήταν αρνητικοί γνωρίζοντας όσα έχει να περάσει το παιδί τους, αλλά αυτό στη συνέχεια άλλαξε και η ανησυχία τους ήταν γύρω από τους πόνους που περνούσε με την αλλαγή. «Όταν με έβλεπαν να τρυπάω το σώμα μου με ενέσεις οιστρογόνων και να πνίγομαι στους εμετούς, προφανώς και αισθάνονταν άσχημα, αλλά δεν τους ένοιαζε τι θα πει ο τάδε, αλλά ότι πονούσα, ότι έλεγα ότι δεν θα τα καταφέρω και στεναχωριούνταν.»

«Δεν υπάρχουν ούτε πρώτες σκέψεις ούτε πρώτα συναισθήματα μετά το χειρουργείο, είναι μύθος για να ωραιοποιούμε τις καταστάσεις. Την πρώτη μέρα είσαι σαν το βαμπίρ γιατί έχεις νάρκωση και λες ακαταλαβίστικες κοτσάνες. Το μόνο που θυμάμαι χαρακτηριστικά και μου το είπαν και οι γονείς μου, ήταν ότι ξύπνησα από τη νάρκωση, πετάχτηκα από το κρεβάτι, έβαλα τα χέρια μου στην χειρουργημένη περιοχή κατευθείαν για να σιγουρευτώ ότι έχει φύγει εντελώς και μόλις είδα ότι έφυγε, είπα επιτέλους, έκλαψα.Έκλαιγα μέχρι που με ξαναπήρε ο ύπνος από τη νάρκωση. Λυτρώθηκα ναι, αλλά δεν μπορώ να σου πω ότι είμαι σε φάση «Α τέλεια! Έγινε αυτό που ήθελα» γιατί είναι μια επώδυνη διαδικασία. Πονάς. Δεν είναι ότι είσαι καλά. Είχα αιμορραγία συνεχόμενη. Ανέβασα τρεις φορές πυρετό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Khloe Kardashian: Ανοίγει τα χαρτιά της για τις αισθητικές επεμβάσεις – Τι έχει κάνει πραγματικά

Tabloid 04.07.2025
«Υπάρχουν πολλές λύσεις πριν καταφύγουμε στο νυστέρι»

Ο Harry Styles φιλήθηκε με μυστηριώδη γυναίκα κι όλοι ψάχνουν ποια είναι!

Tabloid 04.07.2025
Το φιλί που έβαλε φωτιά στο ίντερνετ: Ο Harry Styles και η «άγνωστη» του Glasto

Έρρικα Πρεζεράκου: «Έχω υπάρξει 25 χρόνια αγοραφοβική στο σπίτι μου»

Tabloid Χτες
Ένιωθα ότι ήμουν σε ένα σοκ γενικά και ότι εκεί έξω ο κόσμος με φοβίζει, πρόσθεσε

Έμειναν όλοι άφωνοι με την Αντελίνα: Η μεταμόρφωσή της με μαγιό «έριξε» το Instagram!

Tabloid Χτες
Απολαμβάνει τις διακοπές της με τις κόρες της, μακριά απ` τον Χάρη Βαρθακούρη

Παντρεύτηκε η Χριστίνα Βραχάλη

Tabloid Χτες
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τον γάμο τους

Πάνος Σταθακόπουλος: «Έπαθα σοκ όταν είδα μπάνιο μέσα στο σπίτι, δεν ήθελα να φάω»

Tabloid Χτες
Ο ηθοποιός θυμάται τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και εξηγεί τι του έμαθε η ζωή

Αριελ Κωνσταντίνιδη: «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έφυγε με αυτόν τον καημό»

Tabloid Χτες
Η Αριελ Κωνσταντίνιδη παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Breakfast@Star και τη δημοσιογράφο Λιλή Πυράκη

Ελίνα Παπίλα κατά Happy Day: «Στη δική μου περίπτωση μόνο το κάνετε αυτό, ακούστηκαν και κάποιες ειρωνείες»

Celebrity Stories Χτες
«Και δεν είναι θέμα διαφήμισης του Unblock, το θέμα είναι ότι δεν είναι ευγενικό αυτό», είπε η Ελίνα Παπίλα.

Από το παιδικό συγκρότημα «XANAZOO» στο πλευρό του Μπραντ Πιτ

Celebrity Stories Χτες
Αίσθηση έχει προκαλέσει η συμμετοχή μιας Ελληνίδας στην ταινία «F1: The Movie»