E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Σε μια χώρα του κόσμου τα κρούσματα μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού

Και όμως υπάρχει

Δημοσίευση 22/10/2020 | 17:22

Κορωνοϊός: Σε μια χώρα του κόσμου τα κρούσματα μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού

Τα Νησιά του Σολομώντα βρίσκονται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, στο Αρχιπέλαγος του Σολομώντα και πρωτεύουσα του κράτους είναι η Χονιάρα. Ο πληθυσμός των νησιών είναι 694.619 κάτοικοι και τα διαπιστωμένα κρούσματα κορονοϊού μέχρι χθες ήταν τρία, Το ποσοστό μόλυνσης δηλαδή φθάνει στο απίθανο 0,0004%. Χοντρικά, ένας ασθενής στους 231.000!

Τα νησιά του αρχιπελάγους και κυρίως το μεγαλύτερο το Γκουανταλκανάλ, ήταν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου θέατρο πολύνεκρων αναμετρήσεων ανάμεσα στις συμμαχικές δυνάμεις και στις δυνάμεις των Ιαπώνων. Το ισημερινό και ωκεάνιο κλίμα των νησιών είναι πολύ υγρό όλο το χρόνο, με τη μέση θερμοκρασία να είναι 27 βαθμοί Κελσίου. Η πιο δροσερή περίοδος είναι από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο. Το προσδόκιμο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2016 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ήταν 71,1 χρόνια. Τα Νησιά του Σολομώντα μετρούν μόνο τρία κρούσματα από κορονοϊό και κανέναν θάνατο.

Το άμεσο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει τώρα η κυβέρνηση των νησιών του Ειρηνικού είναι ο επαναπατρισμός περίπου 1.100 υπηκόων που αναμένεται να κοστίσει κοντά στα 10 εκατ. ευρώ. Το κόστος του επαναπατρισμού έχει να κάνει με την αποζημίωση κινδύνου που προβλέπεται για τους πρώτους εργαζόμενους, ενώ το κόστος για τον περιορισμό του ιού σε χαμηλά επίπεδα κοστίζει στην κυβέρνηση 150 ευρώ ανά άτομο την ημέρα για διαμονή και γεύματα. Η καραντίνα αναμένεται να διαρκέσει έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Μπορεί βέβαια τα νησιά στη μέση του Ειρηνικού να μην τρομάζουν (ακόμη) από την πανδημία που σαρώνει τη Γη, αλλά είναι ευάλωτα από ισχυρούς σεισμούς και τσουνάμι.

Να σημειώσουμε ότι αμέσως πιο πάνω από τα Νησιά του Σολομώντα σε χαμηλά ποσοστά μόλυνσης του πληθυσμού από κορονοϊό, είναι οι και περιοχές της Δυτικής Σαχάρας με 10 κρούσματα και έναν θάνατο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροχαίο ατύχημα για τον Αρη Μουγκοπέτρο: «Για ακόμη μια φορά είχα άγιο»

Ελλάδα 14.12.2025
Αντιμέτωπος με μια ακόμη δοκιμασία ήρθε σήμερα 14 Δεκεμβρίου ο Αρης Μουγκοπέτρος

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό

Ελλάδα 14.12.2025
Ξεψύχησε στο ίδιο νοσοκομείο

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων

Ελλάδα 14.12.2025
Μετά από πολύωρη διαδικασία η Ευρωπαία Εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον τους βαρύτατες κατηγορίες

Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα την Τετάρτη για έξι ώρες

Ελλάδα 14.12.2025
Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου - Ποιες ώρες δε θα κυκλοφορούν

Αυτή είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που προσφέρει δωρεάν το γυμναστήριο για τους νέους 16‑21 ετών

Κόσμος 14.12.2025
Στόχος είναι η ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας και η προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής στη νεότερη γενιά, σύμφωνα με την κυβέρνηση

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε διάσημη παραλία του Σίδνεϊ

Κόσμος 14.12.2025
10 οι νεκροί, οι δράστες στόχευαν παιδιά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Ελλάδα 14.12.2025
Αρνούνται όλες τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.