E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς αυτό το μικρό εστιατόριο πέτυχε με μία πανέξυπνη κίνηση

Να ζήσει η τεχνολογία

Δημοσίευση 30/11/2017 | 11:05

Πώς αυτό το μικρό εστιατόριο πέτυχε με μία πανέξυπνη κίνηση

Όταν το εστιατόριο "Filipino Taqueria" άνοιξε την περασμένη άνοιξη τις πόρτες του είχε μια ιδιαιτερότητα που θα το έκανε να ξεχωρίσει. Μία ιδιαιτερότητα που θα την καταλάβαινες μόνο όταν καθόσουν να φας!

Τι τρως εκεί; Kλασικά πιάτα από τις Φιλιππίνες αλλά και μπέργκερ, τάκος και όλα τα υπόλοιπα ζουμερά, εξωτικά, νόστιμα πιάτα.

Ο σεφ Jordan Andino συνεργάστηκε με τον David Sewell και τον Michael Ryan και το πλάνο ήταν το εξής. Ένα μικρό μενού, ένας μικρός χώρος και η τεχνολογία.

Όλα περνάνε από τον υπολογιστή, σε σχέση με ένα συνηθισμένο εστιατόριο. Αφήστε να σας εξηγήσουμε. Κάθε τμήμα της επιχείρησης λειτουργεί από τον υπολογιστή, από τις κρατήσεις ως την επίδειξη του νέου μενού και της προετοιμασίας του.

Ο Andino γράφει σε βίντεο τον εαυτό του να εκτελεί μια συνταγή από όπου κι αν είναι στον πλανήτη. Στέλνει το βίντεο στους μάγειρες και εκείνοι μαθαίνουν να το φτιάχνουν. Βλέπουν ξανά και ξανά το βίντεο μέχρι να εκτελούν τέλεια την συνταγή. Οι μπαρμεν δέχονται τις παραγγελίες μέσω app και οι σερβιτόροι ενημερώνονται πότε είναι έτοιμα τα ποτά για να τα σερβίρουν.

Η εφαρμογή επίσης που κατεβάζεις όταν πας στο εστιατόριο επιτρέπει στους πελάτες που έχουν αλλεργίες ή προτιμήσεις σε τρόφιμα να μαθαίνουν τα υλικά των πιάτων χωρίς να τρέχουν στην κουζίνα και να ζητούν από τον σεφ διευκρινήσεις!

Επίσης δέχονται πληρωμές μόνο με κάρτα, άρα το εστιατόριο δεν χρειάζεται να ανησυχεί για ληστείες, να πληρώνει εκεί επιτόπου τους προμηθευτές ή να ελέγχει τους υπαλλήλους για το ταμείο. Σταμάτησαν οι γκρίνιες για ρέστα, δεν χάνουν χρόνο με τα χρήματα, δεν διαμαρτύρεται κανείς για αργοπορία, ούτε οι σερβιτόροι πηγαινοέρχονται με τσέπες γεμάτες χαρτονομίσματα και κέρματα και έχουν όλοι το κεφάλι τους ήσυχο.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να ελέγχουν το εστιατόριο ακόμη κι αν είναι στις Μπαχάμες κοιτάζοντας το τηλέφωνό τους: ποιος παράγγειλε τι, πόσα χρήματα βγήκαν, τι φαγητά παρήγγειλε ο κόσμος. Επίσης ξέρουν από τους αριθμούς λογαριασμών ποιοι είναι τακτικοί πελάτες και στέλνουν εκπτωτικά κουπόνια για την επόμενη επίσκεψή τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το εστιατόριο επίσης έκανε ακόμη πιο διάσημο τον σεφ Jordan Andino που ούτως ή άλλως φιγούραρε ως ο πιο σeξι σεφ στην Αμερική!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί η Gen Z λέει όχι στο αλκοόλ

Νέα Εποχή 01.11.2025
Τι αλλάζει στις κοινωνικές συναντήσεις

Σε ποιες χώρες είναι αγχωτικό να οδηγάς ‑ Η θέση της Ελλάδας

Νέα Εποχή 01.11.2025
Οι παράγοντες που κάνουν την οδήγηση βραχνά

Γιατί οι αρχαίοι Ρωμαίοι αγόραζαν τον ιδρώτα και το αίμα των μονομάχων;

Ιστορικά 01.11.2025
Υπήρχε ένας πολύ συγκεκριμένος... πρακτικός λόγος

Το πιο ανατριχιαστικό νησί του κόσμου κρύβει μια τραγική αλήθεια

Stories Χτες
Το νησί όπου οι κούκλες ψιθυρίζουν τη νύχτα – και κανείς δεν τολμά να μείνει μόνος του εκεί

Ο ιερέας που πούλησε την ψυχή του στον Διάβολο έγινε Αγιος

Πρόσωπα Χτες
Η απίστευτη διαδρομή του Μπαρτόλο Λόνγκο, του «ιερέα που πούλησε την ψυχή του στον Διάβολο»

Η προέλευση του Halloween και γιατί πλέον ασχολούμαστε και στην Ελλάδα με αυτό

Stories Χτες
Η 31η Οκτωβρίου και η εξάπλωση του εορτασμού της

Η φονική αστυνομική επιχείρηση στις φαβέλες που κατέληξε σε τουλάχιστον 132 νεκρούς

Stories Χτες
2.500 αστυνομικοί μπήκαν στις φαβέλες του Ρίο στις 28 Οκτωβρίου

Σάλος στις ΗΠΑ: Καταργήθηκε νόμος που υποχρέωνε παiδόφιλους να αποφεύγουν τα παιδιά τη νύχτα του Halloween

Stories Χτες
Δικαστής ακυρώνει μέτρο προστασίας ανηλίκων – Πλέον κανείς δεν θα ξέρει ποιο σπίτι να αποφύγει στο Halloween

Explainer: Πόσα χρήματα ξοδεύουν οι Αμερικανοί στο Halloween;

Stories Χτες
Ξεκίνησε η εορταστική περίοδος