E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος ο Αντώνης Κανάκης από τον ΑΝΤ1 μετά από 21 χρόνια

Οι λόγοι της αποχώρησής του

Δημοσίευση 25/10/2018 | 16:48

Τέλος ο Αντώνης Κανάκης από τον ΑΝΤ1 μετά από 21 χρόνια

Στην ανακοίνωσή του ο παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» τονίζει ότι η αποχώρηση επήλθε για λόγους «αρχής» και «διάρρηξης εμπιστοσύνης» του με τον τηλεοπτικό σταθμό του Αμαρουσίου. Αυτό συνέβη μετά την άρνηση του ΑΝΤ1, σύμφωνα με τον παρουσιαστή, να διαψεύσει τις φήμες που διαδίδονταν ότι εκείνος «έκοψε» εκπομπές από την late night ζώνη του καναλιού. Οι φήμες στις οποίες αναφέρεται ο Α. Κανάκης, αφορούν στην διακοπή των εκπομπών του Γρ. Αρναούτογλου και του Γ. Λιάγκα από την βραδυνή ζώνη του ΑΝΤ1, απόφαση την οποία ο παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» την «χρεώνει» στην διοίκηση του καναλιού.

Η ανακοίνωση του Αντώνη Κανάκη

«Ύστερα από προσπάθειές μου που διήρκησαν περίπου ενάμιση μήνα προκειμένου να υπάρξει ένας συναινετικός τρόπος λήξης της συνεργασίας μας, βρίσκομαι σήμερα στην καθόλου ευχάριστη θέση να ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από τον ΑΝΤ1 ύστερα από είκοσι ένα (21) χρόνια.

Μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια τέτοια απόφαση θα μπορούσαν να με οδηγήσουν μια σειρά λόγων κυρίως αρχής και διάρρηξης της εμπιστοσύνης.

Επιλέγω να αναφερθώ μόνο σε έναν, ώστε με την ευκαιρία αυτή να τοποθετηθούν και κάποια πράγματα στη θέση τους.

Σχετικά πρόσφατα καλλιεργήθηκε στο τηλεοπτικό παρασκήνιο μία παράδοξη φήμη, βάσει της οποίας μου χρεώθηκαν αποφάσεις που προφανώς και δεν θα μπορούσαν να ήταν δικές μου.

Αποφάσεις που όπως είναι αυτονόητο πάρθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον ΑΝΤ1, πριν μάλιστα μου ανατεθεί η καλλιτεχνική επιμέλεια της late night ζώνης (η οποία καλλιτεχνική επιμέλεια παρά τις τότε σχετικές ανακοινώσεις, δεν υλοποιήθηκε ποτέ έως και σήμερα).

Καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα που η τελείως αντίθετη με την επαγγελματική μου δεοντολογία εν λόγω φήμη καλλιεργήθηκε και δημοσιοποιήθηκε, ο ΑΝΤ1 δεν διέψευσε ή ξεκαθάρισε ποτέ και με κανέναν τρόπο το ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν δικές του, όπως θεωρώ πως όφειλε να πράξει τη στιγμή που δημοσίως χρεώνονταν σε έναν συνεργάτη του.

Αντιθέτως, ακόμα και ενεργά, συνέβαλε στο να δημιουργηθεί και να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η ψευδής αυτή φήμη, πως δηλαδή συγκεκριμένες επιλογές που αποκλειστικά το ίδιο το κανάλι έκανε και εφάρμοσε σχετικά με πρόσωπα και εκπομπές της περσινής αλλά και της φετινής σεζόν, ήταν δικές μου επιλογές ή εισηγήσεις (!!!).

Βεβαίως, κανένα ρόλο δεν θα μπορούσε να παίξει στην απόφασή μου να αποχωρήσω η ύπαρξη της οποιασδήποτε ψευδούς φήμης.

