E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς αυτό το μικρό εστιατόριο πέτυχε με μία πανέξυπνη κίνηση

Να ζήσει η τεχνολογία

Δημοσίευση 30/11/2017 | 11:05

Πώς αυτό το μικρό εστιατόριο πέτυχε με μία πανέξυπνη κίνηση

Όταν το εστιατόριο "Filipino Taqueria" άνοιξε την περασμένη άνοιξη τις πόρτες του είχε μια ιδιαιτερότητα που θα το έκανε να ξεχωρίσει. Μία ιδιαιτερότητα που θα την καταλάβαινες μόνο όταν καθόσουν να φας!

Τι τρως εκεί; Kλασικά πιάτα από τις Φιλιππίνες αλλά και μπέργκερ, τάκος και όλα τα υπόλοιπα ζουμερά, εξωτικά, νόστιμα πιάτα.

Ο σεφ Jordan Andino συνεργάστηκε με τον David Sewell και τον Michael Ryan και το πλάνο ήταν το εξής. Ένα μικρό μενού, ένας μικρός χώρος και η τεχνολογία.

Όλα περνάνε από τον υπολογιστή, σε σχέση με ένα συνηθισμένο εστιατόριο. Αφήστε να σας εξηγήσουμε. Κάθε τμήμα της επιχείρησης λειτουργεί από τον υπολογιστή, από τις κρατήσεις ως την επίδειξη του νέου μενού και της προετοιμασίας του.

Ο Andino γράφει σε βίντεο τον εαυτό του να εκτελεί μια συνταγή από όπου κι αν είναι στον πλανήτη. Στέλνει το βίντεο στους μάγειρες και εκείνοι μαθαίνουν να το φτιάχνουν. Βλέπουν ξανά και ξανά το βίντεο μέχρι να εκτελούν τέλεια την συνταγή. Οι μπαρμεν δέχονται τις παραγγελίες μέσω app και οι σερβιτόροι ενημερώνονται πότε είναι έτοιμα τα ποτά για να τα σερβίρουν.

Η εφαρμογή επίσης που κατεβάζεις όταν πας στο εστιατόριο επιτρέπει στους πελάτες που έχουν αλλεργίες ή προτιμήσεις σε τρόφιμα να μαθαίνουν τα υλικά των πιάτων χωρίς να τρέχουν στην κουζίνα και να ζητούν από τον σεφ διευκρινήσεις!

Επίσης δέχονται πληρωμές μόνο με κάρτα, άρα το εστιατόριο δεν χρειάζεται να ανησυχεί για ληστείες, να πληρώνει εκεί επιτόπου τους προμηθευτές ή να ελέγχει τους υπαλλήλους για το ταμείο. Σταμάτησαν οι γκρίνιες για ρέστα, δεν χάνουν χρόνο με τα χρήματα, δεν διαμαρτύρεται κανείς για αργοπορία, ούτε οι σερβιτόροι πηγαινοέρχονται με τσέπες γεμάτες χαρτονομίσματα και κέρματα και έχουν όλοι το κεφάλι τους ήσυχο.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να ελέγχουν το εστιατόριο ακόμη κι αν είναι στις Μπαχάμες κοιτάζοντας το τηλέφωνό τους: ποιος παράγγειλε τι, πόσα χρήματα βγήκαν, τι φαγητά παρήγγειλε ο κόσμος. Επίσης ξέρουν από τους αριθμούς λογαριασμών ποιοι είναι τακτικοί πελάτες και στέλνουν εκπτωτικά κουπόνια για την επόμενη επίσκεψή τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το εστιατόριο επίσης έκανε ακόμη πιο διάσημο τον σεφ Jordan Andino που ούτως ή άλλως φιγούραρε ως ο πιο σeξι σεφ στην Αμερική!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η κρυφή αγορά εργασίας του σκοτεινού ιστού: Ποιοι μπαίνουν, πόσα παίρνουν και γιατί κινδυνεύουν

Νέα Εποχή 22.11.2025
Αυτός είναι ο μέσος χρήστης του dark web – και δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι

Νόμπελ Ειρήνης: Η τραγική ειρωνεία στην περίπτωση της γυναίκας που «κέρδισε» τον Τραμπ

Stories 22.11.2025
Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαρία Κορίνα Ματσάδο κινδυνεύει να χαρακτηριστεί «φυγόδικη»

Γιατί οι νέοι στην Ελλάδα δεν σκέφτονται να κάνουν οικογένεια;

Μπες στο Πλάνο 22.11.2025
Τι ζητούν για να μείνουν στην χώρα

Όταν το κραγιόν έγινε όπλο: Η απίστευτη ιστορία πίσω από το «Victory Red»

Ιστορικά 22.11.2025
Πώς ένα χρώμα έγινε σύμβολο αντίστασης και γυναικείας δύναμης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

5 αθλητές που εξαφανίστηκαν και δεν βρέθηκαν ποτέ

Αθλητισμός 22.11.2025
Μυστήρια που δεν λύθηκαν ποτέ

Νέο ρεκόρ για τη Frida Kahlo: Πίνακας της πουλήθηκε για 54,7 εκατ. δολάρια

Stories Χτες
Kαταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ για έργο γυναίκας καλλιτέχνιδας

Τα εντυπωσιακά αγάλματα που ... εμφανίζονται μόνο δυο ώρες την ημέρα!

Νέα Εποχή Χτες
Η εντυπωσιακή εγκατάσταση που εμφανίζεται μόνο όσο η παλίρροια το επιτρέπει – και μας δείχνει το μέλλον που χτίζουμε.

Η γενιά που δεν λέει να αφήσει το τιμόνι: Γιατί οι Boomers εμποδίζουν την αλλαγή

Νέα Εποχή Χτες
Boomers vs Millennials: Η μεγάλη σύγκρουση για εξουσία, σπίτια και δουλειές

Ο Έλληνας που εφηύρε το παγωτό μηχανής

Ιστορικά Χτες
Η συγκλονιστική ιστορία του Θανάση Καρβέλα