LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στον ΠΑΟΚ οι δυο δίδυμες Νοτιοκορεάτισσες εν μέσω σκανδάλου bullying

Οι απειλές με μαχαίρι και η «συγγνώμη» που δεν κράτησε πολύ

Δημοσίευση 1/10/2021 | 13:11

Στον ΠΑΟΚ οι δυο δίδυμες Νοτιοκορεάτισσες εν μέσω σκανδάλου bullying

Ο Δικέφαλος είναι έτοιμος να αποκτήσει τις δίδυμες βολεϊμπολίστριες Λι Τζέι – Γιόνγκ και Λι Ντα – Γιόνγκ από τη Ν. Κορέα εν μέσω κατηγοριών για bullying.

Τα τυπικά φαίνεται ότι απομένουν μόνο για να επισφραγιστεί από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ η απόκτηση των δύο δίδυμων αθλητριών βόλεϊ από την Νότια Κορέα, της Λι Τζέι – Γιόνγκ και της Λι Ντα – Γιόνγκ.

Ο λόγος πάντως της καθυστέρησης για την ολοκλήρωση της μεταγραφής ξεπερνά το αθλητικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με το CNN, εναντίον των δίδυμων εκκρεμούν πολύ σοβαρές κατηγορίες στη χώρα τους που έχουν να κάνουν με bullying.

Απειλές με μαχαίρι

Οι δυο 24χρονες αθλήτριες είχαν μια πολύ πετυχημένη καριέρα στη Νότια Κορέα και ήταν διεθνείς με τη χώρα τους, ώσπου κατηγορήθηκαν ανώνυμα από πρώην συμμαθήτριες τους για bullying.

Ένας ανώνυμος χρήστης του διαδικτύου στο πλαίσιο του #MeToo τις κατηγόρησε για εκφοβισμό. Το υποτιθέμενο θύμα αποκάλυψε περισσότερα από 20 περιστατικά εκφοβισμού στο σχολείο, από απειλή μαχαιριού έως κλοπή χρημάτων από τις δύο αθλήτριες.

Η «συγγνώμη» δεν κράτησε πολύ

To σκάνδαλο ξέσπασε τον περασμένο Φεβρουάριο και αναγκάστηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη μέσω των λογαριασμών τους στο Instagram, οι οποίοι πλέον διαγράφηκαν. Αμφότερες είχαν δηλώσει ότι θα ήθελαν να συναντηθούν και με τα θύματά τους για να ζητήσουν συγγνώμη.

Όμως, οι δίδυμες σε τηλεοπτική τους συνέντευξη τους τον Ιούλιο άλλαξαν στάση και τόνισαν πως σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον των μηνυτών τους για δυσφήμιση επειδή οι δηλώσεις «περιείχαν λανθασμένες και ψευδείς πληροφορίες».
Οι δυο αθλήτριες έμειναν ελεύθερες από τον σύλλογό τους τον Ιούνιο, όταν η ομάδα κόντρα στη γενική κατακραυγή προσπάθησε να τις διατηρήσει στο ρόστερ.
Κάποιοι οπαδοί έφτασαν μέχρι και να βάλουν LED πινακίδες στα κτίρια της χορηγού της ομάδας στη Σεούλ που έγραφαν «Επιστρέφουν οι νταήδες του σχολείου που δεν τους θέλει κανένας εκτός από την Heungkuk Life Insurance».

Γιατί «κολλάει» η μεταγραφή

Ο λόγος της κωλυσιεργίας της μεταγραφής των δύο αθλητριών είναι ότι η κορεατική ομοσπονδία αρνούνταν μέχρι τώρα να εκδώσει το Διεθνές Πιστοποιητικό Μεταγραφής (ITC) προφασιζόμενη τους κανονισμούς της που αναφέρουν ότι δεν δικαιούνται μεταγραφή «όσοι έχουν προκαλέσει ζημιά στην κοινότητα του βόλεϊ ή προκάλεσαν δημόσια κατακραυγή με ντροπιαστικές πράξεις».

Επίσης, η Διεθνής Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (FIVB) ζήτησε από την κορεατική ομοσπονδία έναν λογαριασμό τραπέζης για να τους πιστώσει το ποσό που αναλογεί από τη μεταγραφή. Πάντως, οι Κορεάτες ισχυρίζονται ότι δεν δίνουν τον λογαριασμό γιατί «δεν πρόκειται για θέμα χρημάτων».

Παράλληλα, ένα από τα θύματα των αδερφών σε συνέντευξη του δήλωσε ότι νιώθει «ανίσχυρη» από το γεγονός πως οι δίδυμες μπόρεσαν να πάρουν μεταγραφή ενώ εκκρεμεί εναντίον τους μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα Χτες
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες