E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι απέγινε το δέντρο που στεκόταν μόνο του στην έρημο Σαχάρα για αιώνες;

Ο οδηγός του φορτηγού φημολογήθηκε ότι ήταν μεθυσμένος όταν συνέβη το ατύχημα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2022 | 15:14

Τι απέγινε το δέντρο που στεκόταν μόνο του στην έρημο Σαχάρα για αιώνες;
@essences.arbres / Instagram

Στην έρημο της Σαχάρας το μόνο δέντρο που έχει ευδοκιμήσει είναι μια ακακία, η οποία παρέμεινε για χρόνια το πιο μοναχικό δέντρο στον κόσμο. Η σκιά του προσέφερε στιγμές χαλάρωσης για όλους τους επισκέπτες της ερήμου για περισσότερο από έναν αιώνα.

Η ακακία με τα χρόνια λειτούργησε σαν ένα ορόσημο κατά μήκος μιας μεγάλης εμπορικής διαδρομής μέσα από την ερημική ύπαιθρο, αλλά και σαν απόδειξη της αντοχής της ζωής, καθώς ήταν το μόνο δέντρο που μπορούσε να βρεθεί σε ακτίνα 250 μιλίων.

Στη δεκαετία του 1930, οι Ευρωπαίοι στρατιωτικοί που συνάντησαν το δέντρο στην έρημο το ονόμασαν L'Arbre du Ténéré (Το Δέντρο του Tenere) και η τοποθέτησή του σε χάρτες χαρτογράφων τόνισε την εξαιρετική ιδιαιτερότητα του δέντρου ως το πιο απομονωμένο δέντρο στον κόσμο.

Το πιο μοναχικό δέντρο τελικά έφτασε στο τέλος του το 1973, όταν ένας οδηγός φορτηγού που ταξίδευε κατά μήκος της διαδρομής του αρχαίου τροχόσπιτου έπεσε πάνω του, σχίζοντας τον κορμό του στα δύο. Εν ριπή οφθαλμού, μια μοναχική απρόσεκτη πράξη τερμάτισε μια σύνδεση με μια ιστορία που ήταν τόσο σταθερά ριζωμένη στην άμμο της ερήμου και στην ιδεολογία των γενεών.

Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος δεν έχει ποτέ δημοσιοποιηθεί ή κατονομαστεί, φημολογήθηκε ότι ήταν μεθυσμένος όταν συνέβη το ατύχημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ξεχασμένη Ελληνίδα που κατέκτησε πρώτη το Χόλιγουντ – Υπέγραψε με τη Universal όταν κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Πριν από τη Μελίνα, την Παξινού και την Τζένι Καρέζη, μια νεαρή γυναίκα ελληνικής καταγωγής κατάφερε να γράψει ιστορία στο Χόλιγουντ, υπογράφοντας αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Universal Pictures.

Βασιλικό αδιέξοδο στην Ιαπωνία: Γιατί ξέμεινε από πρίγκιπες;

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο θρόνος αδειάζει, όμως η Ιαπωνία επιμένει

Τα παιδιά του lockdown: Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για την ανάπτυξή τους στα τέσσερα χρόνια

E-Daily 3.Left Χτες
Νέα επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Σίτι Σεντ Τζορτζ του Λονδίνου αναδεικνύει τις κρυφές επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά που γεννήθηκαν κατά το πρώτο lockdown.

Ποιος είναι ο θρυλικός πιλότος που έσωσε 155 ανθρώπους και τι αποκάλυψε τώρα για την υγεία του

E-Daily 3.Left Χτες
Ο καπετάνιος Τσέσλεϊ «Σάλι» Σάλενμπεργκερ, ο ήρωας της αναγκαστικής προσγείωσης στον ποταμό Χάντσον το 2009, ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με τη νόσο του Αλτσχάιμερ σε αρχικό στάδιο.

«Ή αυτή ή εγώ»: Η αποκάλυψη της Μάρως Κοντού για το βέτο που της έκλεισε την πόρτα της Φίνος Φιλμ

E-Daily 3.Left Χτες
Χρόνια μετά, η σπουδαία ηθοποιός έμαθε γιατί δεν συνέχισε ποτέ τη συνεργασία της με τη Φίνος Φιλμ, ενώ συγκίνησε μιλώντας για τον τρόπο που φανταζόταν το τέλος της ζωής της.

Το βουνό που φοβάται ο Τραμπ: Το πυρηνικό φρούριο του Ιράν 600 μέτρα κάτω από τη γη

E-Daily 3.Left Χτες
Το μυστήριο γύρω από τη χρήση της εγκατάστασης

Οι Ταλιμπάν στις Βρυξέλλες: Γιατί τους δέχθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση

E-Daily 3.Left Χτες
Το «αγκάθι» των απελάσεων και το διπλωματικό deal

Η περίφημη διατροφή των 6.000 θερμίδων του Έρλινγκ Χάαλαντ ‑ Τι τρώει ο διάσημος ποδοσφαιριστής

E-Daily 3.Left Χτες
Τι περιλαμβάνει καθημερινά το διαιτολόγιο του Νορβηγού σταρ και γιατί δεν είναι κατάλληλο για όλους