E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος ο Αντώνης Κανάκης από τον ΑΝΤ1 μετά από 21 χρόνια

Οι λόγοι της αποχώρησής του

Δημοσίευση 25/10/2018 | 16:48

Τέλος ο Αντώνης Κανάκης από τον ΑΝΤ1 μετά από 21 χρόνια

Στην ανακοίνωσή του ο παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» τονίζει ότι η αποχώρηση επήλθε για λόγους «αρχής» και «διάρρηξης εμπιστοσύνης» του με τον τηλεοπτικό σταθμό του Αμαρουσίου. Αυτό συνέβη μετά την άρνηση του ΑΝΤ1, σύμφωνα με τον παρουσιαστή, να διαψεύσει τις φήμες που διαδίδονταν ότι εκείνος «έκοψε» εκπομπές από την late night ζώνη του καναλιού. Οι φήμες στις οποίες αναφέρεται ο Α. Κανάκης, αφορούν στην διακοπή των εκπομπών του Γρ. Αρναούτογλου και του Γ. Λιάγκα από την βραδυνή ζώνη του ΑΝΤ1, απόφαση την οποία ο παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» την «χρεώνει» στην διοίκηση του καναλιού.

Η ανακοίνωση του Αντώνη Κανάκη

«Ύστερα από προσπάθειές μου που διήρκησαν περίπου ενάμιση μήνα προκειμένου να υπάρξει ένας συναινετικός τρόπος λήξης της συνεργασίας μας, βρίσκομαι σήμερα στην καθόλου ευχάριστη θέση να ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από τον ΑΝΤ1 ύστερα από είκοσι ένα (21) χρόνια.

Μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια τέτοια απόφαση θα μπορούσαν να με οδηγήσουν μια σειρά λόγων κυρίως αρχής και διάρρηξης της εμπιστοσύνης.

Επιλέγω να αναφερθώ μόνο σε έναν, ώστε με την ευκαιρία αυτή να τοποθετηθούν και κάποια πράγματα στη θέση τους.

Σχετικά πρόσφατα καλλιεργήθηκε στο τηλεοπτικό παρασκήνιο μία παράδοξη φήμη, βάσει της οποίας μου χρεώθηκαν αποφάσεις που προφανώς και δεν θα μπορούσαν να ήταν δικές μου.

Αποφάσεις που όπως είναι αυτονόητο πάρθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον ΑΝΤ1, πριν μάλιστα μου ανατεθεί η καλλιτεχνική επιμέλεια της late night ζώνης (η οποία καλλιτεχνική επιμέλεια παρά τις τότε σχετικές ανακοινώσεις, δεν υλοποιήθηκε ποτέ έως και σήμερα).

Καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα που η τελείως αντίθετη με την επαγγελματική μου δεοντολογία εν λόγω φήμη καλλιεργήθηκε και δημοσιοποιήθηκε, ο ΑΝΤ1 δεν διέψευσε ή ξεκαθάρισε ποτέ και με κανέναν τρόπο το ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν δικές του, όπως θεωρώ πως όφειλε να πράξει τη στιγμή που δημοσίως χρεώνονταν σε έναν συνεργάτη του.

Αντιθέτως, ακόμα και ενεργά, συνέβαλε στο να δημιουργηθεί και να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η ψευδής αυτή φήμη, πως δηλαδή συγκεκριμένες επιλογές που αποκλειστικά το ίδιο το κανάλι έκανε και εφάρμοσε σχετικά με πρόσωπα και εκπομπές της περσινής αλλά και της φετινής σεζόν, ήταν δικές μου επιλογές ή εισηγήσεις (!!!).

Βεβαίως, κανένα ρόλο δεν θα μπορούσε να παίξει στην απόφασή μου να αποχωρήσω η ύπαρξη της οποιασδήποτε ψευδούς φήμης.

Η στάση όμως του ΑΝΤ1 απέναντί της και η συμβολή του στη δημιουργία και διάδοσή της, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Όλα τα χρόνια της τηλεοπτικής μας παρουσίας πιστεύω πως έχουμε σταθεί μαζί με τους συνεργάτες μου πολύ μακριά από τις φαιδρότητες και το κακώς εννοούμενο παρασκήνιο και προσκήνιο του τηλεοπτικού χώρου, με μοναδικό όχημα και λόγο τη δουλειά μας και τίποτα άλλο.

