E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το μαγαζάκι της ράφτρας που έγινε στάχτη στα Εξάρχεια «ξεσηκώνει» το Facebook

Επί 40 χρόνια το δούλευε ανελλιπώς και την Κυριακή της το έκαψαν

Δημοσίευση 8/12/2015 | 16:03

Το μαγαζάκι της ράφτρας που έγινε στάχτη στα Εξάρχεια «ξεσηκώνει» το Facebook

Έστεκε εδώ και 40 χρόνια στη Θεμιστοκλέους. Η Μαρία Θεολόγου το άνοιγε κάθε πρωί εκτός από τις Κυριακές. Πριν από λίγο καιρό είχε βγει στη σύνταξη και το είχε αφήσει στον άνεργο γιο της.

Στο υπόγειό του σχεδίαζε κι έραβε μόνη της τα ρούχα που είχε προς πώληση στο ισόγειο. Επέλεγε μόνο βαμβακερά υφάσματα, επειδή τα συνθετικά της έφερναν δύσπνοια.

Από αυτό το συνοικιακό μαγαζάκι συντηρούσε την άνεργη διπλωματούχο κόρη της, η οποία το άνοιγε όταν εκείνη πήγαινε για θεραπευτικά λουτρά στη λίμνη της Βουλιαγμένης.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου το μικρό μαγαζάκι της Θεμιστοκλέους ήταν κλειστό. Κι αυτή την Κυριακή έγινε στάχτη.

Ο κόπος 40 ετών και το βιος μιας οικογένειας έχει εξοργίσει τους χρήστες των social media, που ο ένας μετά τον άλλο αναπαράγουν τη φωτογραφία και προτείνουν στους χρήστες να δημιουργηθεί ένα event που να καλεί εθελοντικά όποιον θέλει να βοηθήσει στην ανακαίνιση του χώρου.

Η ίδια μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» είπε: «Δεν έμεινε τίποτα. Μας έχουν καταστρέψει ολοσχερώς. Σαράντα λεπτά έκανε να έρθει η Πυροσβεστική. Μας έλεγαν ότι δεν μπορεί να κατέβει στο σημείο χωρίς τη συμπαράσταση της αστυνομίας. Όταν κατέβασαν μια διμοιρία των ΜΑΤ, ήρθε και το όχημα της Πυροσβεστικής». Όμως το κακό είχε γίνει… «Από αυτό το μαγαζί έζησα μια οικογένεια» λέει.

Τις συνθήκες της πυρκαγιάς ερευνά η Πυροσβεστική ωστόσο υπήρξαν μαρτυρίες ότι από διερχόμενο δίκυκλο πέταξαν άγνωστοι γκαζάκι ή μολότοφ.

Σημειώνεται ότι παλαιότερα, ο Δημήτρης Φύσσας στη στήλη του City Lover είχε κάνει ένα αφιέρωμα στο μαγαζάκι, γράφοντας τα εξής: «Γυναικεία ρούχα Αν χρειαζόσαστε απλά γυναικεία καλοκαιρινά ρούχα, της τελευταίας στιγμής, σας προτείνω την μπουτίκ «Telino». Τα περισσότερα τα σχεδιάζει και τα φτιάχνει η ίδια η κ. Μαρία Θεολόγου, και γιΆ αυτό είναι σε θέση –παρά την καλή ποιότητά τους– να τα πουλάει πάμφτηνα, από 5 μέχρι 25 ευρώ. Θεμιστοκλέους 54, Εξάρχεια, 210 3813181».

Δεν ήταν Τράπεζα, Μακντόναλντς, ούτε Αντίντας· ήταν το μαγαζάκι μίας ράφτρας που χρησιμοποιούσε βαμβακερά υφάσματα, γιατί τα συνθετικά της έφερναν δύσπνοια και με αυτά συντηρούσε την οικογένειά της.

Posted by Nicolas Nicolaides on Monday, December 7, 2015

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πόλη που κάθε κάτοικος είναι… αγρότης: Ο οικισμός που γράφει ιστορία!

Περιβάλλον 17.09.2025
Σε αυτό το μέρος οι κάτοικοι καλλιεργούν υποχρεωτικά το μισό του οικοπέδου τους, δημιουργώντας μια κοινότητα που ζει αυτάρκης, βιώσιμη και σε απόλυτη αρμονία με τη φύση

Η σκηνή που δεν είδαμε ποτέ: Το παράπτωμα του Χατζηθωμά στην ταινία «Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι»

Retro 17.09.2025
Η αποβολή που δε μάθαμε ποτέ στην ταινία και το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του Αλέκου Σακελλάριου

Η πιο πρωτότυπη ιδέα: Η ευρωπαϊκή πόλη που έβαλε βιβλιοθήκες στα βαγόνια του μετρό

Νέα Εποχή 17.09.2025
Metroteka: Το project που μετατρέπει το μετρό σε παράδεισο για βιβλιοφάγους

To αφεντικό της OpenΑΙ ανησυχεί για τη συμπεριφορά του ChatGPT

Νέα Εποχή 17.09.2025
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Αλτμαν εξομολογείται

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Η τραγωδία με το χαμό του γιου του από καρκίνο

Stories Χτες
Ο γιος του, James Redford, πέθανε από καρκίνο του χοληδόχου πόρου στο ήπαρ σε ηλικία 58 ετών

«Τι λες ρε βλάκα!» – Ο καβγάς που στιγμάτισε δυο ιερά τέρατα του ελληνικού σινεμά

Stories Χτες
Όταν οι «γίγαντες» του σινεμά έγιναν… θνητοί

Το πιο βαθύ εστιατόριο στον κόσμο κρύβεται 100 μέτρα κάτω από τη γη – Και βρίσκεται σε… αλατωρυχείο!

Νέα Εποχή Χτες
Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία σε βάθος 100 μέτρων

3 δείκτες προειδοποιούν για νέο κύμα ακρίβειας

Stories Χτες
Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,9% τον Αύγουστο

Η χώρα που μετρά τους περισσότερους αιωνόβιους παγκοσμίως

Stories Χτες
Περπάτημα, καλλιγραφία και 114 χρόνια ζωής