E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανικό Ινστιτούτο: Η πρόβλεψη για τον covid‑19 στην Ελλάδα τις επόμενες 6 μέρες

Δείτε την πορεία των κρουσματων της νόσου COVID-19 στην Ελλάδα βάσει ενός καινοτόμου επιδημιολογικού μοντέλου

Δημοσίευση 24/3/2020 | 11:48

Γερμανικό Ινστιτούτο: Η πρόβλεψη για τον covid‑19 στην Ελλάδα τις επόμενες 6 μέρες

Ένα προγνωστικό μοντέλο για την πορεία της επιδημίας του νέου κορωνοϊού ανά χώρα έχει δημιουργήσει το γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch.

Πρόκειται για μια εξαήμερη πρόγνωση για το πώς θα εξελιχθεί η πορεία των κρουσματων της νόσου COVID-19 βάσει ενός καινοτόμου επιδημιολογικού μοντέλου που ενσωματώνει την επίδραση των αλλαγών της συμπεριφοράς του πληθυσμού στα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις των χωρών για περιορισμό των μετακινήσεων και της κατ' οίκον παραμονής.

Όπως είναι ήδη γνωστό, μέτρα περιορισμού διαφέρουν αρκετά από χώρα σε χώρα ανάλογα με την τοπική εξέλιξη της πανδημίας που προκαλεί ο SARS-CoV-2. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Robert Koch, τα συνήθη επιδημιολογικά μοντέλα αποτυγχάνουν να αποτυπώσουν την επίδραση τέτοιων μέτρων στον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας.

Χωρίς μέτρα οι ειδικοί προβλέπουν ότι, θα παρατηρούσαμε εκθετική αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων. Ωστόσο, το παρακάτω γράφημα δείχνει ότι δεν συμβαίνει αυτό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες.

Σε κάθε περίπτωση το γράφημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των στρατηγικών περιορισμού της επιδημίας προκειμένου να σχεδιαστούν περαιτέρω μέτρα δράσης αλλά και μελλοντικές πολιτικές δημόσιας υγείας.

Η πρόγνωση για την Ελλάδα

Οι κουκίδες δείχνουν τον αριθμό των κρουσμάτων στην πάροδο του χρόνου, ενώ η κόκκινη γραμμή απεικονίζει την προσαρμογή του μοντέλου και τις επακόλουθες προβλέψεις των αριθμών καταμέτρησης περιπτώσεων για τις επόμενες 6 ημέρες. Οι γκρίζες και κόκκινες σκιασμένες περιοχές αντιπροσωπεύουν τα διαστήματα εμπιστοσύνης 98% και 68%, αντίστοιχα.

Βάσει του μοντέλου, που έχει μια μικρή καθυστέρηση στην ενσωμάτωση των πραγματικών κρουσμάτων, σε βάθος 6ημέρου προβλέπεται στη χώρα μας ήπια αύξηση κρουσμάτων, φτάνοντας τα 787 αύριο Τετάρτη 25/3, τα 848 κρούσματα την Πέμπτη 26/3, τα 913 την Παρασκευή 27/3, τα 947 το Σάββατο 28/3 και την Κυριακή 29/3 τα 705 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ με νεκρή 23χρονη στα Κουφονήσια

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
ΜΑζί με την κοπέλα ήταν και ο φίλος της

Oracle: Γιατί απέλυσε 21.000 εργαζομένους μέσα σε ένα χρόνο

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Η Oracle επιβεβαίωσε επίσημα τη μείωση 21.000 θέσεων εργασίας σε διάστημα 12 μηνών, επικαλούμενη την υιοθέτηση τεχνολογιών

Ποιες είναι οι Ρωσίδες που κατονόμασε ο Μπιλ Γκέιτς και τι αποκάλυψε για τον Επστάιν

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Αποκαλυπτικό πρακτικό κατάθεσης στο Κογκρέσο φέρνει στο φως ισχυρισμούς για απόπειρα εκβιασμού του ιδρυτή της Microsoft με όπλο τις εξωσυζυγικές του σχέσεις.

Ποια ήταν η 36χρονη γιατρός που έχασε τη ζωή της μετά τη γέννα στη Μυτιλήνη και τι αποκαλύπτουν οι συνάδελφοί της

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Η νεαρή γιατρός του ΕΚΑΒ γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι και μέσα σε πέντε μέρες έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια αεροδιακομιδής προς την Αθήνα.

Ευθανασία σε παιδί για πρώτη φορά στην Ολλανδία ‑ τι αποκάλυψε η υπουργός Υγείας

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Η Εισαγγελία της Ολλανδίας θα κρίνει αν ο γιατρός που εφάρμοσε τη διαδικασία ενήργησε εντός του νομικού πλαισίου που ισχύει από το 2024.

Από το 2017 δρούσε το κύκλωμα ρευματοκλοπών: Και γνωστές επιχειρήσεις ανάμεσα στους εμπλεκόμενους

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε συλλήψεις - Τι είπε η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας

Αστεροειδής περνάει ξυστά από τη Γη το Σάββατο: Πόσο μεγάλος είναι και τι λένε οι επιστήμονες

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος καθησυχάζει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος σύγκρουσης από το πέρασμα του ουράνιου σώματος το Σάββατο.

«Με χτύπησε, προσπάθησα να αμυνθώ» υποστηρίζει η 29χρονη που μαχαίρωσε τον σύντροφό της στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Όπως τόνισε η συνήγορός της, λίγες ημέρες νωρίτερα ο σύντροφός της επιχείρησε να την πνίξει και σώθηκε την τελευταία στιγμή

Σταματάει από την Εθνική Ελλάδος ο Κωνσταντέλιας

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας εξήγησε πως η απόφασή του δεν σχετίζεται με αγωνιστικούς λόγους αλλά σε προσωπικά και οικογενειακά δεδομένα

Ανεβαίνει το θερμόμετρο μεταξύ Ουκρανίας – Πολωνίας: Ακύρωσε ταξίδι στη χώρα ο Ζελένσκι

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η κυβέρνηση της Πολωνίας αρνείται τη διαμεσολάβηση προκειμένου να εκτονωθεί η διπλωματική κρίση με την Ουκρανία

Πακιστάν: Διασώθηκε Γαλλίδα που κρατούνταν αιχμάλωτη για 12 χρόνια από τον σύζυγό της

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η 54χρονη κατήγγειλε στις αρχές ότι ο σύζυγός της είχε «φυλακίσει» εκείνη και τα παιδιά της, από τότε που μετακόμισαν στο Πακιστάν από την Αυστραλία το 2014

Πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές της χώρας - Σε απομόνωση ο γιατρός, έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση επαφών