E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Θεολόγος Ηλιού είναι ο ρεπόρτερ από τη Θεσσαλονίκη που βλέπεις κάθε πρωί στην οθόνη σου

Δημοσιογράφος Mega, εφημερίδα Μακεδονία

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 20/1/2023 | 00:11

Ο Θεολόγος Ηλιού είναι ο ρεπόρτερ από τη Θεσσαλονίκη που βλέπεις κάθε πρωί στην οθόνη σου
nextweb

Ο Θεολόγος Ηλιού είναι μια από τις εξαιρετικές πένες της εφημερίδας Μακεδονία και ρεπόρτερ στο MEGA. Είναι ένα πρόσωπο που σίγουρα έχεις δει έστω μια φορά στους δέκτες σου κάθε πρωί!

Όταν ξεκίνησα τη δουλειά μου, θυμάμαι ήμουν αρκετά ενθουσιασμένος, καθώς ήταν αυτό που ήθελα να κάνω από μικρός. Ήξερα ότι όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω δημοσιογράφος. Μπορώ να πω ότι ήμουν τυχερός στα πρώτα μου βήματα. Δεν είχα τελειώσει καν τη σχολή, όταν την επικαιρότητα απασχολούσε η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και μέσω μιας φίλης μου είχα έρθει σε επαφή με έναν από τους συμφοιτητές του που κατηγορούνταν ότι τον υπέβαλε σε βασανιστήρια.

Η Θεσσαλονίκη είναι σημείο αναφοράς, καθώς δεν είναι απλά μια πόλη… είναι κουλτούρα

Οι συνομιλίες που είχα στα χέρια μου πίστεψα ότι πρέπει να δημοσιευθούν και ρώτησα τον καθηγητή μου, Γιώργο Γρηγοριάδη, που να απευθυνθώ και με παρέπεμψε στο Seleo.gr. Αμέσως μου έκαναν πρόταση για να ξεκινήσω πρακτική και στη συνέχεια να εργαστώ εκεί. Έτσι άρχισα στο χώρο της δημοσιογραφίας και ευτυχώς στην πρώτη μου δουλειά, αυτό που λένε, έπεσα σε καλά χέρια. Ήμουν εξίσου τυχερός γιατί οι συνάδελφοι στο συγκεκριμένο μέσο μου έδωσαν τον χρόνο, το χώρο και την ώθηση.

Σήμερα είμαι σε ένα σημείο που απολαμβάνω την δουλειά μου, παρά τις δυσκολίες και τα σκληρά ωράρια. Ξυπνάω κάθε μέρα λίγο πριν τις 5:00 το πρωί, στις 6:00 λέμε «καλημέρα από Θεσσαλονίκη» στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και έπειτα συνεχίζω το ρεπορτάζ για το μεσημεριανό και το κεντρικό δελτίο του Mega. Στη συνέχεια, πηγαίνω στα γραφεία της εφημερίδας «Μακεδονία» και του makthes.gr, όπου τελειώνει η ημέρα μου γύρω στις 7-8 το απόγευμα.

Στην αρχή δυσκολεύτηκα πολύ να συνδυάσω και τα δυο μέσα, καθώς οι ώρες της ημέρας μου φαινόντουσαν λίγες. Πλέον, μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια, η καθημερινότητα μου έχει μπει σε έναν ρυθμό που μπορώ να ανταπεξέρχομαι. Άλλος ο κόσμος της τηλεόρασης και άλλος της εφημερίδας. Αγαπώ και τους δυο για ξεχωριστούς λόγους, πόσο μάλλον όταν εργάζεσαι στο Mega-λο κανάλι και σε μια από τις ιστορικότερες εφημερίδες της χώρας μας.

Η Θεσσαλονίκη είναι ακόμη το σημείο αναφοράς μου επειδή είμαι γέννημα – θρέμμα Θεσσαλονικιός. Όταν ήμουν μικρός, έμεινα 7 χρόνια στην Αθήνα, αλλά η επιστροφή στην πατρίδα ήταν μονόδρομος! Η Θεσσαλονίκη είναι σημείο αναφοράς, καθώς δεν είναι απλά μια πόλη… είναι κουλτούρα! Δεν είναι τυχαίο που όταν λες σε κάποιον ότι είσαι από τη Θεσσαλονίκη, αμέσως καταλαβαίνει πολλά για τον χαρακτήρα σου, τον τρόπο ζωής αλλά και τις συνήθειες σου.

