E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζου Κουνφέι: Η φτωχή Κινέζα που τώρα είναι η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα

Η ιδέα που την έκανε πλούσια

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 16/12/2019 | 00:16

Ζου Κουνφέι: Η φτωχή Κινέζα που τώρα είναι η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα

Η Ζου Κουνφέι είναι σήμερα 48 χρονών και η προσωπική της περιουσία φτάνει τα 7,5 δις. δολάρια. Το ξεκίνημα της ζωής της την βρήκε σε ένα φτωχό χωριό της επαρχίας, στη Κίνα, όπου αναγκάστηκε να εργάζεται από μικρή για να προσφέρει στην οικογένεια.

Από το εργοστάσιο που δούλευε παραιτήθηκε με μια επιστολή που έλεγε ότι φεύγει γιατί πλήττει.

Όταν άρχισαν τα κινητά τηλέφωνα να κατακλύζουν το κόσμο, της ήρθε μια ιδέα. Κατάλαβε από πολύ νωρίς, ότι το κινητό τηλέφωνο δεν θα είναι ένα εργαλείο, αλλά επίδειξη πλούτου και ευημερίας. Είδε ότι το αγοραστικό κοινό απέκτησε εξάρτηση από τις συσκευές και δημιούργησε μια εταιρεία, όπου αντι για το πλαστικό μέχρι τότε κάλυμμα οθόνης θα το αντικαθιστούσε με το γυάλινο.

Τα πρώτα της βήματα ήταν δειλά και η εταιρεία εμφάνιζε ζημίες αφού οι εταιρείες κινητών τηλεφώνων δεν είχαν στο μυαλό τους να κάνουν τις συσκευές ωραίοτερες αλλά πιο χρήσιμες.

Σύντομα όμως η ματαιοδοξία των καταναλωτών οδήγησε τους κολοσσούς της κινητής τηλεφωνίας να αλλάξουν τις συσκευές τους και η εταιρεία της Ζου Κουνφέι, ήταν η πιο φτηνή και η πιο έμπειρη.

Πρώτη η Motorola της υπέγραψε συμβόλαιο αντικατάστασης όλων των οθονών της με γυαλί, και ακολούθησαν η Apple και η Samsung. Σήμερα θεωρείται μία από τις δυναμικότερες γυναίκες στην επιχειρηματικότητα και η ίδια υπόσχεται ότι έχει πολλές εκπλήξεις ακόμα για τους καταναλωτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάολα Ρεβενιώτη: H απίστευτη διαδρομή της από τα Μανιάτικα στη Συγγρού και η άγνωστη σχέση της με τον Κώστα Ταχτσή

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές περσόνες της queer κοινότητας στην Ελλάδα, ζώντας μια ζωή κόντρα στο ρεύμα από τα εφηβικά της χρόνια μέχρι το τέλος της.

Γιατί οι αγελάδες του Μαρκ Ζούκερμπεργκ πίνουν μπίρα και τρώνε ξηρούς καρπούς

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Μακριά από τη Silicon Valley, στη Χαβάη, έχει ανοίξει ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο

Το πιο μισητό άγαλμα της Κίνας ‑ Γιατί οι επισκέπτες ...φτύνουν εδώ και 800 χρόνια τον Qin Hui

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Πώς ένας πολιτικός έγινε σύμβολο προδοσίας για οκτώ αιώνες

Στη Σουηδία, τα σκουπίδια γίνονται μόδα, και μάλιστα καλή

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Την ώρα που το fast fashion κυριαρχεί

Το νησί που απαγορεύεται να πατήσει άνθρωπος

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Ο περίεργος λόγος που απαγορεύεται να μείνεις εκεί

Ο άνθρωπος που δεν είδε ποτέ γυναίκα, αυτοκίνητο ή κινηματογράφο ‑ Η απίστευτη αληθινή ιστορία

E-Daily 3.Left Χτες
Η απίστευτη ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα

Ανεβάζεις βίντεο στο Facebook; Ίσως χάνεις μια ευκαιρία να βγάζεις χρήματα

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος influencer για να κερδίζεις από τα βίντεό σου. Αν δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το Facebook μπορεί να γίνει μια επιπλέον πηγή εισοδήματος.