Έκλεψε ένα αρχαίο κειμήλιο πριν 15 χρόνια και το επέστρεψε λόγω κορωνοϊού
Είχε γεμίσει ενοχές
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 2/4/2020 | 00:10

Ένας άνδρας από το Ισραήλ επέστρεψε μια πέτρα καταπέλτη 2.000 ετών, την οποία είχε κλέψει πριν από 15 χρόνια, από τον φόβο του και τις τύψεις του λόγω κορωνοϊού.
«Ήρθε η ώρα να καθαρίσω τη συνείδησή μου. Αισθανόμουν πως το τέλος του κόσμου είναι κοντά», δήλωσε στους Times of Israel. Ο δράστης που είχε γεμίσει ενοχές, χρησιμοποιήσε κάποιον άλλο για να παραδώσει το αρχαίο κειμήλιο στο City of David National Park. Εκείνος δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του κλέφτη και δήλωσε πως την είχε πάρει πριν από 15 χρόνια.
Τότε, δυο νεαροί είδαν την συλλογή από τις πέτρες καταπέλτη και ένας από αυτούς πήρε μια στο σπίτι του. Αυτά τα 15 χρόνια, παντρεύτηκε και έκανε παιδιά, αλλά αυτή η πέτρα τον βάραινε, όπως έγραψε στο Facebook ο άνδρας που παρέδωσε την πέτρα.
«Και τώρα, λίγο πριν το Εβραϊκό Πάσχα, μαζί με τον φόβο που του προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, ένιωσε πως έφτασε η ώρα να καθαρίσει την συνείδησή του και μου ζήτησε να τον βοηθήσω να την επιστρέψει», συμπλήρωσε.
Ο επιθεωρητής της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, Uzi Rotstein δήλωσε πως «Αυτά τα κειμήλια που είναι χιλιάδων ετών, είναι ο εθνικός θησαυρός μας. Λένε την ιστορία της γης και αυτών που κατοικούσαν σε αυτή πριν από εμάς. Οπότε πρέπει να καταγράφονται και να εκτίθενται».
Πληροφορίες: nypost.com, vintagenews.com
Dr. Gladys West: Η «αόρατη» πρωτοπόρος μαθηματικός πίσω από το GPS
Στη Φινλανδία η 14η Φεβρουαρίου δεν είναι για ζευγάρια – Ο λόγος που o «Αγιος Βαλεντίνος» λέγεται αλλιώς
Σοκ για την Ελλάδα: Σε ποια θέση στον Δείκτη Διαφθοράς 2025 της ΕΕ βρίσκεται – Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί
Ελβετία: Το παράξενο δημοψήφισμα για... πλαφόν 10 εκατομμυρίων στον πληθυσμό
Ο τελικός του κυπέλλου Αγγλίας που ο διαιτητής «θα έδινε φάουλ μόνο αν του έδειχναν πιστοποιητικό θανάτου»
Το success story του «Μεγάλου Πράσινου Τείχους» στην Κίνα που έγινε ο εφιάλτης των κατοίκων της περιοχής
«Τα σχολεία δεν είναι ταβέρνες»: Το έθιμο της Tσικνοπέμπτης που έφερε αντιδράσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 13.02.2026