Πρέπει ωστόσο, άμεσα να δοθούν λύσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη, που διογκώνεται συνεχώς. Πλέον, ανεξαρτήτως ημέρας και ώρας οι περισσότεροι δρόμοι είναι μπλοκαρισμένοι. Επίσης, κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα είναι και το φανάρι στον Βαρδάρη, στη συμβολή των οδών Λαγκαδά με Εγνατία. Δεν ξέρω αθροιστικά πόσα χρόνια σπαταλούν από τη ζωή τους εκεί οι Θεσσαλονικείς… Ίδια θέλω να παραμείνει η νέα παραλία, καθώς ένας περίπατος λειτουργεί για όλους θεραπευτικά για να καθαρίσει το μυαλό από σκέψεις. Όπως ίδια πρέπει να παραμείνει η ενέργεια του κόσμου της!

Η Θεσσαλονίκη έχει πολλές γωνιές με στέκια για όλες τις προτιμήσεις. Κατά καιρούς τα αλλάζουμε, θυμόμαστε παλιά ή ανακαλύπτουμε νέα στέκια. Αγαπημένες γωνίες έχω στην Παλαιών Πατρών Γερμανού και στην Αριστοτέλους με Μητροπόλεως. Γενικότερα όπου υπάρχει καλό φαγητό και καλή παρέα στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί αγαπημένο στέκι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί οι ψυχολόγοι λένε ότι η γενιά που γεννήθηκε μεταξύ 1960 και 1980 έχει ένα σπάνιο ψυχολογικό πλεονέκτημα

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Μεγάλωσαν χωρίς διαδίκτυο και smartphones, αναπτύσσοντας δεξιότητες ανθεκτικότητας, υπομονής και αυτονομίας που γίνονται ολοένα πιο σπάνιες στις νεότερες γενιές.

Biscoff: Πώς ένα μπισκότο αεροπορικής εταιρείας κατέκτησε τον κόσμο μέσω TikTok

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Η βελγική Lotus Bakeries μετρά αύξηση πωλήσεων 17% ετησίως την τελευταία δεκαετία, με τη μετοχή της να εκτοξεύεται κατά 590% - και το viral TikTok cheesecake να παίζει τον δικό του ρόλο.

Πώς σε λένε; Τι αποκαλύπτει το όνομά σου για τον χαρακτήρα σου

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Από τα πιο συνηθισμένα ονόματα στην Ελλάδα μέχρι τις ερμηνείες που αποδίδονται σε καθένα, η λαϊκή αντίληψη συνδέει το όνομα με την προσωπικότητα.

Ιδιοκτήτρια seχ club αποκαλύπτει τον κανόνα που εφαρμόζεται σε κάθε δωμάτιο

E-Daily 1.Hero 26.07.2026
Το αυστηρό μέτρο ασφαλείας σε ευρωπαϊκό seχ club

Η γυναίκα που συνελήφθη από την αστυνομία επειδή ήταν όμορφη

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Κατάφερε να σταματήσει τον χρόνο

Πήγε στο διάστημα με αμαξίδιο – και άλλαξε όσα θεωρούσαμε δεδομένα

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Από το ατύχημα στη γραμμή Κάρμαν: Η Michaela Benthaus σπάει το τελευταίο σύνορο

H άγνωστη λίμνη της Ηπείρου που ξεπήδησε από τα παραμύθια

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Την αποκαλούν γαλάζια λίμνη από το έντονο χρώμα των νερών που εντυπωσιάζουν

Το «άρωμα» που έγινε παγίδα θανάτου: Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της από ένα μπουκαλάκι Nina Ricci

E-Daily 3.Left Χτες
Η υπόθεση της Ντον Στέρτζες εξελίχθηκε σε μία από τις πιο σοκαριστικές συνέπειες της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και αποκάλυψε πόσο επικίνδυνο μπορεί να παραμείνει ένα χημικό όπλο ακόμη και μήνες μετά τη χρήση του.

Λίγα λεπτά από την Αθήνα βρίσκεται ένας από τους 10 πιο καλά κρυμμένους κήπους της Ευρώπης

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν είναι από τα μέρη που θα βρει κανείς εύκολα στους ταξιδιωτικούς οδηγούς, όμως θεωρείται ένας από τους πιο γαλήνιους και εντυπωσιακούς αστικούς κήπους της Ευρώπης.

Το τελευταίο γράμμα από τον Τιτανικό: «Περνάμε υπέροχα» λίγο πριν από την τραγωδία

E-Daily 3.Left Χτες
Η ζωή στον Τιτανικό πριν από την καταστροφή μέσα από ένα σπάνιο γράμμα

Ο Ιρανός που έμεινε για 18 χρόνια σε ένα αεροδρόμιο

E-Daily 3.Left Χτες
Από το 1988 μέχρι το 2006