E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χώρα που δέχεται ξανά τουρίστες αλλά μόνο αν βγάζουν πολλά λεφτά

Πως σας φαίνεται;

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 26/11/2020 | 00:15

Η χώρα που δέχεται ξανά τουρίστες αλλά μόνο αν βγάζουν πολλά λεφτά
@azamara.com

Όσοι θέλουν να τολμήσουν να ταξιδέψουν μέσα στο δεύτερο κύμα του COVID-19 για οποιονδήποτε λόγο, τότε υπάρχει ένας τουριστικός προορισμός που άνοιξε τις πύλες του. Αλλά όχι για όλους.

Η Ισλανδία μέσα στον Νοέμβριο άλλαξε τους όρους για την είσοδο και παραμονή στην χώρα. Πλέον, κανένας κάτοικος ξένης χώρας δεν χρειάζεται βίζα για να την επισκεφθεί. Μπορεί τα σύνορά της να παραμένουν κλειστά, όλοι όσοι θέλουν, μπορούν να παραμείνουν στην Ισλανδία έως και 6 μήνες.

Αλλά όλα αυτά είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά. Γιατί υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο. Για να μπεις και αν μείνεις λοιπόν, πρέπει να έχεις δουλειά σε άλλη χώρα και ο μισθός να είναι εξαψήφιος! Ο πρώην βουλευτής Asta Gudrun Helgadottir δήλωσε μεταξύ άλλων στο Bloomberg πως «είναι μια καλή ιδέα ώστε να προσελκύσουμε επαγγελματίες με υψηλό εισόδημα από την Silicon Valley της Καλιφόρνια ή αλλού, ώστε να ξοδέψουν εδώ τα χρήματά τους αντί για εκεί που βρίσκονται».

Βέβαια, όπως αναφέρει, μια παρατεταμένη παραμονή δεν είναι τουρισμός, αλλά το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, αφού θα γεμίζει με νέο κόσμο τα εστιατόρια και τα μπαρ, ενώ θα γεμίσουν αρκετά άδεια σπίτια.

Αντίστοιχες κινήσεις ώστε να προσεγγίσουν επαγγελματίες υψηλών εισοδημάτων, έχουν κάνει η Εσθονία, τα Μπαρμπέιντος και οι Βερμούδες.

Η διαφορά με την Ισλανδία είναι πως η ανακοίνωσή της απευθύνεται αποκλειστικά σε ευκατάστατους ανθρώπους. Μάλιστα, χρειάζεται να αποδείξεις πως κερδίζεις τουλάχιστον 7.360 δολάρια τον μήνα και 88.000 δολάρια τον χρόνο, ώστε να ζήσει άνετα και να πληρώνεις το επιπρόσθετο κόστος κοινωνικής ασφάλισης. Το υπουργείο δικαιοσύνης διαχειρίζεται τις βίζες και δεν μπήκε σε λεπτομέρειες ακόμα για σκεπτικό του προγράμματος. Το οποίο όπως και να το κάνουμε, είναι κάπως παράξενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι είναι ο... πυρετός της μπλε κουκίδας που τρομοκρατεί τη μουσική βιομηχανία

E-Daily 1.Hero 17.06.2026
Γιατί ακυρώνονται τόσες συναυλίες; Η κρυφή κρίση που χτυπά τη μουσική βιομηχανία

Πόσες ακόμη; Η Ελλάδα μετρά ήδη 6 γυναικοκτονίες μέσα στο 2026 και ο εφιάλτης συνεχίζεται

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Από τις 19 γυναικοκτονίες του 2025 στις 6 που έχουν ήδη καταγραφεί φέτος. Κάπου ανάμεσα στους αριθμούς, υπάρχουν γυναίκες που δεν πρόλαβαν να ζήσουν.

Γιατί η Starbucks θα κλείσει προσωρινά 2.000 καταστήματα στην Κορέα;

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Το χρονικό της μοιραίας «σύμπτωσης»

Πως προέκυψε ο όρος σκυλάδικα για τα νυχτερινά κέντρα στην Ελλάδα;

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Οι εκδοχές για το πως βγήκε ο όρος

Explainer: Γιατί δεν γεννιούνται πια παιδιά σε εκατοντάδες περιοχές της Ελλάδας;

E-Daily 3.Left Χτες
Η σιωπή στα μαιευτήρια της επαρχίας τρομάζει περισσότερο από τα στατιστικά

Η Keke Palmer έχει το τέλειο σπίτι που θα πρωταγωνιστούσε σε δική του σειρά

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός και τραγουδίστρια ξεναγεί το κοινό σε έναν χώρο όπου κάθε αντικείμενο κρύβει μια ξεχωριστή ιστορία

Οι πιο στιλάτοι ποδοσφαιριστές του κόσμου έρχονται από το Κονγκό

E-Daily 3.Left Χτες
Οι «Λεοπαρδάλεις» του Κονγκό τίμησαν την ιστορία τους

Η ποιήτρια που σόκαρε την Ιαπωνία: Η γυναίκα που τόλμησε να μιλήσει για τον έρωτα όταν όλες έπρεπε να σιωπούν

E-Daily 3.Left Προχτές
Την αποκάλεσαν ανήθικη, την κατηγόρησαν ότι «διαφθείρει τα ήθη», όμως η Yosano Akiko άλλαξε για πάντα τον τρόπο που οι γυναίκες μιλούν για τον εαυτό τους, τον έρωτα και την ελευθερία.