E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στον ΠΑΟΚ οι δυο δίδυμες Νοτιοκορεάτισσες εν μέσω σκανδάλου bullying

Οι απειλές με μαχαίρι και η «συγγνώμη» που δεν κράτησε πολύ

Δημοσίευση 1/10/2021 | 13:11

Στον ΠΑΟΚ οι δυο δίδυμες Νοτιοκορεάτισσες εν μέσω σκανδάλου bullying

Ο Δικέφαλος είναι έτοιμος να αποκτήσει τις δίδυμες βολεϊμπολίστριες Λι Τζέι – Γιόνγκ και Λι Ντα – Γιόνγκ από τη Ν. Κορέα εν μέσω κατηγοριών για bullying.

Τα τυπικά φαίνεται ότι απομένουν μόνο για να επισφραγιστεί από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ η απόκτηση των δύο δίδυμων αθλητριών βόλεϊ από την Νότια Κορέα, της Λι Τζέι – Γιόνγκ και της Λι Ντα – Γιόνγκ.

Ο λόγος πάντως της καθυστέρησης για την ολοκλήρωση της μεταγραφής ξεπερνά το αθλητικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με το CNN, εναντίον των δίδυμων εκκρεμούν πολύ σοβαρές κατηγορίες στη χώρα τους που έχουν να κάνουν με bullying.

Απειλές με μαχαίρι

Οι δυο 24χρονες αθλήτριες είχαν μια πολύ πετυχημένη καριέρα στη Νότια Κορέα και ήταν διεθνείς με τη χώρα τους, ώσπου κατηγορήθηκαν ανώνυμα από πρώην συμμαθήτριες τους για bullying.

Ένας ανώνυμος χρήστης του διαδικτύου στο πλαίσιο του #MeToo τις κατηγόρησε για εκφοβισμό. Το υποτιθέμενο θύμα αποκάλυψε περισσότερα από 20 περιστατικά εκφοβισμού στο σχολείο, από απειλή μαχαιριού έως κλοπή χρημάτων από τις δύο αθλήτριες.

Η «συγγνώμη» δεν κράτησε πολύ

To σκάνδαλο ξέσπασε τον περασμένο Φεβρουάριο και αναγκάστηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη μέσω των λογαριασμών τους στο Instagram, οι οποίοι πλέον διαγράφηκαν. Αμφότερες είχαν δηλώσει ότι θα ήθελαν να συναντηθούν και με τα θύματά τους για να ζητήσουν συγγνώμη.

Όμως, οι δίδυμες σε τηλεοπτική τους συνέντευξη τους τον Ιούλιο άλλαξαν στάση και τόνισαν πως σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον των μηνυτών τους για δυσφήμιση επειδή οι δηλώσεις «περιείχαν λανθασμένες και ψευδείς πληροφορίες».
Οι δυο αθλήτριες έμειναν ελεύθερες από τον σύλλογό τους τον Ιούνιο, όταν η ομάδα κόντρα στη γενική κατακραυγή προσπάθησε να τις διατηρήσει στο ρόστερ.
Κάποιοι οπαδοί έφτασαν μέχρι και να βάλουν LED πινακίδες στα κτίρια της χορηγού της ομάδας στη Σεούλ που έγραφαν «Επιστρέφουν οι νταήδες του σχολείου που δεν τους θέλει κανένας εκτός από την Heungkuk Life Insurance».

Γιατί «κολλάει» η μεταγραφή

Ο λόγος της κωλυσιεργίας της μεταγραφής των δύο αθλητριών είναι ότι η κορεατική ομοσπονδία αρνούνταν μέχρι τώρα να εκδώσει το Διεθνές Πιστοποιητικό Μεταγραφής (ITC) προφασιζόμενη τους κανονισμούς της που αναφέρουν ότι δεν δικαιούνται μεταγραφή «όσοι έχουν προκαλέσει ζημιά στην κοινότητα του βόλεϊ ή προκάλεσαν δημόσια κατακραυγή με ντροπιαστικές πράξεις».

Επίσης, η Διεθνής Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (FIVB) ζήτησε από την κορεατική ομοσπονδία έναν λογαριασμό τραπέζης για να τους πιστώσει το ποσό που αναλογεί από τη μεταγραφή. Πάντως, οι Κορεάτες ισχυρίζονται ότι δεν δίνουν τον λογαριασμό γιατί «δεν πρόκειται για θέμα χρημάτων».

Παράλληλα, ένα από τα θύματα των αδερφών σε συνέντευξη του δήλωσε ότι νιώθει «ανίσχυρη» από το γεγονός πως οι δίδυμες μπόρεσαν να πάρουν μεταγραφή ενώ εκκρεμεί εναντίον τους μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των iPhone: Εκατομμύρια συσκευές εκτεθειμένες

Tech + Science 12.01.2026
Ειδικοί και τεχνολογικά μέσα προειδοποιούν για σοβαρούς κινδύνους

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα 12.01.2026
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας

Καιρός: Οι 8 περιοχές που «πάγωσαν»

Καιρός 12.01.2026
Σε ποια περιοχή έπεσε στο -14,8 βαθμούς το θερμόμετρο

Κιλκίς: Οδηγός παρέσυρε αστυνομικό την ώρα που του έκοβε κλήση

Ελλάδα 12.01.2026
Ένας 58χρονος οδηγός παρέσυρε με το όχημά του έναν 49χρονο αστυνομικό, την ώρα που του επιβαλλόταν πρόστιμο για παράνομη στάθμευση.

Εύβοια: 37χρονη δασκάλα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 22χρονο σύντροφό της

Ελλάδα 12.01.2026
Μια 37χρονη δασκάλα στο Μαρμάρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από άγριο ξυλοδαρμό από τον 22χρονο σύντροφό της

Ανατροπή: Δεν προσέρχονται οι αγρότες στον αυριανό διάλογο με τον Μητσοτάκη ‑ Τι έχει συμβεί

Ελλάδα 12.01.2026
Οι αγρότες των 57 μπλόκων της Πανελλαδικής Επιτροπής είναι αποφασισμένοι να μην κατέβουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Αλυσίδες και χιονοκουβέρτες: Το πρόστιμο για τη μη χρήση ή μεταφορά τους

Ελλάδα 12.01.2026
Μέχρι πότε είναι απαραίτητη η μεταφορά ή χρήση των αντιολισθητικών μέσων για τους οδηγούς

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Πολιτική 12.01.2026
Αφορμή για την παραίτηση στάθηκε το βίντεο που έχει διαρρεύσει με συνομιλίες που αποκαλύπτουν ροή «μαύρου» χρήματος

Νάγκετς ‑ Μπακς 108‑104: «Λύγισε» το Μιλγουόκι στο Ντένβερ παρά την υπερπροσπάθεια του Αντετοκούνμπο

Αθλητικά Νέα 12.01.2026
Ο «Greek Freak» άγγιξε το τριπλ-νταμπλ αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα των «ελαφιών» απέναντι στους ελλιπείς γηπεδούχους

Το Ιράν μπλόκαρε και το Starlink: Χάνει 1,56 εκατομμύρια δολάρια κάθε ώρα χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο

Κόσμος 12.01.2026
Τελευταία φορά, που έγινε κάτι αντίστοιχο ήταν κατά τον πόλεμο με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Χρησιμοποίησαν μυστικό όπλο στη Βενεζουέλα; ‑ Καταγγελίες για αιμορραγικά συμπτώματα

Κόσμος 12.01.2026
Ερωτηματικά από την ανάρτηση της Καρολάιν Λέβιτ