E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το τραγικό τέλος ενός από τα πρώτα κορίτσια που φωτογραφήθηκαν για το Playboy

Πως από σύμβολο του σeξ έγινε φανατική χριστιανή και κατέληξε σε ψυχιατρείο

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 23/12/2020 | 00:12

Το τραγικό τέλος ενός από τα πρώτα κορίτσια που φωτογραφήθηκαν για το Playboy

Γεννήθηκε σε μια φτωχή πολυμελή οικογένεια, που ο πατέρας την κακοποιούσε σeξουαλικά από μικρή ηλικία. Η Μπέτι Πέιτζ, η βασίλισσα των Pin Up, ζούσε τον εφιάλτη μέσα στο ίδιο της το σπίτι μέχρι και την ηλικία των 13 ετών.

Τότε ο πατέρας της συνελήφθη και η μητέρα της αλλά και η αδελφή της απαλλάχθηκαν από το τέρας της κακοποίησης.

Όμως δεν άργησε και πολύ να ξαναπέσει σε λάθος χέρια. Ερωτεύθηκε και αρραβωνιάστηκε έναν άνδρα που ήταν υπερβολικά βίαιος. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο από ξυλοδαρμό. Μέχρι που προσπάθησε να την μαχαιρώσει και βρήκε το κουράγιο να χωρίσει.

Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου προσπάθησε να γίνει μοντέλο, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, αφού οι καμπύλες ήταν πληθωρικές για το χώρο της μόδας.

Σύντομα κάποιο ατζέντηδες εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη της για εργασία και άρχισαν να την φωτογραφίζουν γuμνή. Οι φωτογραφίες έγιναν ανάρπαστες, με το κοινό να αποκτά εμμονή με τη Πέιτζ.

Ένα τραγικό γεγονός, μια αυτοκτονία ενός 17χρονου που βρέθηκε με φωτογραφίες της Πέιτζ μαζί του την οδηγεί στα δικαστήρια με τη κατηγορία ηθικός αυτουργός σε αυτοκτονία. Δεν καταδικάζεται, αλλά οι ατζέντηδες της γυρνούν τη πλάτη και η ίδια κλονίζεται και καταρρέει.

Κάνει κάποιες προσπάθειες να επιστρέψει στις φωτογραφίσεις αλλά δεν τα καταφέρνει και αποσύρεται οριστικά στα 40 της έτη.

Τότε ανακαλύπτει το χριστιανισμό και γίνεται φανατική πιστή. Όμως η καθολική εκκλησία δεν μπορεί να την "συγχωρέσει" για το "μεγάλο αμάρτημα" του διαζυγίου της και την γεμίζει με τύψεις.

Ξαναπαντρεύεται τον πρώτο της άνδρα για να την δεχτούν στην εκκλησία, όμως μετά από λίγο ξαναχωρίζει γιατι οι ξυλοδαρμοί επέστρεψαν.

Γνωρίζει έναν χήρο με τρία παιδιά και αποφασίζει να κάνουν οικογένεια. Όμως η εμμονή της με το Θεό την οδηγεί σε άλλα μονοπάτια. Επιμένει ότι της μιλάει ο Θεός και ότι πρέπει να σώσει τον κόσμο. Σε ένα από τα πολλά της ξεσπάσματα, απειλεί με κουζινομάχαιρο τα παιδιά του άνδρα της ότι θα τους βγάλει τα μάτια επειδή γύρισαν το βλέμα τους στην εικόνα του Θεού.

Οδηγείται στο ψυχιατρείο, όπου παραμένει για αρκετό καιρό. Οι φωτογραφίες όσα χρόνια έχει αποσυρθεί έχουν αποκτήσει αξία σαν καλλιτεχνικά διαμάντια. Χρησιμοποιούνται παντού, από διαφημίσεις μέχρι διακοσμήσεις.

Ο Χιου Χέφνερ καταφέρνει να πάρει η Πέιτζ πνευματικά δικαιώματα και τη βοηθάει να βγει από το ψυχιατρείο. Όμως μετά από λίγους μήνες προσπαθεί να σκοτώσει τη σπιτονοικοκυρά της και οδηγείται και πάλι στο ψυχιατρείο σε πτέρυγα με πολύ επικίνδυνους σχιζοφρενείς.

Ξαναβγαίνει το 1992 και αποσύρεται χωρίς να κάνει δημόσιες εμφανίσεις δημιουργώντας ένα μύθο στου φαν της ότι παραμένει ακόμα όμορφη και σeξυ. Πέθανε το 2008 σε ηλικία 85 ετών σκορπώντας θλίψη σε χιλιάδες ανδρών που την είχαν ερωτευθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένας «αληθινός» βρικόλακας που τον αποκεφάλισαν για να μην… επιστρέψει

Ιστορικά 15.02.2026
Πριν τέσσερις αιώνες στην ανατολικη Κροατία

Ο λόγος που ο βρετανικός στρατός έφτιαξε ένα ψεύτικο χωριό στην Αγγλία

Stories 15.02.2026
Στην καρδιά της βρετανικής υπαίθρου

Ο άνθρωπος που πούλησε τον Πύργο του Αιφελ – Και το έκανε δύο φορές

Ιστορικά 15.02.2026
Ο «Κόμης» Βίκτορ Λούστιγκ εξαπάτησε κυβερνήσεις, τραπεζίτες και την ίδια την Αμερική – αλλά κανείς δεν έμαθε ποτέ ποιος πραγματικά ήταν

Αυτή είναι η χώρα της Ευρώπης με το μεγαλύτερο πρόβλημα αδέσποτων – Και η Ελλάδα στη «μαύρη» λίστα

Νέα Εποχή 15.02.2026
Ιστορικά λάθη, ανεπαρκείς πολιτικές και μαζικές εγκαταλείψεις εκτόξευσαν τον αριθμό των αδέσποτων σε Ρουμανία, Τουρκία, Ελλάδα και Βαλκάνια

Οδηγός delivery έσωσε γυναίκα που ήταν παγιδευμένη για 30 ώρες: Πώς την εντόπισε

Stories 15.02.2026
Χωρίς νερό, φαγητό ή τουαλέτα για 30 ώρες, η γυναίκα περιέγραψε ότι βίωσε «ακραία ψυχική πίεση και φόβο»

Πώς είναι η ζωή για μια Ελληνίδα μαμά στο εξωτερικό


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 15.02.2026
Χαρές, δυσκολίες και προσαρμογή σε μια νέα πραγματικότητα

Τα αεροπλάνα που θα πετάνε καίγοντας μουστάρδα

Περιβάλλον 15.02.2026
Πως αυτό θα βοηθήσει το περιβάλλον

Τι συνέβη στον Καναδά όταν η θερμοκρασία έφτασε τους ‑63 βαθμούς Κελσίου

Stories 15.02.2026
Όλα τα παράξενα που συνόδευσαν την πιο κρύα μέρα στην ιστορία της χώρας

Ο σταρ του NBA που έκανε τεράστια καριέρα ενώ είχε ύψος 1.60μ.

Αθλητισμός Χτες
Ο μικρός - γίγαντας των 90s

«Τα σχολεία δεν είναι ταβέρνες»: Το έθιμο της Tσικνοπέμπτης που έφερε αντιδράσεις


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories Χτες
Δεν υπάρχει λόγος να στήνονται ψησταριές σε σχολικούς χώρους, λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