Η αποχώρησή μου από τον ΑΝΤ1 ύστερα από είκοσι ένα χρόνια ήταν για μένα μια επώδυνη απόφαση και παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του σταθμού να ανατρέψει την επιλογή μου αυτή, οι λόγοι που με οδήγησαν εδώ την καθιστούν μη αναστρέψιμη.

Ήταν αναμφισβήτητα μια σπάνια, μακροχρόνια και ιδιαιτέρως επιτυχημένη συνεργασία.

Είκοσι ένα χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή και μέσα σε αυτήν χτίστηκαν ισχυρές ανθρώπινες σχέσεις.

Σε όλους τους ανθρώπους του ΑΝΤ1 που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, θέλω να καταθέσω από καρδιάς ένα μεγάλο προσωπικό ευχαριστώ.

Ασχέτως με όλα όσα με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον Θοδωρή Κυριακού.

Αντώνης Κανάκης»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μιγκ Τζάγκερ: Νεκρός στη θάλασσα ο σύντροφος της εγγονής του, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή του

Tabloid 01.02.2026
Σύμφωνα με την αστυνομία δεν αν και δεν έχει γίνει ακόμα ταυτοποίηση, πρόκειται για τον 37χρονο Κι, ενώ ο θάνατός τους δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος

Αγκαλιά με μία γυναίκα ο σκηνοθέτης του Melania σε φωτογραφία των αρχείων Επστάιν

Tabloid 01.02.2026
Ο Μπρετ Ράτνερ, ο οποίος σκηνοθέτησε επίσης τις ταινίες Rush Hour και X-Men: The Last Stand, φαίνεται να κάθεται σε έναν καναπέ δίπλα στον Τζέφρι Επστάιν και δύο γυναίκες

Κάτια Δανδουλάκη – Το τελευταίο τηλεφώνημα στον Νίκο Γαλανό και ο αρραβώνας: «Ήταν η πρώτη μου σχέση»

Tabloid 01.02.2026
Η Κάτια Δανδουλάκη μίλησε στο «Τετ-α-Τετ» με τον Τάσο Τρύφωνος

Θανάσης Κουρλαμπάς: «Έχω μετανιώσει για συμπεριφορές, έχω υπάρξει άδικος σε συνεργασίες»

Tabloid 01.02.2026
Ο ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα, είπαμε;»

Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη μήνυση στον Αδωνι Γεωργιάδη: «Από παλικαρισμούς και νταηλίκια χορτάσαμε»

Tabloid 01.02.2026
Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» μίλησε σε ζωντανή σύνδεση η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ποιος είναι ο Κρητικό πιλότος που έγινε viral χάρη στις ξεκαρδιστικές ατάκες του

Tabloid 01.02.2026
Η προσγείωση δεν ήταν εύκολη λόγω των ισχυρών ανέμων, αλλά ο πιλότος δεν άφησε το άγχος να φανεί

Το «απίθανο ζευγάρι» των 00s που μάγεψε τα tabloids και τελείωσε νωρίς

Celebrity Stories 01.02.2026
Από τα πλατό του Scrubs μέχρι τα τραγούδια της καρδιάς – η σχέση που καθήλωσε τα φώτα της δημοσιότητας και… τελείωσε λόγω διαφοράς ηλικίας

Έλλη Κοκκίνου – Αμηχανία στο «Καλύτερα δε γίνεται» για τον Διονύση Σχοινά

Tabloid Χτες
«Έχουν περάσει τα χρόνια, έχουν παραγραφεί αυτά»

Δημήτρης Ουγγαρέζος για Γιώργο Λιάγκα: «Με προσβάλλει να με υποστηρίζει»

Tabloid Χτες
Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος καυτηρίασε τη στάση του Γιώργου Λιάγκα

Evangelia: Παντρεύεται στην Κρήτη

Tabloid Χτες
Όλα δείχνουν πως η τραγουδίστρια Evangelia και ο αρραβωνιαστικός της, Jay Stolar ετοιμάζονται για κρητικό γάμο