E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πόλη που έχει διπλάσιο μέγεθος από την Ελλάδα

Φτάνει σε μέγεθος όσο η μισή Γαλλία, ολόκληρη η Μεγάλη Βρετανία, ενώ είναι μεγαλύτερη από 42 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 18/5/2020 | 00:19

Η πόλη που έχει διπλάσιο μέγεθος από την Ελλάδα

Συνήθως διαβάζουμε για τις μεγαλύτερες πόλεις με βάση τον πληθυσμό. Όταν λοιπόν κάποιος μας ρωτήσει, το μυαλό μας πάει στη Νεά Υόρκη, στο Τόκιο, στο Μέξικο Σίτι και ίσως σε 1-2 ακόμα μεγάλες πληθυσμιακά πόλεις. Ποια όμως είναι μεγαλύτερη σε έκταση;

Υπάρχει μια πόλη στην εσωτερική Μογγολία, μια αυτόνομη περιοχή της Κίνας που είναι κάτι σαν «νομαρχιακή πόλη» που έχει έκταση 263.953 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μπορεί λοιπόν σε έκταση να μοιάζει με νομαρχία, αλλά σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία είναι πόλη. Ονομάζεται Hulunbuir και ο πληθυσμός της φτάνει συνολικά μόλις τα 2,5 εκατομμύρια, δηλαδή κάτω από 10 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Πρόκειται για μια από τις πιο ανέγγιχτες περιοχές της Κίνας, με την άγρια φύση να κυριαρχεί. Η αστική της περιοχή, η Hailar, είναι σπίτι για κάτι περισσότερο από 250 χιλιάδες ανθρώπους. Αλλά είπαμε, δεν είναι η πόλη, αλλά η αστική περιοχή της τεράστιας πόλης Hulunbuir.

Είναι τόσο μεγάλη σε έκταση που φτάνει σε μέγεθος όσο η μισή Γαλλία, ολόκληρη η Μεγάλη Βρετανία, ενώ είναι μεγαλύτερη από 42 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Είναι διπλάσια από την Ελλάδα, με τη χώρα μας να έχει έκταση 131.957 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μπορεί να σκέφτεστε ακόμα, μα τι πόλη μπορεί να είναι αυτή; Η κινεζική νομοθεσία το λέει, όχι εμείς.

Πρόκειται λοιπόν για την μεγαλύτερη πόλη σε έκταση στον κόσμο. Όμως δεν είναι η μόνη παρόμοια περίπτωση. Η πόλη Kalgoorlie-Boulder στην Αυστραλία διοικείται από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, αν και καλύπτει έκταση μεγαλύτερη της Πορτογαλίας. Αλλά και η Altamira, μια πόλη στον Αμαζόνιο μέσα στο έδαφος της Βραζιλιάς, είναι κατά 18 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα μεγαλύτερη από την Ελλάδα.

Πηγή φωτογραφιών: wikipedia.org

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο άνθρωπος που δεν είδε ποτέ γυναίκα, αυτοκίνητο ή κινηματογράφο ‑ Η απίστευτη αληθινή ιστορία

E-Daily 1.Hero 10.07.2026
Η απίστευτη ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα

Ανεβάζεις βίντεο στο Facebook; Ίσως χάνεις μια ευκαιρία να βγάζεις χρήματα

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος influencer για να κερδίζεις από τα βίντεό σου. Αν δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το Facebook μπορεί να γίνει μια επιπλέον πηγή εισοδήματος.

Το πανέμορφο κτίριο της Ύδρας που λίγοι ξέρουν και όλοι θα ήθελαν να δουν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Από σπίτι ήρωα του 1821 σε στέκι καλλιτεχνών - Η απίθανη μεταμόρφωση ενός αρχοντικού

Έχεις ρίζες από τον Πόντο ή τη Μικρά Ασία; Αυτό το αρχείο μπορεί να κρύβει το οικογενειακό σου παρελθόν

E-Daily 3.Left Χτες
Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών διέσωσε και δημοσίευσε τον ονομαστικό κατάλογο που συνέταξε το υπουργείο Γεωργίας, με στοιχεία για χιλιάδες οικογένειες προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.

Έμφυλη βία: Ένα νέο, ελληνικό, σχολικό βιβλίο δίνει λάθος συμβουλές στα κορίτσια

E-Daily 3.Left Χτες
Εν έτει 2026, ένα νέο σχολικό εγχειρίδιο για την έμφυλη βία κατηγορείται ότι διδάσκει στα κορίτσια πώς να προστατεύονται, αντί να διδάσκει στα αγόρια να μην κακοποιούν.

Αυτός είναι ο φυσικός θηρευτής του λαγοκέφαλου στις ελληνικές θάλασσες

E-Daily 3.Left Χτες
Ο απόλυτος κυρίαρχος απέναντι στον τοξικό εισβολέα

Πώς θα ήταν μια πόλη στη Σελήνη σε 100 χρόνια από τώρα; Η Luna Prime και ο εφιάλτης της

E-Daily 3.Left Χτες
Το δέλεαρ της βαρύτητας και η τεχνολογία επιβίωσης

Η Λουπίτα Νιόνγκο τα έβαλε με τον Όμηρο, αλλά μήπως βιάστηκε λίγο;

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Λουπίτα Νιόνγκο ρώτησε γιατί ο Όμηρος δεν έδωσε χώρο στις γυναίκες - αλλά η απάντηση δεν είναι τόσο απλή

Το πάρτι της Πάρις Χίλτον και ο «Ρομπέν των Δασών» που έκλεψε μια τούρτα 3.200 δολαρίων

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο απρόσκλητος μουσικός και η τούρτα των χιλιάδων δολαρίων