E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Θεολόγος Ηλιού είναι ο ρεπόρτερ από τη Θεσσαλονίκη που βλέπεις κάθε πρωί στην οθόνη σου

Δημοσιογράφος Mega, εφημερίδα Μακεδονία

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 20/1/2023 | 00:11

Ο Θεολόγος Ηλιού είναι ο ρεπόρτερ από τη Θεσσαλονίκη που βλέπεις κάθε πρωί στην οθόνη σου
nextweb

Ο Θεολόγος Ηλιού είναι μια από τις εξαιρετικές πένες της εφημερίδας Μακεδονία και ρεπόρτερ στο MEGA. Είναι ένα πρόσωπο που σίγουρα έχεις δει έστω μια φορά στους δέκτες σου κάθε πρωί!

Όταν ξεκίνησα τη δουλειά μου, θυμάμαι ήμουν αρκετά ενθουσιασμένος, καθώς ήταν αυτό που ήθελα να κάνω από μικρός. Ήξερα ότι όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω δημοσιογράφος. Μπορώ να πω ότι ήμουν τυχερός στα πρώτα μου βήματα. Δεν είχα τελειώσει καν τη σχολή, όταν την επικαιρότητα απασχολούσε η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και μέσω μιας φίλης μου είχα έρθει σε επαφή με έναν από τους συμφοιτητές του που κατηγορούνταν ότι τον υπέβαλε σε βασανιστήρια.

Η Θεσσαλονίκη είναι σημείο αναφοράς, καθώς δεν είναι απλά μια πόλη… είναι κουλτούρα

Οι συνομιλίες που είχα στα χέρια μου πίστεψα ότι πρέπει να δημοσιευθούν και ρώτησα τον καθηγητή μου, Γιώργο Γρηγοριάδη, που να απευθυνθώ και με παρέπεμψε στο Seleo.gr. Αμέσως μου έκαναν πρόταση για να ξεκινήσω πρακτική και στη συνέχεια να εργαστώ εκεί. Έτσι άρχισα στο χώρο της δημοσιογραφίας και ευτυχώς στην πρώτη μου δουλειά, αυτό που λένε, έπεσα σε καλά χέρια. Ήμουν εξίσου τυχερός γιατί οι συνάδελφοι στο συγκεκριμένο μέσο μου έδωσαν τον χρόνο, το χώρο και την ώθηση.

Σήμερα είμαι σε ένα σημείο που απολαμβάνω την δουλειά μου, παρά τις δυσκολίες και τα σκληρά ωράρια. Ξυπνάω κάθε μέρα λίγο πριν τις 5:00 το πρωί, στις 6:00 λέμε «καλημέρα από Θεσσαλονίκη» στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και έπειτα συνεχίζω το ρεπορτάζ για το μεσημεριανό και το κεντρικό δελτίο του Mega. Στη συνέχεια, πηγαίνω στα γραφεία της εφημερίδας «Μακεδονία» και του makthes.gr, όπου τελειώνει η ημέρα μου γύρω στις 7-8 το απόγευμα.

Στην αρχή δυσκολεύτηκα πολύ να συνδυάσω και τα δυο μέσα, καθώς οι ώρες της ημέρας μου φαινόντουσαν λίγες. Πλέον, μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια, η καθημερινότητα μου έχει μπει σε έναν ρυθμό που μπορώ να ανταπεξέρχομαι. Άλλος ο κόσμος της τηλεόρασης και άλλος της εφημερίδας. Αγαπώ και τους δυο για ξεχωριστούς λόγους, πόσο μάλλον όταν εργάζεσαι στο Mega-λο κανάλι και σε μια από τις ιστορικότερες εφημερίδες της χώρας μας.

Η Θεσσαλονίκη είναι ακόμη το σημείο αναφοράς μου επειδή είμαι γέννημα – θρέμμα Θεσσαλονικιός. Όταν ήμουν μικρός, έμεινα 7 χρόνια στην Αθήνα, αλλά η επιστροφή στην πατρίδα ήταν μονόδρομος! Η Θεσσαλονίκη είναι σημείο αναφοράς, καθώς δεν είναι απλά μια πόλη… είναι κουλτούρα! Δεν είναι τυχαίο που όταν λες σε κάποιον ότι είσαι από τη Θεσσαλονίκη, αμέσως καταλαβαίνει πολλά για τον χαρακτήρα σου, τον τρόπο ζωής αλλά και τις συνήθειες σου.

Πρέπει ωστόσο, άμεσα να δοθούν λύσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη, που διογκώνεται συνεχώς. Πλέον, ανεξαρτήτως ημέρας και ώρας οι περισσότεροι δρόμοι είναι μπλοκαρισμένοι. Επίσης, κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα είναι και το φανάρι στον Βαρδάρη, στη συμβολή των οδών Λαγκαδά με Εγνατία. Δεν ξέρω αθροιστικά πόσα χρόνια σπαταλούν από τη ζωή τους εκεί οι Θεσσαλονικείς… Ίδια θέλω να παραμείνει η νέα παραλία, καθώς ένας περίπατος λειτουργεί για όλους θεραπευτικά για να καθαρίσει το μυαλό από σκέψεις. Όπως ίδια πρέπει να παραμείνει η ενέργεια του κόσμου της!

Η Θεσσαλονίκη έχει πολλές γωνιές με στέκια για όλες τις προτιμήσεις. Κατά καιρούς τα αλλάζουμε, θυμόμαστε παλιά ή ανακαλύπτουμε νέα στέκια. Αγαπημένες γωνίες έχω στην Παλαιών Πατρών Γερμανού και στην Αριστοτέλους με Μητροπόλεως. Γενικότερα όπου υπάρχει καλό φαγητό και καλή παρέα στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί αγαπημένο στέκι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί οι αγελάδες του Μαρκ Ζούκερμπεργκ πίνουν μπίρα και τρώνε ξηρούς καρπούς

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Μακριά από τη Silicon Valley, στη Χαβάη, έχει ανοίξει ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο

Το πιο μισητό άγαλμα της Κίνας ‑ Γιατί οι επισκέπτες ...φτύνουν εδώ και 800 χρόνια τον Qin Hui

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Πώς ένας πολιτικός έγινε σύμβολο προδοσίας για οκτώ αιώνες

Στη Σουηδία, τα σκουπίδια γίνονται μόδα, και μάλιστα καλή

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Την ώρα που το fast fashion κυριαρχεί

Το νησί που απαγορεύεται να πατήσει άνθρωπος

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Ο περίεργος λόγος που απαγορεύεται να μείνεις εκεί

Ο άνθρωπος που δεν είδε ποτέ γυναίκα, αυτοκίνητο ή κινηματογράφο ‑ Η απίστευτη αληθινή ιστορία

E-Daily 3.Left Χτες
Η απίστευτη ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα

Ανεβάζεις βίντεο στο Facebook; Ίσως χάνεις μια ευκαιρία να βγάζεις χρήματα

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος influencer για να κερδίζεις από τα βίντεό σου. Αν δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το Facebook μπορεί να γίνει μια επιπλέον πηγή εισοδήματος.