E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Σκηνοθέτης έβαλε το χέρι του βίαια μέσα στο παντελόνι μου»

Τι αποκάλυψε ο ηθοποιός Γιώργος Παπαπαύλου

Δημοσίευση 15/2/2021 | 10:56

«Σκηνοθέτης έβαλε το χέρι του βίαια μέσα στο παντελόνι μου»

Για τη δική του εμπειρία σeξουαλικής παρενόχλησης από γνωστό σκηνοθέτη μίλησε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού ο Γιώργος Παπαπαύλου. Ο ηθοποιός βρίσκεται δίπλα σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες που βγήκαν να καταγγείλλουν όσα τους έχουν συμβεί.

Μιλώντας για τη δική του εμπειρία όταν ήταν 22 ετών λέει: «Έδωσα τις πτυχιακές μου εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην επιτροπή υπήρχε αυτός ο άνθρωπος. Ζήτησε το τηλέφωνό μου μετά τις εξετάσεις με το πρόσχημα ενός ρόλου. Πήγα στο σπίτι του, εκεί άρχισε να μου λέει κάποια πράγματα για το ρόλο για το έργο και εν συνεχεία άρχισε η κουβέντα να στρέφεται αλλού. Άρχισε να μου λέει για άλλους ηθοποιούς που ήταν hot ονόματα και να μου λέει ότι ήταν μαζί του και κάποια στιγμή εκεί άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι κάπου αλλού το πάει. Έκανε μία κίνηση βίαιη προς το μέρος μου. Έβαλε το χέρι του μέσα από το παντελόνι μου κάτω από το πατζάκι της βερμούδας μου. Σοκαρίστηκα, τραβήχτηκα χαζογέλασα. Έμεινα ακόμα μισή ώρα σε αυτό το σπίτι, γιατί πάγωσα. Δεν συνειδητοποίησα τι έγινε.

Μου πήρε πάνω από μία εβδομάδα για να καταλάβω τι είχε συμβεί. Φυσικά και δεν πήγα σε αυτή την παράσταση. Ήθελα να καταθέσω αυτή τη μαρτυρία και να πω ότι επειδή ρωτάνε πολλοί "γιατί τώρα" γιατί τώρα μπορούν να μας ακούσουν γιατί τώρα υπάρχουν πολλοί που έχουν υποστεί αυτά και βγαίνουν μπροστά.

Ήταν πολύ βίαιο και αυτό που λένε γιατί "δεν έφυγε" το θύμα, το λένε οι ψυχολόγοι πολύ καλύτερα από μένα. Το θύμα μπορεί να παγώσει, όπως παγώνει ο λαγός στο φως του κυνηγού. Ούτε θα δώσουμε εμείς χρονοδιάγραμμα πότε θα βγει να μιλήσει το θύμα. Οπότε είναι έτοιμο θα βγει να μιλήσει στο θύμα.

Οι φερόμενοι ως θύτες να πάνε στην δικαιοσύνη και να κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο χώρος μας αποτελείται από φωτεινούς φωτισμένους ανθρώπους και αυτό που βλέπει το κοινό είναι μία μειοψηφία γιατί αυτή η μειοψηφία είχε θέσεις εξουσίας. Αν κάποιος δεν μπορεί να λογοδοτήσει στη συνείδησή του θα πρέπει να υπάρχει ένας νόμος να λογοδοτούν όλοι.

Ο άνθρωπος αυτός έχει αποσυρθεί αλλά έχει κάνει περίπου τα ίδια και σε άλλους, το ξέρω από συναδέλφους. Ήμουν 22 ετών και εκείνος τότε ήταν 65. Ένας πολύ μεγάλος άνθρωπος, με πολύ μεγάλη καριέρα και σε κρατικά θέατρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανδαιμόνιο με το βιντεοκλίπ του Ακύλα για το Ferto, «σε ευχαριστούμε που δεν ξέχασες ποια χώρα εκπροσωπείς» του γράφουν

Eurovision 12.03.2026
Ενθουσιασμό και θετικά σχόλια απέσπασε το βίντεο κλιπ της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision λίγα μόλις λεπτά αφότου δόθηκε στην δημοσιότητα

Η άγνωστη ιστορία με τον Γιώργο Μαρίνο και τη Μελίνα Μερκούρη: «Πες το αγόρι μου είναι π…»

Tabloid 12.03.2026
H Μελίνα Μερκούρη χωρίς να ενημερώσει κανέναν πήγε στη Μέδουσα

Αγνώριστη η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα σε βραδινή εκδήλωση

Tabloid 12.03.2026
Όπως έχει γίνει γνωστό, ενώ σπούδαζε ιατρική στην Πράγα, κέρδισε έναν διαγωνισμό μοντέλων

Κλέλια Ανδριολάτου: Ο χορός στους ρυθμούς του Bad Bunny σε παραλία της Καλιφόρνια

Social 12.03.2026
«Πραγματική ομορφιά» έγραψε η Κλέλια Ανδριολάτου για όσα βλέπει στην Καλιφόρνια

Γιώργος Λιάγκας: «Υπάρχει μια φήμη για διαζύγιο ‑ σοκ για πασίγνωστο ζευγάρι της ελληνικής showbiz»

Tabloid 12.03.2026
Μια φημολογία ότι έχει χωρίσει πασίγνωστο ζευγάρι μετέφερε ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα της εκπομπής του, το πρωί της Πέμπτης

Δούσης για για τον θάνατο της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Φτιάχνουμε μικρούς εγκληματίες και δεν τρέχει κάστανο»

Tabloid 12.03.2026
Ο δημοσιογράφος βάζει στο «κάδρο» της ευθύνης τους γονείς που καλύπτουν την παραβατικότητα των παιδιών τους και την αδράνεια του Υπουργείου!

Επιβεβαιώνει τον χωρισμό με τη σύντροφό του ο Ντόντσιτς: Ο σταρ των Λέικερς έχει να δει μήνες τα παιδιά του

Tabloid 12.03.2026
Η Αννα Μαρία Γκόλτες έχει μετακομίσει στη Σλοβενία με τον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος φέρεται να είναι σε σχέση με την Μάντελιν Κλάιν, να μπλέκει σε δικαστικές περιπέτειες και να απαιτεί να βλέπει τα παιδιά του

Η «κρυφή» παραλία που δεν φαίνεται από πουθενά: Ο μυστικός παράδεισος που κρύβεται μέσα σε κρατήρα

Παράξενα 12.03.2026
Ένας τεράστιος κρατήρας αποκαλύπτει μια ονειρική παραλία που μοιάζει βγαλμένη από ταινία φαντασίας - Και όμως υπάρχει πραγματικά

Μαρίνα Σπανού: «Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν κολλητός με τον παππού μου»

Tabloid Χτες
Η Μαρίνα Σπανού βρέθηκε καλεσμένη στο νέο επεισόδιο της διαδικτυακής εκπομπής των Rainbow Mermaids

Η Νικόλ Κίντμαν «σπάει» τη σιωπή της για τον χωρισμό με τον Κιθ Έρμπαν και τη ζωή μετά το διαζύγιο

Tabloid Χτες
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μιλά πρώτη φορά δημόσια για τον χωρισμό της από τον διάσημο μουσικό