E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η συγκλονιστική ιστορία μιας 16χρονης μπαλαρίνας χωρίς χέρια

Δίνει έμπνευση σε όλους

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 13/2/2021 | 10:10

Η συγκλονιστική ιστορία μιας 16χρονης μπαλαρίνας χωρίς χέρια
@instagram.com/vihb_bailarina/

Η Βιτόρια Μπουένο γεννήθηκε χωρίς χέρια σε μια μικρή πόλη της Βραζιλίας. Στην μικρή πόλη ο κόσμος έβλεπε την αναπηρία της με περιέργεια. Το όνειρο της να γίνει μπαλαρίνα, όσο μεγάλωνε έμοιαζε σχεδόν άπιαστο.

Η μητέρα της την πήγε στο πρώτο μάθημα μπαλέτου όταν ήταν 5 ετών, ανησυχώντας ταυτόχρονα για το αν θα κατάφερνε ποτέ να προσαρμοστεί. Η μητέρα της, 39 ετών σήμερα δεν μπορεί να ξεχάσει την έλλειψη ευαισθησίας των συμπολιτών της. «Σχημάτιζαν ουρές έξω από το σπίτι για να τη δουν. Σήκωναν τα μανίκια της για να κοιτάξουν».

Μετά από 11 χρόνια χορού, αφού εκτός από μπαλέτο χορεύει τζαζ και κλακέτες, η Μπουένο δεν το έβαλε ποτέ κάτω και είναι πλήρως αφοσιωμένη στην τέχνη της και όλες τις προκλήσεις που την συνοδεύουν. Παρακολουθεί τα μαθήματα στην ακαδημία μπαλέτου και χάρη στο ταλέντο της, έχει γίνει πηγή έμπνευσης για πολλούς ειδικά μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

«Για εμένα, τα χέρια, είναι απλά μια λεπτομέρεια» δήλωσε από το θέατρο που κάνει παραστάσεις. «Ακολουθώ με τα μάτια μου, σαν να βρίσκονταν εκεί». Όπως σχολιάζει το Reuters, το να την βλέπει κάποιος να κινείται με απόλυτη άνεση στη σκηνή και με άψογο συγχρονισμό με τους υπόλοιπους, σε κάνει να ξεχνάς πως χορεύει χωρίς χέρια. Όπως άλλωστε δηλώνει και η ίδια, δεν νιώθει να τα χρειάζεται καθόλου.

Ξεκίνησε το μπαλέτο μετά από συμβουλή του ψυχοθεραπευτή της, του οποίου στην αντίληψη έπεσε η θέληση της να χορέψει. Δεν είναι μόνο το όνειρό της που έγινε πραγματικότητα, αλλά και πρακτικοί λόγοι που το μπαλέτο της άλλαξε τη ζωή. Η δύναμη και ευλυγισία που απέκτησε αποδείχθηκαν κρίσιμες για εκείνη, η οποία κάνει τα πάντα με τα πόδια της. Από τα ψώνια στο σούπερ μαρκετ, μέχρι το βούρτσισμα των δοντιών. Ο πατριός της Χοσέ Κάρλος Περέιρα μάλιστα δήλωσε πως «κάνει πράγματα με τα πόδια που εγώ δεν μπορώ να κάνω με τα χέρια».

Στο Instagram έχει 156 χιλιάδες ακόλουθους, με την Μπουένο να χαίρεται να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Το μήνυμα που στέλνει με χαμόγελο είναι τόσο όμορφο. «Είμαστε περισσότερα από τις αναπηρίες μας, επομένως πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας»...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μαθηματικό hack της λοτταρίας που μπορούσε να φέρει περιουσίες – αλλά ένας άντρας το σταμάτησε

Πρόσωπα 15.09.2025
Ο στατιστικολόγος που νίκησε το σύστημα αλλά προτίμησε την ηθική από τα εκατομμύρια

Η Πατρίσια Χάισμιθ και το μυστικό στο ... σουτιέν της: Η πιο αλλόκοτη εμμονή της διάσημης συγγραφέως

Πρόσωπα 15.09.2025
Η Πατρίσια Χάισμιθ αποδεικνύεται μια από τις πιο εκκεντρικές μορφές της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα

Τι σχέση έχει η σειρά «South Park» με τη δολοφονία του Charlie Kirk;

Stories 15.09.2025
Το επεισόδιο που «βρέθηκε στο στόχαστρο» αφαιρέθηκε μετά τη δολοφονία του

Το σκοτεινό μυστικό της Δανίας: Χιλιάδες κορίτσια στη Γροιλανδία στειρώθηκαν χωρίς να το ξέρουν

Stories 15.09.2025
Μερικές φορές η Ιστορία δεν γράφεται με μεγάλες μάχες, αλλά με μικρές, σιωπηλές τραγωδίες που σφραγίζουν ολόκληρες γενιές

Γιατί τα πολεμικά drones στη Βρετανία κυνηγούν ακόμα πρόβατα αντί για εχθρούς;

Stories 15.09.2025
Η Βρετανία ονειρεύεται πολεμικά drones – η γραφειοκρατία τα καθηλώνει στις φάρμες

Drones, σκύλοι και επιστήμονες σε πόλεμο με ένα έντομο‑φονιά

Stories Χτες
Πώς ένα σκαθάρι απειλεί να αλλάξει για πάντα τα δάση

Μεξικό: Η «πόλη» που χάθηκε για πάντα – 130.000 ζωές εξαφανισμένες στον πόλεμο των ναρκωτικών

Stories Χτες
Χιλιάδες οικογένειες ψάχνουν τους αγνοουμένους τους στο Μεξικό