E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χώρα που δέχεται ξανά τουρίστες αλλά μόνο αν βγάζουν πολλά λεφτά

Πως σας φαίνεται;

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 26/11/2020 | 00:15

Η χώρα που δέχεται ξανά τουρίστες αλλά μόνο αν βγάζουν πολλά λεφτά
@azamara.com

Όσοι θέλουν να τολμήσουν να ταξιδέψουν μέσα στο δεύτερο κύμα του COVID-19 για οποιονδήποτε λόγο, τότε υπάρχει ένας τουριστικός προορισμός που άνοιξε τις πύλες του. Αλλά όχι για όλους.

Η Ισλανδία μέσα στον Νοέμβριο άλλαξε τους όρους για την είσοδο και παραμονή στην χώρα. Πλέον, κανένας κάτοικος ξένης χώρας δεν χρειάζεται βίζα για να την επισκεφθεί. Μπορεί τα σύνορά της να παραμένουν κλειστά, όλοι όσοι θέλουν, μπορούν να παραμείνουν στην Ισλανδία έως και 6 μήνες.

Αλλά όλα αυτά είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά. Γιατί υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο. Για να μπεις και αν μείνεις λοιπόν, πρέπει να έχεις δουλειά σε άλλη χώρα και ο μισθός να είναι εξαψήφιος! Ο πρώην βουλευτής Asta Gudrun Helgadottir δήλωσε μεταξύ άλλων στο Bloomberg πως «είναι μια καλή ιδέα ώστε να προσελκύσουμε επαγγελματίες με υψηλό εισόδημα από την Silicon Valley της Καλιφόρνια ή αλλού, ώστε να ξοδέψουν εδώ τα χρήματά τους αντί για εκεί που βρίσκονται».

Βέβαια, όπως αναφέρει, μια παρατεταμένη παραμονή δεν είναι τουρισμός, αλλά το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, αφού θα γεμίζει με νέο κόσμο τα εστιατόρια και τα μπαρ, ενώ θα γεμίσουν αρκετά άδεια σπίτια.

Αντίστοιχες κινήσεις ώστε να προσεγγίσουν επαγγελματίες υψηλών εισοδημάτων, έχουν κάνει η Εσθονία, τα Μπαρμπέιντος και οι Βερμούδες.

Η διαφορά με την Ισλανδία είναι πως η ανακοίνωσή της απευθύνεται αποκλειστικά σε ευκατάστατους ανθρώπους. Μάλιστα, χρειάζεται να αποδείξεις πως κερδίζεις τουλάχιστον 7.360 δολάρια τον μήνα και 88.000 δολάρια τον χρόνο, ώστε να ζήσει άνετα και να πληρώνεις το επιπρόσθετο κόστος κοινωνικής ασφάλισης. Το υπουργείο δικαιοσύνης διαχειρίζεται τις βίζες και δεν μπήκε σε λεπτομέρειες ακόμα για σκεπτικό του προγράμματος. Το οποίο όπως και να το κάνουμε, είναι κάπως παράξενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτά τα vintage Pyrex πιάτα μπορεί να αξίζουν χιλιάδες ευρώ

E-Daily 3.Left 08.06.2026
Ψάξτε τα ντουλάπια της γιαγιάς!

Explainer: Καρχαρίες στις ελληνικές θάλασσες ‑ Τι συμβαίνει πραγματικά και τι λένε οι επιστήμονες

E-Daily 3.Left 08.06.2026
Αν έχετε την αίσθηση ότι φέτος οι καρχαρίες εμφανίζονται παντού, δεν είστε οι μόνοι

Γιατί οι εκπαιδευτικοί στο Μεξικό γκρεμίζουν αγάλματα ποδοσφαιριστών λίγο πριν το Μουντιάλ

E-Daily 3.Left 08.06.2026
Εικόνες με γκρεμισμένα αγάλματα ποδοσφαιριστών κάνουν τον γύρο του κόσμου

To 92% των δημόσιων αλλαξιέρων για μωρά βρέθηκαν θετικές για χρήση κοκαΐνης!

E-Daily 3.Left 08.06.2026
Πώς βρέθηκαν τα ναρκωτικά στις αλλαξιέρες;

Περίεργα επαγγέλματα που όμως πληρώνονται πολύ καλά

E-Daily 3.Left 08.06.2026
Όχι, δεν είναι ο χειριστής αυτόματης τέντας!

Πώς τα οπίσθια μιας Γαλλίδας σερβιτόρας έγιναν εθνική παράδοση

E-Daily 3.Left Χτες
Η εκδίκηση μιας σερβιτόρας και η ταπείνωση ενός δημάρχου

Ποιος έφτιαξε τα πρώτα πόστερ;

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Jules Chéret και η ιστορία της καλλιτεχνικής αφίσας

10 φωτογραφίες που μας δείχνουν πως ήταν η ζωή τον 20ο αιώνα

E-Daily 3.Left Χτες
Απλές στιγμές με πολλή σημασία

Ο ποδοσφαιριστής που έπαιζε παντού στο γήπεδο με την ίδια ευκολία

E-Daily 3.Left Χτες
Όποιος είχε την τύχη να το δει, μάλλον το γνωρίζει