Η στάση όμως του ΑΝΤ1 απέναντί της και η συμβολή του στη δημιουργία και διάδοσή της, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Όλα τα χρόνια της τηλεοπτικής μας παρουσίας πιστεύω πως έχουμε σταθεί μαζί με τους συνεργάτες μου πολύ μακριά από τις φαιδρότητες και το κακώς εννοούμενο παρασκήνιο και προσκήνιο του τηλεοπτικού χώρου, με μοναδικό όχημα και λόγο τη δουλειά μας και τίποτα άλλο.

Η αποχώρησή μου από τον ΑΝΤ1 ύστερα από είκοσι ένα χρόνια ήταν για μένα μια επώδυνη απόφαση και παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του σταθμού να ανατρέψει την επιλογή μου αυτή, οι λόγοι που με οδήγησαν εδώ την καθιστούν μη αναστρέψιμη.

Ήταν αναμφισβήτητα μια σπάνια, μακροχρόνια και ιδιαιτέρως επιτυχημένη συνεργασία.

Είκοσι ένα χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή και μέσα σε αυτήν χτίστηκαν ισχυρές ανθρώπινες σχέσεις.

Σε όλους τους ανθρώπους του ΑΝΤ1 που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, θέλω να καταθέσω από καρδιάς ένα μεγάλο προσωπικό ευχαριστώ.

Ασχέτως με όλα όσα με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον Θοδωρή Κυριακού.

Αντώνης Κανάκης»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ηγέτες Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας έπαιξαν K‑pop στα ντραμς και έγιναν viral

Social 14.01.2026
Στα σχόλια που ακολούθησαν, αρκετοί στάθηκαν στο ότι οι δύο ηγέτες έπαιξαν κανονικά και δεν έμειναν σε μια πόζα για τις κάμερες

Αργύρης Αγγέλου για Γιώργο Καπουτζίδη: «Έχω πάρει πολλά δώρα – Τον σκέφτομαι συχνά»

Tabloid 14.01.2026
Ο Αργύρης Αγγέλου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης 14 Ιανουαρίου

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: «Ήθελα να κάνω τη Θεοπούλα – Έκανε ντόρο με τις μισές ατάκες»

Tabloid 14.01.2026
Την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου υποδέχτηκαν οι «Rainbow Mermaids» στο νέο επεισόδιο της εκπομπής τους στο Youtube

Νίκος Κοκλώνης: Το «καρφί» για την Κατερίνα Καινούργιου και οι αποκαλύψεις για τις ανύπαρκτες σχέσεις τους

Tabloid 14.01.2026
Με αφορμή το ξεκίνημα του νέου κύκλου του J2US, ο Νίκος Κοκλώνης παραχώρησε δηλώσεις στη δημοσιογράφο, Χριστίνα Βουδούρη και στην κάμερα του Πρωινού ΑΝΤ1

Αννίτα Πάνια: Η αντίδραση στην κάμερα για τα δημοσιεύματα χωρισμού από τον Νίκο Σαμοΐλη

Tabloid 14.01.2026
«Χωρίς τίτλο στην προσωπική μου ζωή», σχολίασε η ίδια

Κατερίνα Καινούργιου: Αποχώρησε από το πλατό – «Δυσκολεύομαι πάρα πολύ»

Tabloid 14.01.2026
Η εκπομπή «Super Κατερίνα» επέστρεψε μετά το διαφημιστικό διάλειμμα χωρίς την Κατερίνα Καινούργιου στο πλατό

Το πρόβλημα υγείας του Γιώργου Λιάγκα: «Πήγα σε γιατρό ‑ Δεν με βλέπω καλά...»

Tabloid 14.01.2026
«Αμα δε βρω λύση, δεν με βλέπω καλά», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Τετάρτης στον αέρα του «Πρωινού»

Συνελήφθη ο ηθοποιός Κίφερ Σάδερλαντ ‑ Επιτέθηκε σε οδηγό ταξί

Tabloid 14.01.2026
Ο Σάδερλαντ συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα, αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 50.000 δολαρίων

Survivor: Ο Μιχάλης Σηφάκης εξηγεί γιατί δεν έπρεπε να «θυσιαστεί» ο Gio

TV Buzz 14.01.2026
Ένταση επικράτησε στο Survivor Αθηναίοι VS Επαρχιώτες