E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χώρα που δέχεται ξανά τουρίστες αλλά μόνο αν βγάζουν πολλά λεφτά

Πως σας φαίνεται;

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 26/11/2020 | 00:15

Η χώρα που δέχεται ξανά τουρίστες αλλά μόνο αν βγάζουν πολλά λεφτά
@azamara.com

Όσοι θέλουν να τολμήσουν να ταξιδέψουν μέσα στο δεύτερο κύμα του COVID-19 για οποιονδήποτε λόγο, τότε υπάρχει ένας τουριστικός προορισμός που άνοιξε τις πύλες του. Αλλά όχι για όλους.

Η Ισλανδία μέσα στον Νοέμβριο άλλαξε τους όρους για την είσοδο και παραμονή στην χώρα. Πλέον, κανένας κάτοικος ξένης χώρας δεν χρειάζεται βίζα για να την επισκεφθεί. Μπορεί τα σύνορά της να παραμένουν κλειστά, όλοι όσοι θέλουν, μπορούν να παραμείνουν στην Ισλανδία έως και 6 μήνες.

Αλλά όλα αυτά είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά. Γιατί υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο. Για να μπεις και αν μείνεις λοιπόν, πρέπει να έχεις δουλειά σε άλλη χώρα και ο μισθός να είναι εξαψήφιος! Ο πρώην βουλευτής Asta Gudrun Helgadottir δήλωσε μεταξύ άλλων στο Bloomberg πως «είναι μια καλή ιδέα ώστε να προσελκύσουμε επαγγελματίες με υψηλό εισόδημα από την Silicon Valley της Καλιφόρνια ή αλλού, ώστε να ξοδέψουν εδώ τα χρήματά τους αντί για εκεί που βρίσκονται».

Βέβαια, όπως αναφέρει, μια παρατεταμένη παραμονή δεν είναι τουρισμός, αλλά το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, αφού θα γεμίζει με νέο κόσμο τα εστιατόρια και τα μπαρ, ενώ θα γεμίσουν αρκετά άδεια σπίτια.

Αντίστοιχες κινήσεις ώστε να προσεγγίσουν επαγγελματίες υψηλών εισοδημάτων, έχουν κάνει η Εσθονία, τα Μπαρμπέιντος και οι Βερμούδες.

Η διαφορά με την Ισλανδία είναι πως η ανακοίνωσή της απευθύνεται αποκλειστικά σε ευκατάστατους ανθρώπους. Μάλιστα, χρειάζεται να αποδείξεις πως κερδίζεις τουλάχιστον 7.360 δολάρια τον μήνα και 88.000 δολάρια τον χρόνο, ώστε να ζήσει άνετα και να πληρώνεις το επιπρόσθετο κόστος κοινωνικής ασφάλισης. Το υπουργείο δικαιοσύνης διαχειρίζεται τις βίζες και δεν μπήκε σε λεπτομέρειες ακόμα για σκεπτικό του προγράμματος. Το οποίο όπως και να το κάνουμε, είναι κάπως παράξενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η αράχνη που «ενσαρκώνει» τη Θεωρία της Εξέλιξης

Stories 21.12.2025
Αυτό που συμβαίνει είναι σκληρό, αλλά αποτελεσματικό

Γιατί η Gen Z κάνει «στροφή» στη ρετρό τεχνολογία;

Νέα Εποχή 21.12.2025
Η κούραση από το «πάντα online»

Αυτά είναι τα πιο δυνατά διαβατήρια του πλανήτη: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Stories 21.12.2025
Το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο ανοίγει πόρτες σε 193 χώρες χωρίς βίζα.

Χασισοφυτεία με… βασιλική θέα: 225 δενδρύλλια μεγάλωναν δίπλα στο σπίτι του Καρόλου

Stories 21.12.2025
«Παραλίγο να μην χωρέσουν όλα τα τεκμήρια στο βαν μας»

Η χώρα που μετρά τους περισσότερους αιωνόβιους παγκοσμίως

Stories 21.12.2025
Περπάτημα, καλλιγραφία και 114 χρόνια ζωής

Το φαινόμενο των Sephora kids: Γιατί οι ανήλικοι έχουν πάθει τέτοια εμμονή με το skincare;

Stories 21.12.2025
Στο στόχαστρο τα καλλυντικά με αντιγηραντικά συστατικά για ανήλικους – Ξεκινά νέα προσπάθεια απαγόρευσης

Η «νοοτροπία των καβουριών» που έχει «εξαπλωθεί» και στους ανθρώπους

Πρόσωπα 21.12.2025
Και ποιος δεν την έχει δει γύρω του;

Όταν ένα ελληνικό πλοίο βρήκε μια 11χρονη στην μέση του ωκεανού

Stories 21.12.2025
Μια τραγωδία που αποκαλύφθηκε πολλά χρόνια μετά

Η μόνη χώρα στον κόσμο χωρίς κουνούπια – Και δεν είναι τύχη, είναι επιστήμη

Νέα Εποχή Χτες
Το παράδοξο νησί με λίμνες, υγρασία και ηφαίστεια που κατάφερε -χάρη στο κλίμα και τη φυσική- να μείνει για πάντα εκτός χάρτη των κουνουπιών