E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο εύκολο είναι να αγοράσεις ένα μωρό στην Μαλαισία

Οι διακινητές μέχρι που διαφημίζουν τα μωρά online

Δημοσίευση 25/11/2016 | 16:12

Πόσο εύκολο είναι να αγοράσεις ένα μωρό στην Μαλαισία

Επί τέσσερις μήνες ομάδα δημοσιογράφων του Αλ Τζαζίρα εργαζόταν σκληρά- και μυστικά- για να αποκαλύψει κύκλωμα εμπορίας παιδιών που δρούσε στη Μαλαισία. Η δουλειά της πήρε τη μορφή ντοκιμαντέρ το οποίο καταγράφει τη δράση δικτύου στο οποίο συμμετέχουν διακινητές, γιατροί και κυβερνητική αξιωματούχοι οι οποίοι έβγαζαν λεφτά εκμεταλλευόμενοι τις πιο ευάλωτες γυναίκες και τα απροστάτευτα μωρά.

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, οι δημοσιογράφοι του διαπίστωσαν πως τα παιδιά πωλούνταν σαν εμπορεύματα στη Μαλαισία. Το αντίτιμο καθορίζεται ανάλογα με τη φυλή, το χρώμα του δέρματος, το φύλο και το βάρος του μωρού ενώ διεφθαρμένοι γιατροί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι πλαστογραφούν τα πιστοποιητικά γέννησης.

Πολλοί επιρρίπτουν ευθύνες και στην περίπλοκη νομοθεσία της Μαλαισίας σχετικά με τις υιοθεσίες καταγγέλλοντας πως και αυτή τροφοδοτεί αυτό το παράνομο εμπόριο παιδιών στοχεύοντας σε ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά.

Για το πόσο εύκολο είναι να αγοράσει κανείς ένα μωρό στη Μαλαισία είναι ενδεικτικό πως οι διακινητές δείχνουν στους ενδιαφερόμενους αγοραστές κατάλογο με εγκύους για να διαλέξουν!

«Η νόμιμη οδός της υιοθεσίας μπορεί να πάρει χρόνια στη Μαλαισία και είναι πολύπλοκη διαδικασία. Γι’ αυτό πολλοί στρέφονται στους λαθρέμπορους για να αγοράσουν ένα μωρό και στη συνέχεια λαδώνουν γιατρούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους για να πλαστογραφήσουν τα απαραίτητα έγγραφα και κανείς να μην ξέρει πως το παιδί δεν είναι δικό τους» περιέγραψε δημοσιογράφος που συμμετείχε στην έρευνα.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ η «αξία» του μωρού ανεβαίνει αν είναι αγόρι και έχει ανοιχτά χρώματα. Εκτός από το φύλο και το χρώμα του δέρματος οι περισσότεροι μέλλοντες γονείς υπολογίζουν την εθνικότητα και το βάρος του παιδιού για να καθορίσουν την τελική τιμή. «Μπορείς να επιλέξεις το μωρό σου online, είναι σαν σούπερ μάρκετ» λέει ακτιβιστής για τα δικαιώματα των παιδιών.

Οι δημοσιογράφοι του Αλ Τζαζίρα εμφανίστηκαν ως πιθανοί αγοραστές και ανακάλυψαν πως ένας διακινητής στη Μαλαισία, που διαφήμιζε online μωρά (!), παρείχε στέγη σε 78 εγκύους από την Ινδονησία. Η επιχείρησή του είναι προφανώς πολύ προσοδοφόρα αφού τα μωρά αποτιμώνται από 1.500 έως 2.500 δολάρια. Οι δημοσιογράφοι προσέγγισαν και γιατρούς που ανοιχτά δέχθηκαν να βοηθήσουν στην πλαστογράφηση πιστοποιητικών γέννησης για τα μωρά που αγοράζονται, με τη βοήθεια υπαλλήλων.

Στο κύκλωμα απευθύνονται και πολλές γυναίκες που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ και επιλέγουν να κρατήσουν το μωρό εάν προκύψει εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, πολλά νεογέννητα καταλήγουν σε «καλούς» γονείς, ζευγάρια που λαχταρούσαν ένα παιδί και είναι έτοιμα να παραβούν τον νόμο για να το αποκτήσουν. Ωστόσο, σημειώνει το Αλ Τζαζίρα, άλλα μωρά ίσως αγοράστηκαν από μέλη κυκλώματος παιδόφιλων ή επαιτείας, που τα εκμεταλλεύονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Ο θερμικός θόλος στρέφεται προς τη χώρα μας

Καιρός 04.07.2025
Έρχεται «καυτό» τετραήμερο με 43άρια

Πειραιάς – Ο σοκαριστικός διάλογος της 14χρονης με τον βιαστή

Ελλάδα 04.07.2025
«Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»

Οδηγός χωρίς δίπλωμα παραβίασε STOP και συγκρούστηκε με όχημα – Ακρωτηριάστηκε 53χρονη εργαζόμενη στην Κάτω Αχαΐα

Ελλάδα Χτες
Ο 63χρονος οδηγός του ΙΧ παραβίασε το STOP και συγκρούστηκε με όχημα του «Βοήθεια στο Σπίτι» - Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε την 53χρονη

Πέθανε ο Μάικλ Μάντσεν

Κόσμος Χτες
Στη σπουδαία καριέρα του, που ξεπέρασε τα 40 χρόνια, ο Μάικλ Μάντσεν συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες

Μαίνεται η φωτιά στην Ιεράπετρα: Διάσπαρτες εστίες σε Φέρμα, Αχλιά και Κουτσουνάρι

Ελλάδα Χτες
Στην περιοχή που πλήττεται από την πυρκαγιά για περισσότερες από 24ωρες επιχειρούν 230 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων, 46 οχήματα και δέκα εναέρια μέσα που θα συνεχίσουν να κάνουν ρίψεις νερού μέχρι πριν νυχτώσει

«Κόλαφος» ο Ιβανίσεβιτς για Τσιτσιπά: «Δεν έχω ξαναδεί πιο αγύμναστο παίκτη...»

Αθλητικά Νέα Χτες
O νέος προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά με λίγα λόγια εξήγησε σε μέσο της Σερβίας την πτώση του Έλληνα τενίστα

Φωτιά στη Ραφήνα: «Δύσκολες οι επόμενες ώρες» – 51 πολίτες απομακρύνθηκαν την τελευταία στιγμή

Ελλάδα Χτες
«Οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ δύσκολες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, για τη μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Αττική

Όλα τα πλοία με προορισμό τη Ραφήνα θα πηγαίνουν στο Λαύριο μέχρι νεωτέρας λόγω της φωτιάς

Ελλάδα Χτες
Λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή αποφασίστηκε να μην δέσουν πλοία στο λιμάνι

Φωτιά στη Ραφήνα: Πυκνός μαύρος καπνός έφτασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Δύσκολη η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, με τους πυκνούς καπνούς από την πυρκαγιά να έχουν φτάσει έως το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας

Την κυνηγούσε με ψαλίδι στους δρόμους της Αμαλιάδας και την κάρφωσε στην πλάτη

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη η δράστιδα - Αφού αποπειράθηκε να κόψει τα μαλλιά της νεαρής της κάρφωσε το ψαλίδι στην πλάτη