E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι θα συμβεί στα φετινά play‑off του NBA; (Part 2)

Τι θα δούμε μετά το τέλος του πρώτου γύρου

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 9/6/2021 | 00:05

Τι θα συμβεί στα φετινά play‑off του NBA; (Part 2)
@sportsmax.tv

Η πρώτη φάση των playoffs του NBA ολοκληρώθηκε και φτάσαμε ήδη στον δεύτερο γύρο. Τα 3 από τα 4 ζευγάρια του 2ου γύρου έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ επειδή οι Clippers οδηγήθηκαν στα 7 παιχνίδια με αντίπαλο τους Mavericks, οι Jazz τους αντιμετώπισαν για πρώτη φορά αργά χθες το βράδυ.

Από τα Play - In, οι Lakers και οι Grizzles προκρίθηκαν από τη Δύση και οι Celtics με τους Wizards από την Ανατολή. Από τα 8 ζευγάρια δεν προέκυψε καμία έκπληξη, αν εξαιρέσεις μόνο την άνετη επικράτηση των Hawks απέναντι στου Knicks με 4-1. Δεν ήταν η επικράτηση η έκπληξη αλλά η ευκολία.

Οι Suns ίσως επίσης να θεωρούνται μια έκπληξη παρόλο που είχαν το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές. Αλλά στα φετινά playoff όπως φαίνεται θα παίξουν τεράστιο ρόλο και οι τραυματισμοί, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι. Πράγμα, απολύτως λογικό βέβαια, αφού προηγήθηκε μια σεζόν 72 παιχνιδιών μέσα σε μόλις 5 μήνες. Έτσι οι τραυματισμοί, δεν βοήθησαν αρχικά τους Suns αλλά αργότερα αποδείχθηκαν πιο σημαντικοί για τους Lakers, ώστε να ηττηθούν με 4-2.

Είδαμε πολλά 4-1. Οι Μόνοι που έκαναν sweep ήταν οι Bucks απέναντι στους περσινούς φιναλίστ Heat. Τα 4 ζευγάρια του δεύτερου γύρου είναι λοιπόν Sixers - Hawks, Nets - Bucks, Jazz - Clippers και Suns - Nuggets.

Οι Hawks έσπασαν την έδρα των πρωταθλητών της κανονικής περιόδου στην Ανατολή Sixers και δείχνουν πως μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν εκπλήξεις. Το ρόστερ τους είναι πολύ πλούσιο, έχουν λύσεις και από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Nate McMillan, έχει υπάρξει εξαιρετική βελτίωση. Αν περιμένουμε μια έκπληξη, μάλλον από εδώ θα προκύψει, με τους Sixers να πρέπει να βγάλουν αντίδραση, με έναν εν μέρει τραυματισμένο Joel Embiid.

Οι Nets έχουν πάρει κεφάλι με 2-0 έναντι των Bucks κι ας έχασαν στο πρώτο ματς των James Harden. Το πρόβλημα δεν είναι το προβάδισμα για τους Bucks, όσο η εικόνα τους στην ήττα του δεύτερου αγώνα, όπου ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια με 125-86. Οι 39 πόντοι δεν βοηθούν την ψυχολογία κανενός παίκτη και η ομάδα του Γιάννη θα πρέπει να βρει τη δύναμη να ανταπεξέλθει στη συνέχεια. Ίσως το κοινό των Bucks που θα φτάνει πλέον τους 16.500 να τους βοηθήσει να κερδίσουν πίσω την αυτοπεποίθηση τους. Αλλιώς δεν βλέπουμε να μπορούν να κοντράρουν τους Νets, τουλάχιστον προς το παρόν.

https://eu.jsonline.com/story/sports/nba/bucks/2021/06/03/milwaukee-bucks-brooklyn-nets-nba-playoff-matchup-analysis-big-three/7521023002/

@jsonline.com

Στη δύση, οι Jazz έκαναν μια καταπληκτική κανονική σεζόν και μετά την ψυχρολουσία του πρώτου παιχνιδιού απέναντι στους Grizzles (όπου απουσίαζε βέβαια ο Donovan Mitchell), έδειξαν τον πλουραλισμό τους σε άμυνα και επίθεση και επικράτησαν με 4-1. Θα είναι πιο ξεκούραστοι με τους Clippers, οι οποίοι έχουν πολύ ταλέντο κι έναν Kawhi Leonard με εγωισμό, αλλά έχουν βγάλει πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν και δεν είναι φαβορί. Αλλά σίγουρα θα είναι μεγαλύτερο εμπόδιο για το No.1 της δυτικής περιφέρειας.

Εκεί που μάλλον θα πάει μακριά η βαλίτσα θα είναι μεταξύ των Suns και των Nuggets. Μπορεί οι πρώτοι να έκαναν το 1-0 και με διαφορά 17 πόντων, αλλά οι Nuggets είναι μια εξαιρετική ομάδα και έχει στις τάξεις της τον φετινό MVP, Nikola Jokic, οπότε μπορεί να θεωρούμε μικρό φαβορί την ομάδα από την Αριζόνα, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η σειρά να πάει στα 7 ματς.

https://www.marca.com/en/more-sports/2021/06/08/60bf84c546163f08ab8b4685.html

@marca.com

Αν προχωρήσουμε λίγο, στην Ανατολή οι Nets έχουν το πάνω χέρι και να δεν βρουν αντίσταση από τους Bucks, δύσκολα δεν θα φτάσουν στους τελικούς. Στη Δύση τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Οι Jazz πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν τα ίδια και στα playoff, ενώ οι Suns έχουν μια τετράδα παικτών που μπορούν να τους οδηγήσουν μέχρι το τέρμα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους Nuggets, αλλά ίσως το πλεονέκτημα έδρας παίξει ρόλο. Το σίγουρο είναι πως θα δούμε εντυπωσιακά παιχνίδια μέχρι τους τελικούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories 23.04.2024
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories 23.04.2024
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά Χτες
Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Πρόσωπα Χτες
Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Stories Χτες
Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ποιο είναι το μέλλον μας σε αυτό τον πλανήτη;

Περιβάλλον Χτες
To μέλλον διαγράφεται... ζεστό

4 εθνικοί ύμνοι που δεν έχουν καθόλου στίχους

Stories Προχτές
Ποιες χώρες δεν περιλαμβάνουν λόγια στον ύμνο τους

Ο Αγιος που έχει αφιερωμένη μόνο μια εκκλησία με το όνομά του σε όλη την Ελλάδα

Πρόσωπα Προχτές
Είχε ζήσει σαν ασκητής στο Αγιο Όρος

Ψωνίζεις μέσω TikTok; Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις

Νέα Εποχή Προχτές
Το TikTok γέμισε μαγαζιά

Η έννοια της παραδοσιακής οικογένειας αλλάζει: Τι να περιμένουμε

Stories Προχτές
Tα παιδιά που γεννιούνται τώρα θα συναντήσουν τους περισσότερους από τους προπάππους τους, αλλά δεν θα έχουν πολλά αδέρφια ή ξαδέρφια και περισσότερες γυναίκες θα πεθάνουν μόνες