E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θα επαναλάβει τον θρίαμβο του 2009 ο Ολυμπιακός;

Ετοιμοπόλεμη η ¶ρσεναλ απόψε

Δημοσίευση 9/12/2015 | 00:13

Θα επαναλάβει τον θρίαμβο του 2009 ο Ολυμπιακός;

Απόψε ο Ολυμπιακός είναι αντιμέτωπος με την ιστορία. Είναι έτοιμος να «πετάξει» εκτός συνέχειας Champions League την ¶ρσεναλ. Είναι έτοιμος να περάσει στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009: Ο Ολυμπιακός ήταν αντιμέτωπος με την ¶ρσεναλ. Απλώς εκείνη την ημέρα οι «κανονιέρηδες» είχαν έρθει αδιάφοροι στην χώρα μας. Είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση και ο Βενγκέρ είχε προτιμήσει να φέρει τα «δευτερότριτα» στην Ελλάδα. Τότε οι Πειραιώτες με το γκολ του Λεονάρντο (σε εκείνο το ματς έπαιξε εξτρέμ), πήραν τη νίκη με 1-0 και προκρίθηκαν στους «16». Δύο μήνες αργότερα αποκλείστηκαν από την Μπορντό.

Μία νύχτα σαν κι αυτή ελπίζουν να ζήσουν και απόψε οι «ερυθρόλευκοι». Και θέλουν να την ζήσουν ακριβώς έξι χρόνια μετά από εκείνο το παιχνίδι που κρίθηκε με το γκολ του Λεονάρντο. Ένας Λεονάρντο ο οποίος τότε ήταν 23 ετών και πολλά υποσχόμενος, αλλά τώρα στα 30 του βγάζει το ψωμί του στην ομάδα που δημιούργησε ο Ριβάλντο, την βραζιλιάνικη Μότζι Μιρίμ.

Πολλές ιστορίες μπορούμε να θυμηθούμε από εκείνη την βραδιά. Πρώτον, ότι ο Βενγκέρ κάθισε στον πάγκο του στο… παρά ένα. Είχε βραβευτεί από τον Ολυμπιακό και επειδή πείναγε και λίγο, μέχρι και τις 21.40 (πέντε λεπτά πριν από την έναρξη του ματς), βρισκόταν στο εστιατόριο του Καραϊσκάκη και έτρωγε μπιφτέκια και σαλάτες!

Ο δε Ζίκο που καθόταν στον κόκκινο πάγκο έπαιζε το κεφάλι του. Βλέπετε, είχαν παρουσιαστεί ένα σωρό κρούσματα στο Ρέντη. Δεν ήταν μόνο η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού που προβλημάτιζε. Π.χ. ο Βραζιλιάνος ζητούσε από τους παίκτες του να πηγαίνουν στο αθλητικό κέντρο μισή ώρα πριν από την έναρξη της προπόνησης. Και τι συνέβαινε; Εμφανιζόταν ο ίδιος μισή ώρα αργότερα, είτε επειδή «κόλλαγε» στην κίνηση, είτε επειδή του χάλαγε το αμάξι. Τέτοιες δικαιολογίες χρησιμοποιούσε.

Στην ανάλυση που είχε κάνει στους ποδοσφαιριστές του για το παιχνίδι, είχε φτάσει σε ένα σημείο να μιλάει και για τρόπο αντιμετώπισης ποδοσφαιριστών της ¶ρσεναλ που ήταν γνωστό πολύ καιρό πριν ότι δεν θα έπαιζαν στο Καραϊσκάκη. Δεν είχε ενημερωθεί προφανώς ότι κάποιοι ήταν τιμωρημένοι ή τραυματίες.

Ο Βενγκέρ είχε ερωτηθεί στη συνέντευξη Τύπου από Έλληνα δημοσιογράφο για το πώς καταφέρνει να παίζει η ¶ρσεναλ εκείνη την περίοδο σαν… play station. Ο Αλσατός τεχνικός χαμογέλασε και όταν ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του πλησίασε τον Έλληνα δημοσιογράφο και του υποσχέθηκε πώς θα τον κεράσει… μακαρονάδα επειδή του έκανε «την ωραιότερη ερώτηση εκείνης της σεζόν»!

Βέβαια τώρα δεν θα έχει ούτε καρμπονάρες, ούτε μπιφτέκια, ούτε play station, ούτε αδιάβαστους προπονητές. Οι μοναδικές ομοιότητες είναι ότι το ματς γίνεται την ίδια μέρα και πώς ο Ολυμπιακός έχει ακριβώς τον ίδιο στόχο, δηλαδή την πρόκριση ως δεύτερος από τον όμιλό του. Αντιθέτως, η ¶ρσεναλ τώρα «καίγεται», ενώ τότε είχε έρθει για να δουν οι παίκτες της την Ακρόπολη.

Όπως και να ΅χει, στο λιμάνι ονειρεύονται μία νύχτα σαν και αυτή που είχε ζήσει ο κόσμος του Ολυμπιακού πριν από έξι χρόνια. Τα πράγματα βεβαίως την Τετάρτη (9/12) θα είναι σαφώς δυσκολότερα και τα εμπόδια που καλούνται να υπερπηδήσουν οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι σαφώς υψηλότερα. 

Ετοιμοπόλεμη η ¶ρσεναλ

Μην περιμένει κανείς την ¶ρσεναλ ανυποψίαστη πλέον. Ετοιμοπόλεμη έρχεται στην Αθήνα!

Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να την αιφνιδιάσει την ¶ρσεναλ, όπως έκανε στο παιχνίδι του α΄ γύρου μέσα στο Λονδίνο. Τώρα οι ¶γγλοι θα είναι ψυλλιασμένοι.

Με τι θα είναι εφοδιασμένοι; Σίγουρα με περίσσια αποφασιστικότητα και πάθος. Δεν μπορούν να διανοηθούν ότι για πρώτη φορά θα μείνουν εκτός νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα σχέδια του Μάρκο Σίλβα

Το μοναδικό δίλημμα που φαίνεται να υπάρχει για την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Μάρκο Σίλβα απέναντι στην ¶ρσεναλ αφορά το κέντρο της άμυνας, εκεί που ο Πορτογάλος τεχνικός περιμένει την ετοιμότητα του Ντα Κόστα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων έχει στο μυαλό του να πραγματοποιήσει μία ανέλπιστη αλλαγή ενόψει του μεγάλου αγώνα. Ο νεαρός τεχνικός σκέφτεται πολύ σοβαρά να αφήσει στον πάγκο για τον "τελικό" με τους Κανονιέρηδες τον Αρτούρ Μαζουάκου!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού θεωρεί ότι ο Γάλλος μπακ ...ξεχνιέται πολύ συχνά στην επίθεση και σε αυτό το παιχνίδι θέλει τον παίκτη που θα παίζει στη συγκεκριμένη θέση να είναι απόλυτα προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα.

Η ¶ρσεναλ συνηθίζει να αναπτύσσεται από τα πλάγια, διαθέτει ταχύτατους παίκτες από τη μέση και μπροστά και γι΄ αυτό ο Μάρκο Σίλβα επιθυμεί να "θωρακίσει" τα άκρα της άμυνάς του με έναν πιο αμυντικογενή ποδοσφαιριστή, και συγκεκριμένα τον Λεάντρο Σαλίνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα παιδιά του lockdown: Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για την ανάπτυξή τους στα τέσσερα χρόνια

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Νέα επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Σίτι Σεντ Τζορτζ του Λονδίνου αναδεικνύει τις κρυφές επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά που γεννήθηκαν κατά το πρώτο lockdown.

Ποιος είναι ο θρυλικός πιλότος που έσωσε 155 ανθρώπους και τι αποκάλυψε τώρα για την υγεία του

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Ο καπετάνιος Τσέσλεϊ «Σάλι» Σάλενμπεργκερ, ο ήρωας της αναγκαστικής προσγείωσης στον ποταμό Χάντσον το 2009, ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με τη νόσο του Αλτσχάιμερ σε αρχικό στάδιο.

«Ή αυτή ή εγώ»: Η αποκάλυψη της Μάρως Κοντού για το βέτο που της έκλεισε την πόρτα της Φίνος Φιλμ

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Χρόνια μετά, η σπουδαία ηθοποιός έμαθε γιατί δεν συνέχισε ποτέ τη συνεργασία της με τη Φίνος Φιλμ, ενώ συγκίνησε μιλώντας για τον τρόπο που φανταζόταν το τέλος της ζωής της.

Το βουνό που φοβάται ο Τραμπ: Το πυρηνικό φρούριο του Ιράν 600 μέτρα κάτω από τη γη

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Το μυστήριο γύρω από τη χρήση της εγκατάστασης

Οι Ταλιμπάν στις Βρυξέλλες: Γιατί τους δέχθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Το «αγκάθι» των απελάσεων και το διπλωματικό deal

Η περίφημη διατροφή των 6.000 θερμίδων του Έρλινγκ Χάαλαντ ‑ Τι τρώει ο διάσημος ποδοσφαιριστής

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Τι περιλαμβάνει καθημερινά το διαιτολόγιο του Νορβηγού σταρ και γιατί δεν είναι κατάλληλο για όλους

Όταν η Πάολα Ρεβενιώτη συνάντησε τη «Δήμητρα της Λέσβου» στην Σκάλα Συκαμιάς

Πρόσωπα Χτες
Η συγκλονιστική συνάντηση της Πάολας Ρεβενιώτη με τη «Δήμητρα» της Σκάλας Συκαμιάς το 2017 αποτελεί σήμερα ένα σπάνιο ντοκουμέντο για τη διαφορετικότητα και τον αποκλεισμό.

Πωλείται το εγκαταλελειμμένο «παλάτι» του Γιάννη Πουλόπουλου

E-Daily 3.Left Χτες
Η άνοδος και η πτώση του θρυλικού «Ουράνιου Τόξου»

Εκεί που εμείς κάνουμε διακοπές, κάποιες γυναίκες φοβούνται να πάνε στη δουλειά

E-Daily 3.Left Χτες
Οι γυναίκες πίσω από το ελληνικό καλοκαίρι: Παρενόχληση, φόβος και σιωπή

Γιατί βγήκαν οι αγιοβασίληδες στο δρόμο, καλοκαιριάτικα, στη Δανία;

E-Daily 3.Left Χτες
Η πόλη που γέμισε Αγιους Βασίληδες ενώ η Ευρώπη έλιωνε από τη ζέστη