E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκότωσε 11 μαχητές του ISIS και ζει ερωτευμένος στην Θεσσαλονίκη

Ο 24χρονος έγινε ελεύθερος σκοπευτής για να εκδικηθεί τον θάνατο του αδερφού του

Δημοσίευση 4/11/2016 | 13:55

Σκότωσε 11 μαχητές του ISIS και ζει ερωτευμένος στην Θεσσαλονίκη

Στην Ελλάδα βρίσκεται λίγο παραπάνω από έναν χρόνο. Όπως αρκετοί συμπατριώτες του έτσι και ο Αχμέντ έφτασε στη χώρα μας κολυμπώντας. Για την ακρίβεια κολύμπησε περίπου 50 μέτρα για να φτάσει στη στεριά καθώς η οδηγία έλεγε πως το φουσκωτό τους έπρεπε να βυθιστεί πριν φτάσει στην ακτή. Από τη Συρία πέρασε στην Τουρκία και από εκεί βρέθηκε στη Χίο. Λίγους μήνες αργότερα ταξίδεψε από τον Πειραιά για την Ειδομένη. Τελικά εγκλωβίστηκε με περίπου 1000 Σύριους στο Κέντρο Φιλοξενίας Softex, έξω από την Θεσσαλονίκη.

Αν τον ρωτήσεις για τις δυσκολίες που βιώνουν οι διαμένοντες στο κέντρο φιλοξενίας θα γελάσει και θα σου πει πως δεν έχει σαφή εικόνα. Λίγο μετά την εγκατάστασή του στο κέντρο της Softex ξεκίνησε να συγκατοικεί με την κοπέλα του σε ένα διαμέρισμα στη Χαριλάου. Εκείνη άφησε την Κύπρο και ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει. Την είχε γνωρίσει πριν από καιρό μέσω facebook και τώρα μένουν μαζί.

Ο πόλεμος διέλυσε την οικογένειά του

Ο Αχμέντ είναι 23 ετών. Στα 18 του υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις του συριακού στρατού. Αφού ολοκλήρωσε τη θητεία του επέστρεψε στη γενέτειρά του και ξεκίνησε να εργάζεται ως μάγειρας σε εστιατόριο. Διέμενε σε περιοχή αντιφρονούντων μαζί με τους γονείς του. Ένα πρωινό το σπίτι του βομβαρδίστηκε από ρωσικό μαχητικό. Οι γονείς του ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια ενώ ο ίδιος γλίτωσε από θαύμα. Κατατάχτηκε στον απελευθερωτικό συριακό στρατό. Λόγω της εμπειρίας του από τις ειδικές δυνάμεις αξιοποιήθηκε σε αρκετές επιχειρήσεις τόσο κατά των δυνάμεων του Άσαντ όσο και κατά του ISIS.

Σκότωσε 11 μαχητές του ISIS

Σε μια μάχη χαρακωμάτων είδε τον αδερφό του να δέχεται θανάσιμο πυροβολισμό από ελεύθερο σκοπευτή. Ζήτησε να γίνει ο ίδιος ελεύθερος σκοπευτής. Πήρε εκδίκηση για τον θάνατο του αδερφού του σκοτώνοντας 11 μαχητές του ISIS. To Ισλαμικό Κράτος κρατά αιχμαλώτους του δύο μεγαλύτερους αδερφούς του. Η μικρότερη αδερφή του βρίσκεται με τον σύζυγό της στη Δαμασκό.

Ο Αχμέντ δεν θέλει να γυρίσει πίσω. Άλλωστε δεν υπάρχει εκεί κάτι να τον περιμένει. Θέλει να φτάσει στη Γερμανία και να ξεκινήσει τη ζωή του από το μηδέν. Αγαπάει την Ελλάδα και συμπαθεί τους Έλληνες. Θυμώνει με τους ισχυρούς της Ευρώπης και θεωρεί ότι η ευαισθησία τους για τα βάσανα των προσφύγων είναι υποκριτική.

Τα μάτια του έχουν δει τόσο θάνατο που πλέον τον συνήθισαν. Προσπαθεί να κοιτάζει μπροστά. Έχει όνειρα για τη ζωή του και θέλει να του δοθεί η ευκαιρία να τα κυνηγήσει. Αφού γλίτωσε από τις βόμβες των ρωσικών βομβαρδιστικών πλέον δεν τον τρομάζει τίποτα.

Ο Αχμέντ παραχώρησε συνέντευξη στο thestival και στον δημοσιογράφο Τάσο Ασλανίδη στη διάρκεια μίας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας προσφύγων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το πλήρες όνομά του, ο τόπος καταγωγής του και το πρόσωπό του αποκρύπτονται σκοπίμως καθώς όπως δήλωσε είναι επικηρυγμένος από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ ο Συριακός Στρατός τον θεωρεί λιποτάκτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

H Nικολέτα Σαββάκη ζει σε ένα χωριό 100 κατοίκων ‑ πώς η απομόνωση έγινε δημιουργική δύναμη

Πρόσωπα 03.02.2026
Από την Πτολεμαΐδα, στη Θεσσαλονίκη και μετά σε ένα χωριό 100 κατοίκων στα Eastfjords

Για ποιον λόγο τα McDonald`s εξαφάνισαν τη μασκότ τους;

Stories 03.02.2026
Πώς ένα παγκόσμιο trend τρόμου εξαφάνισε τον πιο διάσημο κλόουν της διαφήμισης

Το χωριό‑παράδειγμα της Ελλάδας ‑ Εκεί όπου κάθε σπίτι έχει έναν αιμοδότη

Νέα Εποχή 03.02.2026
Το ελληνικό χωριό που νικά τον θάνατο με μια φιάλη αίμα

Το έγκλημα που πάγωσε μια ολόκληρη χώρα και έμεινε άλυτο για 30 χρόνια, πριν γίνει ταινία

Stories 03.02.2026
Τι δεν ήξερες για τις δολοφονίες που πάγωσαν τη Νότια Κορέα

Το ελληνικό νησί που τα διεθνή μέσα ονόμασαν «βασίλισσα των αντιθέσεων»

Stories 03.02.2026
Τα διεθνή δημοσιεύματα υπογραμμίζουν ότι κρύβει πίσω από τη λάμψη της νυχτερινής ζωής σπάνιους ιστορικούς θησαυρούς

Πότε έρχεται η άνοιξη; Τι προέβλεψε η μαρμότα φέτος

Stories 03.02.2026
Ο Phil, η πιο διάσημη μαρμότα του κόσμου, «μίλησε» και φέτος

Η γυναίκα που συνελήφθη από την αστυνομία επειδή ήταν όμορφη

Ιστορικά Χτες
Κατάφερε να σταματήσει τον χρόνο

Είναι αυτό το νέο Labubu; Η θλιμμένη κούκλα που έχει ήδη ξεπουλήσει

Stories Χτες
Ένα λάθος στη ραφή τοποθέτησε το στόμα του παιχνιδιού ανάποδα

Πόσες ημέρες ζωής έχει ακόμα η Κούβα;

Stories Χτες
Στο χείλος μιας ιστορικής κατάρρευσης η χώρα λόγω πετρελαίου

Τι είναι το «κύμα πατάτας» στο Βερολίνο που προκάλεσε αναταραχές

Stories Χτες
Γιατί δημιουργήθηκε αναστατωση στην κοινωνία

Ινδία: Η χώρα χωρίς νερό, που πουλάει το πιο ακριβό νερό

Stories Χτες
Ανάγκη για τους πολλούς, πολυτέλεια για τους λίγους