LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο εύκολο είναι να αγοράσεις ένα μωρό στην Μαλαισία

Οι διακινητές μέχρι που διαφημίζουν τα μωρά online

Δημοσίευση 25/11/2016 | 16:12

Πόσο εύκολο είναι να αγοράσεις ένα μωρό στην Μαλαισία

Επί τέσσερις μήνες ομάδα δημοσιογράφων του Αλ Τζαζίρα εργαζόταν σκληρά- και μυστικά- για να αποκαλύψει κύκλωμα εμπορίας παιδιών που δρούσε στη Μαλαισία. Η δουλειά της πήρε τη μορφή ντοκιμαντέρ το οποίο καταγράφει τη δράση δικτύου στο οποίο συμμετέχουν διακινητές, γιατροί και κυβερνητική αξιωματούχοι οι οποίοι έβγαζαν λεφτά εκμεταλλευόμενοι τις πιο ευάλωτες γυναίκες και τα απροστάτευτα μωρά.

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, οι δημοσιογράφοι του διαπίστωσαν πως τα παιδιά πωλούνταν σαν εμπορεύματα στη Μαλαισία. Το αντίτιμο καθορίζεται ανάλογα με τη φυλή, το χρώμα του δέρματος, το φύλο και το βάρος του μωρού ενώ διεφθαρμένοι γιατροί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι πλαστογραφούν τα πιστοποιητικά γέννησης.

Πολλοί επιρρίπτουν ευθύνες και στην περίπλοκη νομοθεσία της Μαλαισίας σχετικά με τις υιοθεσίες καταγγέλλοντας πως και αυτή τροφοδοτεί αυτό το παράνομο εμπόριο παιδιών στοχεύοντας σε ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά.

Για το πόσο εύκολο είναι να αγοράσει κανείς ένα μωρό στη Μαλαισία είναι ενδεικτικό πως οι διακινητές δείχνουν στους ενδιαφερόμενους αγοραστές κατάλογο με εγκύους για να διαλέξουν!

«Η νόμιμη οδός της υιοθεσίας μπορεί να πάρει χρόνια στη Μαλαισία και είναι πολύπλοκη διαδικασία. Γι’ αυτό πολλοί στρέφονται στους λαθρέμπορους για να αγοράσουν ένα μωρό και στη συνέχεια λαδώνουν γιατρούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους για να πλαστογραφήσουν τα απαραίτητα έγγραφα και κανείς να μην ξέρει πως το παιδί δεν είναι δικό τους» περιέγραψε δημοσιογράφος που συμμετείχε στην έρευνα.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ η «αξία» του μωρού ανεβαίνει αν είναι αγόρι και έχει ανοιχτά χρώματα. Εκτός από το φύλο και το χρώμα του δέρματος οι περισσότεροι μέλλοντες γονείς υπολογίζουν την εθνικότητα και το βάρος του παιδιού για να καθορίσουν την τελική τιμή. «Μπορείς να επιλέξεις το μωρό σου online, είναι σαν σούπερ μάρκετ» λέει ακτιβιστής για τα δικαιώματα των παιδιών.

Οι δημοσιογράφοι του Αλ Τζαζίρα εμφανίστηκαν ως πιθανοί αγοραστές και ανακάλυψαν πως ένας διακινητής στη Μαλαισία, που διαφήμιζε online μωρά (!), παρείχε στέγη σε 78 εγκύους από την Ινδονησία. Η επιχείρησή του είναι προφανώς πολύ προσοδοφόρα αφού τα μωρά αποτιμώνται από 1.500 έως 2.500 δολάρια. Οι δημοσιογράφοι προσέγγισαν και γιατρούς που ανοιχτά δέχθηκαν να βοηθήσουν στην πλαστογράφηση πιστοποιητικών γέννησης για τα μωρά που αγοράζονται, με τη βοήθεια υπαλλήλων.

Στο κύκλωμα απευθύνονται και πολλές γυναίκες που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ και επιλέγουν να κρατήσουν το μωρό εάν προκύψει εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, πολλά νεογέννητα καταλήγουν σε «καλούς» γονείς, ζευγάρια που λαχταρούσαν ένα παιδί και είναι έτοιμα να παραβούν τον νόμο για να το αποκτήσουν. Ωστόσο, σημειώνει το Αλ Τζαζίρα, άλλα μωρά ίσως αγοράστηκαν από μέλη κυκλώματος παιδόφιλων ή επαιτείας, που τα εκμεταλλεύονται.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα Χτες
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες