E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χώρα που δέχεται ξανά τουρίστες αλλά μόνο αν βγάζουν πολλά λεφτά

Πως σας φαίνεται;

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 26/11/2020 | 00:15

Η χώρα που δέχεται ξανά τουρίστες αλλά μόνο αν βγάζουν πολλά λεφτά
@azamara.com

Όσοι θέλουν να τολμήσουν να ταξιδέψουν μέσα στο δεύτερο κύμα του COVID-19 για οποιονδήποτε λόγο, τότε υπάρχει ένας τουριστικός προορισμός που άνοιξε τις πύλες του. Αλλά όχι για όλους.

Η Ισλανδία μέσα στον Νοέμβριο άλλαξε τους όρους για την είσοδο και παραμονή στην χώρα. Πλέον, κανένας κάτοικος ξένης χώρας δεν χρειάζεται βίζα για να την επισκεφθεί. Μπορεί τα σύνορά της να παραμένουν κλειστά, όλοι όσοι θέλουν, μπορούν να παραμείνουν στην Ισλανδία έως και 6 μήνες.

Αλλά όλα αυτά είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά. Γιατί υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο. Για να μπεις και αν μείνεις λοιπόν, πρέπει να έχεις δουλειά σε άλλη χώρα και ο μισθός να είναι εξαψήφιος! Ο πρώην βουλευτής Asta Gudrun Helgadottir δήλωσε μεταξύ άλλων στο Bloomberg πως «είναι μια καλή ιδέα ώστε να προσελκύσουμε επαγγελματίες με υψηλό εισόδημα από την Silicon Valley της Καλιφόρνια ή αλλού, ώστε να ξοδέψουν εδώ τα χρήματά τους αντί για εκεί που βρίσκονται».

Βέβαια, όπως αναφέρει, μια παρατεταμένη παραμονή δεν είναι τουρισμός, αλλά το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, αφού θα γεμίζει με νέο κόσμο τα εστιατόρια και τα μπαρ, ενώ θα γεμίσουν αρκετά άδεια σπίτια.

Αντίστοιχες κινήσεις ώστε να προσεγγίσουν επαγγελματίες υψηλών εισοδημάτων, έχουν κάνει η Εσθονία, τα Μπαρμπέιντος και οι Βερμούδες.

Η διαφορά με την Ισλανδία είναι πως η ανακοίνωσή της απευθύνεται αποκλειστικά σε ευκατάστατους ανθρώπους. Μάλιστα, χρειάζεται να αποδείξεις πως κερδίζεις τουλάχιστον 7.360 δολάρια τον μήνα και 88.000 δολάρια τον χρόνο, ώστε να ζήσει άνετα και να πληρώνεις το επιπρόσθετο κόστος κοινωνικής ασφάλισης. Το υπουργείο δικαιοσύνης διαχειρίζεται τις βίζες και δεν μπήκε σε λεπτομέρειες ακόμα για σκεπτικό του προγράμματος. Το οποίο όπως και να το κάνουμε, είναι κάπως παράξενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έπεσε νεκρός πάνω στη σκηνή: Το συγκλονιστικό τέλος του ηθοποιού από το «The Κόπανοι»

Stories 18.09.2025
Το κοινό νόμιζε ότι ήταν ατάκα του ρόλου – αλλά ήταν η τελευταία του ανάσα

Σχολείο χωρίς θρανία: Το νέο εκπαιδευτικό trend στην Ισπανία που τρελαίνει γονείς και παιδιά

Νέα Εποχή 18.09.2025
Η Ισπανία αγκαλιάζει ένα νέο εκπαιδευτικό κύμα που φέρνει επανάσταση στη μάθηση: οι “δάσκαλοι” πλέον είναι τα δέντρα, ο αέρας και το χώμα

Tidsoptimist: Στην Ελλάδα οι μισοί άνθρωποι είναι σίγουρα...

Stories 18.09.2025
Σε αντίθεση με άλλες χώρες που η συνήθεια αφορά το 20%

Το κόστος εργασίας στην Ευρώπη ανεβαίνει – Πού βρίσκεται η Ελλάδα;

Νέα Εποχή 18.09.2025
Πώς τα πηγαίνουν οι άλλες χώρες

Η πόλη που κάθε κάτοικος είναι… αγρότης: Ο οικισμός που γράφει ιστορία!

Περιβάλλον Χτες
Σε αυτό το μέρος οι κάτοικοι καλλιεργούν υποχρεωτικά το μισό του οικοπέδου τους, δημιουργώντας μια κοινότητα που ζει αυτάρκης, βιώσιμη και σε απόλυτη αρμονία με τη φύση

Η σκηνή που δεν είδαμε ποτέ: Το παράπτωμα του Χατζηθωμά στην ταινία «Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι»

Retro Χτες
Η αποβολή που δε μάθαμε ποτέ στην ταινία και το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του Αλέκου Σακελλάριου

Η πιο πρωτότυπη ιδέα: Η ευρωπαϊκή πόλη που έβαλε βιβλιοθήκες στα βαγόνια του μετρό

Νέα Εποχή Χτες
Metroteka: Το project που μετατρέπει το μετρό σε παράδεισο για βιβλιοφάγους