E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένα καλοκαιρινό ποδοσφαιρικό διαζύγιο που μετάνιωσαν και οι δυο

Με αφορμή τα 31α γενέθλια του ποδοσφαιριστή

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 11/11/2021 | 00:34

Ένα καλοκαιρινό ποδοσφαιρικό διαζύγιο που μετάνιωσαν και οι δυο
@sundayworld.com

Είναι αυτό που λέμε, «αθόρυβος» παίκτης. Αν και σε πολλές περιπτώσεις, όπως σε εκείνον τον αλησμόνητο 2ο ημιτελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ο Gini Wijnaldum έκανε «κρότο». Σήμερα ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής κλείνει τα 31 του χρόνια και προσπαθούμε να λύσουμε μια απορία. Ο ίδιος και η Λίβερπουλ είναι ευτυχισμένοι χώρια;

Στη Λίβερπουλ υπήρξε καίριος και για την κατάκτηση του Champions League αλλά και στο να σπάσει η κατάρα του πρωταθλήματος για τους Reds ύστερα από 30 χρόνια. Το συμβόλαιο του όμως έφτανε προς το τέλος και οι δυο πλευρές δεν τα βρήκαν ούτε στο οικονομικό σκέλος, ούτε στη διάρκεια της ανανέωσης. Έτσι το καλοκαίρι οι δυο τους πήραν διαζύγιο ύστερα από 5 επιτυχημένα χρόνια, με τον Wijnaldum να φεύγει με προορισμό το Παρίσι, αν και αρχικά ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα κλείσει στη Βαρκελώνη.

https://www.skysports.com/football/news/11820/12431552/georginio-wijnaldum-paris-saint-germain-midfielder-admits-unhappiness-following-liverpool-exit

@skysports.com

Φαίνεται όμως πως και οι δυο πλευρές έχουν μετανιώσει για το «διαζύγιό» τους. Ο Wijnaldum μπορεί να βρήκε ένα μεγάλο συμβόλαιο στο Παρίσι αλλά τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περίμενε. Στη Λίβερπουλ η θέση του στους αρχικούς «11» ήταν εξασφαλισμένη. Αυτό δεν συμβαίνει και στο Παρκ ντε Πρένς. Έχει ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα σε λιγότερα από τα μισά παιχνίδια (7 από τα 16) και δεν φαίνεται να έχει προσαρμοστεί ακόμα στο παιχνίδι των Γάλλων.

Πρόσφατα μάλιστα συνέκρινε τις δυο ρασμό, σπράγμα που προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Εκτός από το ότι στη σύγκριση έκανε μια ποδοσφαιρική ανάλυση των δυο ομάδων, άφησε την εντύπωση μιας νοσταλγίας που δεν άρεσε σε πολλούς.

Από την άλλη, και η Λίβερπουλ θα μπορούσε άνετα να στείλει ένα γραπτό μήνυμα στον Wijnaldum που απλά θα έγραφε «μου λείπεις». Ο ρόλος του Gini στο κέντρο της Λίβερπουλ ήταν καθοριστικός για τις νίκες της ομάδας του Μερσεϊσάιντ. Δίπλα στον Fabinho αλληλοσυμπλήρωναν ο ένας τον άλλον και επέτρεπαν σε κάθε παίκτη να κρατάει τη θέση του. 

https://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/liverpool-no-regrets-over-33m-22117641

@liverpoolecho.co.uk

Μετά τη φυγή του, ο Klopp δεν φαίνεται να έχει βρει αντικαταστάτη, αν και διαθέτει αρκετούς παίκτες στο κέντρο. Με τα προβλήματα τραυματισμών στη συγκεκριμένη θέση (και ειδικά εκείνο το Harvey Elliott), η απουσία του ακούραστου Wijnaldum φάνηκε ακόμα περισσότερο, αφού η αμυντική ικανότητα του Ολλανδού δεν συναντάται σε κανέναν άλλον μέσο της Λίβερπουλ πλην του Fabinho.

https://www.forbes.com/sites/jamesnalton/2021/10/31/liverpool-midfield-starting-to-wobble-due-to-lack-of-balance/

@forbes.com

Το διαζύγιο όμως είναι γεγονός, τουλάχιστον για τώρα. Οπότε και οι δυο, παρόλο που ίσως να το έχουν μετανιώσει (αν και δεν θα το παραδεχθούν άμεσα ανοικτά), θα πρέπει να πορευθούν διαφορετικά. Η Λίβερπουλ θα πρέπει να βρει έναν μέσο με τα χαρακτηριστικά του Wijnaldum και ο εορτάζων σήμερα 31χρονος Ολλανδός, να προσαρμοστεί στην Πάρι σε Ζερμέν. Και ποτέ μη λες ποτέ από εκεί και πέρα. Μπορεί κάποια μέρα να ξανασυναντηθούν, αφού τέτοια χημεία δεν τη βρίσκεις και κάθε μέρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς