E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο εύκολο είναι να αγοράσεις ένα μωρό στην Μαλαισία

Οι διακινητές μέχρι που διαφημίζουν τα μωρά online

Δημοσίευση 25/11/2016 | 16:12

Πόσο εύκολο είναι να αγοράσεις ένα μωρό στην Μαλαισία

Επί τέσσερις μήνες ομάδα δημοσιογράφων του Αλ Τζαζίρα εργαζόταν σκληρά- και μυστικά- για να αποκαλύψει κύκλωμα εμπορίας παιδιών που δρούσε στη Μαλαισία. Η δουλειά της πήρε τη μορφή ντοκιμαντέρ το οποίο καταγράφει τη δράση δικτύου στο οποίο συμμετέχουν διακινητές, γιατροί και κυβερνητική αξιωματούχοι οι οποίοι έβγαζαν λεφτά εκμεταλλευόμενοι τις πιο ευάλωτες γυναίκες και τα απροστάτευτα μωρά.

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, οι δημοσιογράφοι του διαπίστωσαν πως τα παιδιά πωλούνταν σαν εμπορεύματα στη Μαλαισία. Το αντίτιμο καθορίζεται ανάλογα με τη φυλή, το χρώμα του δέρματος, το φύλο και το βάρος του μωρού ενώ διεφθαρμένοι γιατροί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι πλαστογραφούν τα πιστοποιητικά γέννησης.

Πολλοί επιρρίπτουν ευθύνες και στην περίπλοκη νομοθεσία της Μαλαισίας σχετικά με τις υιοθεσίες καταγγέλλοντας πως και αυτή τροφοδοτεί αυτό το παράνομο εμπόριο παιδιών στοχεύοντας σε ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά.

Για το πόσο εύκολο είναι να αγοράσει κανείς ένα μωρό στη Μαλαισία είναι ενδεικτικό πως οι διακινητές δείχνουν στους ενδιαφερόμενους αγοραστές κατάλογο με εγκύους για να διαλέξουν!

«Η νόμιμη οδός της υιοθεσίας μπορεί να πάρει χρόνια στη Μαλαισία και είναι πολύπλοκη διαδικασία. Γι’ αυτό πολλοί στρέφονται στους λαθρέμπορους για να αγοράσουν ένα μωρό και στη συνέχεια λαδώνουν γιατρούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους για να πλαστογραφήσουν τα απαραίτητα έγγραφα και κανείς να μην ξέρει πως το παιδί δεν είναι δικό τους» περιέγραψε δημοσιογράφος που συμμετείχε στην έρευνα.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ η «αξία» του μωρού ανεβαίνει αν είναι αγόρι και έχει ανοιχτά χρώματα. Εκτός από το φύλο και το χρώμα του δέρματος οι περισσότεροι μέλλοντες γονείς υπολογίζουν την εθνικότητα και το βάρος του παιδιού για να καθορίσουν την τελική τιμή. «Μπορείς να επιλέξεις το μωρό σου online, είναι σαν σούπερ μάρκετ» λέει ακτιβιστής για τα δικαιώματα των παιδιών.

Οι δημοσιογράφοι του Αλ Τζαζίρα εμφανίστηκαν ως πιθανοί αγοραστές και ανακάλυψαν πως ένας διακινητής στη Μαλαισία, που διαφήμιζε online μωρά (!), παρείχε στέγη σε 78 εγκύους από την Ινδονησία. Η επιχείρησή του είναι προφανώς πολύ προσοδοφόρα αφού τα μωρά αποτιμώνται από 1.500 έως 2.500 δολάρια. Οι δημοσιογράφοι προσέγγισαν και γιατρούς που ανοιχτά δέχθηκαν να βοηθήσουν στην πλαστογράφηση πιστοποιητικών γέννησης για τα μωρά που αγοράζονται, με τη βοήθεια υπαλλήλων.

Στο κύκλωμα απευθύνονται και πολλές γυναίκες που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ και επιλέγουν να κρατήσουν το μωρό εάν προκύψει εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, πολλά νεογέννητα καταλήγουν σε «καλούς» γονείς, ζευγάρια που λαχταρούσαν ένα παιδί και είναι έτοιμα να παραβούν τον νόμο για να το αποκτήσουν. Ωστόσο, σημειώνει το Αλ Τζαζίρα, άλλα μωρά ίσως αγοράστηκαν από μέλη κυκλώματος παιδόφιλων ή επαιτείας, που τα εκμεταλλεύονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Champions League: Τρομερή Μπόντο Γκλιμτ έριξε 3άρα στη Μάντσεστερ Σίτι

Αθλητικά Νέα Χτες
Τελικό αποτέλεσμα 3-1 στη Νορβηγία

Εξαφάνιση Λόρα: Έρευνες των γερμανικών αρχών στο Βερολίνο μετά από μαρτυρία

Κόσμος Χτες
Οι ελληνικές αρχές ζητούν βιντεοληπτικό υλικό από τις γερμανικές για την εξαφάνιση της Λόρα - Τι είπε Ελληνίδα σε νέα μαρτυρία

Βόμβα από τη FIFA: Πιθανή ακόμη και η αποβολή της Σενεγάλης από το Μουντιάλ 2026

Αθλητικά Νέα Χτες
Έρχεται τιμωρία για όσα έγιναν στον τελικό του Κόπα Αφρικα

Κακοκαιρία: Ποια ώρα αναμένεται να πέσει βροχή ενός μήνα στην Αττική

Καιρός Χτες
Πού θα χιονίσει, η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Δολοφονία στο Αγρίνιο: Γιατί μπορεί να καταρριφθεί ο ισχυρισμός του δράστη περί «αυτοάμυνας»

Ελλάδα Χτες
Ο 44χρονος καθ` ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στο Αγρίνιο θα απολογηθεί αύριο

Απρόθυμη η Αθήνα για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης που στήνει ο Τραμπ

Πολιτική Χτες
Στο «όχι» κλίνουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πλην Όρμπαν

Ερχεται νέα μείωση φόρου στα ενοίκια

Οικονομία Χτες
Κεντρικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα παίξει το Μητρώο Ακινήτων, καθώς θα αποκαλύψει κρυφά ενοίκια και αδρανή ακίνητα.

«Βόμβα» Δούκα στο ΠΑΣΟΚ: Η στρατηγική μας απέτυχε

Πολιτική Χτες
Ανησυχώ και για το κόμμα μας, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων

Ισπανία: Συγκλονίζει η 6χρονη που βρέθηκε μόνη να περπατάει στα συντρίμμια

Κόσμος Χτες
Σκοτώθηκαν οι γονείς και ο αδελφός της

Μαθητής γυμνασίου πήγε στο σχολείο με πιστόλι στη Ζάκυνθο

Ελλάδα Χτες
Προσήχθη μαζί με τον πατέρα του

ΕΟΦ: Απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής

Ελλάδα Χτες
Το προϊόν, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, περιέχει φυτική ουσία που δεν είναι εγκεκριμένη για τρόφιμα

Ένας χρόνος Τραμπ: Τα 25 πράγματα που άλλαξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Έναν χρόνο μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η εικόνα της Αμερικής και του κόσμου έχει αλλάξει δραματικά. To Politico συνόψισε τις 25 μεγάλες αλλαγές που έφερε η εκλογή του 47ου προέδρου των ΗΠΑ